Bästa trappstegen 2023 – Test av olika trappstegar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Zarges Seventec

Ironside SPC-3

WIBE 55P 

Laggo Light

Klicka här för att se fler trappstegar.

Tillsammans med stegpallar, är trappstegar den ultimata stegen att ha i hemmet oavsett hur ofta man avser att använda den. Man vet nämligen aldrig när man kan ha nytta utav sin trappstege och när man väl behöver den är det väldigt skönt att ha snabb tillgång till den.

Om du är intresserad av att se lite olika modeller av trappstegar så rekommenderar vi dig att scrolla ner och ta en titt på de fyra olika modellerna vi presenterat.

När man ska köpa sin trappstege finns det en del saker man bör ha i åtanke för att säkerställa att man gör ett lyckat köp. Detta innefattar saker såsom:

  • Höjd
  • Funktioner
  • Förvaring och bärbarhet

En av de uppenbart viktigaste sakerna att ha i åtanke är höjden på själva stegen. Här kan det skilja sig lite från person till person vad man anser sig behöva och det är därför viktigt att man har sina personliga behov i åtanke.

Fortsättningsvis kan det vara intressant att kika på vilka funktioner modellen har, detta kan till exempel vara saker såsom verktygfack eller andra smidiga lösningar.

Avslutningsvis så bör man välja en variant som är så enkel som möjligt att förvara samt förflytta. Detta är extra viktigt om har lite förvaringsutrymme eller avser att flytta den ofta.

1. Bäst i test – Zarges Seventec

trappstege bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen är en trappstege från varumärket Zarges och har en arbetsplattform med måtten 38 x 26 cm. Modellens arbetsplattform har även en inbyggd gångjärnsförbindning.

Fortsättningsvis så har trappan steg som är 85 mm djupa vilket ger en säker ställning. Tack vare de dubbla knälederna mellan stegen och själva stödsidan får man också en stabilitet som är optimal.

Dessutom så har modellen två upphängningskrokar som är inbygga. Detta är perfekt om man till exempel ska hänga upp en färgburk eller liknande.

Trappstegen är tillverkade i en strängpressad aluminiumprofil och tack vara en verktygshylla får man generöst utrymme till verktyg och annat.

Avslutningsvis så har denna stege blivit godkänd enligt bra arbetsmiljöval vilket är ett bra intyg att ha. Priset du får betala för denna modell ligger på ungefär 2 400 kronor.

2. Populärast – Ironside SPC-3

bäst i test trappstege

Klicka här för att se bästa priset

Denna trappstege är en modell tillverkad av varumärket Ironside och har tre trappsteg. Stegen är byggd i aluminium och har en ordentlig plattform och steg som är 8 cm djupa.

Fortsättningsvis så är modellen hopfällbar vilket är ett stort plus för alla som vet med sig att de har ett begränsat förvaringsutrymme.

Om man avser att transportera trappstegen ofta kan det vara bra att känna till transportmåtten som uppgår till 158 x 63 x 12,5 cm. Det kan även vara värt att notera vikten som ligger på lite knappt 5 kilo.

Avslutningsvis så är modellen designad i en blandning av svart och silver, där trappstegen är silverfärgad. Om du är intresserad av att köpa denna modell får du räkna med att betala ungefär 2 500 kronor.

3. Premiumval – Wibe W 90P-3

bästa trappstege

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter trappstege som lämpar sig för professionellt bruk kan denna modell från varumärket Wibe vara en kandidat som är väl värd att kika på.

Denna variant är utrustad med stegfot och är byggd för att vara stabil och säker, vilket till stor del möjliggörs just av att den är utrustad med en stabiliserande stegfot.

Fortsättningsvis så är modellen byggd med en extra stor plattform som har måtten 40 x 40 cm. Om du avser att stå mycket på plattformen kan det också vara skönt att känna till att den är försedd med anti halkskydd.

Tack vare en hylla får man även plats med diverse verktyg och annat som kan komma till användning. Modellens vikt uppgår till drygt 13 kg, vilket i sig självt talar för att det är ett robust alternativ.

Med tanke på att denna modell främst lämpar sig för professionellt bruk är den också rätt så dyr med ett pris på ungefär 13 000 kronor.

4. Billigast – Laggo Light

test trappstege

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är på jakt efter en så simpel och grundläggande trappstege som möjligt kan denna modell från märket Laggo förmodligen intressera dig.

Denna stege är byggd med tre steg byggda i aluminium och med en plattform gjord utav så kallad galvad plåt. Stegdjupet på modellen uppgår till 8 cm vilket är måttet som de flesta varianter är byggda med.

Trappstegens höjd upp till plattformen uppgår till 60 cm och hopfälld uppgår modellens totala höjd till 130 cm. Vikten ligger på blygsamma 3 kilo vilket gör att modellen är väldigt tacksam att flytta och bära.

Som sagt är detta en rätt så simpel modell och därför även priset rätt så lågt på ungefär 800 kronor. För dig som bara behöver det grundläggande och inte har behov av någon utmärkande höjd kan denna modell därför vara ett passande val.

Lista över de bästa trappstegarna 2023

  • Bäst i test: Zarges Seventec
  • Populärast: Ironside SPC-3
  • Premiumval: Wibe W 90P-3
  • Billigast: Laggo Light

Vanliga frågor om trappstegar

Vad kostar en trappstege?

Priset på trappstegar kan variera mycket och beror helt på vad för typ av trappstege man avser köpa och vilka funktioner man efterfrågar. Om du vill bilda dig en bättre uppfattning om prisbilden går det utmärkt att kika på de olika modellerna vi listat på vår hemsida.

Hur hög är en trappstege?

Beroende på vilken modell man ska köpa så kan höjden på trappstegen variera rätt så mycket. Generellt sett är dock trappstegar kortare än vanliga stegar och man bör därför vara medveten om det när man gör sitt köp.

Vad är trappstegar tillverkade i för material?

Generellt sett så brukar trappstegar vara bygga i aluminium men det kan förekomma flera material i vissa modeller. Om du vill läsa mer om olika trappstegars material kan du kika på modellerna vi listat på vår hemsida.

Vad kan jag använda trappstegar till?

Trappstegar kan användas till en mängd olika uppgifter och lämpar sig utmärkt när man ska göra något i hemmet såsom att byta lampa. Trappstegar kan dock även användas utomhus men var vaksam när du ska välja modell då vissa endast är avsedda för inomhusbruk.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är trappstegar något de flesta borde ha i sitt hem då de kan komma till användning oftare än man tror. Beroende på hur du bor och vilka behov du har går det även utmärkt att välja mellan olika höjder.

När man ska välja en trappstege kan det också vara värt att ha andra saker än höjd i åtanke, detta kan till exempel vara stabiliteten eller extra funktioner. En smart funktion som kan vara användbar är en extra hylla, detta då man kan placera verktyg och annat där.

Avslutningsvis så kan det även vara smart att köpa till hängkrokar alternativt välja en modell där det medföljer. Hängkrokar är nämligen perfekt när man ska måla i och med att man kan hänga burken med målarfärg där.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen