Bästa teleskopstegen 2022 – Test av olika teleskopstegar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Xtend Climb Xtend 13 Teleskopstege 3,7M

Laggo Pro Teleskopstege 3 M

TELESTEPS Prime Teleskopstege 4,1 M

TELESTEPS Classico Teleskopstege 3M

Klicka här för att se fler teleskopstegar.

Bästa teleskopstegen 2022

Behöver du en bra och lång stege som samtidigt är portabel och lätt? I så fall måste du köpa den bästa teleskopstegen. Med hjälp av en bäst i test teleskopstege så kan du enkelt nå höga höjder. Tänk dig att en teleskopstege fungerar som en vanlig förlängningsstege, förutom att den är liten och enkel att ha med sig. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en teleskopstege bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa den bästa teleskopstegen på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Det finns till exempel affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De nämner alltså bara de positiva sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra teleskopstegen faktiskt är. Teleskopstegar finns även i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt är det därför ganska svårt att köpa en bra teleskopstege.

Men det är just av den anledningen som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för teleskopstegar. Jag har nämligen genomfört mitt eget teleskopstege test. Jag rekommenderar även de bästa teleskopstegarna som man kan köpa just nu. När man ska köpa en stege så finns det ganska många saker som man ska tänka på. Det är därför som köpet ibland kan bli hyfsat svårt. Men genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer köpet att bli mycket enklare. Jag har gjort den här guiden genom att testa olika teleskopstegar. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. Den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa teleskopstegen.

Köpguide för bäst i test teleskopstege 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa teleskopstegen på nätet. Det är för att där finns så många olika saker som man måste tänka på. Men den kan bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide. När du köper en bra teleskopstege så finns det några viktiga saker som man ska tänka på. Man måste även tänka på att man ska välja utifrån sina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa teleskopstegen 2022:

 • Längd
 • Material
 • Viktgräns
 • Säkerhetsfunktioner
 • Bärbarhet
 • Höjd
 • Underhåll
 • Automatisk eller manuell
 • Pris
 • Maximal räckvidd
 • Säkerhetslåsmekanism
 • Gripna gummifötter
 • Fingerknipskydd
 • Enkel användning
 • Säkerhetscertifiering
 • Lagring

Längd

De flesta teleskopstegar varierar i höjd från cirka 2,5 till 4 meter helt utsträckta. Några är så långa som 5,5 meter. För de flesta hushållsändamål är en 3,6 meter fstege tillräcklig. Det är till exempel tillräckligt högt för att nå takrännorna i ett enda våningshus. Du kan förlänga en teleskopstege i steg om 0,3 meter. Det vill säga, du kan förlänga den bara 1,8 meter, 2,1 eller hela vägen till 3,6.

Material

Teleskopstegar tillverkas av glasfiber eller aluminium i flygplan. Båda materialen är lätta men ändå starka och hållbara. Även om aluminium är det vanligaste materialet har glasfiber sin andel av fläktar.

 • Aluminium: En teleskopstege tillverkad av aluminium kan väga så lite som 7 kg, eller så mycket som 16 kg, beroende på längd. Den vanligaste längden – 4 meter- väger i genomsnitt 11 kg. En teleskopstege i aluminium kostar från 1 500 till 3 000 kronor.
 • Glasfiber: Glasfiber är starkare än aluminium, men det är också lite tyngre. Förvänta dig att en teleskopstege av glasfiber väger 1,3 till 2,2 kg mer än en aluminiumstege av samma storlek. Förvänta dig att de också kostar mer. De börjar runt 2 500 och kan gå så högt som 6 000 kronor. Eftersom glasfiber inte leder elektricitet är den här stegen väl lämpad för elektriker och andra som arbetar med el.

Viktgräns

ANSI verifierar att en teleskopstege säkert kommer att bära den vikt som tillverkaren hävdar att den kommer att göra. När du handlar efter en teleskopstege, leta efter en ANSI-certifierad. Typiska ANSI-viktbegränsningar för denna typ av teleskopstege sträcker sig från cirka 115 till 160 kg.

Säkerhetsfunktioner

En teleskopstege som låser i steg om är mindre benägna att nypa fingrarna när den dras in. Denna säkerhetsmekanism kräver nedtryckning av tumhandtag på båda sidor om stegen för varje 0,3 meter som dras in. Det kan ta lite längre tid, men det är värt extra ansträngningar att hålla händerna säkra. Den andra säkerhetsfunktionen att leta efter är stora gummifötter som förhindrar att stegen glider ut under dig. Vissa har fällbara fotankare som ytterligare skyddar benen från att glida.

Bärbarhet

En helt indragen teleskopstege är ungefär 60 till 90 cm hög och sträcker sig 45 till 50 cm bred och 8 till 13 cm djup. Den lätta vikten och den lilla storleken gör det enkelt att förvaras i bagageutrymmet på en bil, bära genom en dörröppning eller till och med lagra i en garderob.

Höjd

De flesta teleskopstegar har lyxen av justerbar höjdinställning. Denna funktion är särskilt användbar för första gången användare som kanske inte har en klar uppfattning om den exakta höjden på stegen. Om du vet exakt vilken höjd stegen ska förlängas till, föreslår jag att du går till en teleskopstege som inte har för många höjdinställningar, vilket i allmänhet är mindre dyrt.

Underhåll

Många teleskopstegar använder en hel del ytterligare funktioner som hjälper dem att motstå motgångarna för varje dag, tunga uppgifter. Korrosionsbeständig yta är ett bra exempel på en sådan funktion. Om du anser att teleskopstegen är en engångsinvestering och inte vill spendera för mycket tid och pengar på stegeunderhåll rekommenderar jag att du väljer en teleskopstege som har specialfunktioner för att förlänga deras livslängd.

Automatisk eller manuell

Att varje teleskopstege försöker ge en säker användarupplevelse är självklart. Vissa modeller har något högre antal säkerhetsmekanismer, medan andra kan vara begränsade till två eller tre sådana mekanismer. Oavsett antal bör användarsäkerhet vara det viktigaste för varje märke och modell.

Med uppfinningen av automatiska teleskopstegar kräver förlängnings- och indragningsförfaranden inte användarens uppmärksamhet. Däremot kan många modeller ha en robust ram för flexibel användning men kan använda manuella förlängnings- och indragningsfunktioner.

Om du inte vill spendera mycket tid och ansträngningar för att säkerställa låsningen och upplåsning av stegen, föreslår jag att du köper en automatisk teleskopstege för bättre säkerhet. Å andra sidan är de manuella stegen bättre för de användare som inte har något emot att ägna större uppmärksamhet åt att säkra stigarna på plats.

Pris

En dyrare prislapp betyder inte nödvändigtvis en effektivare teleskopstege. På samma sätt översätts ett lägre pris inte till en sämre kvalitetsstege. Båda dessa faktorer har dock vissa undantag.

Det finns ingen brist på prisvärda och mångsidiga teleskopstegar som är skickliga på att utföra en rad sysslor. Du kan emellertid också välja en lite premiumprodukt för samma antal funktioner.

Maximal räckvidd

Stegehöjd är en avgörande faktor när du väljer rätt. Olika modeller erbjuder olika höjder att nå. Denna typ av teleskopstege kan förlängas till svåråtkomliga områden var som helst från 2,4 till 7,6 meter.

Längre stegar erbjuder dock större flexibilitet för att öka utbudet av uppgifter. Men de är mindre stabila. Å andra sidan är kortare modeller mer stabila och hanterbara. Så fokusera på vad du tänker använda den till och höjden du vill ha för stegen. Kontrollera också om stegen har A-ram.

Säkerhetslåsmekanism

Din valda modell måste ha en säker låsmekanism. Denna funktion är avgörande eftersom den hjälper dig att hålla din teleskopstege säkert utsträckt till vald höjd. Det borde också ha respektabla säkerhetsbetyg.

Gripna gummifötter

Det är en säkerhetsfunktion som hjälper till att hålla stegen stabil på den hala ytan genom att ge maximalt grepp. Vissa modeller har gummifötter medan andra inte gör det. Jag rekommenderar dock att du väljer en modell som är utrustad med gripna gummifötter.

Fingerknipskydd

Denna funktion gör det säkert och säkert att använda en hopfällbar teleskopstege. När du drar tillbaka skyddar fingret med nypskydd fingret från att klämma. Men inte alla modeller kommer med den här funktionen. Jag föreslår att du går efter en modell som har den här aspekten för din säkra användning hela tiden.

Enkel användning

Din valda modell ska vara enkel att installera, öppna och stänga. Det bör erbjuda enkel förvaring också. om den är tillräckligt bärbar kan du till och med montera den i bagagerummet. Ta hänsyn till följande :,

 • Behöver den justera stegen manuellt eller justeras den automatiskt?
 • Hur låser varje sektion på plats?
 • Hur lång tid tar det att förlänga och kollapsa?
 • Har den en förslutningsrem och bärhandtag?

Säkerhetscertifiering

Säkerhet är det viktigaste när du väljer en teleskopstege.

Den goda nyheten är dock att det finns certifieringar för att förstå exakt hur säker modellen verkligen är.

Ta inte rykte om varumärket och nominellt värde. Kolla in säkerhetsintyget för stegen som tillhandahålls av ANSI, OSHA eller det europeiska säkerhetssystemet.

Lagring

En bra sak med teleskopstegar är att de är lätta att lagra. Men om du vill förvara din teleskopstege i ett kompakt utrymme är det ganska viktigt att kontrollera dess mått. Som ett resultat bör du kontrollera måtten på din teleskopstege när den har vikts.

Detta inkluderar också vikten på själva teleskopstegen så att den är lätt att bära. Vissa teleskopstegar kommer också med bärhandtag som gör att du kan gå runt med stegen om det behövs.

Läs också >>> Hushållsstege test

Tips för att använda en teleskopstege

Säkerhet bör vara högsta prioritet när du använder en teleskopstege. Stegen måste vara robust och kunna bära användarens vikt på ett säkert sätt.

 • Använd regeln 1 till 4 när du placerar stegen mot en vägg: För varje 1,2 meter höjd ska stegeunderlaget vara 0,3 meter från väggen. Om du till exempel förlänger stegen till 4,2 meter, ska basen vara 1,5 meter från väggen.
 • Att luta sig över eller sträcka sig för att nå något som bara är utom räckhåll är farligt. Klättra ner, flytta stegen och klättra sedan tillbaka upp istället för att sträcka åt sidan.
 • För ökad säkerhet, rekrytera en hjälpare för att stiga stegen.

Användningsområden för teleskopstegar

En teleskopstege är en mycket mångsidig utrustning som du kan använda för alla dina projekt, oavsett komplexiteten. Du kan använda den för dina rengöringsuppgifter, renoveringsprojekt med mera och mer. Dessa används också vid hantering av snickeri, rengöring och underhåll av taket och till och med vid förvaring av föremål.

Det är också praktiskt när du hänger växter, torkar höga fönster och installerar dekorationer. Listan över sätt att använda en teleskopstege fortsätter.

Nedan följer några specifika platser där du kan använda en teleskopstege.

Vindar

Behöver komma åt din vind för att lagra utrustning eller föremål som du inte längre behöver runt huset? Om du inte har en permanent vindstege fäst vid vinddörren, kan en teleskopstege vara en bra lösning. Du kan lägga den i ditt förråd efter att du har nått vinden. Alternativt kan du installera den på vinddörren så att du kommer åt området när du vill. Var noga med att placera stegen korrekt så att den sträcker sig och dras in ordentligt. Planera hur du ska fästa stegen så att den inte lossnar när du drar ner vinddörren.

Fritidsfordon

Du vet aldrig när du behöver en teleskopstege när du är ute och campar. Du kan behöva en för att klättra upp för träd, packa och packa upp föremål från toppen av din husbil eller komma åt upphöjda områden på din campingplats. Det kan också bli användbart vid en nödsituation.

Om du har ett fritidsfordon som en campingbil rekommenderar jag starkt att du tar med dig en lättanvänd teleskopstege med dig. Istället för att välja en traditionell teleskopstege bör du ta med en teleskopisk typ. Det är inte skrymmande så att du kan packa det med resten av dina saker. Dessutom kräver det inte en lång installationstid innan du kan använda den. Du behöver bara trycka på frigöringsknappen för att förlänga eller kollapsa stegen.

Byggarbetsplatser

Byggprojekt kräver ofta användning av olika verktyg och utrustning som stegar. Oavsett om du deltar i personliga gör-det-själv-arbetsuppgifter eller professionella sysslor kan du ha utrustning av god kvalitet som en teleskopstege som hjälper dig att få saker gjort snabbt.

Du kan använda den här typen av teleskopstege när du installerar belysningsarmaturer, tar bort punkterade takrännor, når taket och byter ut att ha skåp. Om du använder en multifunktionell teleskopstege kan du konfigurera den om till en A-ram så att du kan dela den med en annan person / arbetare.

Så mycket som möjligt bör du använda en typ IA- eller IAA-teleskopstege när du arbetar med ett byggprojekt. Välj en robust modell, särskilt om du behöver använda den som en arbetsplattform medan du bär några verktyg och utrustning.

Medan stegar vanligtvis har sina egna säkerhetsfunktioner, rekommenderas det fortfarande att göra några förberedelser innan du använder dem, särskilt på en byggarbetsplats. Här är några tips du bör komma ihåg:

 • Kontrollera ytan där du kommer att placera stegen. Se till att den är jämn och fri från onödiga föremål. Om du arbetar på mjuk mark, använd mjuka plattor för att skapa en jämn yta.
 • Kontrollera stegen för eventuella tecken på defekt och kontrollera varje låsstift. Om du upptäcker skador ska du byta eller reparera utrustningen.
 • Om du använder utrustning medan du arbetar, se till att den är korrekt placerad för att undvika olyckor. Placera dem i en verktygslåda eller använd en teleskopstege med verktygsspår.
 • Bär lämplig byggsäkerhetsutrustning innan du klättrar uppför stegen. Om du behöver arbeta med ledningar, se till att ha tillräckligt med isoleringsmaterial. Glöm inte att trycka på strömbrytaren.
 • Överbelasta aldrig stegen! Detta kan göra att spåren deformeras medan du trampar på dem. Notera dess bärförmåga och håll dig till den!

Väggar och tak

Det är praktiskt taget omöjligt att måla en vägg, ett tak eller ett tak utan hjälp av klätterutrustning. Du kan använda en multifunktionell teleskopstege för att säkerställa att din pensel, sprayfärgverktyg eller målarulle täcker även de svåråtkomliga vinklarna i ditt hem. Du kan också kolla in några av de andra bästa stegen för målning.

Var noga med att placera stegen korrekt för att förhindra olyckor eller skador under arbetet. Be om möjligt någon att hålla koll på stegen när du tar hand om din målningsuppgift. Använd också en hållbar teleskopstege med hög bärförmåga. Dubbelkolla säkerhetsspärren så att stegen är ordentligt fastsatta. För att säkerställa din säkerhet, här är några andra tips du behöver använda:

 • Se till att du har rätt teleskopstege. Teleskopstegen är ett bra alternativ att använda!
 • Kontrollera vinkeln mellan stegen och marken. Hälso- och säkerhetsmyndigheten föreslår att vinkeln hålls runt 75 grader.
 • Undvik att du sträcker dig över armarna eller lutar kroppen från stegen. Detta kan i slutändan resultera i en livshotande olycka.
 • Skynda dig inte när du klättrar nerför trappan. Ta dig tid och behåll ett fast grepp om ramen.
 • Om färgskopan är för tung, be någon annan att lämna ut den till dig när du har kommit till den perfekta höjden på din teleskopstege.

Båtar

Teleskopiska stegar är inte bara praktiska i DIY-projekt, hemunderhåll och bygguppgifter. Du kan också använda dem i din båt. Till att börja med kan detta användas som en båtstege så att du och dina passagerare enkelt kan gå ombord på båten. Du kan också använda den för att rengöra och underhålla vissa delar av båten, till exempel hyttfönster, cockpit och flygbro.

Om du behöver en teleskopstege för din båt, rekommenderar jag starkt att du väljer en som levereras med en stabilisatorstång. Detta hjälper dig att hålla stegen på plats medan du klättrar på varje steg.

Hur man säkert använder en teleskopstege

Säkerhet är en viktig aspekt när du använder en teleskopstege av något slag. Med en teleskopstege måste du vidta extra försiktighetsåtgärder. Eftersom en teleskopstege kan förlängas till vilken höjd som helst måste du se till att höjdlåsen är säkra innan du lägger vikt på stegpallen.

De flesta stegar har gummi- eller plastfötter för att minimera halka. Det betyder dock inte att det alltid kommer att fungera. Du bör se till att stegen är på plan, plan mark och inte sjunker ner i ytan, särskilt inte utomhus.

När du klättrar upp stegen bör du testa din balans och vikt på de nedre stegen för att undvika skador om du faller. Varje gång du arbetar på en teleskopstege i en höjd som är större än 1,2 meter, bör du ha någon i närheten som spotter om något skulle gå fel.

Med en teleskopstege bör du vara extra försiktig när du stänger ner stegen. Till skillnad från en traditionell teleskopstege har en teleskopisk enhet fler nypunkter att vara medveten om. Håll händer och fingrar borta från dessa områden hela tiden.

16 Säkerhetstips för teleskopstegar

 • Din teleskopstege måste vara OSHA / ANSI-kompatibel.
 • Det måste vara tillräckligt högt för jobbet.
 • Kontrollera om det finns sprickor, spänning eller korrosion.
 • Se till att halkfria gummihandtag på fötterna är intakta.
 • Ställ stegen på en stabil yta och se till att den stöds väl uppe.
 • Placera den i en vinkel, cirka 75 grader, rekommenderad av tillverkaren.
 • Om du till exempel går av på taket, se till att stegen sträcker sig tre steg över din utgångspunkt.
 • Stå aldrig på stegen.
 • Använd en glasfiberstege om du ska vara i kontakt med el.
 • Stig alltid upp eller ned en teleskopstege ett steg i taget; hoppa inte över steg.
 • Testa varje steg innan du lägger till din fulla vikt.
 • Håll alltid tre kontaktpunkter: en fot eller två händer; eller två fötter och en hand.
 • Bär inte last som sannolikt kommer att välta dig.
 • Gör inte plötsliga drag som kan destabilisera stegen.
 • Den gamla vidskepelsen om att gå under stegar kom av en anledning. Ställ inte din teleskopstege nära utgångar eller i fotgängares eller annan trafik.

Teleskopstegar eller andra stegar

Stegar. Jag har alla en i mina hem. Om inte, bör du skaffa en … när du har läst det här.

De flesta stegar är nu tillverkade av aluminium men de kan komma i trä eller till och med glasfiber om du ska arbeta nära el.

Den mest grundläggande stegen är den styva enkelsektionen. Din farfar hade antagligen en trä i sitt verktygshus.

En enda sektion är användbar för snabba jobb, men det tar dig bara så långt. Du kan sluta behöva köpa en rad höjder som sedan blir svåra att lagra och hantera.

Trappstegen är användbar för att nå höga hyllor och för att måla inomhus, men inte mycket annat. Den har samma höjdbegränsningar som en-sektionen.

Förlängningsstegen är steg i riktning. Den har minst två sektioner, ibland tre, som överlappar varandra när de inte används. De extra sektionerna kan distribueras och låsas på plats när du behöver extra höjd.

De tillverkas vanligtvis av aluminium, ibland även trä. Även om de är mer mångsidiga än den enda sektionen och trappstegen, kan de bli skrymmande och svåra att manövrera. Liksom förlängningsstegen kan teleskopstegen endast användas som en rak teleskopstege.

Till skillnad från förlängningsstegen kollapsar deras steg i varandra. De är lätta att lagra och eftersom de är så lätta – de är vanligtvis gjorda av aluminium – kan de tas var som helst. Multi-use stegar är mest mångsidiga eftersom de kan användas som en A-ramsteg, en rak teleskopstege och till och med en tillfällig bro. Men de brukar vara tunga och svåra att använda.

Kända märken för bäst i test teleskopstegar

Werner

När det gäller stegar är namnet Werner allmänt förekommande. Det verkar finnas en Werner på varje arbetsplats. Företaget, baserat i Pennsylvania, har tillverkat stegar i mer än sextio år och dess namn är ett ord för säkerhet och professionalism.

Den har en integrerad tillverknings- och distributionslinje, vilket innebär att företaget har kontroll över alla aspekter av stegens liv tills den säljs. Dess innovationer inkluderar Edge Professional Bracing System för att förstärka teleskopstege och Equalizer för ojämna ytor.

Från sin teleskopiska vindstege till dess 4,9 meter, tre-sektions förlängningsstege, som kan minska till 1,8 meter, har den en teleskopstege för varje tillfälle.

Little Giant

Little Giant stegar föddes redan på 1970-talet. Det började litet men nu är det en jätte på marknaden. Den professionella stegen, som betecknas som den starkaste, säkraste och mest mångsidiga, kan ställas in i 24 teleskopstege. Det är grunden som företaget byggdes på. Och Little Giant har inte slutat förnya.

En av dess senaste stegar är Revolutionen som kan justeras för att användas på trappor, ramper och andra ojämna ytor. Många av Little Giants stegar är tillverkade av slitstarkt lätt aluminium, samma saker som används i flygindustrin.

Varför du behöver en teleskopstege

Den bästa teleskopstegen kan göra många olika saker för husägaren. Följande är de vanligaste användningarna.

 • En teleskopstege används ofta när du behöver skala olika höjder. En teleskopstege kan också skjutas utåt eller inåt. Detta låter dig bestämma hur hög stegen går.
 • En teleskopstege kan användas för olika snickeruppgifter som att fästa taket, rengöra, byta ut brickor och så vidare.
 • En teleskopstege används också för husmålning. Du kan justera stegehöjden för att nå den nivå du måste arbeta på. Problemet med en vanlig teleskopstege är att höjden är fast, så alternativen är begränsade.
 • Teleskopstegar används ofta av snickare, byggnadsarbetare och husägare för inspektion. Varannan månad eller så måste ditt tak eller andra höga delar av ditt hem bedömas för skada. Du kan använda den här stegen för att kontrollera varje avsnitt.
 • En teleskopstege används också på byggarbetsplatser där flexibilitet krävs. Under sanering eller byggnad är det ofta nödvändigt att arbeta på olika nivåer. Genom att justera höjden kommer du enkelt till dessa områden.

Fördelar med teleskopstegar

 • Lätt att bära och förvara. En av de bästa sakerna med teleskopstegar är att några av dem dras tillbaka så lite som 70 cm, så att du enkelt kan förvara dem i en garderob. De är också lätta och bärbara.
 • Säker. Många teleskopstegar klarar upp till 135 kg. De är vanligtvis gjorda av aluminium och har starka låssystem såväl som vinklade tummeutlösare och stängningar utan nyp. De har också halkfria fötter för säkerhet och säkerhet.
 • Mångsidig. Du kan använda en teleskopisk förlängningsstege för olika ändamål. Både entreprenörer och byggmästare litar på dem för att arbeta med projekt hemma, i lager och på fritidsfordon.

Prissättning på teleskopstegar

 • Under 2 000 kronor: Teleskopstegar i denna prisklass är vanligtvis kortare. Många har en-knapps indragningssystem och handtag / remmar för enkel transport. De är också utformade för att bära cirka 135 kg.
 • Över 2 000 kronor: Teleskopstegar i denna prisklass är längre. De är tunga och tål cirka 135 kg i vikt. De har halkfria fötter och uppfyller säkerhetsstandarder.

Läs också >>> Trappstege test

Vanliga frågor om teleskopstegar

Hur vet du vilken storlek teleskopstege du behöver?

För DIY-reparationer och projekt runt om i huset är en 3,6 meter teleskopstege en idealisk storlek. Högre stegar är utformade med tanke på proffs.

Vad är skillnaden mellan en teleskopstege av glasfiber och aluminium?

Glasfiber är starkare och dyrare. Det ger extra säkerhet för dem som arbetar med el eftersom glasfiber inte leder en elektrisk ström.

Vad är den högsta tillgängliga teleskopstegen?

För närvarande är den högsta teleskopstegen cirka 16,5 meter hög. Men den höjden är vanligtvis bara nödvändig för byggproffs.

Vad ska jag leta efter i en teleskopstege?

Hur tänker du använda din nya teleskopstege? Vilka är de uppgifter du behöver för det runt hemmet och gården? Behöver du en ny teleskopstege? Vilken typ av arbete gör du och hur kommer du att använda din teleskopstege?

Innan du bestämmer dig för din ideala modell måste du förstå vad du kommer att behöva för runt hemmet eller på arbetsplatsen. Husägare kan komma undan med en teleskopstege som ger dem tillräckligt med höjd för att nå takrännorna. Tänk på det, när sista gången du använde en teleskopstege i en höjd över 3,6 meter?

Även om du trimmar bougainvillea eller byter säkerhetslampa utomhus behöver du aldrig gå upp så långt. Men om du är en entreprenör kan du behöva gå upp på tak eller nå toppen av träd och stolpar. Att välja rätt höjd för din teleskopstege är avgörande, men det finns många andra faktorer att tänka på.

Rammaterial

När du väljer de bästa teleskopstegen finns det några viktiga funktioner att leta efter i vilken modell som helst. Det första är konstruktionsmaterialet för ramen och stegen.

De flesta tillverkare använder aluminium av aluminium eller aluminiumlegeringar för ramen. Detta material ger en utmärkt balans mellan styrka och vikt, vilket ger dig en kompakt, lätt teleskopstege som är tillräckligt stark för att bära 135 kg eller mer.

Men om du är en entreprenör kanske du vill gå med en glasfibermodell över en aluminiumstege. Aluminium leder elektricitet medan glasfiber ger en säker arbetsyta. Glasfibermodeller tenderar att vara dyrare än aluminiummodeller.

Förlängningshöjd och maximal räckvidd

När du bestämmer dig för din ideala teleskopstege är den viktigaste funktionen att fokusera på modellens förlängning och räckvidd. Denna faktor bestämmer den maximala höjden du kan nå med stegen och begränsningarna för dess nytta.

Om du är husägare är en längd på 3,6 till 4,8 meter allt du behöver för de flesta uppgifter runt gården och inne i ditt hus. Men om du äger ett tvåvåningshus kan du behöva något större. Entreprenörer behöver vanligtvis den längsta stegen de kan hitta. Att välja en modell med en 5,5 till 6,7 meter nåbar höjd ger en förhöjd arbetsyta för de mest krävande jobb.

Det är viktigt att notera att det finns en skillnad mellan förlängningshöjden och den maximala nåbara höjden. Förlängningshöjden är det sista säkra steget på stegen, medan förlängningshöjden involverar den höjd som den genomsnittliga personen har när han står på det senaste säkra steget.

Om du är en husägare med det genomsnittliga envåningsbostaden behöver du inte gå längre. Längre stegar kan ha större förlängningsområden, men de är tyngre och mindre kompakta när de fälls in.

Vikbar storlek

Den vikta storleken på din teleskopstege är viktig för lagring och transport. De flesta stegarnas vikta storlek kommer in under 0,9 meter, vilket gör den till den idealiska lösningen för kompakt förvaring. En teleskopstege kan enkelt packas bort i ett köksskåp eller i garaget. Entreprenörer kan hålla den i lastbilens lastrum utan att stegen hänger över sidan som en traditionell modell.

När den är vikad är det enkelt att bära stegen runt. Den vikta storleken på stegen gör det till en bra idé för husägare som inte har ett garage att lagra en traditionell modell. Packa den teleskopiska stegen i ett skåp utan att begränsa ditt utrymme.

Vikt på stegen

När du väljer din teleskopstege är säkerhetsbetyget ett viktigt övervägande. Jag rekommenderar att du tittar på stegar som har en eller flera av följande säkerhetsackrediteringar.

 • OSHA-kompatibel
 • ANSI 14.2 Testad
 • AS / NZ
 • EN-131.6
 • TUV GS

De flesta teleskopstegar har robust design och material som ger stöd för vikter upp till 135 kg eller mer. Se till att du aldrig överbelastar stegen över dess säkerhetsbetyg under användning.

Teleskopstegar får säkerhetsbetyg med hänvisning till den maximala lastkapacitet de kan hantera.

 • Typ IA har ett betyg för att stödja upp till 135 kg
 • Typ I till 115 kg

Det här är de vanligaste säkerhetsbetyg som du hittar, så välj den mest förnuftiga modellen för dina behov. Det är viktigt att notera att säkerhetsbetyget också påverkar modellens prislapp.

Därför, om du är husägare och behöver en teleskopstege för sällan användning, är det bättre att du går med ett lägre betyg för att spara på kostnaderna. Men om du är en entreprenör är det bättre att välja bästa säkerhetsbetyg du kan hitta.

Om du överbelastar stegen förbi dess kapacitet, resulterar det i att svamparna misslyckas. Det finns hundratusentals stegeolyckor varje år världen över, och de flesta av dem inträffar på grund av överbelastning av utrustningen. Välj rätt teleskopstege med rätt säkerhetsbetyg.

Smidig återdragning och förlängning

När du väljer din teleskopstege, leta efter modeller som erbjuder smidig öppning och stängning. Vissa modeller har enkla trycksystem för nedbrytning av stegen, vilket minskar risken för olyckor runt hemmet eller på arbetsplatsen.

Assisterad öppning och stängning är ett utmärkt sätt att minska ansträngningen med att använda din teleskopstege. Några av dessa modeller är dock lite tyngre än de som inte har en hjälp för att öppna / stänga.

Låsstift och säkerhetsindikatorer

Som nämnts är den främsta anledningen till stegeolyckor stegens misslyckande. Jag rekommenderar att du letar efter en teleskopstege med låsstift med säkerhetsindikatorer.

Dessa modeller erbjuder bästa kontroll över stegen, vilket säkerställer en säker användning av din utrustning. Denna funktion är viktig för entreprenörer, vilket ger ett lager av säkerhet som förhindrar onödig skada.

Låspinnar säkerställer att stegpinnarna förblir på plats, även när du använder stegen med maximal lastkapacitet. Säkerhetsindikatorer är väsentliga för att stegen ska ställas in korrekt.

Efter att stegen har låst, bör stegens kropp ha en indikator som visar dig stegens säkerhetsstatus.

Mångsidig användning

Hur du tänker använda din teleskopstege är viktigt när du gör ett köp. Om du är en entreprenör kan du behöva en stabil upphöjd yta för att nå höga plattformar på arbetsplatser. Att ha en teleskopstege som delar sig i olika format kan vara till nytta för ditt arbete.

Ta reda på vilken som är den bästa toalettstolen för dig genom att gå via min köpguide.

Hållbar design

Se till att du väljer en modell med en hållbar design. De flesta stegar har design och konstruktion med flygplansaluminium eller aluminiumlegeringar som har gott om styrka.

Ramens styrka spelar en viktig roll i stegen. Välj en modell som uppfyller kraven på din arbetsplats eller krav för hemmabruk.

Det är dock viktigt att komma ihåg att vikt spelar en roll i stegen. Om du letar efter en lätt modell rekommenderar jag att du går med aluminium för enkel transport.

Stängningssystem utan klämma

Teleskopiska stegar har stängnings- och öppningssystem utan klämma. Stegen på stegen utgör en klämrisk, och detta system kan förhindra skador på arbetsplatsen. De flesta modeller har en fotpedal så att du kan förlänga och dra in stegen till önskad höjd.

Stegen har också en vinklad spak för frigöring av tummen, vilket gör att stegen enkelt kan dras tillbaka, så att dina händer inte får någon klämning när du stänger utrustningen. Ett system utan klämskydd finns inte i alla modeller. Därför, om det låter som en säkerhetsfunktion du vill ha på din teleskopstege, se till att du inkluderar den i din budget.

Bärrem

När du har stängt din teleskopstege måste du flytta den från arbetsplatsen tillbaka till din lastbil eller garage. De flesta teleskopstegar väger mellan 9 och 14 kg, beroende på storlek. Ett bärhandtag hjälper dig att fördela lasten över dina axlar, vilket gör det enkelt att transportera och hantera.

Förslutningsremmen fungerar inte bara som ett handtag utan hindrar stegen från att öppnas av misstag. Förslutningsremmen hakar vanligtvis runt stegen, och fästs med en klämma eller kardborreband.

För vissa modeller får du förslutningsremmen som bärhandtag, medan andra modeller har ett oberoende bärhandtag och remsystem.

Hur sätter jag upp en bäst i test teleskopstege?

Du måste använda teleskopstegen enligt tillverkarens riktlinjer. När du tar emot din teleskopstege rekommenderar jag att du läser igenom ägarhandboken innan du ställer in den för första gången.

Din teleskopstege har nypa punkter på stegen, och det är viktigt att förstå var de är innan du ställer in din teleskopstege. Det sista du behöver för att hända är att skada fingret eller lämna ett av steget medan du stänger eller öppnar stegen.

När du ställer din teleskopstege mot en vägg, se till att fötterna ligger på en plan yta. Om du klättrar upp stegen på en instabil yta resulterar det i att stegen svänger och en olycka. Leta efter modeller som har stabila fötter, med stödkors och höjdjusteringar.

Använd alltid en teleskopstege med någon annan som håller basen åt dig. Ju högre du klättrar, desto mer instabil blir stegen. Därför är det bästa sättet att förbättra säkerheten att ha någon som kontrollerar botten.

Hur underhåller du din teleskopstege?

Din teleskopstege behöver lite grundläggande underhåll för att säkerställa att den ger en lång livslängd. När du är klar med din uppgift, se till att du tar bort all olja och skräp från stegen. Torka av den med en trasa och ta bort all fukt innan du kollapsar den för förvaring i bagageutrymmet i bilen eller garaget.

När du använder din teleskopstege, se till att alla gångjärn är täta och leta efter slitage på låsgångjärnen. Kontrollera stegen för eventuella tecken på bucklor eller tryckstycken som kan påverka dess säkerhet. Trasiga steg och balkar betyder att du behöver en ersättare.

Förvara din teleskopstege borta från andra föremål som kan skada den. Vissa modeller har förvaringskrokar för upphängning i ditt garage eller verkstad.

Kan du använda en teleskopstege utan att förlänga den?

Ja, din teleskopstege kan fungera som ett litet steg för att nå hyllor i köket eller verkstaden utan att förlänga den. Du måste dock se till att stegen står stabilt och säkert innan du försöker använda den.

Är det säkert att använda teleskopstegar runt huset?

Ja, det är helt säkert att använda din teleskopstege inom eller utanför ditt hem. Teleskopmodeller uppdelade i kompakta bärstorlekar för rörelse runt huset eller arbetsplatsen. Se till att du läser instruktionerna som medföljer din modell för råd om hur du ställer in stegen.

Lär dig hur du låser trappan på plats innan du klättrar, annars riskerar du skada. Dessa stegar kräver inte att du förlänger dem helt. Om du bara behöver använda några steg för att byta en glödlampa behöver du bara förlänga stegen halvvägs så fungerar den bra.

Finns det någon skillnad mellan teleskopstegar som är gjorda av olika material?

Både aluminium- och glasfiberstegar har utmärkt styrka för att göra jobb runt huset. Aluminium är dock ett ledande material som inte är lämpligt för elektriska jobb. Glasfiber är inte ledande, vilket ger ett säkrare val för elentreprenörer. Men glasfiber är det dyrare alternativet och inte nödvändigt för de flesta hemunderhållsprojekt.

Ska man tänka på material när man köper en bäst i test teleskopstege?

De flesta av de lätta teleskopstegen är antingen gjorda av ren aluminium eller byggda med professionell aluminiumlegering. Emellertid är aluminium en ledare för elektricitet. Därför föreslår jag att du väljer en kropp utan aluminium om du planerar att arbeta nära högspänningskällor.

Bör man överväga vikt hos en bästa teleskopstege?

Många användare föredrar de lätta teleskopstegen istället för de traditionella, skrymmande modellerna som fanns tidigare. Även idag kan några av de mest mångsidiga stegen ha en tung design. Om portabilitet inte är så stort av ett problem, rekommenderar jag att du går efter en tyngre modell som kan förvandlas till två eller flera stegar.

Vill man att sin teleskopstege ska vara bärbar?

De bärbara alternativen är mer lämpliga för användare som inte vill investera i separata teleskopstegar för olika ändamål. Jag föreslår att du investerar i en lätt och hjulutrustad teleskopstege om du planerar att använda den för både personligt och professionellt bruk.

Vilka är de olika typerna av teleskopstegar?

Teleskopstegar är en av den mest mångsidiga förlängningsstegen på marknaden eftersom de inte bara är hopfällbara, men de brukar vara bra i många situationer.

Det finns dock bara två huvudtyper av teleskopstegar på marknaden just nu.

Vanliga teleskopstegar

Huvudtypen är en teleskopstege som är hopfällbar i sig själv. De flesta av stegen på listan är denna typ av teleskopstege.

Vad jag älskar med den här typen är att de är superlätta att lagra, och när du väl har lärt dig hur du hanterar återknappssystemet är de ganska lätta att använda också.

Hopfällbara multifunktionsstegar

Den andra typen av teleskopstegar är de som också kan fällas in i en A-ramstege. Den sjunde stegen på denna lista är en av dessa typer. Vad jag älskar med dessa typer av stegar är att de är ännu mer mångsidiga för flera applikationer.

Speciellt när det gäller målning kan denna andra typ av teleskopstege vara ett fantastiskt alternativ om du vill spara pengar och inte vill behöva investera i flera stegar för att tillgodose alla dina behov.

Det enda jag kommer att säga är att du vill se till att undersöka låsmekanismen för dessa stegar för att säkerställa att vikningsförmågan fortfarande kommer att vara säker när du använder den som en förlängningsstege.

Vilka är de viktigaste funktionerna i en teleskopstege?

Så jag slår vad om att du undrar: vilka är de viktigaste funktionerna som man borde överväga i en teleskopstege?

Och till det skulle jag säga … det beror på!

Det kommer slutligen ner till vad du behöver använda den här stegen för.

 • Stegehöjd: Om du till exempel letar efter en teleskopstege för att rengöra dina takrännor, måla dina tak eller byta glödlampor, vill du leta efter något som är tillräckligt högt för att möta dessa behov. Så du vill ha ett måttband till hands och ta reda på hur högt ditt tak, tak och glödlampor är innan du köper!
 • Miljöer du använder stegen i: Du vill också tänka på vilka typer av miljöer du använder den här stegen i. Till exempel, om du ska använda den på ojämn terräng, ute eller i andra osäkra miljöer, vill du förmodligen välja en teleskopstege som har stabiliserande fötter som kan rotera och säkra stegen i olika situationer. Bortsett från dessa överväganden är det viktigt att tänka på de säkerhetsstandarder du behöver stegen för att uppfylla, till exempel ANSI-betyg eller OSHA-kompatibla certifieringar. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda den här stegen för professionellt bruk. Men om du bara letar efter en teleskopstege att använda för DIY-projekt kan dessa saker vara mindre viktiga. I slutändan vill du bara se till att stegen du väljer kommer att vara robust och pålitlig i alla situationer du behöver den i.
 • Säkerhetsanordningar: En annan sak att leta efter är hållbarhetsfaktorerna som gör en teleskopstege säker att använda. Till exempel vill du leta efter något som har robusta låsmekanismer och starka plastringar på steget. Dessa saker förbises ofta, men de gör eller bryter trappans säkerhet! En annan sak att tänka på är vilken typ av fötter stegen har. Helst vill du välja något med halkfria fötter och stabiliseringsstänger.
 • Vikt och bärbarhet: Chansen är att om du letar efter en teleskopstege letar du efter något som är mycket bärbart och lätt. Det är det som gör teleskopstegar så bra! Eftersom de är lätt hopfällbara är de ofta lättare att lagra än andra stegar. Det gör dem till ett utmärkt alternativ för någon som letar efter ett bärbart alternativ för att passa i ett litet garage eller ett litet bagageutrymme. Vikt kan också vara en faktor här, så om du letar efter något lätt bör du vara uppmärksam på det material som stegen är gjord av. Alla stegar på listan är gjorda av aluminium, vilket gör dem ganska lätta (men inte lika lätta som något av glasfiber). Stegarna på den här listan varierar dock ganska mycket i totalvikt så se till att du ser upp för det när du tittar på listan på Amazon.

Hur använder du en teleskopstege på rätt sätt?

Så det är bra och bra, men hur använder du en teleskopstege ordentligt när du köpt en?

Se till att du använder standardstege-protokoll oavsett vilken typ av teleskopstege du använder.

Se till att marken du lägger på den är stabil och säker. Se till att du har en spotter eller någon som stabiliserar stegen från marken. Och se till att du fäster stegen på ytan du arbetar med på den övre stången.

Där en teleskopstege skiljer sig från standardstegar är låsmekanismen. Se till att varje steg är stabil och låst innan du lägger din fulla vikt på den.

Detta kan ta lite övning och försök om du aldrig har använt en teleskopstege tidigare. Det är dock viktigt att träna denna process och bli bekväm med den innan du börjar använda den i sin fulla höjd.

En sista sak att tänka på är att se till att du inte klämmer i fingrarna när du drar in stegen när du är klar. Detta är en av de knepigare delarna av att lära sig att använda en teleskopstege när du aldrig har gjort det förut.

Därför rekommenderar jag att du väljer en teleskopstege som har en antiklippmekanism och (helst) en snabbkopplingsmekanism. Lita på mig, detta kommer att spara mycket smärta på lång sikt när du lär dig att använda teleskopiska förlängningsstegar.

Hur väljer du rätt typ av teleskopstege för dig?

Så nu när jag har täckt grunderna för att använda en teleskopstege, undrar du kanske hur du ska välja rätt teleskopstege för dig?

Innan du väljer en teleskopstege för att lägga till din arsenal, rekommenderar jag att du överväger dessa olika nyckelfaktorer:

 1. Vad är den maximala höjden du behöver för att stegen ska kunna utvidgas?
 2. Letar du efter en superportabel teleskopstege eller mer av en tung teleskopstege?
 3. Vad är den maximala vikt (lastkapacitet) som stegen behöver hålla?
 4. Vilken typ av teleskopstege (hopfällbar teleskopstege mot förlängningsstege) kommer att tillgodose dina behov bäst?
 5. Vilka typer av säkerhetsfunktioner behöver den ha (använder du den för professionellt bruk)?

Titta på dessa faktorer, vilken av de fem är viktigast för dig?

Om du till exempel letar efter något för professionellt bruk som enkelt måste passa in i din lastbil och vara tillräckligt hållbart för att användas på en mängd olika webbplatser, vill du vara säker på att prioritera # 5 och leta efter något som är bärbart OCH tunga.

Men om du är en DIY-fanatiker som letar efter en bra universalstege för hela huset, kommer du förmodligen att vara mer bekymrad över den maximala höjden och den totala vikten på stegen.

I slutändan måste du hitta en balans mellan dessa 5 saker när du väljer en teleskopstege som passar dina behov på lång sikt.

Vad är en teleskopstege?

En teleskopisk eller teleskopstege kan förlängas eller komprimeras för att underlätta transporten. De är populära bland takentreprenörer för sin lätta transport.

Är teleskopstegar lätt bärbara?

Syftet med teleskopstegar är att göra transporten betydligt enklare. Vissa märken komprimerar bättre än andra, men i allmänhet är teleskopstegar mer bärbara än en vanlig teleskopstege.

Vad är maximal lastkapacitet hos en teleskopstege bäst i test?

Det är en annan viktig faktor att tänka på när du gör ett köp. Stegar är konstruerade för att säkerställa en maximal belastning. Viktklassificering är märkt med en etikettlista på produkten som typ IA (135 kg), typ I (115 kg), typ II (100 kg) och typ III (90 kg).

Tänk på tullvärdet när du väljer en modell. Ta hänsyn till din kroppsvikt och vikten på verktygen eller utrustningen du planerar att dra upp stegen.

Ska man tänka på maximal höjd när man köper en teleskopstege?

Höjden på en teleskopstege kan enkelt ändras om det behövs. Men precis som allt annat finns det en gräns för den maximala höjden som kan uppnås med en teleskopstege. Och du måste kontrollera den maximala höjden som stöds av en teleskopstege för att säkerställa att den räcker för dina byggprojekt.

De flesta stegar har sin maximala höjd som nämns i meter som 3,6 meter eller 4,5 meter. En teleskopstege på 3,6 meter är användbar för hushållsbruk och högre stegar som 4,5 eller 4,8 meter används vanligtvis i industriella applikationer. Du kan ändra höjden på din teleskopstege upp till den gränsen enligt dina krav. Vissa teleskopstegar har till och med säkerhetsbetyg för maximal höjd, vilket kan vara ANSI-betyg.

Varför ska man bry sig om den maximala vikten?

När du har utökat din teleskopstege vill du använda den för konstruktion. Men att se till att din teleskopstege kan bära din vikt är mycket viktigt att kontrollera. Som ett resultat kommer de flesta teleskopstegar med en maximal viktgräns som de kan bära. Denna vikt anges som 135 kg eller 150 kg vilket innebär att om du väger under denna gräns kan du använda din teleskopstege utan problem.

De flesta stegar har denna gräns som anges i kg och den här gränsen är avsedd för maximal utökad höjd. Det är ganska viktigt att kontrollera denna viktgräns för din säkerhet. Vissa stegar har även förstärkt gummi för att ge extra stabilitet när du använder en teleskopstege.

Borde min teleskopstege var enkel att använda?

Jämfört med traditionella stegar är teleskopstegar ganska enkla att använda. Men om du planerar att köpa en sådan teleskopstege åt dig är det ganska viktigt att se till att den är enkel att använda. Du måste se till att det är enkelt och enkelt att förlänga din teleskopstege.

Olika stegar erbjuder olika typer av låsmekanismer för att förlänga den teleskopiska stegen. Som ett resultat bör du välja en teleskopstege som har en enkel låsmekanism. Låsmekanismen ska vara säker och enkel att använda så att du inte möter problem när du förlänger eller stänger din teleskopstege.

Bör man tänka på konstruktionen av den bästa teleskopstegen?

Precis som alla andra stegar där ute, finns det olika material som kan användas för konstruktion av teleskopstegar. Och detta inkluderar främst aluminium och stål eftersom de är de mest optimala för att göra stegar. Du kan välja något av dessa material för din teleskopstege enligt dina behov och krav. Om din teleskopstege är gjord av aluminium betyder det att den är lätt och korrosionsfri.

Å andra sidan är stål tyngre men erbjuder bättre hållfasthet för din teleskopstege. Vissa stegar är till och med gjorda av glasfiber som inte leder värme och el men de är inte gjorda för tunga vikter.

Hur högt är högt nog?

En av de bästa sakerna med denna typ av teleskopstege är att den kan ställas in på olika höjder med ett minimum och ett minimum. Det verkliga värdet är att du kan ställa in det nästan var som helst däremellan också.

Dessa stegar finns ofta i 3, 3,6 och 4,2 meters modeller. Dessa stegar är i allmänhet ganska lätta och det ökar värdet.

Dessa stegar kan också fällas upp och lagras ganska enkelt. Var man ska lagra stegen är också ett övervägande. Ju högre stegen kan gå, desto mer utrymme tar det att lagra stegen. Tänk på det när du överväger höjden på stegen du behöver.

Hur mycket vikt är nog?

Stegar kan bara bära så mycket vikt. Tänk på din egen vikt, liksom vad du ska bära på stegen. Teleskopstegar som går upp till cirka 3 meter har en klass på 115 kg, vilket är den maximala vikt som stegen kommer att hålla säkert.

Det finns en annan teleskopstege som kan hålla 135 kg, och de är också tyngre. Det finns stegar som rymmer upp till 160 kg. Dessa betyg är vad branschen anser är en säker vikt att sätta på en teleskopstege.

Hur mycket kostnad är nog?

Du kan också betala lite mer och få extra breda steg, vilket gör stegen lättare att klättra och ger den mer stabilitet. Nackdelen är att den återigen kommer att väga mer och ta mer plats när den lagras.

När du ökar storleken på teleskopstegen, eller hur lång den kommer att gå, måste du betala ett högre pris. Att betala för bredare steg ökar också priset. De flesta teleskopstegar kan justeras 0,3 meter i taget, inom minimi- och maximiparametrarna.

Att justera storleken på stegen är relativt enkelt. En ganska ny utveckling är luftchocksystemet. Detta gör att stegen kan sänkas eller stängas genom att klämma på stegen. Detta gör att den kan stängas långsammare och mer medvetet, vilket är säkrare och lättare.

Hur bra kvalitet behöver man?

Kvaliteten på själva stegen spelar också roll. De bästa teleskopstegen är gjorda av aluminium och är därför inte särskilt tunga. Det finns dock kvalitetsgrader när det gäller aluminium. Högkvalitativt aluminium kostar självklart mer än lägre kvalitet, så kom ihåg det när du handlar.

Kvalitet kan vara lite relativ. Om du ska använda stegen bara några gånger per år kan en teleskopstege av lägre kvalitet vara bra för den situationen.

Om du ska använda den mycket behöver du en metall av högre kvalitet för att hjälpa den klara användningen. Ju mer du tänker använda stegen, desto mer bör du betala för material av högre kvalitet.

Hur säkert är säkert nog?

När du väljer en teleskopstege bör säkerhet också vara ett problem.

Det uppskattas att två miljoner olyckor per år orsakas av att personer faller av stegar. Detta sträcker sig från mycket mindre skador till människor som dödas. Använd stegar på ett säkert sätt och få en som gör det jobbet du behöver för att göra ordentligt.

Jag har sammanfört de fem bästa stegen jag kunde hitta för den här artikeln. De jämförs nedan och från den här guiden kan du välja den som bäst passar din situation.

Mycket beror på dina specifika behov, men att förstå hur typer av stegar kan tillgodose dessa behov är nyckeln till att ta reda på vilken som skulle vara bäst för dig.

Vilka är de vanligaste materialen för teleskopstegar?

Vanliga typer av stegar kan tillverkas av en mängd olika material inklusive trä, glasfiber, stål, plast och aluminium. Teleskopstegar kan å ena sidan endast tillverkas av metaller som aluminium eller stål. Detta beror på arten och utformningen av denna typ av teleskopstege. När du väljer mellan de två materialen bör du överväga kraven i ditt projekt.

Om du behöver använda stegen i en utomhusmiljö bör du välja en tillverkad av aluminium eftersom det är mindre troligt att det lider av korrosion. Om ditt projekt kräver tung utrustning när du arbetar med din uppgift bör du leta efter en teleskopstege av stål. Denna typ av teleskopstege tål enormt tryck på grund av stålets styva struktur.

Observera dock att stålstegar är ganska tyngre än de som är gjorda av aluminium. Om du inte är för angelägen om att använda en tung teleskopstege, kan du välja stegar tillverkade av rymdkonstruerad aluminium. Jämfört med den vanliga typen av aluminium som används i många tillverkningsindustrier är en variant av rymdkvalitet starkare och mer spänningsbeständig.

Vad är räckvidd hos en teleskopstege?

En annan viktig faktor som du bör titta på när du köper en teleskopstege är maximal höjd. Det är viktigt att du kontrollerar denna information i beskrivningen så att du inte köper en teleskopstege som är för hög eller kort. Stegen ska vara tillräckligt hög så att du inte kliver på de sista tre till fyra steg för att nå arbetsområdet. Bortsett från stegens maximala höjd bör du också överväga andra faktorer som dess vinkel och maximala ståpunkt.

Du måste också kontrollera höjden på området du behöver komma åt och vilken typ av uppgifter du behöver hantera. I de flesta fall används stegar från 3,6 till 4,5 meter för hushållssysslor medan stegar med en maximal höjd över 4,5 meter används för industriella uppgifter.

Behöver man bry sig om stegens belastningsgrad?

Stegens belastningsgrad avser dess maximala bärförmåga. Kontrollera denna information innan du slutför ditt köp för att avgöra om en teleskopstege passar dina behov.

Stegar som används för lättviktigt arbete har en tullklass av typ III och en kapacitet på 90 kg. Denna typ av teleskopstege är endast lämplig för enkla uppgifter som att komma åt svåråtkomliga ytor. Om du letar efter professionell utrustning som kan hjälpa dig med tuffa jobb, bör du välja en teleskopstege med typ IA-tullklassificering. Denna typ av utrustning har en lastkapacitet på 135 kg, perfekt för en medelstor professionell.

Behöver du en teleskopstege för tuffa industriella jobb? Gå efter typ IAA-teleskopstege eftersom den har en maximal bärkapacitet på 170 kg. Denna utrustning gör att du kan bära en verktygslåda, en bunt med takbältros eller till och med en 5-liters burk med färg medan du står på steget.

Hur enkla är teleskopstegar att använda?

Jämfört med andra typer av stegar är teleskopstegen väldigt enkel att använda. Detta beror på sin unika och lätta design. För att säkerställa att du köper den bästa teleskopstegen, bör du kontrollera hur låsmekanismen fungerar.

Hur snabbt drar stegen sig tillbaka när du trycker på tumknappen? Märker du några säkerhetsproblem när sektionerna glider ner? Behöver du ansluta en extra enhet för att hålla sektionerna på plats? Hur komplex är låsmekanismen? Se till att din valda teleskopstege sträcker sig och dras smidigt.

Du bör också överväga att stegen är enkel att transportera och lagra. Du måste ha en teleskopstege som du lätt kan ta med dig när du arbetar på en uppsättning sysslor. Det är därför du bör titta på dess storlek efter att du har dragit tillbaka sektionerna. Är den tillräckligt liten för att passa ditt förvaringsutrymme? Kan du montera den i bilens bagageutrymme? Vad sägs om dess vikt? Kan du bära den utan att be om en extra hand? Är det för skrymmande för transport?

Se till att du förstår de specifika detaljerna för varje teleskopstege som du överväger att köpa. Ställ frågor från tillverkaren om du är osäker. Du kan också kontrollera kundernas feedbackavsnitt.

Många kunder ger en detaljerad genomgång av de produkter de köpte. Vissa delar till och med sin erfarenhet när de använder en klätterutrustning. Var uppmärksam på dessa detaljer och korsreferens med produktbeskrivningen.

Genom att göra grundlig forskning kan du välja en teleskopstege som uppfyller alla dina krav. Genom att kontrollera varje alternativ kan du också undvika att investera pengar på fel utrustning.

Hur säkra är teleskopiska stegar?

Teleskopstegar är mycket säkra att använda, särskilt för att de är utrustade med säkerhetsfunktioner som stabilisatorstänger och silikongummikåpor. Dessutom är de flesta teleskopstegar tillverkade av metall som stål och aluminium. Till skillnad från andra material böjer eller bryts dessa inte lätt. Dessa görs också extra robusta så att de inte deformeras lätt även efter många års användning.

Om du vill försäkra dig om din säkerhet, leta efter stegar certifierade av ANSI eller OSHA. Du kan också investera i stegar som uppfyller andra internationella säkerhetsstandarder som EN 131. Denna säkerhetsstandard används mest i Storbritannien och andra europeiska länder. Det klassificerar stegar i tre typer, nämligen klass 1, EN131 och III. Klassificeringen baseras på stegens bärförmåga.

Kontrollera gärna produktens certifikat innan du slutför transaktionen. Denna detalj finns vanligtvis i produktbeskrivningen. Om du inte hittar den här informationen kan du fråga den från säljaren.

Förutom att använda säkerhetsfunktioner och kontrollera efterlevnadsintygen måste du också öva på nödvändiga säkerhetstips. Som nämnts i de föregående avsnitten i denna shoppingguide måste du använda stegen ordentligt.

Undvik att bära tunga föremål när du trampar på stegpallen. Detta kan bara få dig att falla eller glida. Undvik också att luta dig bort från stegen eftersom hela strukturen kan välta.

Är teleskopstegar bra?

Teleskopstegar är verkligen en bra investering oavsett om du behöver det för personliga projekt eller professionellt arbete. Till skillnad från konventionell typ av teleskopstege är det lättare att bära och lagra. Den har inte skrymmande design eller struktur plus att sektionerna och ramarna kan kollapsas. Utöver det är denna typ av teleskopstege ganska lätt. De flesta typ IA och IAA stegar som säljs idag väger bara mindre än 18 kg.

Den enda uppenbara nackdelen med att använda denna typ av teleskopstege är att dina fingrar kan fastna mellan sektionerna om du inte är försiktig. Detta är ett vanligt problem bland gamla och slitna teleskopstegar. Kontrollera säkerhetslåsen för att undvika en sådan fråga. Testa dem först innan du glider ner på stegen.

Hur fungerar en teleskopsteges design?

De flesta är vana vid att se långa förlängningsstegar. Men tack vare de senaste tekniska innovationerna kan du nu köpa teleskopstegar. De som inte är vana vid att se denna typ av teleskopstege kanske först tycker att dess design är lite märklig. Stegar och ramar komprimeras tillsammans med en speciell låsmekanism. När du trycker på frigöringsknappen kan du skjuta varje sektion uppåt för att förlänga stegen.

Medan en teleskopstegs arbetsmekanism förblir densamma för varje modell, lönar det sig fortfarande att läsa instruktionerna i produkthandboken. Det finns några modeller utrustade med unika och patenterade funktioner, så du måste läsa om hur de fungerar.

Det är också bra att testa lås och resten av specialfunktionerna innan du klättrar uppför stegen. Bekanta dig med hur stegen fungerar så att du kan använda den bra för dina uppgifter. Att förstå funktionerna i din teleskopstege gör det också möjligt för dig att kontrollera om det finns några fel.

Vem ska använda en teleskopstege?

Tack vare den otroliga mångsidigheten hos en teleskopstege kan den användas av många människor. Oavsett om du behöver arbeta med enkla projekt som snickerihantverk eller komplexa sysslor som takreparation, kommer en teleskopstege säkert att gynna dig.

Den är lämplig för både bostads- och kommersiella projekt. Var noga med att kontrollera specifikationerna för den modell du vill använda. Var uppmärksam på maximal höjd, säkerhetsfunktioner samt stegens vikt så att du kan välja en som bäst passar dina behov.

Hur vet jag att jag köper den bästa teleskopstegen?

Med hjälp av tipsen ovan kan du välja en teleskopstege som uppfyller dina behov och krav. Om du följer dessa tips bör du ha det bra. Det är dock avgörande för dig att säkerställa säljarens trovärdighet och tillförlitlighet.

Om du köper från säljaren för första gången bör du kontrollera deras recensioner. Ta reda på hur många kunder som köpt varan. Ännu viktigare, du bör läsa vad de säger om produkten. Om du har frågor om produkten eller om det saknas detaljer i beskrivningen, kontakta leverantören.

Varför ska man investera i en bra teleskopstege?

Att investera i en teleskopstege är ett klokt val. De har många fördelar jämfört med traditionella stegar som kanske inte är uppenbara från början.

Till exempel är en teleskopstege kompakt och transporterar lätt. Du kan slänga den i sängen på din lastbil eller bagageutrymme i din bil och behöver inte oroa dig för att försöka fästa på takräcket. När de är komprimerade är de också mindre besvärliga, och du kan bära dem själv utan att behöva hjälp från en annan person eller dra dem över marken.

En annan fördel är att du kan utöka stegen till perfekt höjd. Med en traditionell teleskopstege är det inte så lätt att använda inomhus eller utan att förlänga den utöver vad du faktiskt behöver. En teleskopstege är lämplig för användning som en liten trappstege för att byta en glödlampa eller byta ut en takfläkt inomhus och kan sedan tas ut för att hjälpa dig att rengöra rännorna.

Med så många fördelar och nästan oändliga användningar är en teleskopstege bara mer vettig.

Vad finns det för bra saker med en stor teleskopstege?

Inte alla teleskopstegar är desamma. Det finns vissa egenskaper som du måste leta efter när du väljer nästa teleskopstege. Här är de viktigaste aspekterna att tänka på.

Materialtyp

I stort sett är de flesta stegar tillverkade av aluminium. Detta hjälper till att hålla den totala vikten nere och valsat aluminium är mycket hållbart med hög draghållfasthet. Stål och andra metaller används också i vissa stegar, men den extra kostnaden och vikten gör dem nästan värdelösa. Du bör hitta en teleskopstege som är lätt nog att bära med sig men tillräckligt stark för att bära hela din vikt plus verktyg.

Glasfiber är i allmänhet starkare än aluminium och står bättre upp mot naturen. Om du använder stegen utomhus oftare än inte kan glasfiber vara vägen att gå. Dessutom är glasfiber resistent mot elektricitet, vilket gör det till ett säkrare alternativ till aluminium när man arbetar runt kraftkällor.

Storlek / längd

Teleskopstegar är också utformade för olika ändamål. Den övergripande storleken på stegen kommer att avgöra om den används bäst för inomhus- eller utomhusprojekt. Du vill ta reda på storleken på stegen när den komprimeras, liksom dess fulla längd när den förlängs. Den förstnämnda kommer att hjälpa till med lagringsalternativ och den senare där den kan användas.

Vikt / bärbarhet

Stegens totala vikt kommer också att avgöra om det är något du enkelt kan bära med dig, eller om det måste hållas nära arbetsplatsen. Tyngre stegar är inte alltid mer hållbara och bärbarhet kommer att spela när du behöver flytta stegen ofta.

Underhåll

De flesta teleskopstegar är underhållsfria. Vissa kräver emellertid smörjning eller justering av låsfötter, förlängningslås och säkerhetslås. Om din modell kräver underhållsrutiner beskrivs de i bruksanvisningen.

Utöver det kommer att hålla stegen ren långt för att förlänga stegen och dess användbarhet. De flesta aluminiumstegar kan enkelt sprutas med en trädgårdsslang innan du förvarar dem.

Enkel uppställning

En annan fördel med hopfällbara stegar är att det praktiskt taget inte är uppställt. De flesta kommer inte ens i förpackningar. Så snart du kommer hem stegen kan du förlänga den och börja använda den omedelbart. Men jag varnar dig för att innan du sätter foten på det första steget, läser du och bekantar dig med bruksanvisningen. Den täcker allt du behöver veta om användning, transport och förvaring av din nya teleskopstege.

Max viktkapacitet

Ett annat övervägande är den maximala viktkapaciteten för stegen. Medan de flesta stegar är tillräckligt starka för att hålla vikten hos en genomsnittlig vuxen, kanske vissa inte kan hålla mycket mer än så. Du måste redogöra för verktyg, måla hinkar, selar, dina kläder och naturligtvis din egen kroppsvikt.

Vad finns det för extra funktioner i teleskopstegar?

Innan du gör det slutliga köpet finns det extra funktioner som vissa modeller erbjuder. Det är värt att ta dig tid att överväga dessa extrafunktioner och avgöra om de är något du behöver i din teleskopstege samt om de är värda att betala lite mer för.

Fotlåsfunktion

Stegar har fötter som svänger för att anpassa sig till olika markhöjder. Men den här svängningen gör dem också mer mottagliga för rörelse medan du är på dem. Låsande fötter gör att du kan fästa stegen när du har ställt in den och fäst den. Den tillagda funktionen kanske inte verkar mycket, men den kan rädda ett liv.

Stängningsmekanism utan nypa

Som jag nämnde tidigare har teleskopstegar mycket mer nypa punkter än en traditionell teleskopstege. Vissa modeller erbjuder en nypa förslutning som gör att du kan hålla händerna och fingrarna borta från alla nypa punkter medan stegen kollapsar.

Halkskydd

Eftersom du kanske arbetar i områden med våta golv eller andra farliga förhållanden kommer det att gå långt att ha en teleskopstege med halkfria fötter. Många modeller kommer att inkludera denna funktion som standard, medan andra erbjuder ändkåpor eller gummifötter mot en extra kostnad. Se till att du vet vilken modell du erbjuder och om det är något som är värt att betala lite mer för att ha.

Förläng & lås

Inte alla stegar har ett lås när de förlängs. Medan de kommer att ha föremål för att förhindra kollaps medan det finns en vikt på stegen, bryr sig vissa inte om att låsa handtagen. Om du känner att stegen kan trasslas med medan du är på den eller när du flyttar den, kan du välja en modell med Extend and Lock-funktionen som förhindrar att stegen kollapsar medan låset är inkopplat.

Vad används en teleskopstege till?

Teleskopstegen är förmodligen den mest kompakta, bärbara stegen på marknaden.

Målning

Det kryssar en hel del av lådorna för att måla entreprenörer eftersom det snabbt kan flyttas från inomhus till utomhus.

Den är kompakt, vilket innebär att du inte stöter på någon av dina kunders ägodelar på väg in eller ut.

Du kan luta den mot väggar och dörrar och utanför kan du teleskopera den för att nå taket.

De är vanligtvis rankade till cirka 115 kg och över – så det kommer att hålla dig och ditt verktygsbälte.

Vindar

Jag har sett teleskopstegar som används mest effektivt för att komma åt på vindutrymmen.

Nej, du behöver inte dra ut den gamla trappstegen när du vill klättra upp på vinden.

Du kan göra stegen till en permanent åtkomstpunkt som fixerar den på vindens ingång och drar ner den vid behov.

De är så lätta att använda och kan förvaras snyggt och säkert.

Så du kan förvandla din vind till ett säkert, funktionellt utrymme.

Om du inte gillar det industriella utseendet kan du få väldigt snygga teleskopstegar tillverkade speciellt för vindar.

Båtar

Om du spenderar mycket tid på vattnet kommer teleskopstegar också speciellt utformade för båtar. De kan användas som en bryggstege såväl som en simstege.

Stegen är helt enkelt bultad på en horisontell plattform, vare sig det är själva båten eller simdäcket som en ponton, och är redo att användas.

Tillverkad av rostfritt stål rostar det inte och räckena gör det enkelt att gå ombord på en båt. När den inte används kan stegen helt enkelt dras in och rälsen fällas bort.

Om du vill ta din hund med på resan har jag sett speciella hundstegar också. Stegen är täckta med halksäker vinyl så det finns ingen risk för att någon går överbord.

Husbilar

De flesta husbilar har sina egna stegar, men de är fasta och kan inte flyttas runt där du behöver dem.

Det här där teleskopstegen är bärbar och kompakt storlek kommer till nytta.

Du kan använda den för att komma åt husbilens tak för underhåll och rengöring.

Sedan kan du ta den inåt så att de små kan klättra upp till våningssängarna.

Vad finns det för andra bra kvaliteter hos en stor teleskopstege?

När det gäller stegar måste säkerheten alltid komma först. Jag läste någonstans att det är två miljoner olyckor med en teleskopstege varje år. Jag vet inte hur exakt det är, men jag skulle inte ta några chanser. En bra teleskopstege ska ha gummigrepp på fötterna för att förhindra att stegen glider på någon yta.

En extra fördel är att gummit skyddar golv från repor. Se till att stegen har en stabiliseringsstång mellan de två benen för att förhindra att de böjs inåt. Medan jag pratar om säkerhet, köp bara stegar som är OSHA / ANSI-klassade och se till att de kan bära din vikt.

Teleskopstegar av hög kvalitet har extra tjocka aluminiumrör för stabilitet eftersom du inte vill att din teleskopstege ska skaka när du använder den i sin fulla höjd. En annan funktion som jag skulle se upp för är justering i flera höjder, så att du inte behöver expandera stegen helt om du behöver förlänga den bara några meter. Stegar med breda, vinklade steg och halkskydd är att föredra.

Teleskopoperationen bör vara helt automatisk. Bara ett varningsord här. Stegen kan kollapsa snabbt, så var försiktig med fingrarna. De bättre stegen kommer att ha en anti-finger fastnar enhet, som jag skulle rekommendera om du vill spara dina siffror.

Vissa stegar har sina egna fodral eller bärremmar så att du snabbt kan transportera dem. De ska vara tillräckligt kompakta för att passa i bagageutrymmet och vara tillräckligt lätta att bära även om du är en 150 kilo svag. Så kom ihåg säkerhet, användbarhet, stabilitet och transportabilitet så har du stegar av stegar.

Vilken storlek teleskopstege för vilket jobb?

Det finns många storlekar för stegar, vilket gör det svårt att bestämma vad du behöver. När du arbetar på en båt behöver du vanligtvis en mindre teleskopstege; kanske en trappstege räcker.

När du behöver komma in på vinden eller måla ett tak, gör du bättre att ha en mer utsträckt teleskopstege.

Allt kommer att bero på hur högt du behöver nå för varje projekt. Till exempel, för att komma på en liten husbil behöver du en annan storlek än om du kör en stor klass A-husbil. Det är därför det är viktigt att mäta ditt jobb så att du är säker på att köpa rätt storlek.

Behöver jag en modell med flera positioner?

Om du bara använder stegen för ett jobb kan du använda en teleskopstege med en position. När du väl har fått stegen kan du dock hitta andra jobb att använda den till, så du skulle göra det bättre att ha en flerpositionsmodell.

Hur bestämmer man rätt storlek teleskopstege att använda?

Den allmänna regeln är att du ska kunna använda stegen och säkert nå ytterligare 1,2 meter. Till exempel, för att nå 10 meter i luften, bör du stå på en teleskopstege vid 6-fots markeringen.

När du väljer rätt stegehöjd måste du gå utöver själva stegen. Du ska aldrig stå högst upp på stegen eller på de sista två steg. Din teleskopstege ska sträcka sig minst 3 meter bortom den högsta stödpunkten.

Kan teleskopstegen förlängas och användas i mindre än deras maximala höjd?

Ja. En av de största fördelarna med en teleskopstege är att den kan förlängas och placeras på fler sätt än en traditionell teleskopstege. Du behöver inte förlänga en teleskopstege helt för att använda den.

Hur ska jag förvara min teleskopstege?

Du bör förvara stegen i sitt hopfällda läge, låst (om lås är en del av stegen) och i ett svalt, torrt område. De flesta föredrar att förvara sina stegar på krokar, så de är från marken. Detta förhindrar skador på stegen i händelse av att golvet i förvaringsutrymmet blir vått.

Vad är det bästa med teleskopstegar?

 • Säker: Teleskopstegar är säkra att använda. De är byggda av hållbara material och har en lastkapacitet som når över 100 kg. Dessa stegar har också ett säkerhetslås när du justerar höjden.
 • Flexibel: Förmågan att ändra stegehöjd är det som skiljer dem från resten.
 • Bekväm förvaring: Dessa stegar är infällbara. När du är klar med att använda den drar du helt enkelt tillbaka för att lagra. På detta sätt tar stegen inte upp för mycket utrymme.
 • Bärbar: Några av de bästa stegen är lätta. De flesta väger högst 11 kg. så att du enkelt kan bära den.

Finns det några bra tips för underhållning?

 • Använd stegen endast på jämn mark. Ojämn terräng kan leda till att stegen välter.
 • Inspektera stegen regelbundet. Var särskilt uppmärksam på säkerhetslås eller knoppar och se till att de fungerar som de ska.
 • Teleskopstegar ska endast användas när de är torra.
 • Använd inte stegen utöver dess lastkapacitet. Detta kan orsaka skador och du kan till och med skada dig själv.
 • Använd inte stegen om det finns skarpa kanter eller sprickor. Dessa kan förhindras om du bara använder stegen enligt anvisningarna.
 • Rengör din teleskopstege efter tung användning.

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper en bra teleskopstege?

För det första är det viktigt att överväga vad stegen är gjord av. Aluminiumstegar är den absolut lättaste av alla stegar. Du måste dock vara medveten om att de leder elektricitet och därför bör de inte användas när du arbetar nära spänningskällor.

Hur ska man bestämma sin storlek man behöver?

Tänk på vilken typ av jobb du vill göra med din teleskopstege. Höjden på vilken du ska arbeta är en avgörande faktor. Om du måste sträcka dig för långt när du arbetar kan det destabilisera stegen. Att få en teleskopstege som sträcker sig åtminstone några meter ovanför där du vill arbeta skulle vara bäst. Du får ett antal förlängningsstegar. Teleskopstegar sträcker sig var som helst från 2,4 till 6,7 meter.

Hur hänger certifikat ihop med den maximala vikten?

Se alltid till att din teleskopstege är certifierad till den vikt du behöver. Om du väger 160 jg med hjälp av en teleskopstege som bara är 115 kg är farligt. Stegar klassificeras efter typer. Typ IA är betygsatt till 135 kg, typ I till 115 kg och så vidare. Se upp för stegar som inte klassificeras på något sätt och som inte uppfyller säkerhetsnormerna för stegen. Det finns över 175 000 teleskopstege skador och många av dessa beror på det faktum att stegar kollapsar eller steget går sönder under vikten.

Nu när jag har täckt över de tre viktigaste sakerna att titta på när jag bestämmer vilken teleskopstege som är bäst. Jag måste nu titta på vad som krävs för att använda din teleskopstege på ett säkert sätt och hur du underhåller den ordentligt.

Är underhåll viktigt hos en teleskopstege?

Se alltid till att du tar bort vatten eller olja från stegen innan du använder den. Se till att stegen är ren och torr innan du packar den för att förvara. Håll gångjärnen och bultarna åtdragna. Det är mycket viktigt på en förlängningsstege att leta efter eventuellt slitage på lås och gångjärn. De flesta teleskopstegar är aluminium och bör inte ha några bucklor eller böjda. Kontrollera om det finns sprickor eller saknade delar. Skydda stegen från elementen genom att förvara den säkert i ditt garage eller andra inomhusområden.

Ska min teleskopstege ha enkel upptagning?

Det är viktigt att stegen anpassas till tillverkarens specifikationer. Tänk alltid på nyppunkterna där stegen förlängs. När du stänger stegen, se till att du håller händerna säkra. Se till att stegen är placerad på en plan yta med fast fot innan du klättrar upp den. Multifunktionella stegar eller förlängningsstegar kan användas på flera sätt.

Om stegen kan användas som byggnadsställning, se till att du ställer in den på det sätt som tillverkaren säger att den ska. Om du använder din teleskopstege som en rak teleskopstege, se till att den lutas mot en vägg eller annan liknande yta i den angivna vinkeln. En förlängningsstege ska placeras minst 0,3 meter från väggen för varje 0,3 meter du planerar att förlänga den uppåt.

Hur skiljer sig en teleskopstege från andra stegar?

En teleskopstege är en stege som kan förlängas och dra in. Den kan sträcka sig till olika höjder. Det finns ett antal olika teleskopstegar. Du får den hopfällbara typen av teleskopstege, universalstege, förlängningsstege eller trappstege. De är vanligtvis gjorda av aluminium vilket gör dem extremt lätta, starka och hållbara. De flesta behandlas med ett överdrag som säkerställer att de är rostfria. Teleskopstegar kan sträcka sig till 3,6 meter, 3 meter eller till och med 6,7 meter.

Några av dessa stegar kan utföra flera uppgifter. De kan användas som byggnadsställningar eller A-ramar. Dubbelfotade stegar och även raka stegar. Dessa lätta teleskopstegar är perfekta för DIY-jobb hemma. De mer robusta är bra för entreprenörer att använda. Dessa typer av stegar är lätta att lagra och transportera när de fälls ner till en bråkdel av sin längd när de dras in.

Många kommer med ett kraftigt bärhandtag för att hjälpa till med bärbarhet. Det finns många olika märken av teleskopstegar på marknaden. Teleskopstegar är säkra att använda vid korrekt användning och enligt tillverkarens specifikationer.

Teleskopstegar eller förlängningsstegar?

Varje steg av en teleskopstege glider ner och staplar ovanpå följande steg och kollapsar på sig själv. När det förlängs låses varje steg på plats. Många föredrar dessa stegar eftersom de är kompakta och lätta att förvara i bagageutrymmet på ett fordon.

Däremot har förlängningsstegar en bas och två eller flera sektioner som glider upp och ner i ramen. De brukar vara större och tyngre än teleskopstegar. Både teleskop- och förlängningsstegar kan endast användas som raka stegar.

Vad är de bästa märkena för teleskopstegar?

Xtend + Climb

Xtend + Climb, baserat i Minneapolis, Minnesota, designar en mängd olika klättringsprodukter och är världens största tillverkare av teleskopstegar.

Lionladder

VD och tvåbarnsfader Chris Cobain ville bygga en pålitlig teleskopstege som människor kunde använda hemma runt sina barn. Alla företagsprodukter uppfyller ANSI- och EN131-standarderna.

Är längd samma sak som höjd?

Du kan hitta teleskopstegar som är så korta som 2,4 meter eller de som sträcker sig 4,8 meter eller mer. Bestäm vilken längd du behöver baserat på uppgiften och var du ska använda den. Om du till exempel bor i ett tvåvåningshus behöver du en längre teleskopstege än om du bor i en våning med en våning.

Är vikt och viktgräns samma sak?

Vissa teleskopstegar är tyngre än andra. I allmänhet är de utformade för att vara lätta och är vanligtvis gjorda av aluminium. Vissa är lätta att bära i ena handen, vilket är väldigt bekvämt. Var noga med att kontrollera vikten på stegen för att avgöra om du bekvämt kan transportera den. Kontrollera också hur mycket vikt den kan hålla. Tänk på din vikt såväl som vikten på alla föremål du planerar att ta upp stegen.

Behöver man en teleskopstege av hög kvalitet?

Som jag redan noterat är de flesta teleskopstegar tillverkade av aluminiumlegering. Denna typ av material är väldigt lätt men ändå robust nog att klara tung användning och en bra vikt. Det är viktigt att stegen du köper inte böjer för mycket eller vacklar när du använder den.

Vad är ett stängningssystem?

Den teleskopstege du köper ska ha ett stängningssystem utan nypa. När du drar tillbaka stegen vill du inte att den ska krossa händer och fingrar. Denna typ av system förhindrar att detta händer, vilket är viktigt om du vill fortsätta arbeta med ett projekt och inte vill hamna på sjukhuset.

Vad finns det för handtag?

Leta efter stegar med ett integrerat handtag eller bärrem. Många märken har detta tillbehör, vilket gör dem mycket lättare att transportera. Medan du kan bära stegen genom att helt enkelt ta tag i steget är det mycket lättare att ha ett specifikt band så att det inte täcker dina händer.

Finns det några användbara tips för teleskopstegar?

 • Bestäm om du letar efter en kraftig teleskopstege som kommer att användas ofta och under långa tidsperioder, eller en nödstege när du är på farten för snabba jobb.
 • Tänk på stegens viktgränser som riktlinjer. Var försiktig när du går upp och ner stegen, och var medveten om att det i allmänhet är osäkert att stå på de två översta stegen på en teleskopstege.
 • Damm, rost och vatten kan slita på en teleskopstege. Utan ordentligt underhåll kan indragningen bli mindre smidig med tiden.

Läs också >>> Byggställning bäst i test

Slutsats

Förhoppningsvis har dessa recensioner varit användbara för dig och du är nu redo att gå in i en värld av teleskopstegar. Det är viktigt att komma ihåg några viktiga bitar av information – det kan vara frestande att gå efter den längsta stegen du ser direkt, men tänk på vad du ska använda den till.

Vissa stegar är utformade enbart för utomhusarbete, så du behöver inte ha så mycket höjd om du ska måla sovrumstaket istället!

Halkfria fötter är en utmärkt funktion att se upp för, eftersom de låter dig måla var som helst och ställa din arbetsstation på vilken yta som helst utan att du behöver oroa dig för att glida eller glida. Starka, robusta steg som automatiskt låses på plats är perfekta för enkel montering och gångjärn utan nyp är en välsignelse i förklädnad.

Aluminium är en ganska vanlig metall när det gäller stegar, men leta efter något som enkelt kan stoppas undan – kompakt är nyckeln! Lätta stegar är bra för alla som kommer att arbeta med några olika projekt, du skulle bli förvånad över de skador som en tung teleskopstege kan drabba dig.

Gå nu fram och klättra ombord med förtroende!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top