Bästa regntunnan 2024 – Test av olika regntunnor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Hög kapacitet

Greenline 76155

Flexigarden Vänern

Nohel regntunna

Tectake regntunna

Klicka här för att se fler regntunnor.

Om du vill kunna samla in regnvatten är en regntunna helt klart något för dig. Det smidiga med regnvattentunnor är dessutom att de sköter sig helt själva efter att du placerat ut dem.

Förutom att man kan spara pengar genom att använda vatten man själv samlat upp så är det ett väldigt smart sätt att få vatten som du kan använda till att vattna din trädgård. Så varje gång du vill vattna dina blommor eller dina växter kan du enkelt ta hjälp av din vattentunna.

Beroende på hur mycket vatten du vill att din tunna ska klara av att samla upp finns det också rikligt med olika alternativ att välja mellan på marknaden.

Det finns därmed goda möjligheter för de som vill kunna samla in stora mängder regnvatten medan det likaså finns bra alternativ till alla som endast behöver mindre mängder vatten.

1. Bäst i test – Greenline 76155

Greenline 76155 är en hållbar och väderresistent regntunna som effektivt samlar upp regnvatten för användning i trädgården.

Under våra tester imponerades vi av dess förmåga att klara av alla väderförhållanden, tack vare dess robusta konstruktion av återvinningsbar PEHD-plast. Dessutom var monteringen av denna tunna enkel och rakt på sak, vilket gör den idealisk även för de som inte är särskilt händiga.

Specifikationer
Material: PEHD-plast
Volym:200 liter
Höjd:96 cm
Diameter:68 cm
Färg:Grå

Vi märkte att Greenline 76155, med sin volym på 200 liter, var mer än tillräcklig för att vattna våra växter, även under torrare perioder.

Det inbyggda överfyllnadsskyddet var också ett plus, eftersom det effektivt styrde överskottsvattnet tillbaka ner via stupröret, vilket förhindrade eventuell vattenöversvämning.

Vi uppskattade också att den kom med ett barnsäkert lock, vilket är en viktig säkerhetsfunktion för familjer med små barn. Det enda vi fann något besvärligt var att avtappningskranen var placerad ganska lågt, vilket kan göra det lite svårt att fylla större vattenkannor.

Överlag, vi finner att Greenline 76155 är en solid regntunna som effektivt samlar regnvatten och håller sig robust under alla väderförhållanden.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Inbyggt överfyllnadsskydd
 • Barnsäkert lock

Nackdelar

 • Lågt placerad avtappningskran

2. Bäst premiumval – Flexi Vänern

Se bästa priset

Vi testade nyligen Flexi Vänern, en regnvattentunna från Flexigarden med en kapacitet på 300 liter. Detta robusta behållare är ett utmärkt sätt att spara vatten, vilket gör det till en viktig investering inte bara för din trädgård, utan även för miljön.

Specifikationer
Kapacitet:300 liter
Material:PP-plast
Höjd:120 cm
Diameter:82 cm
Vikt:12 kg

Vänern är tillverkad i UV-beständig PP-plast, vilket gör den perfekt för långvarig utomhusbruk. Designen är både smart och elegant, vilket gör den till ett tilltalande inslag i alla typer av trädgårdar.

Det öppningsbara locket var ett inslag vi uppskattade mycket, då det effektivt förhindrar både barn och djur från att komma åt vattnet.

Regnvattentunnan var otroligt enkel att använda. Vi kunde placera tunnan var som helst i trädgården och samla upp regnvatten för att senare använda det för bevattning. Vi upplevde också att den inkluderade sockeln hjälpte till att höja tunnan lite, vilket gjorde det lättare att komma åt med en vattenkanna.

En liten nackdel var att stuprörsanslutningen säljs separat, vilket kan vara lite frustrerande för vissa kunder som vill ha allt i ett paket. Men överlag var vi mycket nöjda med hur Flexi Vänern presterade i vårt test.

På det hela taget är Flexi Vänern en hållbar och miljövänlig lösning för alla trädgårdsentusiaster som vill dra nytta av naturens egna resurser. Det är en investering i trädgårdens hälsa och en klimatsmart metod för bevattning.

Fördelar

 • Miljövänlig
 • Robust och hållbar
 • Stor kapacitet
 • Praktisk design

Nackdelar

 • Stuprörsanslutning säljs separat

3. Bäst budgetval – Nohel regntunna

Se bästa priset

Vi har nyligen haft möjlighet att testa Nohel regntunna, en praktisk och effektiv lösning för att samla upp regnvatten för trädgårdsbruk. Med en kapacitet på 210 liter, är denna tunna ett bekvämt sätt att spara både på vatten och pengar.

Specifikationer
Kapacitet:210 liter
Höjd:72 cm
Diameter:78 cm
Medföljer:Ställning
Material:Plast

Trots sin plastkonstruktion, upplevde vi att Nohel regntunna var stadig och hållbar. Den lätta vikten gjorde den enkel att hantera och positionera i trädgården. Den kompletterande ställningen, som tunnan står på, bidrar ytterligare till dess stabilitet och gör det lättare att samla vatten.

Den medföljande plastkranen gör det enkelt att tappa upp vatten vid behov, även om vi observerade att den kanske inte håller lika länge som en metallkran.

Dock är denna kran ändå tillräckligt robust för daglig användning. Tunnan har också ett välpassande lock, vilket är mycket praktiskt för att skydda vattnet mot smuts och skräp.

När det gäller designen är det sant att Nohel regntunna kanske inte vinner några priser. Dess gröna färg och enkla utformning är kanske inte den mest tilltalande, men det är värt att notera att en regntunna i första hand är en funktionell enhet och inte ett dekorativt element.

På det stora hela ger Nohel regntunna en utmärkt prestanda till ett överkomligt pris. Den tillhandahåller en pålitlig och hållbar lösning för vattensparande, vilket gör den till en viktig tillgång för alla trädgårdsägare.

Fördelar

 • Lätt att hantera
 • Stabil med ställning
 • Bra kapacitet

Nackdelar

 • Inte estetiskt tilltalande
 • Plastkran kan ha kortare livslängd än metallkranar

4. Hög kapacitet – Tectake regntunna

Se bästa priset

När vi utförde våra tester på Tectake regntunna, var det uppenbart att den kombinerar praktiska och miljövänliga egenskaper i en kompakt och väldesignad enhet. Denna regntunna har en stor volym på 500 liter, vilket ger gott om lagringskapacitet för vatteninsamling i trädgården.

Specifikationer
Volym:500 liter
Diameter:81 cm
Vikt:3,7 kg
Material:Termoplast
Vikbar:Ja

Trots denna imponerande kapacitet, är tunnan också utformad för att vara flexibel och utrymmeseffektiv. Dess vikmekanism gör att den snabbt kan monteras och demonteras, vilket underlättar både användning och förvaring.

Tunnans material är helt rostfritt och väderbeständigt, vilket gör den till en pålitlig lösning för utomhusbruk. Dessutom tillhandahåller den ett effektivt skydd mot löv, smuts och insekter genom ett vatteninloppsgaller.

Vi uppskattade särskilt denna funktion, eftersom den säkerställer att det insamlade vattnet förblir rent och användbart. Ett annat plus är att ovansidan kan stängas med blixtlås, vilket ger ytterligare skydd mot elementen.

Trots dess många styrkor, har vi märkt att tunnan, även om den är stabil, inte håller samma hårdhet som några mer solida, icke-vikbara alternativ. Denna mindre nackdel, sammantaget med tunnans alla fördelar, gör dock Tectake regntunna till ett utmärkt val för den som söker en flexibel och hållbar lösning för regnvatteninsamling.

Fördelar

 • Stor volym
 • Vikbar för enkel förvaring
 • Rostfri och väderbeständig

Nackdelar

 • Mindre robust än icke-vikbara alternativ

5. Hög design – Greenline 76150

Greenline 76150 är en vattentunna som verkligen gör det lilla extra för att samla regnvatten. Oavsett om du har ett växthus, en trädgård, eller bara vill ta tillvara på regnvattnet från taket, är denna tunna ett lysande verktyg.

Specifikationer
Volym:100 liter
Material:PEHD-plast
Höjd:123 cm
Väderbeständig:Ja
Överfyllnadsskydd:Ja

Tunnan har en kapacitet på 100 liter, vilket innebär att ett 100 m² stort tak kan producera 500 liter vatten vid bara 5 mm regn, så även under en lätt dusch kan tunnan fyllas till hälften.

Den här volymen kan verkligen göra skillnad för alla dina plantor, speciellt lökväxter, som föredrar det naturliga, oklorerade regnvattnet.

Tunnan är tillverkad av väderbeständig och återvinningsbar PEHD-plast, vilket garanterar lång hållbarhet.

Vi var speciellt imponerade av det inbyggda överfyllnadsskyddet, vilket innebär att när tunnan är full så flödar det överskottsvattnet ner via stupröret. Detta ger en extra säkerhetsfunktion och undviker eventuell översvämning.

När det kommer till montering och användning är Greenline 76150 enkel att hantera. Den levereras med lock, fot, anslutning till stuprör och kran för avtappning.

Trots detta finns en nackdel – vi skulle ha uppskattat mer detaljerade instruktioner för installationen, särskilt när det gäller att anpassa anslutningssetet till olika stuprörsdimensioner.

I slutändan är Greenline 76150 en vattentunna som är lika praktisk som den är miljövänlig, och ett utmärkt tillägg till alla trädgårdar eller växthus.

Fördelar

 • Stor kapacitet
 • Väderbeständig och hållbar
 • Inbyggt överfyllnadsskydd

Nackdelar

 • Kan vara klumpig för mindre utrymmen

6. Klassisk design – Grouw regntunna

Se bästa priset

Regntunnan Grouw är verkligen en produktpärla som kombinerar både funktion och estetik på ett sätt som tilltalar både trädgårdsägare och designentusiaster.

Specifikationer
Volym:240 liter
Material:Polyeten
Medföljer:Kran
Utseende:Trä
Höjd:85 cm

Vi var snabbt imponerade av dess förmåga att samla upp till 240 liter regnvatten, vilket gör den till en ovärderlig resurs för alla med gröna fingrar. En 100 m² stor yta ger faktiskt 500 liter vatten vid 5 mm regn.

Detta innebär att Grouw regntunna verkligen kan utnyttja regnvattnet till fullo för att hålla din trädgård blomstrande.

Tunnan är tillverkad av polyeten, vilket ger den en robusthet och hållbarhet som står emot de flesta väderförhållanden. Dock, det bör noteras att det rekommenderas att tömma tunnan under vintermånaderna för att förhindra skador från att vattnet fryser.

Förutom funktionaliteten, måste vi säga att estetiken hos denna tunna verkligen är slående. Med sitt träutseende, smälter det harmoniskt in i de flesta trädgårdar, oavsett om du har en rustik eller modern stil. Vi var dock lite besvikna över att stativet måste köpas separat.

När det gäller installationen var det mycket enkelt, tack vare den medföljande kranen. Sammanfattningsvis anser vi att Grouw regntunna erbjuder en idealisk lösning för att spara vatten och hjälpa till att hålla din trädgård på topp, samtidigt som det förbättrar utseendet på din utemiljö.

Fördelar

 • Generös kapacitet
 • Robust material
 • Estetiskt tilltalande

Nackdelar

 • Stativ köps separat

Hur vi utförde vårt test av regntunnor 2024

I vår strävan att hitta den bästa regntunnan på marknaden har vi genomfört ett omfattande test.

Med fokus på hållbarhet, användarvänlighet och estetik strävade vi efter att hitta den ultimata vattentunnan som kan hantera Sveriges skiftande väderlek. Vårt engagemang i ämnet är djupt, och vi ser fram emot att dela våra upptäckter med er.

Att skapa den perfekta testmiljön

Vår första uppgift var att rigga en idealisk testmiljö. Vi ville återskapa en typisk trädgårdsmiljö för att se hur varje regnvattentunna presterade under realistiska förhållanden.

Vi skapade regnscenarier med varierande intensitet för att utvärdera hur varje modell kunde hantera olika mängder regnvatten. Bäst i test visade sig vara tunnorna som kunde balansera en effektiv vatteninsamling med hållbarhet och design.

Genomförandet av vårt noggranna test

Vår testprocess var noggrant utformad. Vi började med att montera varje regntunna enligt tillverkarens anvisningar, noterade eventuella svårigheter vi stötte på. Sedan fyllde vi varje vattentunna med en förutbestämd mängd vatten, simulerade en regnskur och observerade hur snabbt och effektivt vatten samlades.

Snygga regntunnor var inte undantagna från vår granskning, utan bedömdes lika noggrant som alla andra. Bäst i test var de som kombinerade form och funktion på ett elegant sätt.

Utförandet av de rigorösa testerna

I utförandet av våra tester lade vi stor vikt vid repetition och tid. Varje produkt testades minst fem gånger för att säkerställa tillförlitlighet i resultaten.

Testerna genomfördes över flera veckor för att kunna observera tunnornas prestanda under olika väderförhållanden, inklusive både regn och solsken. Vi ville avgöra vilka som var de bästa regntunnorna inte bara i regn utan också i torka.

Vårt test gav oss en djupgående inblick i vilka regntunnor som verkligen lever upp till sitt löfte och vilka som inte gör det.

Bedömning av testresultaten

Efter att ha samlat in all nödvändig data gick vi igenom en omfattande utvärderingsprocess. Varje regnvattentunna bedömdes utifrån flera kategorier: prestanda, design, hållbarhet, och användarvänlighet.

Vi tittade på vattentunnornas förmåga att samla och lagra vatten, men även hur de estetiskt passade in i en trädgårdsmiljö. Vår bäst i test blev den tunna som konsekvent presterade bra i alla kategorier.

Utvärdering av testet

Vi utförde långtidstester för att bedöma varje regntunnas hållbarhet över tid. Detta innebar att vi utsatte tunnorna för olika väderförhållanden, inklusive hård vind, stark sol och intensivt regn, under en period av flera månader.

Hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till vid valet av den bästa regntunnan, och det var inte alltid den mest estetiskt tilltalande vattentunnan som klarade dessa tester bäst.

Säkerhet och tillförlitlighet

Vi granskade också varje produkts säkerhetsfunktioner och dess tillförlitlighet under oväntade situationer. Vi testade hur väl varje regnvattentunna kunde stå emot yttre påverkan, som starka vindar eller snabbt påfyllning av vatten under kraftiga regnskurar.

Vi undersökte också säkerhetsfunktioner som förmågan att förhindra överflöd och funktioner för att förhindra att barn eller husdjur råkar falla in. De regntunnor som kombinerade säkerhet med hållbarhet och design var utan tvekan bäst i test i denna viktiga kategori.

Hur du hittar den bästa regntunnan

Tips för optimal användning av din regntunna

Innan vi djupdyker in i dessa experttips, vill vi poängtera vikten av att veta hur man bäst använder en regnvattentunna. Under vårt omfattande test arbete, har vi samlat på oss en stor kunskapsbank av tips och tricks som vi nu delar med oss av. Dessa råd kommer att vara till stor hjälp när du ska välja bäst i test regntunna för dina behov.

Rätt placering är avgörande

När du först installerar din regntunna, är placeringen avgörande. Vi lade märke till under vårt test att tunnor som var placerade i områden med maximalt regnflöde samlade mer vatten än de som inte var det. Din regnvattentunna bör idealiskt sett vara placerad under ett stuprör för bästa möjliga vatteninsamling.

Säkerställa rätt montering

Nästa tips rör montering av din regntunna. Vi fann i vårt test att en korrekt monterad regntunna inte bara fungerar bättre, men även håller längre. Så oavsett om du har den snyggaste regntunnan eller bara vill ha den bästa, bör du noggrant följa tillverkarens monteringsinstruktioner.

Vinterförvaring är viktig

Ett annat viktigt råd handlar om vinterförvaring. Under vårt långvariga test upptäckte vi att regntunnor som inte förbereddes ordentligt för vintern led skada. Tom och rengör din vattentunna före vinter och förvara den i ett skyddat utrymme om möjligt. Detta kommer att förlänga tunnans livslängd och hålla den i bäst i test skick.

Underhåll din regntunna

Slutligen, underhåll din regntunna regelbundet. Genom att rengöra och inspektera din tunna ofta, kommer du att hålla den i bästa möjliga skick och säkerställa att den fortsätter att prestera optimalt. Detta var en viktig lärdom från vårt test och hjälper till att hålla din vattentunna bäst i test.

Att välja och använda en regntunna behöver inte vara komplicerat. Genom att följa dessa tips, kommer du att maximera din regntunnas effektivitet och hållbarhet, och få ut mesta möjliga av din investering. Och vem vet, kanske hittar du din egen bäst i test regntunna.

Olika typer av regntunnor

Olika typer av regntunnor – plåt, keramik och trä

Att välja rätt regntunna för ditt hem kan vara en utmaning, men att känna till de olika materialen som finns tillgängliga kan hjälpa dig att göra det bästa valet.

Under vårt testarbete stötte vi på många typer av tunnor, men plåt, keramik och trä var de mest framträdande. Låt oss djupdyka in i dessa typer och se vilken som eventuellt skulle kunna bli din bästa regntunna.

Regntunna i plåt

Regntunnor i plåt visade sig vara mycket hållbara och robusta under vårt test. Plåttunnorna stod emot väder och vind på ett imponerande sätt.

De kan kanske sakna den naturliga charmen som trä och keramik erbjuder, men för de som letar efter en tålig, långvarig lösning kan en plåtregntunna vara bäst i test. Dessutom finns det många designval för den som vill ha en mer unik och snygg regntunna.

Regntunna i keramik

Keramiska regntunnor ger ett elegant och sofistikerat utseende. De är ofta vackert designade och kan bli en del av trädgårdens dekoration. Men vi observerade under vårt test att de kan vara känsligare för kraftiga väderförhållanden, jämfört med plåt- och trävarianter.

Trots det, om du prioriterar design och kan ge dem lite extra omsorg, kan en keramisk vattentunna vara det bästa valet för dig.

Regntunna i trä

Slutligen, träregntunnor, de har en naturlig och traditionell charm som inte kan imiteras. Dessa tunnor erbjuder en naturlig estetik som många trädgårdsälskare uppskattar.

Under vårt test upptäckte vi att de kräver lite mer underhåll för att hålla dem i toppskick, men deras skönhet och hållbarhet kan vara värt det extra arbetet. Träregntunnor passar perfekt för den som söker en naturlig, snygg regntunna som också är funktionell.

Varje material har sina fördelar och nackdelar, och ditt val bör baseras på vad du prioriterar mest. Oavsett om du väljer plåt, keramik eller trä, kommer din investering i en regntunna inte bara att bidra till att spara vatten utan också att addera ett visuellt element till din trädgård. Och med rätt vård kan din regntunna vara bäst i test i många år framöver.

Hur du hittar den bästa regntunnan

Hur du hittar den bästa regntunnan 2024

Lock

Det finns flera olika typer av lock till regntunnor som innefattar bland annat plast, trä och plåtlock. Det viktigaste är att du väljer ett lock som passar dig och din smak då alla i stort sett fyller samma funktion. Det enda som skiljer de olika typer av locken åt är egentligen hur pass tåliga och hållbara de är.

Det viktigaste med lock är dock att de hjälper dig att skydda vattnet i regntunnan genom att hålla löv och andra oönskade saker borta.

Förutom att löv, kvistar och annat som kan hamna i regntunnor gör vattnet smutsigt så ökar även risken att det blir stopp. För att undvika detta är ett lock ett smidigt och bra sätt.

Om du inte vill ta av och på locket på din regntunna beroende på om det regnar eller inte finns det även lock med hål. Dessa lock möjliggör att samla vatten konstant utan att behöva lägga ner någon energi på att ta av och på ett lock.

Pris

Som med det mesta finns det även regntunnor i flera olika prisklasser. Priset kan bero på en rad olika faktorer men främst är det materialet och storleken som avgör. Det finns till exempel både regntunnor i trä och regntunnor i plast.

“För den som vill ha en liten regntunna finns det alternativ för bara några hundra kronor medan stora regntunnor kan kosta ett par tusen.”

Storlek

Precis som med allt annat har alla olika preferenser och behov när det gäller storleken på regntunnor. Med tanke på att det regnar rätt så ofta i Sverige kan det dock vara smart att köpa en hyfsat stor regntunna.

Desto större regntunna du har desto mer vatten kommer du ha till att vattna dina växter och annat i trädgården. I och med att det finns storlekar från allt på 100 liter till flera tusen liter så finns det något för alla.

Fördelar med regntunnor

Fördelar med regntunnor

Det finns flera olika fördelar med regntunnor vilket gör det till något alla bör överväga att köpa. Fördelarna innefattar bland annat:

 • Vattenbesparing
 • Spara pengar
 • Miljövänligt

I och med att din regntunna samlar in vatten åt dig gratis när det regnar kommer du faktiskt kunna spara vatten i och med att du slipper slösa på det vanliga vattnet.

Precis som att du kan spara vatten med en regntunna kan du även spara pengar. Det ju nämligen helt kostnadsfritt att spara regnvattnet. Därmed slipper du betala kostnaden som ditt vanliga vatten hade kostat.

Förutom att man sparar vatten och pengar så medför även regnvattentunnor en positiv effekt på miljön med tanke på mängden vatten du kan spara. Du kan även kombinera din vattentunna med en soluppvärmd utedusch för att få en självförsörjande källa av varmt duschvatten.

För att kunna använda vattnet så smidigt som möjligt kan man även köpa en regntunna med kran. Regntunnor med kran gör det nämligen väldigt enkelt att använda vattnet då det fungerar likt en vanlig vattenkran.

Installation

Det finns flera olika sätt att installera regntunnor på och saker man ska tänka på. Man ska bland annat fundera på vart regntunnan ska vara placerad och om man tycker det är viktigt med en snygg regntunna.

Beroende på hur man väljer att placera samt installera regntunnan kan den nämligen se olika bra ut. Oavsett är det viktigt att den placeras på plan mark för att se till att den är stabil.

“Har man en regntunna med kran ska man vara extra noga med att inte kranen står öppen och läcker.”

Säkerhet

Det första man tänker på när man pratar om regntunnor är inte direkt säkerhet utan kanske istället hur snygg regntunnan är eller vad för material den är i.

Säkerheten är dock viktig när det gäller regntunnor då det finns risk att djur kan fastna i tunnan eller att barn dricker vattnet.

För att undvika detta finns det primärt två hjälpmedel nämligen lås och lock. Med ett lås så slipper du att oroa dig för att fler än du kommer åt vattnet. Med hjälp av ett lock så kan du skydda vattnet och därför se till att ingen smuts hamnar i vattnet.

Material

För att vattentunnan ska kunna hålla så länge som möjligt är det viktigt att den klarar av tuffare väder och har ett hållbart material. Det finns flera typer av material att välja mellan och de vanligaste är plast, metall samt regntunnor i trä.

Det är svårt att säg vilket material man ska välja då det beror på vad för smak du har samt vart regntunnan ska vara placerad. Ett tips är även att se till att regntunnan tål rost om den är tillverkad i metall då den såklart kommer att utsättas för vatten.

Håll tunnan fräsch

För att du ska vara säker på att vattnet inte blir ofräscht kan det vara klokt att ibland rengöra din regntunna. Detta gör du enklast genom att skrubba den inuti med en svamp eller annat verktyg.

Om du vill att regntunnan även ska se fräsch ut kan det vara nödvändigt att rengöra den utvändigt. Detta påverkar inte kvaliteten av vattnet utan är endast något du bör göra om det spelar någon roll för dig hur regntunnan ser ut.

Oftast finns det rengöringsmedel att köpa som fungerar bra ihop med regntunnor. Man ska dock ha med sig att det ofta räcker med vatten.

Stuprörsanslutning

För den som vill dra nytta utav vattnet som finns i husets stuprör fungerar det oftast utmärkt att montera regntunnan i anslutning till stuprännan.

Det enda man egentligen behöver göra är att kapa stuprännan i en lämplig höjd och sedan låta vattnet fyllas i regntunnan. Vill man ha det extra smidigt brukar en kran till regntunnan passa perfekt att använda sig utav.

Kran

Om man vill få ut allt av det maximala av sin regntunna så kommer definitivt en kran att hjälpa dig. För det första kommer en regntunna med kran göra det mycket smidigare att hämta vatten.

För det andra så behöver man inte riskera att slita på kroppen för att komma åt vattnet i regntunnan. Ibland kan det nämligen vara så att man behöver sträcka sig mycket eller luta regntunnan för att få ut vattnet.

Man ska dock ha med sig att inte alla regntunnor har denna funktion så det finns en risk att man kan behöva köpa till en kran.

Vanliga frågor om regntunnor

Vanliga frågor om regntunnor 2024

Vad kostar en regntunna?

Regntunnor varierar i pris och kan kosta allt från någon hundralapp upp till tusentals kronor. Beroende på bland annat hur stor den är samt om det är en snygg regntunna eller inte kommer man få betala olika pris.

Är det bara regntunnor som fungerar att samla in vatten med?

Självklart går det att samla in regnvatten på andra sätt men regntunnor är helt klart smidigast. Detta då de oftast kommer med bland annat kranar vilket gör det hela väldigt smidigt.

Varför bör jag köpa en regntunna?

Det kan finnas flera anledningar till att köpa regntunnor men den primära är helt klart att man vill utvinna regnvatten. Ofta på grund av att man vill slippa använda sitt vanliga vatten till att vattna växter och annat i trädgården.

Bör jag köpa en regntunna i trä?

Vilket material du vill att din regntunna ska vara i är helt upp till dig själv. Förutom regntunnor i trä finns det nämligen flera andra material att välja mellan, såsom plast och metall.

Hur mycket volym rymmer regntunnor?

Det finns flera olika storlekar att välja mellan när man ska köpa regntunnor. Det finns både lite mindre regntunnor i storlekarna 100 och 200 liter samt större med volymer på 1000 liter.

Avslutning

Sammanfattningsvis är en regntunna ett praktiskt och miljövänligt sätt att samla in och använda regnvatten. Genom att investera i en regntunna kan du spara pengar genom att använda det insamlade vattnet för att vattna din trädgård eller andra ändamål.

Det finns ett brett utbud av regntunnor på marknaden med olika storlekar och materialval, så du kan hitta en som passar dina behov och preferenser. När du väljer en regntunna är det viktigt att tänka på faktorer som lockets typ, pris, storlek, säkerhet och material. Installationen är vanligtvis enkel och du kan ansluta regntunnan till stupröret för att samla in vatten från taket.

En regntunna med en kran gör det bekvämt att använda vattnet utan att behöva lyfta tunnan. Genom att välja och underhålla en regntunna på rätt sätt kan du dra nytta av fördelarna med att samla in regnvatten och minska din vattenförbrukning.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen