BĂ€sta skruvdragaren 2022– Test av olika skruvdragare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch GSR 18V-28

Panasonic EY7443LS2S

Festool C 18 HPC

Hikoki DB3DL2

Klicka hÀr för att se fler skruvdragare.

BĂ€sta skruvdragaren 2022

Om du Àr en hemmafixare eller hantverkare sÄ mÄste du ha den bÀsta skruvdragaren. Med hjÀlp av en skruvdragare sÄ kan du Ästadkomma vÀldigt mycket. Du mÄste inte manuellt skruva med en skruvdragare utan skruvdragaren gör jobbet Ät dig. Dessutom sÄ blir det mycket enklare att jobba med hÄrda material nÀr du har en skruvdragare.

Dock Àr det inte sÄ enkelt att köpa den bÀsta skruvdragaren pÄ nÀtet. MÄnga affÀrer brukar skriva om sÄdant som de vill att du ska höra. Men ibland nÀr man vÀl fÄr hem varan sÄ Àr den inte som man förvÀntat sig. Om man inte Àr sÄ insatt sÄ kan det dÀrför bli ganska svÄrt att veta vilken skruvdragare som Àr bÀst. Det finns en massa olika varianter och dessutom olika prisklasser. NÀr man köper den bÀsta skruvdragaren sÄ vill man ju faktiskt att det Àr den bÀsta skruvdragaren.

Men det Àr dÀrför som jag hÀr pÄ Hantverksproffset.se har sammansatt en guide sÄ att du kan hitta den bÀsta skruvdragaren. Jag har byggt upp denna guide genom att anvÀnda mig av min egen kunskap. Jag Àr sjÀlv en hemmafixare och hantverkare som hÄller pÄ mycket med bygg. DÀrför har jag sjÀlv nÄgra skruvdragare som jag har testat. Jag har dock Àven lÀst igenom kundrecensioner och andra produkttester. Med all information sÄ har jag satt ihop en komplex guide för att du ska kunna vÀlja den bÀsta skruvdragaren.

Köpguide skruvdragare 2022

Som jag skrev innan sÄ Àr det faktiskt ganska svÄrt att veta vilken skruvdragare som Àr bÀst. Du mÄste tÀnka pÄ mÄnga olika faktorer men det viktigaste Àr sÄ klart att du vÀljer utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper en skruvdragare:

 • Kraft
 • Vridmoment
 • Fart
 • Manöverbarhet
 • Batteri
 • Storlek
 • Funktioner
 • Sladdad eller sladdlös
 • Motortyp
 • Vikt
 • Ljus
 • Stil
 • MĂ„ngsidighet
 • Storlek
 • Laddning
 • Tillbehör
 • InstĂ€llningar
 • Komfort
 • Pris

Kraft

Skruvdragare ger motoriserad kraft till din skruvupplevelse och ersÀtter manuella skruvdragare för alla utom de mest grundlÀggande jobben. Men inte alla behöver en kraftig skruvdragare, sÄ var noga med att bestÀmma vad du ska anvÀnda den till innan du köper en.

Effekten av en skruvdragare mÀts i volt.

 • LĂ€ttare modeller har i genomsnitt cirka 3 till 7 volt. Dessa skruvdragare med lĂ€gre spĂ€nning Ă€r utmĂ€rkta för lĂ€tt till medelstora applikationer, som montering av möbler, hĂ€ngande vĂ€ggdekorationer eller andra enkla uppgifter med material med lĂ„g till medelhög densitet.
 • Kraftiga skruvdragare Ă€r bĂ€st för material med hög densitet som vissa metaller eller lövtrĂ€. TĂ€nk pĂ„ ett kraftigt alternativ med spĂ€nningar som faller mellan 8 och 15 volt om du förvĂ€ntar dig att göra mycket arbete med din skruvdragare som skulle vara för krĂ€vande för en lĂ€ttare modell.

I slutÀndan Àr det troligtvis det bÀsta alternativet för en kostnadseffektiv lösning pÄ nÀstan alla skruvkörningsproblem att para ihop en lÀtt och medelstor skruvdragare med en kraftfull slagdrivare.

Vridmoment

Vridmoment Àr ett mÄtt pÄ hur mycket kraft en skruvdragare kan utöva pÄ en skruv antingen medurs eller moturs. Ju högre vridmoment, desto mer kraft anvÀnds för att vrida skruven.

Momentet mÀts i Newton Meters eller N.m. Skruvdragare kan ha ett vridmoment mellan 1 N.m pÄ den lÀttare sidan och upp till 27 N.m för tunga modeller. 27 N.m Àr dock ganska hög för en skruvdragare, med de flesta alternativ som faller mellan 3 N.m och 10 N.m, vilket Àr mer Àn tillrÀckligt med kraft för de flesta DIY-projekt. Om du Àr orolig för att regelbundet arbeta med material med hög densitet, vÀlj ett alternativ med högre vridmoment.

Fart

Hastigheten för en skruvdragare mÀts i varv per minut, eller varvtal. LÀttare skruvdragare har en genomsnittlig hastighet pÄ 150 varv / min, men de kan överstiga detta antal.

TÀnk pÄ att Àven om en högre hastighet kommer att innebÀra att skruvdragaren roterar snabbare, kan detta fÄ skruvdragarebiten att glida och ta bort skruven om du inte kan styra verktyget. Detta Àr ett bra övervÀgande för varje ökning av kraft, hastighet eller vridmoment för en skruvdragare. De bÀsta skruvdragarena har instÀllningar för variabel hastighet för optimal kontroll.

För de flesta Àr en konstant hastighet pÄ 150 varv per minut mer Àn vad du skulle uppnÄ med en manuell skruvdragare, sÄ nÄgot av dessa hastighetsalternativ hjÀlper till att fÄ jobbet gjort snabbt och utan trötthet.

Manövrerbarhet

Skruvdragare finns i flera olika former för manövrerbarhet, inklusive fast pistolgrepp, variabelt grepp och inline.

 • Fasta pistolgrepp skruvdragare har en pistolform, dĂ€rav namnet. Det lilla handtaget och fingeravtryckaren lĂ„ter dig hĂ„lla i skruvdragaren under anvĂ€ndning utan att glida, oavsett hastighet och vridmoment som utövas.
 • Skruvdragare med variabelt grepp har ett justerbart grepp som du kan böja, rotera och flytta om för bĂ€sta Ă„tkomst och manövrerbarhet. Dessa justerbara grepp Ă€r bra om du Ă€r orolig för utrymmesbegrĂ€nsningar eller om du inte kan vĂ€lja mellan ett fast pistolgrepp och en inbyggd skruvdragare.
 • Inline skruvdragare liknar manuella skruvdragare men fungerar pĂ„ samma sĂ€tt som alla andra elektriska modeller. PĂ„ grund av sitt raka grepp kan de glida genom dina hĂ€nder om hastigheten eller vridmomentet Ă€r för högt, eller om dina hĂ€nder eller skruvdragarens grepp Ă€r vĂ„ta eller hala. Det hĂ€r alternativet Ă€r bra om du vill byta till en skruvdragare, men föredrar kĂ€nslan av enmanuell skruvdragare.

Batteri

Batteriets livslÀngd för en elektrisk skruvdragare mÀts med milliAmp timmar (mAh) för smÄ batterier, eller Amp-timmar (Ah) för större batterier, med 1000 mAh motsvarande 1 Ah. Ett batteri pÄ en ampere (Ah) kan producera en ampere energi under en timmes tid. Alternativt kan ett 1 Ah-batteri producera tio ampere energi, men kan bara göra det i sex minuter. TÀnk pÄ att du bara anvÀnder skruvdragare med jÀmna mellanrum under projekt, och ett 1 Ah-batteri tappar bara ström nÀr skruvdragaren anvÀnds.

Det genomsnittliga Ah-vÀrdet för skruvdragarebatterier Àr mellan 0,5 Ah och 2,5 Ah. Ditt batterilivslÀngdsbehov bör ta hÀnsyn till tillgÀngligheten av elektrisk ström för laddning, den genomsnittliga anvÀndningslÀngden och skruvdragarens krav pÄ effekt, vridmoment och hastighet, eftersom högre energiförbrukning drÀnerar ett batteri snabbare.

Storlek

Storleken pÄ den skruvdragaren Àr viktigt att komma ihÄg eftersom storleken i slutÀndan indikerar verktygets kraft. Ju större den Àr, desto kraftfullare Àr motorn, men kom ihÄg att den ocksÄ blir tyngre.

Skruv dragare tenderar att vÀga mellan ett och tre pund, Àven om vissa tunga undantag kan vÀga upp till fem pund. Ett eller tvÄ pund kanske inte verkar vara sÄ mycket vikt att hantera, men om du planerar att anvÀnda skruvdragaren under en lÀngre tid, förvÀnta dig lite trötthet i handen, armarna och axlarna.

Funktioner

Skruvdragare, som de vanligaste elverktygen, har olika tillÀggsfunktioner som Àr avsedda att underlÀtta ditt jobb och skilja modellen frÄn konkurrenterna. Ett tillskott Àr en magnetisk skruvhÄllare som strÀcker sig frÄn skruvdragarens framsida sÄ att du inte behöver hÄlla i skruven med ena handen medan du anvÀnder den skruvdragaren med den andra.

Andra populÀra funktioner inkluderar en LED-lampa för ökad synlighet och ett vridmomentsjusteringssystem som automatiskt höjer eller sÀnker vridmomentnivÄerna baserat pÄ applikationens krav. Dessa system innehÄller ofta en omedelbar stoppfunktion som förhindrar att skruvdragaren fortsÀtter att köra skruven om skruven har fastnat eller Àr helt inskruvad. Detta stoppar överföringen av vridmoment frÄn verktyget till din hand och arm, vilket sparar lite vÀrk och smÀrtor pÄ lÄng sikt.

Sladdad eller sladdlös

Om du ska anvĂ€nda en elektrisk skruvdragare varje dag Ă€r det bĂ€ttre att fĂ„ en sladdmodell eftersom du inte har tid att ladda en sladdlös modell varje dag. Å andra sidan, om du bara ska anvĂ€nda den tvĂ„ till tre timmar om dagen, kan du vĂ€lja en sladdlös modell och ha nĂ„gra extra batterier och en laddare i nĂ€rheten.

Motortyp

De flesta skruvdragare i vÄr tid anvÀnder borstlösa motorer. Borstade motorer Àr i allmÀnhet energiineffektiva pÄ grund av friktion. De krÀver ocksÄ mer underhÄll för att hÄlla lÀnge och de har fortfarande inte samma livslÀngd som borstlösa motorer.

Vikt

För vissa anvÀndare kan vikten pÄ en trÄdlös skruvdragare vara avgörande för om ett jobb kan slutföras eller inte. Ibland Àr skruvdragare sÄ tunga att de gör vissa jobb dÀr de mÄste hÄllas i specifika positioner riktigt svÄra. För hantverkare, som snickare, som kanske arbetar med skruvdragare ovanför huvudet, ju mindre vikt de behöver hÄlla över huvudet, desto bÀttre, eftersom de kommer att kunna hÄlla skruvdragaren i sitt korrekta lÀge mer exakt och lÀngre tidsperioder.

Vikt Àr ocksÄ nÄgot som bör övervÀgas om du mÄste bÀra din trÄdlösa skruvdragare runt mycket, antingen i en verktygslÄda eller i fickan. Du vill inte bli tyngd utan anledning om du kan undvika det. Om du reser mycket, flyttar jobb mycket eller arbetar pÄ webbplatser Àr vikt definitivt nÄgot som bör övervÀgas pÄ allvar.

Ljus

NÄgra av de bÀsta trÄdlösa skruvdragarna och vi pratar inte nödvÀndigtvis om de dyraste skruvdragarna hÀr, har riktigt hjÀlpsamma LED-lampor inbyggda pÄ framsidan av dem. Detta gör det möjligt att slutföra arbetet i de svÄraste scenarierna, dÀr arbete ofta Àr förbjudet av andra verktyg pÄ grund av brist pÄ ljus.

Med hjÀlp av den integrerade LED-lampan pÄ en skruvdragare kan du arbeta sÀkrare, effektivare och snabbare för att fÄ jobbet klart. Om du kan se tydligare vad du gör kan du ocksÄ vara mer exakt och kan ocksÄ undvika olyckor. Att arbeta i mörkret Àr ett mycket osÀkert sÀtt att arbeta, och LED-belysningsmekanismen Àr ett utmÀrkt sÀtt att förhindra att detta nÄgonsin behöver intrÀffa.

Stil

Skruvdragarens stil kanske inte verkar som om den skulle spela en integrerad roll, men proffsen förstÄr vilken betydande inverkan detta kan ha. Med fel sladdlös skruvdragare kan du inte komma i rÀtt lÀge för att kunna lösa eventuella DIY-problem du kan ha och sannolikt kommer att orsaka mer skada Àn du började med. Om du kan det skulle det vara bra att hitta en sladdlös skruvdragare som har möjlighet att Àndra sin stil.

Det finns gott om skruvdragare dÀr ute med den hÀr förmÄgan och de behöver inte kosta jorden för att vara effektiva. Se till att de kan lÄsa fast pÄ plats nÀr du har Àndrat stil för att undvika olyckor, och detta gör att du kan fÄ ett mycket bredare utbud av arbete med mycket större lÀtthet.

Ändra den trĂ„dlösa skruvdragaren frĂ„n en penna till en pistol med andra alternativ dĂ€remellan och det finns absolut inget jobb som du inte kommer att kunna slutföra!

MĂ„ngsidighet

Det första att tÀnka pÄ Àr mÄngsidighet. Om du letar efter en skruvdragare Àr det troligt att du behöver ett enkelt verktyg som skruvar snabbt och effektivt. Men om du tittar pÄ olika alternativ kan du upptÀcka att en borr eller en slagdrivare kan göra samma jobb och mer.

Om du Àr en professionell hantverkare som Àr villig att spendera mer pengar kan det vara vÀl vÀrt att fÄ en borr eller en slagdrivare som ocksÄ kan anvÀndas som en enkel skruvdragare. De bÀsta verktygen Àr de som kan göra mest, sÄ du kan lika gÀrna fÄ bra valuta för pengarna.

Förutom att göra olika uppgifter vill du ha en drivrutin som skruvar med en rad bitar och kan arbeta med en mÀngd olika material. En mer kraftfull drivrutin kan göra detta, men du vill ha olika bitar som ingÄr i satsen och olika tillgÀngliga hastigheter för att se till att du gör det rÀtt. Att Àndra en skruvdragares hastighet handlar inte bara om att spara tid. Det handlar ocksÄ om att inte skada dina skruvar eller dina bitar frÄn att sÀtta in för mycket kraft. En mer variabel skruvdragare kommer att uppnÄ detta bÀst.

Storlek

Storleken spelar roll, oavsett vad de sÀger. Om du behöver dina skruvar i trÄnga utrymmen behöver du ett mindre elverktyg som kan passa in i dessa utrymmen. Dessa mindre verktyg har sannolikt ocksÄ ett mindre litiumjonbatteri om de anvÀnder ett. Det betyder att det blir lÀttare att ladda batterierna eftersom de sannolikt anvÀnder en USB-kabel snarare Àn en skrymmande batteriladdningsport.

Det sparar ocksÄ lite tid nÀr det gÀller att ladda ditt verktyg. Ett kompakt verktyg gör att du enkelt kan ta med dig det och Àr bÀttre att förvara i en verktygslÄda, sÄ storleken Àr definitivt nÄgot att tÀnka pÄ.

Laddning

De flesta modeller med inbyggda batterier laddas frÄn en vanlig vÀggladdare, eller till och med i mÄnga fall via en mikro-USB-port. Det hÀr Àr praktiskt om du reser runt och betyder ocksÄ att du kan fortsÀtta anvÀnda din skruvdragare Àven om du förlorar den medföljande laddaren. NÄgra anvÀnder fortfarande nÄgon form av laddningshÄllare, dÀr verktyget gÄr pÄ plats.

Med de större modellerna för borr / drivrutin mÄste du vanligtvis ta ut batteriet och fÀsta det i en separat laddare. Som sagt, till och med nÄgra av dessa laddas nu via mikro-USB.

Inte alla litiumjonbatterier Àr lika: vissa hÄller en laddning bÀttre Àn andra, medan andra laddar ocksÄ snabbare inom tvÄ eller tre timmar.

Tillbehör

Annars Ă€r det frĂ€msta försĂ€ljningsargumentet tillbehören – de olika bitarna och tillĂ€ggen som gör att du kan hantera fler specialverktyg eller mer besvĂ€rliga jobb. Mer betyder inte alltid mer vĂ€rde, eftersom vissa tillverkare tillhandahĂ„ller en hel massa billiga bitar som bara slits bort i knepiga skruvar och Ă€r bra för ingenting inom ett Ă„r. Medan de större mĂ€rkena vanligtvis kommer att samlas i fem till tio anstĂ€ndiga bitar, kanske du vill budgetera för alla extra bitar du behöver och köpa bra frĂ„n en ansedd tillverkare.

InstÀllningar

Kommer den drivrutin du tittar pÄ med en koppling för att Àndra vridmomentet? Vad sÀgs om en omkopplare för att Àndra rotationsriktningen sÄ att du kan ta bort skruvarna sÄ enkelt som du kan driva dem pÄ plats? BÄda dessa kan vara vÀldigt nödvÀndiga om du ska göra ett stort jobb som att bygga ett dÀck. Medan de flesta skruvdragare har en omvÀnd omkopplare vid denna tidpunkt Àr inte alltid kopplingar tillgÀngliga. Kontrollera innan du köper.

Komfort

Det finns ett antal funktioner som kan vara anvÀndbara för operatören. Saker som komfortgrepp kan göra jobbet lite enklare. Du kanske ocksÄ kan hitta ett alternativ för spindellÄsning, vilket gör att du kan anvÀnda din skruvdragare precis som en manuell.

Funktioner som dessa Àr inte nödvÀndiga för att slutföra uppgiften, men kan vara mycket anvÀndbara. TÀnk pÄ hur enkelt enheten Àr innan du köper den!

Pris

Naturligtvis Àr pris alltid en faktor. Det Àr viktigt att avgöra om du ska fÄ ut dina pengar ur din skruvdragare. Det finns sÄ mÄnga priser dÀr ute för dessa enheter att det kan vara svÄrt att sÀga om det Àr vÀrt extra pengar eller inte.

VÀlj inte det dyraste och antag att det Àr den bÀsta skruvdragaren helt enkelt för att den kostar mest, för det Àr inte sant i alla situationer. Du vill först titta pÄ alla aspekter av din planerade anvÀndning, eftersom du kanske sparar en betydande summa pengar pÄ det sÀttet! Jag har valt ett urval som ligger i det lÄga till medellÄnga prisklass som jag tycker Àr vÀrt pengarna.

LÀs ocksÄ >>> BÀsta sticksÄgen

Lista över de bÀsta skruvdragarna 2022

 • BĂ€st i test: Bosch GSR 18V-28
 • PopulĂ€rast: Panasonic EY7443LS2S
 • Premiumval: Festool C 18 HPC
 • Billigast: Hikoki DB3DL2

Varför behöver du en skruvdragare?

NÀr vi konfronteras med ett projekt drar majoriteten av oss ut alla verktyg som finns i vÄrt garage. Om du Àr nÄgot som jag har du blandat mÄnga handverktyg och elverktyg, och för smÄ uppgifter Àr det bara bra.

Men tÀnk om ditt projekt Àr nÄgot stort, som att bygga ett dÀck eller ett förrÄdshus? Du kanske bygger ett nytt DIY vÀxthus och mÄste skruva in nÄgot som en hÄrd plast. Kommer du verkligen att vilja utöva det tryck som krÀvs för att skruva i hÄrdare material pÄ egen hand?

GÄ in i den skruvdragaren. HÀr har vi en enkel och logisk lösning för mÀnniskor som sannolikt kommer att göra större uppgifter. Visst, det behövs kanske inte att dra Ät skruven pÄ dörrhandtaget, men nÀr du har en gör det processen snabb. Att anvÀnda en av de bÀsta skruvdragaremodellerna dÀr ute kommer att sÀkerstÀlla att allt sitter ordentligt pÄ plats.

Det Àr ocksÄ det bÀsta valet för personer som kan ha handskador eller armstyrkeproblem. En skruvdragare kan förvandla ett smidigt, lÄngsamt jobb till bara en blip av din tid.

MÀnniskor som Àr begrÀnsade med utrymme kan ocksÄ tycka att dessa Àr bra. NÀr allt kommer omkring kan en vanlig uppsÀttning raka skruvdragare ta ganska mycket utrymme, sÀrskilt om du har dem i ett fall. En skruvdragare med bituppsÀttning Àr enkel att förvara och du har allt till hands nÀr du arbetar.

Om du Àr en hemmafixare sÄ Àr en skruvdragare Àr vÀldigt bra att ha!

Vanliga frÄgar om skruvdragare

Vad Àr skillnaden mellan mAh- och Ah-vÀrden i batterier?

1000 MilliAmp timmar (mAh) Àr lika med 1 Amp-timme (Ah) och bÄda Àr mÀtningar av hur mycket elektrisk ström som matas ut frÄn ett batteri under en timmes period. Högre siffror motsvarar en lÀngre batteritid för skruvdragare, med kortare livslÀngd mÀtt i mAh och lÀngre livslÀngd mÀtt i Ah.

Hur kan man fÄ batteritiden att vara lÀngre i skruvdragare?

För att hÄlla batteriets livslÀngd lÀngre i din skruvdragare, se alltid till att du laddar batteriet helt och anvÀnd sedan skruvdragaren tills batteriet tar slut. LÄt inte batteriet laddas lÀngre Àn nödvÀndigt och ta inte ut batteriet frÄn laddaren om det bara Àr delvis laddat.

Förvara den skruvdragaren pÄ hög temperatur eller frysa. Undvik ocksÄ att förvara batteriet nÀra magnetiska föremÄl och metaller, eftersom dessa material kan sippra ut ström frÄn batteriet.

Slutsats

Även om du inte anvĂ€nder en skruvdragare ofta, bör du ha en trĂ„dlös skruvdragare i din verktygslĂ„da hela tiden, i alla fall. Eftersom det Ă€r en driven skruvdragare kan den enkelt fungera pĂ„ nĂ€stan vilken typ av skruv som helst utan nĂ„gon manuell inmatning alls. Allt du behöver göra Ă€r att trycka pĂ„ avtryckaren medan du lĂ„ser skruvhuvudet med föraren.

LÀs ocksÄ >>>  BÀsta tigersÄgen

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top