Bästa byggradion 2024 – Test av olika byggradior

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Milwaukee RC-0

Makita DMR114B

Milwaukee PORCDAB

Makita DMR202B

Klicka här för att se fler byggradior.

Du som hantverkare kan säkert relatera till att byggplatsen kan bli ganska tråkig om det är helt tyst och om man jobbar själv. Med en byggradio kan dagarna kvickt kännas mycket lättare och snabbare.

Med olika former och funktioner kan byggradior liva upp arbetsplatsen på olika sätt. De bör förmedla bra ljud, vara tåliga och lätta att flytta på. Arbetsplatsen är sällan en förlåtande miljö och då är det viktigt att ha en byggradio som kan stå emot arbetsplatsens förhållanden.

I den här texten har vi tagit upp fyra olika byggradior och jämfört dem samt besvarat vanliga frågor om byggradior.

>>> Du behöver kanske också en kabelvinda? Klicka då här! 

1. Bäst i test – Milwaukee M18 RC-0

Milwaukee M18 RC-0

Klicka här för att se bästa priset

Milwaukee M18 RC-0 är en flerfunktionell högtalare som erbjuder en stor bredd av kvalitéer. Byggradion erbjuder en unik AM/FM mottagare som ger klara signaler och utmärkt mottagning tack vare den digitala processorn. Den har även upp till 10 förinställda kanaler.

Den är batteridriven och kompatibel med alla Milwaukee M18 batterier och kan även ta emot ström från vägguttag. Radion kommer med en inbyggd laddare för smidig laddning av alla sorters 18 batterier och den har även en Bluetooth-funktion med upp till 30 meters räckvidd.

Byggradion har en förstärkt ram för skydd under tuffa förhållanden samt robusta metallhandtag. Den har också ett försegelbart fack som kan skydda din enhet vid till exempel regn. Enheten kan laddas både vid batteri- och nätdrift tack vare den beskyddande 2.1 Amp USB utgången.

Radion har en exklusiv 40W högtalare som kan leverera starkare och klarare ljud.

2. Populärast – Makita DMR114B

MAKITA DMR202B Byggradio

Klicka här för att se bästa priset

Makita DMR202B är en byggradio som erbjuder både Bluetooth-uppkoppling samt AUX-utgång för användning av sladd. Den drivs av antingen 12V- eller 18V-batterier eller med den medföljande strömsladden.

Byggradion är utrustad med en FM-antenn för bättre mottagning och sju olika ljudlägen som lämpar sig efter specifika musikgenrer som till exempel rock eller pop. Den har även ett USB uttag för att man ska kunna ladda till exempel mobilen.

Den IP-65 klassade radion är kompatibel med batterier från serierna CXT och LXT. AM-läget har frekvensvidden 522 till 1710 kHz och FM-läget har vidden 87,5 till 108 MHz. Den väger, med standardbatteriet, 4,9 till 5,6 kg.

Dimensioner: 268 x 295 x 164 mm.

3. Premiumval – Milwaukee M18 PORCDAB +-0

Milwaukee M18 PORCDAB+-0

Klicka här för att se bästa priset

Milwaukee M18 PORCDAB +-0 är en byggradio som inkluderar 360 graders surround-ljud. Den har även DAB+ samt AM / FM tuner med en digital processor. Radion kan drivas i upp till 24 timmar med ett M18 REDLITHIUM 5,0 Ah-batteri.

Byggradion kommer med en digital Bluetooth-funktion som har en räckvidd på upp mot 30 m. Den kan även användas ihop med ett PACKOUT förvaringssystem. Den inbyggda laddningsfunktionen bidrar till en effektiv och lätthanterlig laddning av alla M18 batterier samt andra enheter som till exempel mobiltelefoner.

Milwaukee M18 PORCDAB +-0 är en ganska dyr modell samtidigt som den erbjuder en rad olika nödvändiga och fiffiga funktioner. Även om priset är lite högre i jämförelse med andra modeller, kan en sådan här modell vara en värdig investering för någon som vill ha en kvalitativ byggradio.

4. Billigast – MAKITA DMR202B

MAKITA DMR114B Byggradio

Klicka här för att se bästa priset

MAKITA DMR114B är en ganska liten och kompakt högtalare som likt Makita DMR202B är kompatibel med batterier i serierna CXT och LXT. Den kan även drivas med strömsladd till ett vägguttag.

Musik kan spelas med hjälp av Bluetooth eller den inbyggda AUX-porten. Byggradion är utrustad med ett USB-uttag för laddning av mobila enheter samt ett förvaringsfack där man kan ha sin telefon medan man spelar musik.

Radion är IP-64 klassad och har en konstruktion som gör den både fukt- och dammsäker. Den har även en kontrollpanel och ett skyddssystem för batteri. Med standardbatteri väger byggradion 2,7kg.

MAKITA DMR114B är en billigare modell samtidigt som har en rad bra funktioner. Denna modell passar bättre till den som inte har ett lika stort behov av en byggradio och som är osäker på ifall hen ska köpa eller inte.

Lista över de bästa byggradiorna 2024

  • Bäst i test: Milwaukee M18 RC-0
  • Populärast: Makita DMR202B
  • Premiumval: Milwaukee M18 PORCDAB +-0
  • Billigast: MAKITA DMR114B

Vanliga frågor om byggradior

Vad är en byggradio?

En byggradio är en portabel radio som ofta används vid byggarbetsplatser. En byggradio är mer robust och kan klara av tuffare påfrestningar än en vanlig radio.

Hur mycket kostar en byggradio?

Priserna för byggradior brukar variera mellan 1000 och 5000 kronor. Radions kvalitéer och funktioner brukar vara proportionella mot priset, det vill säga att en dyrare radio medför bättre hållbarhet och fler användbara funktioner.

Bör man köpa en byggradio?

De flesta hantverkare tycker att en byggradio är en värdig investering. Jobbar man själv kan dagarna snabbt bli långtråkiga och då kan en byggradio få tiden att gå fortare.

Är en byggradio vattentät?

De flesta byggradior är vattentåliga för att kunna stå emot regn. De tål dock oftast inte att vara nedsänkta i vatten.

Bör man oroa sig över att få damm i byggradion?

En risk med arbetsplatsen är att mycket damm yrar omkring. De flesta byggradior är gjorda för att kunna stå emot normala mängder damm men om det någon dag skulle vara särskilt mycket kan det vara en idé att ha den i ett annat rum då den kan ta skada av dammet.

Sammanfattning

Kort sagt kan en byggradio snabbt liva upp stämningen på en arbetsplats. Med musik eller radio kan dagarna gå mycket fortare. Kopplar man sin mobil till radion kan man dessutom lyssna på poddar eller ljudböcker om man hellre föredrar det.

Jag rekommenderar att investera i en byggradio. Om behovet inte är särskilt stort kan det fortfarande vara värt det att köpa en billigare modell, men precis som en byggfläkt kommer den göra arbetsplatsen mer behaglig att arbete i. 

När man ska köpa en byggradio är det viktigt att leta efter funktioner som man själv tycker är viktiga. Oftast kan det vara skönt att ha en radio som kan kopplas till ens mobil via Bluetooth. Viktigt är också att radion kan klara av arbetsplatsen man jobbar på samt att ljudet kan överrösta högljudda maskiner som skruvdragare och smällar från hammare.

>>> Kolla även in några starthjälp här! 

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen