Test av vinkelhakar för proffs och DIY: Vår bedömning

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

HULTAFORS 562461

MILWAUKEE 4932472124 

HULTAFORS QUATTRO 

HULTAFORS V 30 S

Klicka här för att se fler vinkelhakar.

Vinkelhaken är ett verktyg som används vid mätning och ritning. Verktyget är ett basverktyg som alla borde äga, amatörer som proffs.

Verktyget efterliknar vinkelmätare på det sättet att det går att kontrollera om man har en rät vinkel och att det man arbetar med är rakt. Såväl snickare som mekaniker använder detta användbara verktyg, men verktyget kan även vara bra i hemmet när man ska snickra ihop ett trädäck, en altantrappa eller liknande.

Vi rekommenderar att du köper en vinkelhake, men det är inte alltid enkelt att veta vilken modell man ska välja, eftersom det finns många olika varianter.

I denna artikel har vi därför recenserat 4 olika modeller som vi tycker presterar extra bra. Vi har även sammanställt en köpguide för dig som ville veta mer ingående kring vinkelhaken.

Våra testvinnare

1. Bäst i test – HULTAFORS 562461

HULTAFORS 562461 Vinkelhake

Klicka här för att se bästa priset

Denna snabbvinkel från varumärket Hultafors är en modell som presterar bäst i test. Modellen är tillverkad i aluminium och har en anodiserad, skyddande och lågreflekterande yta.

Kanterna är dessutom CNC-bearbetade och det gör så att modellen kan mäta med optimal precision. Kanterna i kombination med det anodiserade aluminiumet gör så att modellen tål mycket slit och tär.

Varianten har en längd på 180mm och har en mycket tjock kant, vilket är bra för den som behöver en guide vid sågning.

Graderingarna på modellen är även laseretsade, vilket gör avläsning enkel. Laseretsning gör även så att graderingarna tål mycket slitage.

Modellen har även en spårad insida som kan användas för längsgående skärning och märkning. Modellen från Hultafors är versatil och funktionell, och just därför rekommenderar vi den starkt.

2. Populärast – MILWAUKEE 4932472124

MILWAUKEE 4932472124 Vinkelhake

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Milwaukee är en vinkelhake som är mycket slitstark och versatil. Modellen har en längd på 180mm och är ganska bred, vilket bidrar till bättre grepp.

Markeringarna på modellen är laseretsade, vilket innebär att graderingarna tål mycket slit och tär. Markeringarna är också väldigt enkla att avläsa.

På modellen finns det även hålmarkeringar som kan underlätta vid kapning av rör. Hacken är även precisa, vilket är bra för paralellmarkering.

Det finns även en tjock kant som kan användas som guide vid sågning. Modellen har inte bara metriska markeringar, utan har även markeringar i brittiska måttenheter.

Priset på varianten är relativt lågt och modellen erbjuder en hjälpande hand i en rad olika arbeten. Just därför rekommenderar vi denna produkt starkt.

3. Premiumval – HULTAFORS QUATTRO

HULTAFORS QUATTRO Vinkelhake

Klicka här för att se bästa priset

Quattro är en modell från varumärket Hultafors som levererar precisa mått och är väldigt slitstark.

Klingan med en bredd på 45mm och en längd på 250mm är tillverkat i rostfritt stål som inte korroderar. Anslaget är tillverkat i eloxerat aluminium, som är en ytbehandling som förstärker materialets korrosionsskydd.

Modellen har en metrisk millimetergradering och kan ställas in i tre lägen: 45°, 90° och 135°.  Det går även att fälla ihop modellen, vilket gör den enkel att förvara rent praktiskt.

Graderingen på modellen är även djupetsad och kommer därför aldrig nötas bort. Modellen är av traditionell design och är inte en snabbvinkel.

Priset på modellen är inte särskilt mycket högre än på andra varianter. Just därför rekommenderar vi denna modell till de som vill ha en prisvärd, men slitstark och funktionell vinkelhake.

4. Billigast – HULTAFORS V 30 S

HULTAFORS V 30 S Vinkelhake

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från varumärket Hultafors är en billig, men fortfarande mycket bra vinkelhake som du borde köpa.

Bladets läng är 30cm långt och 4,5cm brett och är tillverkat i rostfritt stål, som är ett slitstarkt material som inte korroderar.

Graderingarna som är metriska och är i mm och cm är djupetsade in i stålen och kommer därför inte nötas bort med tid. Anslaget är av glasfiberarmerad ABS-plast, som är ett billigt material. Detta är en mycket stark och tålig plast.

Kvalitén på produkten är lite sämre på grund av plastanslaget, men priset på modellen blir i stället ganska kraftigt reducerat. Vi rekommenderar därför denna variant till den som vill ha en funktionell, men billig vinkelhake.

Kvalitet som gör skillnad

Vårt test av vinkelhakar avslöjar att de bästa produkterna erbjuder mer än bara raka vinklar.

Deras överlägsna material och exakta graderingar gör dem till pålitliga verktyg för varje precisionskrävande projekt, från snickeri till konstruktion.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen