Bästa komradiorna: Testet som talar tydligt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

ZODIAC Pro 

ZODIAC Mini 

MOTOROLA DP2400

ZODIAC Transport 

Klicka här för att se fler komradior.

Kommunikationsradion är en apparat som kan användas för direktkommunikation mellan två eller flera stationer utan kontakt med en basstation. Detta innebär att man kan prata med varandra utan täckning.

Denna kommunikationsteknik används i många olika sammanhang, som till exempel inom räddningstjänst, jägare, polis och sjöfart.

I denna artikel har vi sammanställt 4 recensioner på komradion, eller som den också heter walkie-talkien. Walkie-talkien är en radiotelefon som kan användas för kommunikation mellan två radioapparater på samma frekvens och kanal.

Vi tycker att komradion är en mycket intressant apparat, just därför har vi även gjort en köpguide där vi har diskuterad mer ingående kring apparaten.

Våra toppval

1. Bäst i test – ZODIAC Freetalk Pro Komradio – Paket

ZODIAC Freetalk Pro Komradio - Paket

Klicka här för att se bästa priset

Detta komradiopaket från varumärket Zodiac innehåller 2 Zodiac Freetalk Pro Komradio, 2 monofoner från Zodiac, samt 2 batterier och en laddare.

Freetalk pro är en radio som levererar ett starkt och klart ljud över lång räckvidd. Modellen är väldigt liten och smidig och väger endast 250g inklusive batteri.

Produkten har en lång drifttid, tack vare batteriet som har en kapacitet på 1350MAh. Med produkten går det kostnadsfritt och lätt att kommunicera med många personer samtidigt.

Radion klarar av tjocka väggar och betong och har en belyst display. Modellen är även slitstark och tål både vatten och hårda stöter från marken.

Produkten har frekvensområdet 444 + 446 MHz och har 14 kanaler. Produkten har 38 pilottoner så att man inte störs av andra användare.

Genom att skruva fast monofonen som ingår i paketet kan man undvika att fukt och damm kommer in via uttaget.

2. Populärast – ZODIAC Freetalk Mini Komradio – Paket

ZODIAC Freetalk Mini Komradio - Paket

Klicka här för att se bästa priset

Detta paket från varumärket Zodiac kommer med 2st Zodiac Freetalk Mini, samt 2st secret serviceheadset, 2st laddare och 2st batterier.

Zodiac Freetalk Mini är en diskret och praktisk, men samtidigt slitstark och tålig modell, som är utmärkt för till exempel vakter.

Modellen med sin höga prestanda har många olika funktioner, som till exempel talförvrängning. Modellen har även automatisk avstängning, tidsbegränsad sändning och röststyrning. Dessa funktioner kan på ett smidigt sätt ställas in via menyknappen.

Den inbyggda compandern på modellen gör så att ljudet blir glasklart. Secret serviceheadsetet gör det väldigt smidigt att prata med komradion, då man kan kommunicera handsfree.

Priset på paketet är dessutom väldigt billigt, just därför rekommenderar vi detta paket till de som vill ha 2st smidiga komradio med headset.

3. Premiumval – MOTOROLA DP2400 Komradio – Paket

MOTOROLA DP2400 Komradio - Paket

Klicka här för att se bästa priset

Detta paket med modellen DP2400 från varumärket Motorola är paketet för de som vill ha premium valet. Paketet innehåller 1 Motorola DP2400 och 1 Motorola SVB42240 (monofon).

Motorola DP2400 med ett frekvensområde mellan 403 och 470 MHz kan användas för analog och digital kommunikation. Modellen har en bra batteritid på 8 timmar vid analogt läge, och 11,5 timmar vid digitalt läge.

Modellen har intelligent Audio, som innebär att ljudnivån automaktsikt anpassas efter omgivningen. Mikrofonerna på modellen fångar också bara upp ljud från mänskligt tal, vilket innebär att buller och annat otrevligt ljud inte hörs av mottagaren.

Modellen har även robusta sidoknappar som gör användning enkel, även med handskar. Med skyddsklassen IP55 tål modellen damm och vattenstänk.

Modellen är även utrustad med 32 kanaler. Alla dessa funktioner med lågt pris, bidrar till att vi rekommenderar detta paket starkt till jägare som behöver komradio.

4. Billigast – ZODIAC Transport 80MHz Komradio

ZODIAC Transport 80MHz Komradio

Klicka här för att se bästa priset

Modellen från varumärket Zodiac är en kommunikationsradio som inte är portabel. I stället är radion anpassad för transportmiljön och är mycket slitstark, tack vare det pressgjutna aluminiumet som chassit består av. Modellen rekommenderas främst till de som behöver en komradio i lastbil.

Modellen kan hantera flera olika signaleringsmetoder, som Pilotton, DCS, DTMF och olika typer av 5-tonssignalering. Zodiac transport är fullt programmerbar och är förprogrammerad med Åker-Riks 1 och 2, samt licensfria kanaler på 69 MHz.

Radion passar i de flesta miljöer på grund av dess lilla storlek. Modellen har en display på 2 rader och har olika knappar som kan programmeras.

Modellen har ett frekvensområde mellan 68 och 88 MHz och har 250 kanaler. Modellen klarar temperaturer mellan -20 och 60 grader. Köper du denna produkt ingår även mikrofon och monteringsbygel. Modellen från Zodiac är billig och slitstark, just därför rekommenderas den starkt.

Reflektioner efter komradiotestet: Överlägsenhet på varje våglängd

Vårt test av komradio visar att de bästa modellerna inte bara levererar på räckvidd, utan även på ljudklarhet och tillförlitlighet.

Dessa topprankade komradior är de idealiska verktygen för att uppnå kristallklar kommunikation, oavsett om det är för fritidsbruk eller professionella uppdrag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen