Bästa byggradion 2022 – Test av olika byggradior

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Milwaukee M18 RC-0

Makita DMR107

Milwaukee M18 PORCDAB+-0

DeWALT DCR006

Klicka här för att se fler byggradior.

Bästa byggradion 2022

Behöver du en radio som kan spela bra och tydlig musik på arbetsplatsen? I så fall måste du köpa den bästa byggradion. Med hjälp av en bäst i test byggradio så kan du enkelt spela valfri musik eller radio på din arbetsplats. En byggradio kan dock även användas hemma eftersom de ofta har väldigt bra ljudkvalitet. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en byggradio bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att veta vilken byggradio som är bäst när man köper på nätet. Det finns ju hur många olika modeller som helst med flera olika prisklasser. Många online affärer brukar ofta skriva om saker som de vill att du ska höra. Du får alltså ibland inte höra allt om radion, utan kanske bara det positiva. Så när byggradion väl kommer hem är den kanske inte alls som du förväntat dig. Du vill ju definitivt inte spendera flera tusen kronor på något som inte är bra. Om man inte är så insatt kan det därför bli ganska svårt att köpa en bra byggradio.

Men det är just därför som jag har byggt ihop en avancerad men samtidigt enkelläst köpguide för byggradios. Jag har nämligen genomfört mitt eget byggradio test. Jag gjorde den här guiden genom att använda mig av min egen kunskap om byggradios. Under min tid som hemmafixare och hantverkare så har jag köpt och testat några olika byggradios. Jag läste även igenom andra tester och kundrecensioner när jag gjorde köpguiden. Med hjälp av all den här informationen så satte jag ihop en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så lovar jag att du kan köpa den bästa byggradion.

Köpguide för bäst i test byggradio2022

Som jag skrev innan så är det faktiskt ganska svårt att veta vilken byggradio som är bäst. Men det är just därför som jag har gjort en köpguide för byggradios. Det finns en del viktiga faktorer som du måste tänka på när du köper den bästa byggradion. I den här köpguiden så har jag listat vad du ska tänka på. Men som vanligt är det allra viktigast att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa byggradion 2022:

 • Var du vill använda den
 • Ljudkvalitet
 • Bärbarhet
 • Prestanda
 • Extra krokar
 • Vattentäthet
 • Pris
 • Typ av byggradio
 • Kraftkälla
 • Vikt
 • Hållbarhet
 • Typ av arbetsplats
 • Enhetsanslutning
 • Batteriets livslängd
 • Andra funktioner
 • Ytterligare uttag
 • Varumärke
 • Aux

Var du vill använda den

När du funderar på att köpa en radio till din arbetsplats förstår jag att du kanske förbiser några miljöfaktorer till förmån för varumärket eller till och med ljudkvaliteten.

Men om du använder radion i en arbetsplatsmiljö där den kommer att utsättas för bullriga maskiner och andra hårda element, spelar kvaliteten en avgörande roll. Du måste väga ut de olika faktorer som är viktiga för dig för att förstå vilken modell som passar dig bäst.

De snygga mikrohögtalarna som levereras med högteknologiska funktioner och dubbla anslutningar etcetera är de mest trendiga alternativen. Även om de grundläggande modellerna saknar olika funktioner, lämnar den inte spår med sin hållbara konstruktion och prestanda.

Och även om en viss enhet inte har den bästa estetiken, bör den kunna motstå angrepp från regelbunden användning på arbetsplatsen.

Ljudkvalitet

Du kanske känner till arbetsplatser som är fyllda med alla typer av buller, från föremål som faller av och bankar på varandra till höga tillverkningsverktyg. I slutändan ska din Byggradio ha en ljudutgång som är kapabel nog att filtrera igenom alla rådande störningar.

Bärbarhet

Om din byggradio har begränsat kontorsutrymme är bärbara radioapparater de mest lönsamma alternativen. De är inte bara lätta utan är också tillräckligt kompakta för att passa enkelt i små fack, hyllor och till och med under bordet. Bäst av allt, några modeller är utrustade med handtag som gör det lättare att bära den när man flyttar från en arbetsyta till en annan.

Prestanda

För att bedöma prestanda för den radio som du vill köpa bör du överväga ljudets kraft och kvaliteten på ljudet. Dessutom bör radion ha en effektiv utjämnare, ett kvalitetssystem för ljudkontroll tillsammans med en ljudblandningsmekanism.

Extra krokar

Om du i allmänhet har svårt att hitta en plats för laddning av dina andra enheter, så är Byggradio med hjälpkrokar som en bonus. Den levereras med ett tillräckligt och varierat antal anslutningspunkter som passar dina krav ganska bra.

Några av enheterna låter dig också ladda olika elverktygsbatterier, vilket gör det värt prislappen. Denna funktion kommer till stor nytta, särskilt när du är på väg eller om du arbetar i en miljö som inte har några kontaktpunkter.

Vattentäthet

De flesta byggradios är vattentåliga, men de är kanske inte helt vattentäta. Så om du tar radion ut under ett massivt åskväder kan den skadas, men i fall av lätt yr, kommer den att överleva.

Därför är det viktigt för dig att förstå skillnaden mellan vattentäta och vattentäta egenskaper. På så sätt kan du fokusera på de viktigaste funktionerna som du tror kommer att ge det skydd som krävs för din arbetsplats.

Men du kan vara säker på att alla bra modeller erbjuder vatten- och dammtålighet, vilket är perfekt för alla som arbetar på en byggarbetsplats, på väg eller utomhus.

Pris

Detta är en annan viktig faktor som jag i allmänhet överväger när jag köper en Byggradio eftersom ingen ser fram emot att förstöra sin budget. Men du måste kontrollera de funktioner du tittar på eftersom prislappen inte nödvändigtvis återspeglar produktkvaliteten.

Ännu mer, för det finns några märken som släpper ”nya” versioner av sina byggradios med en ökning av priset. Men när du tittar noga inser du att det knappast är någon skillnad mellan de äldre modellerna och de nya. Det är därför det är tillrådligt att gå igenom kundrecensionerna för att säkerställa att du lägger dina pengar på rätt plats.

Typ av byggradio

Först och främst är det viktigt att bestämma vilken typ av byggradio du vill ha. Vissa produkter är bara radioapparater som bara kan sända AM / FM-signaler, medan andra produkter erbjuder extraingångar och Bluetooth-anslutningar. Om du vill ha det bästa från två världar finns det några produkter som kombinerar båda funktionerna.

Byggradio

Byggradio är enkla och prisvärda produkter. De är tillverkade av hållbara material, robusta antenner och erbjuder AM / FM-sändningar. Byggradio är vanligtvis de billigaste alternativen du hittar. Om du bara letar efter bakgrundsmusik eller nyheter är radioapparater på jobbet allt du behöver.

Högtalarradio

Jobbplatshögtalare är lite annorlunda än byggradios, men de delar många av samma funktioner. Till exempel är ljudkvaliteten och de hållbara materialen likartade. Det som gör en arbetsplatshögtalare annorlunda är bristen på radiostationer och användningen av Bluetooth. För att använda en av dessa högtalare behöver du en smartphone eller MP3-spelare som kan ansluta till den. Du behöver också ditt musikbibliotek.

Bygg- och högtalarradio

Byggradio / högtalare är en kombination av Bluetooth-högtalare och radio. Dessa produkter har radiostationer, Bluetooth-funktioner och extraingångar. Dessa är vanligtvis de bästa byggradiorna eftersom de erbjuder flest funktioner.

Kraftkälla

Byggradios drivs på flera sätt. Vissa radioapparater drivs av batterier, och andra är beroende av luftkonditioneringsadaptrar som ansluts till eluttag.

Det knepiga med byggradio är att de flesta använder samma batterier som du använder för elverktyg. Om du till exempel vill använda en DeWalt-byggradio behöver du ett DeWalt-batteri. På grund av hur verktygstillverkare skapar design av sina verktyg gäller detta de flesta radioplatser på arbetsplatsen du kommer att stöta på.

För de flesta byggradios behöver du också en förlängningssladd. De flesta byggradios har en förlängningskabelplugg men inte med själva kabeln.

Vikt

Vikten av en byggradio är en annan faktor att tänka på. Många byggradios är bärbara, men deras vikt och storlek avgör deras portabilitetsnivå. Till exempel kommer en tung högtalare att vara ett besvär att flytta runt på en arbetsplats. Skrymmande högtalare kan också vara utmanande att arbeta med eftersom de tar upp mycket utrymme.

Men vikten på en byggradio kan också avgöra ljudkvaliteten. I de flesta fall erbjuder tunga högtalare bättre ljudkvalitet och högre volymer. I slutet av dagen handlar det om dina personliga preferenser.

Hållbarhet

Arbetsplatsen är notoriskt oförlåtlig för verktyg, utrustning och andra enheter. Skadliga skräp flyger hit och dit. Du eller din kollega slår ofta ett verktyg från bordet. Du lämnade till och med en radio ute en gång medan du arbetade med något hushållsprojekt och var otrolig när du fick reda på att dess yta hade droppar vatten på sig.

På grund av miljön och de missöden som kan inträffa på arbetsplatsen är det första du måste tänka på när du hittar den bästa byggradion som är både hållbar och tål en hård miljö.

Välj en byggradio med en solid hölje / kropp. Vissa radioapparater har stötdämpande fodral / kanter, medan andra har rullburar för att säkerställa att de fortfarande hamnar i ett stycke även när de tappas eller slås av från en hylla eller ett bord. Se också till att basen är solid och stabil.

Typ av arbetsplats

Där du tänker använda en byggradio är den första frågan du behöver ställa innan du köper. Det är uppenbart att du vill att den ska användas på arbetsplatsen. Därför kan flera miljöfaktorer vara obemärkta till förmån för ljudkvalitet eller varumärkespreferenser.

Om du tänker använda enheten i en hög arbetsmiljö som är utsatt för väder och vind och bullrig utrustning, prioritera hållbarhet. En hållbar byggradio kan fungera felfritt i en grov arbetsmiljö eller i en högljudd miljö. För användning på en tyst arbetsplats där det inte finns mycket risk för skador, kan du prioritera funktioner som anslutning, ljudkvalitet, effektiva batterier och andra snygga funktioner.

Oavsett typ av arbetsplats är det vanligtvis en bra idé att köpa en hållbar byggradio. Det garanterar långvarig användning med anständig prestanda.

Enhetsanslutning

För enhetsanslutning är det viktigt att se till att din enhet lyckas ansluta till en ny byggradio. Flera användare misslyckas med att säkerställa att deras enhet är kompatibel med sin nya byggradio innan de tar hem.

Med tillgängligheten av Bluetooth-anslutning eller Aux-port är det enkelt att ansluta externa enheter. Du kan enkelt ansluta Android-enheter, iPhones, iPods, surfplattor och andra bärbara enheter. När du väljer en Bluetooth-aktiverad byggradio, se till att den har kraftfull anslutning över ett stort område. Vissa modeller stöder kraftfull trådlös anslutning upp till 150 meter. En byggradio med bred kompatibilitet är ett bra val.

Batteriets livslängd

Batteriets livslängd är en viktig aspekt att tänka på. Helst är din byggradio avsedd att användas under hela arbetstiden på arbetsplatsen. Det är därför viktigt att överväga batteriets livslängd. Se till att du väljer den som har en kraftfull batteritid vilket garanterar flera timmars konstant användning. Det är möjligt att deras batteritid minskar när åldern ökar. Du kan titta på online-recensionen för att få en ungefärlig uppfattning om batteriets livslängd.

Andra funktioner

Vissa extrafunktioner är inte obligatoriska, men det är bäst om din valda byggradio inkluderar dem. Dessa funktioner är maximal volym, laddning under uppspelning, design av Bluetooth-kompatibilitet, användarvänlighet, ergonomiskt handtag, inbyggda appar etcetera.

Ytterligare uttag

Vissa byggradios har extra laddningsportar / pluggar för att ladda dina andra enheter. Den här funktionen är fördelaktig när du arbetar i avlägsna områden. Det fungerar också för begränsade eluttag.

Vissa arbetsplatser kräver att du och ditt team rör dig mycket, och andra är statiska. Tänk på jobbet och platsen när du jämför byggradios. Du vill också kunna transportera det enkelt, oavsett om du rör dig eller inte. Leta efter bärhandtag så att det är lätt att flytta det från din lastbil till platsen och vice versa.

Varumärke

När det gäller byggradio tillverkas de vanligtvis av varumärken som specialiserar sig på arbetsplatsverktyg, arbetskläder och el, så att de vet vad de pratar om. Det finns dock några få varumärken när det gäller byggradio, och märken som DeWalt, Makita och Bosch brukar göra några pålitliga, högkvalitativa och hållbara produkter som används över hela världen, så det är värt att gå efter en av dessa än ett billigare, mindre känt varumärke.

Aux

Som nämnts tidigare, förutom radion och Bluetooth finns det ett annat sätt för byggradion att spela din musik från din telefon. Detta sker genom användning av en AUX-kabel. En AUX-kabel fungerar på samma sätt som ett par hörlurar skulle göra med din telefon – utom i stället för musiken som spelas i öronen på hörlurarna, skulle den spela på radion.

Vissa byggradios har extra kablar medan andra inte, så om du behöver den här funktionen är det bäst att kontrollera om din radio har en egen AUX-kabel.

Läs också >>> Byggfläkt bäst i test

Typer av byggradios

Först och främst bör du ta dig tid att överväga vilken typ av byggradio som passar dina behov. Det finns tre typer att välja mellan, och alla har fördelar och nackdelar.

Byggradio

Jag börjar med traditionella byggradios. Byggradio är enkla produkter som låter dig välja mellan AM- och FM-frekvenser. Vissa radioapparater låter dig spara förinställningar, och vissa radioapparater gör att du kan ladda din elektronik. Traditionella byggradios är vanligtvis billiga och har längre batteritid eftersom de inte kräver Bluetooth-anslutningar.

Om du bara letar efter bakgrundsljud på din arbetsplats eller de dagliga nyheterna, är en byggradio ett utmärkt val.

Högtalarradio

Högtalare på arbetsplatsen har inte FM- eller AM-radiostationer. Istället förlitar sig dessa produkter på en smartphone eller MP3-spelare för att spela musik. Om du har en favoritspellista eller ett stort musikbibliotek att välja mellan är arbetsplatshögtalare ett utmärkt val. Dessutom kan du alltid ställa in radiostationer på din telefon. Ändå är de inte för alla, särskilt om du inte tar med dig telefonen till jobbet.

Om du gillar idén om en arbetsplatshögtalare utan radio rekommenderar jag en trådlös arbetsplatshögtalare med Bluetooth. Även om de är små så producerar de ett högkvalitativt ljud och har imponerande hållbarhet.

Bygg- och högtalarradio

Byggradio och högtalare är en kombination av radio och högtalare. De erbjuder AM- och FM-radiostationer och låter dig också ansluta din telefon för att spela din musik. Priset på dessa produkter varierar, men i genomsnitt är de dyrare än byggradios och högtalare på arbetsplatsen.

Kända märken för bäst i test byggradio

Det som gör shopping för byggradio komplicerat är deras beroende av varumärkesspecifika batterier. De flesta produkter levereras inte med batterier, så om du väljer en DeWalt-byggradio måste du handla batterier separat.

Detta kan vara besvärligt, men om du redan har elverktyg från ett märke som DeWalt kommer du att kunna använda samma batterier som du redan äger. På det här sättet behöver du inte oroa dig för att köpa ytterligare batterier.

DeWalt

Om du använder DeWalt-verktyg har du några alternativ, även om saker och ting är komplicerade av det faktum att DeWalt har två olika batterialternativ. Till exempel fungerar ett DeWalt 18V-batteri inte i en produkt som kräver 20V DeWalt-batterier.

Milwaukee

Milwaukee är ett utmärkt varumärke som tillverkar många olika verktyg. Tyvärr använder många Milwaukee-verktyg olika batterier. Vissa Milwaukee-verktyg använder M18-batterier och andra använder M12-batterier. Detta kan göra det svårt att välja rätt Milwaukee-byggradio.

Porter-Cable

Verktyg från Porter-Cable är vanliga på grund av deras låga pris och hållbarhet. Tyvärr finns det inte för många modeller av Porter-Cable-byggradios. Ändå är Porter-Cable Bluetooth-högtalare och radio en fantastisk produkt. Den levereras med AM / FM-stationer och Bluetooth-anslutning.

Bosch

Bosch är ett annat vanligt verktygsföretag som många känner till. Varumärket producerar högkvalitativa verktyg för träarbete, VVS, snickeri och murverk.

Makita

Makita är ett varumärke som många kunder känner till. Deras verktyg är billiga och pålitliga, vilket gör det enkelt att ta hand om en handfull verktyg.

Ryobi

Om du gillar Ryobi-verktyg har jag den perfekta byggradion för dig. Ryobis byggradios är utmärkta högtalare på arbetsplatsen. De erbjuder en extraingång för att ansluta din telefon och du kan lägga till ytterligare högtalare för bättre ljudkvalitet.

Fördelar med en byggradio

 • Anslut flera enheter. De flesta byggradios kan ansluta och spela upp ljudfiler från MP3-spelare, smartphones och andra smarta enheter. Dessutom har de flesta ljudsystem flera USB-portar som kan ladda enheter när det inte finns något eluttag tillgängligt.
 • Byggradio är lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. De är gjorda för att klara de tuffa förhållandena på en arbetsplats eftersom de är vatten- och dammtåliga. Systemen producerar också en hög volym som passar utomhus.
 • Flera underhållningsalternativ. Byggradios är inte bara bra för att spela AM / FM-radio, men de kan också strömma musik online och spela musikfiler från sekundära lagringsenheter som CD-skivor och andra USB- och AUX-kompatibla enheter.
 • Kommunicera med ditt team. De flesta byggradios har inbyggd Bluetooth-anslutning som trådlöst ansluts till din telefon eller walkie-talkie. Du kan använda systemets högtalare för att skicka viktig information till dina grunder, chefer eller lagmedlemmar.

Prissättning för byggradios

 • Under 1 000 kronor: Byggradios inom denna prisklass kommer med en grundläggande AM / FM digital tuner med några förinställda kanaler. De flesta har inte Bluetooth-funktionalitet, men de har USB-portar, AUX-ingångar och en SD-kortläsare. De har kanske inte den starkaste konstruktionen, men de flesta är damm- och vattentåliga.
 • 1 000 till 2 000 kronor: Denna prisnivå är för medelklassprodukter som innehåller några av de bästa byggradiorna. De flesta enheter här stöder FM-stationer, kan spela musik från extra lagringsenheter och kan streama online-musik. Enheterna kan spränga hög musik 360 grader, och de flesta produkter har en till tre års garanti.
 • Över 2 000 kronor: En hög prislapp är ingen garanti för att produkten levererar på maximal nivå. Några funktioner du kan förvänta dig av de tunga systemen här är dock bärbarhet, en tuff konstruktion, långvariga och uppladdningsbara inbyggda batterier och över 20 förinställda radiostationer. Enheterna har också ytterligare ljudsystemskomponenter som till exempel diskanthögtalare.

Tips för byggradios

 • Som referens representerar 60 decibel ljudnivån för normala konversationer i en vanlig arbetsmiljö. Å andra sidan representerar 90 decibel en högljudd arbetsmiljö där alla måste skrika. I så fall bör du välja en 10-watt högtalare som avger ett högt ljud som går över ljudnivån på jobbet.
 • Om du köper en radio för arbetare på en byggarbetsplats, se till att dess volym inte är för hög för att den drunknar ut arbetarnas röster. Det kan vara en säkerhetsrisk om du inte kan höra arbetare som ropar på hjälp.
 • Håll en säker arbetsmiljö genom att placera radion i upphöjt läge från trappor, gångvägar och stegar. Vik in strömkorden och förvara dem på ett säkert sätt när de inte används. Fäst ledningarna i golvet när systemet används för ström.

Läs också >>> Byggställning test

Vanliga frågor om byggradios

Vill man ha en elektrisk eller batteridriven byggradio?

Om du köper en byggradio för en arbetsplats som har konstant strömförsörjning, är en elektriskt driven radio ett perfekt val.

Men om du vill ha en radio för en arbetsplats som ligger långt borta från ditt nationella nät, kommer den trådlösa radion att vara lämplig. Du bör dock se till att den levereras med ett kraftfullt och hållbart uppladdningsbart batterisystem.

Ska man tänka på pris när man köper en bäst i test byggradio?

Byggradios finns på ett stort antal prispunkter. Vissa radioapparater är dyra, men du kommer att bli förvånad över hur prisvärda högkvalitativa nybörjarprodukter kan vara. Med detta sagt är kostnaden för en byggradio en bra indikator på dess kvalitet.

Behöver jag en byggradio?

Om du arbetar i ett garage, verkstad eller arbetar i en bransch som snickeri, bör du överväga en byggradios. De har hållbara mönster och går inte sönder på grund av vatten, skräp eller damm. Dessutom är ljudet av musik eller nyhetsburken vetenskapligt bevisat för att hjälpa dig att fokusera och ge dina öron en paus från arbetsplatsbuller.

Vad är skillnaden mellan en byggradio och traditionella radios / högtalare?

Du kan frestas att ta med din vanliga Bluetooth-högtalare eller radio till arbetsplatsen, men jag rekommenderar inte det. En arbetsplats kan vara en farlig plats för normala högtalare på grund av höga nivåer av damm, skräp och fukt.

Byggradios är unika eftersom de är skyddade från skada. De inkluderar rullburar, slitstark plast, vadderade sidokåpor, metallgrillar och andra funktioner som håller dem säkra.

Ska jag välja en byggradio baserat på märken jag redan använder?

Om möjligt bör du välja en byggradio baserat på varumärken du redan använder för jobbet. Byggradio är beroende av luftkonditioneringsadaptrar eller märkesspecifika batterier. Det betyder att du måste handla batterier om du inte redan har batterier som är kompatibla med radion.

Behöver man bry sig om vikt och bärbarhet?

Tänk på radions totala vikt och storlek när du väljer en. Kom ihåg att du kommer med andra verktyg och utrustning från ditt hus till din bil till din arbetsplats, så det är viktigt att hålla det lätt och bärbart. Dessutom finns det inte mycket utrymme på en arbetsplats så det är nödvändigt att hålla den kompakt.

Men om du vill ha något mer solid och tungvikt eftersom du inte vill att det ska slås av av en lätt vind eller någon annans armbåge, så fortsätt och köp de tyngre, större.

Är kraftkällan viktig hos en byggradio bäst i test?

Du kan driva en byggradio helt enkelt genom att ansluta den till ett eluttag. Andra accepterar under tiden endast litiumjonbatterier eller dina vanliga alkaliska batterier. Den goda nyheten är att det finns mångsidiga produkter som dock kan drivas med en nätkabel och batterier.

Om du arbetar på en arbetsplats som har tillgång till ett eluttag kan en produkt som drivs av en nätkabel vara den bästa byggradion för dig. Men om du gillar portabilitet eller inte har ett uttag på arbetsplatsen, är det bäst att köpa en byggradio som drivs av alkaliska batterier eller litiumjonbatterier.

Hur viktigt är en byggradios ljudkvalitet?

Det är omöjligt att testa dess ljudkvalitet om du köper en byggradio online. Du kan antingen gå till butiken för att testa den eller läsa några av de bästa recensionerna på byggradios online så att du kan avgöra vilken produkt som har det bästa ljudet.

Vad kostar en bra byggradio?

Din budget är kanske en av de viktigaste sakerna du måste tänka på när du köper en byggradio. Några av de mest prisvärda byggradios kan köpas för så lågt som 1 000 kronor. Men om du har råd att köpa, fortsätt och hitta den dyraste byggradion du kan hitta.

Vad finns det för andra funktioner hos en bäst i test byggradio?

 • Laddningsfunktioner för smartphones och andra enheter
 • Batteriladdningsförmåga
 • Bluetooth-anslutning
 • Närvaron av en USB-port och en extraport

Hur gör man så att sin byggradio håller länge?

Oavsett om det är billigt eller om det kostar dig en arm och ett ben, måste du se till att din byggradio tas om hand ordentligt så att den håller längre. Kolla in mina tips om hur du ordentligt tar hand om din glänsande nya radio.

 • Läs produkthandboken noggrant.
 • Placera byggradion på ett väl ventilerat område och på en stabil hylla eller ett bord.
 • Placera inte enheten nära vatten eller värmekällor.
 • Använd alltid tillbehör som rekommenderas av tillverkaren.
 • Använd inte andra batterier än de som anges av tillverkaren.
 • Överför radion till kvalificerad personal vid skada. Försök inte göra det själv.

Hur bra ljud har egentligen en bra byggradio?

Vid första anblicken är det svårt att mäta ljudkvaliteten på din valda byggradio. Men med ett noggrant öga på specifikationerna kan du enkelt uppskatta ljudkvaliteten. Du kan leta efter tekniker och funktioner som implementeras för att leverera ljudkvalitet av hög kvalitet.

Vissa modeller levereras med stora högtalare för att leverera en högpresterande ljudutgång. Dessutom stöder vissa modeller 360-graders ljudutgång för att se till att ljudet lyssnas från alla håll. När du köper online är det svårt att exakt få en uppfattning om ljudkvaliteten. Under sådana fall kan du leta efter kundrecensioner för att mäta ljudkvaliteten.

Vad finns det för olika strömkällor för byggradios?

De flesta byggradios drivs antingen med växelströmskälla eller batterier. För användning på den grova arbetsplatsen där det inte finns något eluttag inom räckhåll, gå till trådlösa byggradios. De trådlösa enheterna drivs av batterier. Eftersom de är batteridrivna är de bärbara, lätta och praktiska att använda.

På marknaden har vissa radioapparater både trådlösa och trådlösa alternativ. När du väljer trådlös byggradio, ta också en titt på batteritypen och batteriets prestanda.

Hur vattentäta är byggradios?

Majoriteten av byggradiorna är vattentåliga; dock kanske de inte är helt vattentäta. Om din valda radio inte är vattentät kan den skadas när den kommer i kontakt med regn, vatten, åska etcetera.

Om du bär byggradion ute under en enorm åska kan den skadas; men under lätt duggregn kan det överleva. Det är därför viktigt att förstå skillnaden mellan vattentäta och vattentåliga egenskaper. De vattentäta byggradiorna ger exceptionellt skydd mot de flesta utomhuselement.

Varierar priserna mycket mellan olika byggradios?

På marknaden finns det många modeller och märken tillgängliga för att köpa en byggradio. Vissa modeller levererar högkvalitativt ljud men de är dyrt prissatta. Vissa andra är billigare men de levererar mediokert ljud. De flesta byggradios är gjorda hållbara och bärbara.

Alla dyra byggradios garanterar högpresterande ljud. De vanliga köparna som inte vill bryta en bank, de kan välja en prisvärd radio med begränsade funktioner. För musikentusiaster rekommenderas den funktionsrika byggradion med utsikt över priset.

Är alla byggradios hållbara?

Ja, byggradiorna är utformade för att fungera på en mångsidig arbetsplats och därför har de hållbar konstruktion. De är kapabla att bibehålla riskerna på platserna och tål robusta väderelement utomhus. Din valda byggradio måste kunna hantera uppgifterna och arbeta felfritt i olika väderförhållanden.

Finns det någon möjlighet att justera ljudet på en byggradio?

Alla byggradios har inte möjlighet att justera ljudet. Vissa modeller är utrustade med in-utjämnare som gör att du kan justera musikljudet efter dina önskemål. Som ett resultat kan de framgångsrikt leverera högkvalitativt ljud. De medföljande högtalarna måste vara effektiva för att leverera anständigt ljud.

Vilka är de två vanliga metoderna för att få ström till byggradios?

De flesta byggradios drivs antingen av eluttag eller batterier eller båda. Om du tänker använda en byggradio för en arbetsplats som har en kontinuerlig strömförsörjning är det en bra idé att gå till en elektriskt driven radio. Om du vill ha en byggradio för arbetsplatsen som ligger långt utanför ditt nationella nät, är det trådlösa alternativet bättre. Se till att de trådlösa byggradiorna har ett effektivt och uppladdningsbart batterisystem.

Vad är specialiteterna på byggradios som har hög bärbarhet?

Om din arbetsplats har lite utrymme att spara är en bärbar radio ett bra alternativ. De bärbara byggradiorna har en kompakt storlek och lätt design. De passar lätt i hyllor, små fack och under bordet. Få modeller har handtag som gör att du enkelt kan ta med dig från en arbetsyta till en annan.

Hur bedömer man utförandet av en byggradio?

För att bedöma prestanda måste du överväga ljudets effektivitet och kvaliteten på ljudutgången. Dessutom måste radion ha en skicklig stabilisator och ett kvalitetssystem för ljudkontroll åtföljd av en ljudblandningsmekanism.

Kan byggradios ladda andra enheter?

Ja, men det beror på arbetsplatsens radio. De flesta arbetsplatsenheter i min recension har en USB-port som kan användas för att ladda dina bärbara enheter. Andra, mer avancerade radioapparater kan ladda litiumbatterier som används av samma tillverkare i andra verktyg.

Är byggradios både vattentäta och dammtäta?

De flesta radioprodukter på arbetsplatsen har en viss nivå av vatten- och dammskydd eller motstånd. Vissa har IP-certifiering som gör det tydligt hur mycket av exponering för vatten och damm radioapparaterna tål. Slutligen kommer alla produkter i min recension med en nivå av vattenbeständighetsskydd inkluderat, men ändå skiljer sig åt i dess prestanda.

Är en byggradio samma sak som en arbetsradio?

Ja, dessa två termer betyder samma sak som byggplats och arbetsplats är de områden som människor utför bygg- eller renoveringsarbete. Det finns inga praktiska skillnader mellan de två.

Hur ska man köpa en bäst i test byggradio?

Det är ganska enkelt att köpa en bäst i test byggradio. Bara läs här nedan för att ta reda på hur du köper en byggradio bäst i test.

Ljudkvalitet

Från början är det svårt att mäta ljudkaraktären hos din utvalda Byggradio. Hur som helst, med ett försiktigt öga på funktionerna, kan du snabbt mäta ljudkvalitetsutbytet. Du kan söka efter de strategier och funktioner som är aktualiserade för att förmedla ljudkvalitet av hög kvalitet.

Några modeller levereras med högtalare eller subwoofers för att förmedla högkvalitativt ljudutbyte. Dessutom förstärker några modeller 360 graders ljudavkastning för att säkerställa att ljudet är inställt från alla rubriker. När du köper på nätet är det svårt att tänka exakt på ljudkvaliteten. Under sådana fall kan du söka efter kundrecensioner för att kontrollera ljudkvaliteten.

Typ av användning

Där du förväntar dig att använda en plats för Byggradio är den primära förfrågan du måste ställa innan du köper. Du behöver den för användning i arbetsmiljön. Följaktligen kan några naturliga variabler vara obemärkta för ljudkvalitet eller varumärkesbenägenheter.

Oberoende av vilken typ av arbetsmiljö är det vanligtvis en smart tanke att köpa en pålitlig Byggradio. Det garanterar pålitlig användning med bättre utförande än genomsnittet.

Kraftkälla

De flesta Byggradios styrs antingen av växelströmskälla eller batterier. För trådlös byggradio för användning i den hårda arbetsmiljön där det inte finns något eluttag inom nära räckhåll. Batterier driver de trådlösa prylarna. Eftersom de är batterikontrollerade är de mångsidiga, lätta och fördelaktiga att använda.

På marknaden har några radioapparater både trådlösa och trådlösa val. När du väljer en trådlös plats för Byggradio, undersök också batteritypen och batteriets utförande.

Batteriliv

Batteriets livslängd är en allt viktigare synpunkt att komma ihåg. I en perfekt värld föreslås att din Byggradio ska användas för hela arbetstiden i arbetsmiljön. Det är på detta sätt viktigt att tänka på batteriets livslängd. Se till att du väljer den som pryder imponerande batteritid, vilket garanterar några timmars konsekvent användning.

Det är tänkbart att deras batteritid minskar när åldern ökar. Du kan undersöka online-recensionerna för att få en uppfattning om hur batteriet beter sig.

Vattentäthet

De flesta av Jobsites radioapparater är vattensäkra, hur som helst, de kanske inte är helt vattentäta. Om din valda kommunikation inte är vattentät kan den skadas när den kommer i kontakt med regnskur, vatten, regn och så vidare.

Om du bär Byggradio ute under en enorm regnskur kan den skadas; det kan tåla en lätt dusch. Det är därför viktigt att förstå kontrasten mellan vattentäta och vattensäkra egenskaper. De vattentäta Byggradiorna ger utmärkt säkerhet mot de flesta utomhuselement. Man kan till och med överväga att använda en svetsfilt som en presenning om det behövs.

Kostnad

På marknaden finns det många modeller och varumärken som är tillgängliga för att köpa en Byggradio. Några modeller förmedlar förstklassigt ljud, men de mäts överdådigt. Vissa andra är mindre utvärderade, men ändå har de enastående musik. De flesta Byggradios är robusta och kompakta.

Alla de dyra platserna för Byggradio kommer att säkerställa överlägset ljud. De typiska köparna, som inte vill bryta en bank, kan använda prisvärda kommunikationer med begränsade funktioner. För musikfans rekommenderas den kostsamma Byggradion, som ignorerar kostnaden.

Enhetsanslutning

För gadgettillgänglighet är det grundläggande att se till att din gadget effektivt kommer att ansluta till en annan Byggradio. Några klienter försummar att garantera att deras apparater är bra med sin nya Byggradio innan de tar hem den.

Med tillgängligheten för Bluetooth-nätverk eller aux-port är det allt annat än svårt att gränssnitt utanför prylar. Du kan ansluta en mängd olika Android-prylar, iPhones, iPods, surfplattor och andra bärbara enheter. När du väljer en Bluetooth-bemannad Byggradio, se till att den presenterar ett banbrytande nätverk över ett betydande territorium. Några modeller stöder den innovativa fjärrkontrollen upp till 150 meter.

Vad finns det för designer och hur hållbara är dessa?

Din arbetsplats är sannolikt en grov miljö och den kommer antagligen att sitta på oavslutad betong, bar mark eller andra ojämna ytor. Det kommer sannolikt också att sitta med elverktygen bakom din lastbil.

Det kan till och med utsättas för lätt missbruk, till exempel att dammsaker faller ner på den, eller att enheten själv tippar eller slås av av misstag. Du vill ha en byggradio som är lämpligt skyddad. De flesta byggradios har gummikåpor eller rullburar av denna anledning.

Din radio kommer också att utsättas för mycket damm, vatten och smuts. Välj mönster som är lätta att rengöra eller de som är damm- och väderbeständiga. På så sätt kan du ställa in dina favoritlåtar i alla slags väder.

Hur får man kraft till en byggradio?

Har din arbetsplats kapacitet att ansluta din radio till ett eluttag? Eller skulle en trådlös strömförsörjning tjäna dig bättre? Du kan också behöva eluttagen för elverktygen, så se till att du har det i åtanke.

En annan sak att komma ihåg är strömförsörjningens mångsidighet. I vissa radioapparater kan du använda batterier från befintliga elverktyg. Den här funktionen är alltid praktisk för långvarig användning i frånvaro av ett eluttag.

Vad vill man ha i en bäst i test byggradio?

Att få en byggradio är till förmån för hela teamet. Därför är det bäst att välja byggradio som spränger ljud tillräckligt högt för att alla på arbetsplatsen ska kunna höra. Om du tenderar att arbeta på relativt stora områden, gå till de med de starkare ljuden, men dina arbetssidor är relativt små, du är förmodligen okej med standardradio för ljudvolymen.

Detta är ett övervägande när du köper en vara. Men när du jämför byggradios, se till att du läser igenom beskrivningarna noggrant. Du kan bli förvånad över att vissa priser endast gäller mottagaren och att du måste köpa strömförsörjning separat.

Vilka är de viktigaste funktionerna hos en byggradio bäst i test?

Hållbarhet

Förmodligen den viktigaste faktorn att leta efter i en byggradio är hållbarhet, eftersom en byggplats kan vara en farlig plats med risk för väderförhållanden, damm, smuts och vatten. De flesta radioapparater anser detta, med många som lovar att vara vatten- och dammtåliga. Du vill också tänka på radiostrukturen – är den tillräckligt robust för att tåla att bli knackad, transporterad och använd dag efter dag? Du kanske vill leta efter en radio med stötdämpare eller gummibur, för extra skydd mot slitage.

Ljudkvalitet

Din genomsnittliga radio kommer inte att klippa den när det gäller ljudkvalitet och kraft du behöver när du arbetar på en byggarbetsplats. Watt varierar mellan olika radiomodeller och märken, och du kommer troligtvis att spendera mer för att få bästa ljudkvalitet.

Bluetooth-anslutning

Många moderna radioapparater är utrustade med Bluetooth-anslutning, men det är värt att överväga om det här är något du skulle använda. Bluetooth är bra eftersom det låter dig ansluta din smartphone till radion, vilket innebär att du kan spela musik via Itunes, Apple Music eller Spotify. Det är också värt att tänka på räckvidden Bluetooth kan fungera inom, till exempel, vissa toppmärken erbjuder Bluetooth-anslutning upp till 30 eller 50 meter, vilket är bra om du flyttar runt på arbetsplatsen och innebär att du inte tappar anslutningen.

Kraft

Hur du laddar och drar din radio är också en viktig aspekt att tänka på. Du kommer att vilja ha något som har möjlighet att vara batteridriven så att du inte behöver förlita dig på förlängningssladdar som skulle vara en extra säkerhetsrisk på plats. De flesta byggradios är mångsidiga och ger en mängd strömalternativ så att du kan ansluta dem eller använda dem trådlöst.

Det finns dock några nackdelar med batteridrivna radioapparater, en är att du måste se till att den har tillräckligt med laddning, eftersom du är i trubbel om den tar slut på juice halvvägs under dagen. Det är en bra sak om du har möjlighet till nätström. Det är också värt att komma ihåg att inte alla radioapparater levereras med batterier så att du kan behöva köpa dessa separat.

Laddning

Du kanske inte tror att en USB- och laddningsfunktion är så viktigt, men det kan vara riktigt användbara funktioner att ha i en radio, särskilt när du arbetar på en arbetsplats med begränsad tillgång till eluttag. Radios med laddningsfunktioner kan användas för att ladda batteripaket och smartphones så att du aldrig får slut på juice. De bästa byggradios har laddningsfunktioner inom sina egna interna batterier, med antingen 12v max, 18v eller Dewalt’s 20v max-intervall.

Bärbarhet

Om du ska släpa din radio till jobbet dagligen vill du ha något bärbart. Byggradio är vanligtvis byggd för att vara mycket hållbar och robust, och kan ibland vara tyngre på grund av detta. De flesta kommer dock med handtag och vissa är kompakta och lätta för enkel transport. Vissa modeller från DeWalt är till och med stapelbara och är kompatibla med sina andra produkter och verktygslådor så att de enkelt kan staplas och bogseras.

Extra egenskaper

Tänk på andra extra funktioner du kan behöva. Vill du ha en klocka, förinställda alternativ, ett förseglat fack för att skydda din telefon och andra tillhörigheter? Dessa typer av funktioner är ganska vanliga, men det är värt att notera några specifika funktioner du vill ha och kontrollera produktspecifikationen.

Kostnad

Byggradios kan kosta tusentals kronor, vanligtvis på grund av deras extra hållbara material och högre ljudomfång och kvalitet. Generellt sett, ju högre pris, desto bättre ljudkvalitet och hållbarhet, men det betyder inte att du måste bryta banken för att få en bra radio. Med detta sagt rekommenderar jag inte heller att gå till den lägsta prispunkten, eftersom dessa vanligtvis är konstruerade av billigare material och har mindre watt och sämre ljud.

Hur ansluter jag min telefon till min byggradio via Bluetooth?

 1. Anslut batteriet och slå på radion genom att välja Bluetooth-alternativet om det inte redan är på.
 2. Öppna de trådlösa inställningarna på din enhet och slå på Bluetooth.
 3. Sök efter enheter i närheten när du har hittat Bluetooth-radio trycker du på anslut på din mobiltelefon eller enhet.
 4. Du är nu ansluten och kan spela vilken musik som helst från din enhet via din radio!

Tål byggradios vatten?

De flesta radioapparater är byggda för att tåla svåra förhållanden, och de flesta är vattentåliga och dammtåliga. Vattentålig betyder att den klarar en viss grad av vatten, dvs. en regndusch, men till skillnad från vattentäta material är den inte helt ogenomtränglig för vatten.

Kan musik förbättra produktiviteten?

Läs vidare för att ta reda på hur du kan köpa en av de bästa byggradiorna med din produktivitet.

Manuellt arbete kan vara ett mycket tufft jobb och kan göras ännu hårdare på grund av det tråkiga, tråkiga, vardagliga arbetet du behöver göra.

Det har vetenskapligt bevisats att arbete under nyare förhållanden och med nya, spännande uppgifter kan hålla anställdas stämning uppe och till och med höja produktiviteten, men tyvärr finns det inte många möjligheter till nyhet på en arbetsplats.

Vad som kan hjälpa till med denna stridiga vardagliga kamp är dock musik. Musik har använts som många saker genom åren.

Dess värde som konstform har uppskattats och sträckts ut så långt människor kan ta det och musik har utvecklats från något för att bara spelas på festivaler och ritualer till något som jag inte kan undkomma längre.

Enligt en undersökning finns det starka vetenskapliga bevis som tyder på att musikterapi kan användas för humörförbättring och för stressavlastning. Det finns också mycket forskning som tyder på en koppling mellan musik och produktivitet.

Forskningsstudier visar att över 61% av de anställda lyssnar på musik medan de arbetar och att 90% av de anställda arbetar bättre när de lyssnar på någon form av musik. 88% av de anställda har visat sig producera mer exakt arbete när de lyssnar på musik. Det kan också öka anställdas moral och föra anställda närmare varandra.

Men tyvärr rekommenderas det inte att du lyssnar på musik med dina hörlurar medan du utför manuellt arbete eftersom det kan vara en säkerhetsrisk för dig såväl som för människorna i närheten. Så hur får du de positiva effekterna av musik till manuellt arbete? Svaret är en byggradio.

”Vad är en byggradio?” Kan du fråga. Enkelt uttryckt är en byggradio en extremt hållbar, långvarig och bärbar radioform som är idealisk för inställningen av en manuell byggarbetsplats eller något liknande. Inte längre behöver du släpa runt i din gamla radio med dålig frekvens och snabbt minskande batteri.

Förutom den faktiska radion finns det många andra saker du kan göra med en byggradio också. I den här artikeln kommer jag att ge dig en översikt över listan över funktioner som du bör kolla efter när du köper en byggradio, min lista över de sju bästa byggradiorna som finns på marknaden idag (som kommer att ha en snabb lista med funktioner tillsammans med en fördjupad översikt över var och en av produkterna) och en avslutning med en personlig rekommenderad byggradio.

Vad har en bra byggradio för egenskaper?

Storlek

Storleken på din byggradio är ett av de största överväganden du behöver göra. Vad kommer din radio att använda om du upptäcker att du inte ens kan ta den med dig till den plats du behöver arbeta?

Det finns många platser som är små och trånga och som knappt kan passa en individ; för dessa typer av inställningar rekommenderas en mindre radio. Å andra sidan, om du arbetar i öppna utrymmen, kan det vara ett klokare val att få en större radio med mer batteritid och andra funktioner.

Vikt

Ett annat dimensionbaserat övervägande när man köper en byggradio är radions vikt. Om du arbetar i en miljö som kräver att du går mycket eller rör dig mycket, skulle en lättare radio vara idealisk eftersom den skulle vara mycket mer bärbar än en tyngre. Dessutom vill du inte bli trött på att släpa din radio, eftersom du behöver den energin för det manuella arbetet du behöver utföra.

Bluetooth

Om du ibland vill byta från radion till musiken på din telefon eller någon annan musikenhet som du kan ha, är det en bra idé att överväga att köpa en radio med Bluetooth-funktioner.

Om den radio du har tittat på inte har Bluetooth-funktioner, oroa dig inte, det finns ett annat sätt som din radio kan spela musik från din telefon som diskuteras nedan.

Batteri

Om din radio inte har en bra batteritid fungerar den inte på mycket länge. Beroende på vilken typ av batteri din radio har, behöver den antingen en strömkälla för att ladda den eller ha utbytbara batterier.

Med eller utan sladd

Du kan också välja mellan att få en trådlös eller trådlös byggradio. En sladd kräver en strömkälla för att fungera medan en sladdlös drivs med batterier. Den trådlösa kan delas vidare i radio med utbytbara och utbytbara batterier, som nämnts ovan.

USB

Ett annat sätt att spela musik på din radio utan att verkligen använda din radio är att ansluta flash-enheter eller någon annan USB-enhet. Denna funktion finns i nästan alla byggradios och är också en extremt användbar funktion.

Flash-enheter är små och kan bära mycket data, vilket innebär att du inte behöver bära din telefon eller iPod med dig för att uttrycka dig för att lyssna på musik.

Vattentålighet

Att arbeta på arbetsplatser och utomhus betyder i allmänhet att möta olika väderförhållanden. Om din högtalare är vattentät och det plötsligt börjar regna behöver du inte oroa dig för att lämna allt för att spara din radio från kortslutning. Vattentålighet är en viktig funktion att leta efter när man köper byggradio.

Laddning

Som nämnts tidigare har din byggradio många olika funktioner förutom själva radion. En av de mest fördelaktiga av dessa är radions förmåga att ladda andra enheter, som ditt batteri. Många byggradios erbjuder denna funktion och det är en något väsentlig funktion du bör titta på innan du köper en byggradio.

Ljudkvalitet

Om din byggradio inte kan spela musik med hög kvalitet och volym skulle det i princip vara att köpa en som att kasta pengar i avloppet. Innan du köper en byggradio ska du alltid kontrollera om den har den ljudkvalitet och volym som du behöver när du faktiskt använder den.

Pris

Den sista och mest uppenbara saken att kontrollera innan du köper en byggradio är produktens kostnad. Att köpa något som inte ligger inom din budget är aldrig en bra idé, oavsett hur många funktioner produkten kan förpackas med.

Vad är användningen av en byggradio?

För proffs och DIYers är det mer än en lyx att ha en radio i närheten. Det kan betraktas som en nödvändighet, särskilt för de outtröttliga arbetarna som arbetar fram till de små timmarna. I en typisk butik är ljudet från AM- eller FM-radio det enda som kan hålla arbetarna sällskap eftersom de arbetar dubbelt så att de kan avsluta ett brådskande projekt. En butik som en träbutik eller bilbutik är dock en hård plats för din vanliga radio.

Det är därför det finns byggradios. Den bästa byggradion tål stötar och stötar som kan hända på en arbetsplats eller under transport. Den kan också köras på växelström eller via batteripaket. Således kan den användas på en fjärransluten arbetsplats. Det kan hålla arbetarna underhållna när som helst på dygnet.

Den bästa byggradion kan också ladda batterier med elverktyg och ge en säker tillflyktsort för elektroniska enheter.

Vad finns det för bra märken för bäst i test byggradio?

När du väljer den bästa byggradion går du inte fel om du följer de ansedda varumärkena som:

 • DEWALT: Detta är en av de ledande tillverkarna av elverktyg och handverktyg. Det är också mycket känt för sina radioapparater av god kvalitet på arbetsplatsen. Den har byggradios som är Bluetooth-kompatibla och utrustade med funktioner som satellitradio och laddningssystem i tre steg. De flesta av sina byggradios har en begränsad garanti på tre år.
 • Bosch: Ett annat mycket välrenommerat varumärke, Bosch tillverkar också mycket robusta och hållbara byggradios. Dess konstruktionsradio kan leverera stark prestanda och varaktig tillförlitlighet.
 • Milwaukee: Det här varumärket är känt för att ha den första byggradion med Bluetooth-anslutning. Företaget själv har funnits så länge och grundades 1924.
 • Makita: Det är inte lika känt som de tre andra varumärkena, men Makita slår också ut byggradios av god kvalitet. Dess produkter är också kända för att vara prisvärda.
 • Ryobi: En av de största tillverkarna av elverktyg, Ryobi specialiserar sig på innovativa, användarvänliga och prisvärda elverktyg och byggradio.
 • Ridgid: Detta är ett annat varumärke som erbjuder byggradios som erbjuder prisvärda byggradios.

Vad finns det för saker att tänka på innan du köper en byggradio?

 • Design: En konstruktionsradio ska vara tuff nog för att motstå stötar och fall som kan hända när som helst på en arbetsplats. Som sådan bör det vara mycket robustare än den typiska radion. De flesta av de bästa radioplatserna på arbetsplatsen har skyddande förstärkningar, som hörnskydd till höljen som gör att det verkar som om radion har rustning. Vissa har till och med rullburstänger som skyddar enheten vid fall eller fall.
 • Bärhandtag: Den bästa byggradion är inte avsedd att stanna på ett ställe. De kommer sannolikt att flyttas runt, vilket innebär att bärhandtag är mycket viktiga. De bästa byggradiorna har ofta toppmonterade handtag som gör dem lätta att ta tag i och bära. Det finns också enheter med sidmonterade handtag, särskilt på de mindre radioapparaterna.
 • Knappar, rattar, displayer: På en byggarbetsplats är tiden viktig. Därför vill du inte spendera lite tid på att ta reda på hur du byter station eller ökar volymen på byggradion. Den bästa byggradion ska ha lättanvända och välutformade knappar och rattar. En bakgrundsbelyst skärm är också bra när du arbetar på natten.
 • Radiomottagare: Den huvudsakliga plikten för en byggradio är att dra in AM- och FM-stationer, så den borde ha ett mycket bra mottagande. Den bästa byggradion kan till och med låta användare ändra radiomottagningen till mono så att du kan lyssna på svagare stationer utan det irriterande statiska bruset.
 • Sök / skanna: De flesta konstruktionsradios har en sökfunktion, det vill säga den letar efter tillgängliga FM- eller AM-stationer. Bara en handfull enheter har dock en skanningsfunktion. Denna funktion skannar tillgängliga stationer och pausar sedan i några sekunder för att “komma ihåg” nämnda stationer.
 • Extraingångar: För de flesta användare är detta en mycket viktig faktor eftersom det kan låta dem spela musik från sina andra enheter som smartphones, mp3-spelare, surfplattor och CD-spelare.
 • Enhetsfack: Detta är ett lagringsutrymme för viktiga elektroniska enheter som surfplattor och smartphones.
 • Bluetooth-anslutning: De bästa radiosecensionerna på arbetsplatsen anser vanligtvis att Bluetooth-anslutning är viktig eftersom många medienheter nu har Bluetooth-funktioner.
 • Utjämning: Arbetare som gillar att lyssna på sin favoritmusik medan de arbetar kan också uppskatta förmågan att ändra diskant eller basnivå.

Vad finns det för fördelar med en byggradio?

Du behöver inte riktigt vara en audiofil för att kunna uppskatta en byggradio. Det kan göra många saker som gör det mycket användbart på alla byggarbetsplatser. En är att den kan ladda elverktygsbatterier. Men för det mesta bör byggradion vara av samma märke som elverktyget så att den kan ladda batterierna.

En annan fördel med att ha en byggradio är att den kan fungera som ett lagringsutrymme för dina elektroniska enheter som smartphones.

Naturligtvis kan den bästa byggradion spela musik från olika källor, från mp3-spelare till surfplattor till smartphones. Andra kan spela musik via en Bluetooth-aktiverad enhet.

De flesta av de bästa byggradiosecensionerna noterar också att den bästa byggradion också bör göra det möjligt för användare att få åtkomst till digitala radiostationer förutom den konventionella AM / FM-radion.

Hur tar man hand om sin byggradio?

Du kan säkerställa den bästa livslängden för den bästa byggradion genom att följa dessa tips:

 • Undvik skador på radion eller högtalaren genom att sänka volymen långsamt. Gå inte till hög volym när du slår på byggradion. Det kan finnas en risk att denna vana kan skada högtalaren och att den inte kommer att kunna producera tydligt ljud igen.
 • Vid första tecken på förvrängning sänker du omedelbart volymen tills det inte hörs någon förvrängning.
 • Koppla alltid ur radion efter användning när den är ansluten till ett vägguttag.

Hur höga är byggradiorna?

De mest grundläggande radioapparaterna på arbetsplatsen kan vara tillräckligt höga för att höras tydligt i ett stort garage eller butik. De riktigt kraftfulla är tillräckligt höga för att höras i ett stort utomhusområde.

Vad gör byggradios kontroller användarvänliga?

Om du är orolig över hur enkelt det är att använda radiokontroller eller knappar på arbetsplatsen, leta efter en enhet med gummiknappar eller rattar. Gummi gör det lättare att trycka på knapparna. Du bör också leta efter enheter med stora knappar eftersom dessa kan vara lättare att kontrollera även när du har handskarna på.

Kan du använda en byggradio på andra ställen?

Ja, det här är mycket mångsidiga enheter som du kan bära eller ta med till andra platser som stränder, campingstigar och liknande.

Varför behöver man en byggradio?

Som jag nämnde kan du naturligtvis använda en vanlig radio. Du riskerar dock att skada din radio eller till och med orsaka elektrisk stöt (som i extrema fall kan vara fysiskt farligt och också förstöra det elektriska systemet i ditt hem).

Skönheten i en byggradio är att den ofta är utrustad med funktioner som hjälper den att stå emot hårdheten på byggarbetsplatser. Det har också vanligtvis en sladdlös förmåga, vilket innebär att den kan drivas av borrbatterier.

Denna ökade rörlighet kommer att göra dig mycket effektivare på arbetsplatsen. Dessutom är många byggradioar värd för funktioner som laddstationer, satellitmottagare och förinställda förmågor. Dessa funktioner gör inköp av en byggradio till ett otroligt smart beslut.

Vad är den bästa byggradion för mig?

När du letar efter ditt första arbetsplatsförhållande måste du komma ihåg flera egenskaper. Det finns dussintals byggradios, ungefär som deras inomhusekvivalenter. De är utrustade med ett brett utbud av funktioner och förmågor och till ett brett utbud av prispunkter. Ställ dig själv följande frågor när du handlar efter din radio.

Vilken typ av musik vill man lyssna på?

Även om de flesta byggradios är utrustade med möjligheten att lyssna på FM- eller AM-stationer (eller “analoga” system), har vissa funktioner med bonusbelysning. Till exempel låter vissa dig spela musik från vilken Bluetooth-enhet som helst. Detta låter dig spela musik från appar på din mobiltelefon, till exempel Spotify, eller från din egen musiksamling.

Om du väljer att köpa en radio med endast analoga funktioner, kom ihåg att du kanske vill köpa en radio med möjlighet att välja förinställda stationer. Detta kommer att spara tid och besvär när du räknar ut vad du vill lyssna på på din hektiska arbetsplats. Vissa byggradios är också utrustade med en automatisk genomsökningsfunktion, vilket är bra i områden med låg mottagning där det är svårt att hitta en tydlig station.

Slutligen har vissa byggradios ett extra uttag. Detta uttag gör att du fysiskt kan ansluta en mobiltelefon eller annan musikenhet så att du kan lyssna på din egen musik. I vissa portar kan du även ansluta CD-spelare!

Vill man ladda mina andra enheter med denna radio?

Vissa byggradios låter dig ladda andra enheter. Många kan ladda samma elverktygsbatterier som de använder. Så länge radion kommer från samma tillverkare som ditt elverktyg, bör du kunna ladda dessa batterier när du ansluts till ett nätuttag eller ett externt vägguttag.

Tyvärr kan ingen fatta beslut om den bästa byggradion för dig. Gör lite forskning och gör en lista med för- och nackdelar om vilka funktioner du vill att din radio ska ha.

Hur grov på utrustning är man?

Om du upptäcker att du tar med din radio till en farlig eller högriskplats kan du överväga att köpa en mer hållbar och motståndskraftig radio. Detta är särskilt fallet om du arbetar i ett område med mycket action, flera personer som arbetar på scenen eller kallt, regnigt väder. Många byggradios är väder- och stötsäkra, så att du kan lämna radion ute i alla slags förhållanden utan att oroa dig för att den skadas eller förstörs.

Vilka typer av verktyg får man?

I slutändan bör du försöka köpa en byggradio från samma familj eller tillverkare som elverktygen du redan äger. På det här sättet kan du utföra dubbeldrift med din radio och använda den som laddare (och laddas av) batterierna för dessa verktyg.

Hur väljer man den bästa byggradion?

Varför man vill ha en byggradio
 1. Det hjälper till att liva upp din arbetsplats och hålla dig sällskap. Med musik kan vem som helst arbeta snabbare och bättre.
 2. Du kan lagra musikenheter som en mobiltelefon eller MP3-spelare på avstånd från din arbetsplats.
 3. Du kan ladda dina verktyg med radiobatterierna.
 4. Din produktivitet ökar när du lyssnar på musik medan du arbetar.
Funktioner att se upp för i din byggradio
 1. Batteri: Ett viktigt övervägande är vilken typ av batteri en byggradio använder. Kan du driva din radio med batterier från något av dina andra verktyg? Du kan kolla in dina batteribehov och din radiokompatibilitet med alla verktyg du har.
 2. Väderbeständighet: Normalt tillverkas byggradio med väderbeständighet i åtanke. Varje radio varierar dock i dess motståndsgrad. Det är dock viktigt att kontrollera om din radio fungerar både i extremt solsken och under regn.
 3. Strömuttag: Kontrollera om du kan ansluta andra elektriska enheter till din radio för att ladda dem. Din byggradio borde vara kapabel till detta.
 4. Antal högtalare: Antalet högtalare för din byggradio bestämmer dess volym. Så, hur många högtalare ska din radio ha? Byggradio kan vara väldigt modern med den senaste tekniken. Vanligtvis borde en radio med ett par högtalare vara tillräcklig, även om vissa arbetsmiljöer kräver mycket högre kapacitet.
 5. Visningstyp: Har din föreslagna radio en LCD-skärm? Det är inte ovanligt att se byggradios utrustade med larm och klockor. Detta är en mycket viktig funktion för de människor som tappar tid på jobbet.
 6. Anslutningstyp: Ännu en viktig funktion för potentiella köpare av byggradio, det lönar sig att ha en byggradio som är kompatibel med din smartphone om du vill spela musik från den senare enheten. I så fall är det bra om du har en Bluetooth-anslutning. Om du emellertid vill spela musik med en USB-enhet, se till att din byggradio har en USB-port. Räkna ut vilken typ av anslutning som passar dina behov och leta efter en byggradio som har dem.
 7. Typ av radiomottagare: Kontrollera att den byggradio du funderar på är AM / FM förinställd. Bestäm också om du vill ha en analog eller en digital mottagare.
 8. Ramskydd: För att förhindra att sågspån flyger till din byggradio skulle det hjälpa att ha en skyddsram på den. Så se till att din radio har det här också.

Var kommer jag att använda min byggradio?

När jag står inför möjligheten att köpa en radio till arbetsplatsen är det förståeligt att flera miljöfaktorer kan förbises till förmån för ljudkvalitet / varumärkespreferenser. Om du vet att din radio kommer att användas i en hög arbetsplatsmiljö utsatt för väder och vind och bullriga maskiner, är det självklart att den smartaste nya mikrofonhögtalaren med dubbla anslutningar och högteknologiska, snygga funktioner kanske inte riktigt passar dina behov. Därför skulle det vara klokt att överväga ett mer tungt och hållbart alternativ, även om det kanske inte ger samma typ av estetiskt nöje.

Behöver man bra funktioner?

Återigen kan detta verka som en ganska enkel sak att ta hänsyn till, men ändå misslyckas många köpare med att läsa förpackningen och se till att deras val av produkt innehåller vad de behöver från en byggradio. Genom att helt enkelt göra sig medveten om de tillgängliga funktionerna och fördelarna / nackdelarna med tillgängligheten av en sådan funktion kan köpare köpa mer effektivt en tillfredsställande produkt. Vad söker du i din? Är det ljudkvalitet? Enhetsanslutning? Rörlighet? Billigt och glatt?

Några sådana funktioner att ta hänsyn till är:

 • AUX-kabel / enhetsanslutning
 • Ljudkvalitativt
 • Bluetooth-kompatibilitet
 • AC-laddare / batteri inkludering
 • Grundläggande AM / FM-funktionalitet
 • Batteriliv
 • Volymräckvidd
 • Laddar under uppspelning
 • Produktens vikt

För enhetsanslutning är det viktigt att se till att din enhet ansluts framgångsrikt till din nya radio, och många användare misslyckas med att säkerställa att deras enhet / enheter är kompatibla med sitt nya köp innan de tar hem den. Dessa produkter från min lista som ger anslutning med en rad de flesta om inte alla de nya och äldre modellerna av iPhone, iPod och Android-enheter.

För ljudkvalitet förblir många som köper deras online oroliga tills efter den första preliminära lyssningen på den inkopplade enheten, och även om du inte köper online är en butiksmiljö i sig annorlunda än vilken arbetsplatsmiljö den i slutändan kommer att användas in, och så kan mätning av ljudupplevelse också visa sig vara felaktig tills den tas hem. Det är extremt svårt att exakt mäta eller förstå en enhets ljudkvalitet via internet eller en klinisk, bullrig butiksfront, och det är därför recensenternas kommentarer är värdefulla.

Batterilivslängden är en annan ganska tvetydig del av köp som dessa, eftersom de vanligaste användarna inte upptäcker ett fel eller svaghet i enhetens batteritid förrän långt efter att de har gjort köpet. Det är en annan anledning till att det kan vara användbart för oss att läsa recensioner online och jämföra enheter baserat på andra användares erfarenhet av dem. Utöver detta är det inte ovanligt att enheter som byggradio blir mindre hållbara med tiden, med batteritid som minskar när åldern ökar.

Behöver man bry sig om sin budget?

Detta är möjligen den mest uppenbara och enastående faktor som de flesta människor tänker på när de gör ett köp, till exempel en byggradio. Tänk dock på att inte alla prislappar återspeglar kvalitet eller produktnöjdhet, eftersom många märken helt enkelt producerar ‘nya’ versioner av sina produkter med en höjning av priset helt och hållet för att återspegla de nyare modellerna, vilket faktiskt kan vara mycket lik produkter redan tillgänglig med endast små “förbättringar” eller små kontraster i funktioner.

Även om de flesta av oss inte vill bryta banken, för många musikentusiaster som vill ha en högkvalitativ ljudupplevelse, kommer de att vara villiga att förbise en stor prislapp till förmån för några bra slag och tillfredsställande, långvarigt kvalitetsljud . Det hela handlar om att räkna ut vad du vill ha av det, verkligen.

Vilket märke är bäst för byggradios?

DeWalt

DeWalt är en ledande tillverkare av elverktyg och handverktyg som är lämpliga för tillverknings-, träbearbetnings- och byggindustrin. Företaget grundades för 95 år sedan och är för närvarande ett dotterbolag till Stanley Black & Decker. Det har sitt huvudkontor i Towson, Maryland, och erkänns av över 70 procent av hantverkare över hela världen.

Bosch

Bosch är ett tyskbaserat teknikföretag som tillverkar konsumentvaror, hårdvara och programvaruverktyg. Från och med 2015 vågade företaget att tillverka hälso- och sjukvårdsverktyg. Robert Bosch grundade företaget 1886 och verksamheten har en legion av lojala kunder över hela världen.

Porter-Cable

Porter-Cable har länge varit ett välkänt namn i verktygsvärlden. Grundades 1907 i ett New York-garage och kallar nu Jackson, Tennessee hem. Porter-Cable producerar ett brett utbud av elverktyg, från sladdlösa stötdrivare, borrar och sågar till byggradios.

Kan jag ladda min mobil med min byggradio?

Ja, det kan du. Om byggradion är kompatibel med din trådlösa enhet kan den ladda den. Laddaren kan dock tömma din radios batteri snabbare om den gör flera saker samtidigt som att spela hög musik, ladda ditt elverktyg och din smartphone.

Är alla byggradios vattentäta?

De flesta enheter är inte vattentäta, men de är ofta vattentåliga. Det betyder att de kanske inte överlever att dunkas i en vattenbassäng, men kommer att göra sitt bästa för att förhindra att vatten skadar de inre komponenterna när det regnar. Välj högtalare i marin stil om du letar efter ett vattentätt system.

Finns byggradios med kontrollknappar?

Ja, de flesta tillverkare tillverkar arbetsstationsradios med radiokontroller och knappar för användarvänlighet. De flesta enheter har stora och användarvänliga gummiknappar eller rattar som är lätta att trycka på, även när du har handskar på.

Läs också >>> Trappstege bäst i test

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top