Bästa teleskopstegen 2024 – Test av olika teleskopstegar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Xtend Climb Xtend 

WIBE TLP 

Laggo Pro 

WIBE LBA 

Klicka här för att se fler teleskopstegar.

Teleskopstegen är en stege som är hopfällbar som kan justeras till olika längder. Vi tycker att teleskopstegen är den bästa stegen för den vanliga hemma-fixaren.

Höjder på stegarna brukar ligga mellan 3 och 5 meter, vilket är en perfekt längd för den som bara ska klippa häcken eller måla inomhusväggen. Att ha en teleskopstege hemma är därför något som vi verkligen skulle rekommendera.

Men priset på teleskopstegar kan vara ganska högt. Just därför är det viktigt att man väljer rätt stege från början. För att underlätta för dig har vi nedan recenserat 4 olika stegar som vi tycker är lite extra bra.

1. Bäst i test – Xtend Climb Xtend teleskopstege

Xtend Climb Xtend 13

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Xtend Climb är en stege med en maxlängd på 3,76 meter när den är helt utdragen.

När stegen är hopfälld är stegen endast 82cm hög och 49 cm bred. Stegen har även en relativt låg vikt på 15kg. Det innebär att stegen är mycket smidigt och praktiskt att ta med sig.

Stegen är tillverkad i anodiserat aluminium, vilket betyder att metallen inte färgar av sig på kläder. Stegen som har en ungefärlig arbetshöjd på 4,5 meter tål en maxbelastning på 150 kg.

Stegen med sina 13 steg kan justeras enkelt till olika längder. Att dra ut steg är stabilt och smidigt, eftersom nivåerna låser sig automatiskt steg för steg.

Stegen är dessutom typkontrollerad enligt Arbetsmiljöverket krav AFS 2004:3, vilket betyder att stegen är säker att använda.

Denna stege från Xtend Climb tycker vi är mycket prisvärd och funktionell och just därför skulle vi rekommendera den till de flesta.

2. Populärast – WIBE TLP Teleskopstege

WIBE TLP Teleskopstege 4,0 M

Klicka här för att se bästa priset

Wibe TLP är en modell från varumärket Wibe som är gjord för att användas till professionellt bruk. Stegen är gjord i aluminium vilket resulterar i en relativt låg vikt på 15kg. Stegen fungerar att använda inomhus och utomhus utan problem.

Aluminiumet är även anodiserat vilket betyder att kläder inte svartnar av metallen. Stegen är en teleskopstege och är därför enkel att fälla ihop.

Stegens längd är 4 meter och transportlängden är 95cm. Topparmarna ger mycket utrymme att greppa runt, vilket resulterar i att de känns säkert att stå på stegen högt upp.

Stegen har även en bromsad stängning som minimerar klämskador. Stegfoten ger även mycket stabilitet.

Denna modell är alltså en mycket säker och funktionell stege, som inte är särskilt dyr. Just därför rekommenderar vi den starkt.

3. Premiumval – Laggo Pro Teleskopstege

Laggo Pro Teleskopstege 3,1 M

Klicka här för att se bästa priset

Laggo Pro är en modell från varumärket Laggo som är 3,2 meter hög när den är helt utfälld. Stegen är av anodiserat aluminium, vilket gör så att kläder inte svartnas av metallen.

Aluminiumet bidrar även till en mycket låg vikt på 9,3 kg. Höjden när stegen är hopfälld är 80 cm. Dessa två saker bidrar till att stegen är mycket praktiskt och enkel att ta med sig.

Stegen är även mycket säker på grund av sina kraftiga golvskydd. Stegen har även en robust låsmekanism steg för steg.

Det betyder att stegen enkelt och säkert justeras till olika längder. Stegen har 11 olika längder vilket är optimalt för service och inspektion.

Stegen har en lite högre prislapp än andra modeller, men det medför bättre kvalité. Vi vill därför slå ett slag för Laggo Pro, som enligt oss är en rigid och funktionell modell som du borde köpa.

4. Billigast – WIBE LBA Utskjutsstege

WIBE LBA Utskjutsstege 4,9 M

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Wibe är en stabil och kraftig stege av aluminium. Teleskoptegen har en längd på cirka 5 meter och en ganska hög transportlängd på 3,1 meter.

Däremot är stegen väldigt prisvärd, eftersom den kostar mycket lite och är mycket kvalitativ. Vikten vid transport är även låg på 11,3 kg.

Stegen är också 2-delad och stegpinnarna är kraftigt sammanfogade och halkskyddade. Det innebär att användning är mycket säker.

Stegen har även en stegfot som gör att stegen står stabilt på marken. En kraftig BETA-profil i aluminiumet gör även stegen extra trygg. Denna stege rekommenderar vi till den som vill ha en kvalitativ, billig och framför allt säker modell.

Lista över de bästa teleskopstegarna 2024

  • Bäst i test: Xtend Climb Xtend 13 Teleskopstege 3,7 M
  • Populärast: WIBE TLP Teleskopstege 4,0 M
  • Premiumval: Laggo Pro Teleskopstege 3 M
  • Billigast: WIBE LBA Utskjutsstege 4,9 M

Vanliga frågor om teleskopstegen

Vad är en teleskopstege?

Teleskopstegar är stegar som är utfällbara som kan förkortas och förlängas. Stegarna är enkla att transportera, men når fortfarande högt upp. På vår hemsida kan du se bilder på teleskopstegar.

Vilken är den bästa teleskopstegen?

På vår hemsida har vi recenserat 4 olika teleskopstegar. Stegen som är bäst i test har vi recenserat i artikeln ovan. Denna stege skulle vi främst rekommendera till digsom ska köpa stege idag.

Är teleskopstegar bra?

Teleskopstegar är mycket praktiska och bra stegar som vi rekommenderar till många där hemma. Användning är simpel och transport av stege är enkelt tack vare att produkten är hopfällbar. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika stegar som vi tycker är extra bra.

Vad kostar en teleskopstege?

Priset varierar, men brukar ligga mellan 2000 och 4000 kr. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika teleskopstegar i olika prisklasser. För att se vad som skiljer de åt kan du läsa våra recensioner om samtliga stegar.

Hur mycket vikt håller en teleskopstege?

Maximalbelastningen på en teleskopstege varierar förstås från modell till modell, men brukar ligga mellan 115 och 150 kg. När du köper stege brukar maxbelastningen stå i produktbeskrivningen, eller står det i produktmanualen som du får när du köper stegen.

Sammanfattning

I denna artikel har vi diskuterat diverse om teleskopstegen. Stegen är hopfällbar med relativt låg vikt. Just därför är teleskopstegen en utmärkt stege att bära med sig. Stegarna är heller inte korta och brukar ha en höjd mellan 3 och 5 meter.

Alltså är stegarna utmärkta till vanligt hemma-fix, som att till exempel måla väggen eller byta lampa i taket.

Teleskopstegen är därför en stege som vi rekommenderar till de flesta. Vi hoppas att vi har klargjort dina funderingar kring teleskopstegen med denna artikel.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen