Bästa förvaringslådan 2023 – Test av olika förvaringslådor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch LS-BOXX 306

Milwaukee 4932464079

Ridgid 54358

Makita 821551-8 Makpac 3

Klicka här för att se fler förvaringslådor.

Bästa förvaringslådan 2023

Om du är en person lik mig som har en mängd olika verktyg liggandes i garaget eller verkstaden är det kanske dags att införskaffa en bäst i test förvaringslåda. En förvaringslåda bäst i test med stora dimensioner och bra sorteringsmöjligheter har jag märkt är helt ovärderlig i en annars lagom stökig verkstad. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är smart att köpa den bästa förvaringslådan.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa förvaringslådan på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man ska tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar med lådan för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra förvaringslådan faktiskt bra. Man vill ju inte köpa en förvaringslåda bäst i test som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för förvaringslådor. Jag har nämligen gjort mitt eget förvaringslåda test. Jag listar även de bästa förvaringslådorna som man kan köpa just nu 2023. Det kan bli svårt att köpa en förvaringslåda eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom min köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Jag har sammansatt den här guiden genom att testa och använda några olika förvaringslådor. Jag har också läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har jag sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så kan jag garantera att du enkelt kan köpa den bästa förvaringslådan.

Om du är intresserad av en låda som är mer anpassad för specifikt verktyg så kan jag rekommendera att du kollar in mitt test av verktygslådor istället.

Köpguide för bäst i test förvaringslåda 2023

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa förvaringslådan på nätet. Det finns nämligen så mycket som man måste tänka på när man köper en bäst i test förvaringslåda. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa min köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa förvaringslådan 2023:

 • Vad man ska tänka på
 • Vad man ska leta efter
 • Fördelar med förvaringslådor
 • Typ av förvaringslåda
 • Pris
 • Lådstil
 • Material
 • Varumärke
 • Lagringsalternativ
 • Bärbarhet
 • Fack
 • Dragkedjor
 • Exteriör
 • Tips inför köp

Vad man ska tänka på

Att välja en rullande förvaringslåda eller arbetsskåp kan vara lite knepigt, speciellt om du precis börjat. Du vill se till att du har tillräckligt med utrymme för din verktygssamling, men du vill inte heller köpa något som tar mer plats än du behöver. Du bör också ha mobilitet i åtanke också. Om du planerar att ta din verktygskista till en annan plats vill du antagligen välja ett av mina alternativ som har lägre tyngdpunkt och tjockare hjul – dessa är mycket lättare att rulla över ojämn eller ojämn terräng.

Vad du ska leta efter när du köper förvaringslådor

De första sakerna du måste tänka på när du handlar efter en förvaringslåda är storlek och pris. Små förvaringslådor, även högkvalitativa, är billiga och kan lagra saker som skruvmejslar, ett måttband och några fästanordningar för att få dig igenom de flesta snabba jobb runt huset. Du kan också kasta en med ett litet uttag i ditt fordon för mindre vägareparationer.

När pris och storlek ökar får du tillgång till fler funktioner och specialbyggda mönster. Behöver du ett sätt att säkert lagra verktyg i ditt fordon? Behöver ditt garage en makeover? Det finns specialiserade förvaringslådor för båda dessa jobb. Denna typ av avancerat alternativ kommer inte billigt, men det kan förvandla ditt garage eller fordon till en verklig arbetsyta och ge tillräckligt med lagring för dyra elverktyg och specialutrustning.

Fördelarna med att äga en förvaringslåda

Att ha en bra förvaringslåda är nyckeln till husägare, för att inte tala om ett bra sätt att göra dig själv mer självständig och ekonomiskt ansvarig. Jag vet att verktyg läggs till, men att kunna utföra de flesta hem- och fordonsreparationer själv kan spara enorma summor på lång sikt.

När du väl har byggt ut din verktygssamling blir det lätt att förlägga saker och låta ditt garage förvandlas till en rörig hög med handverktyg, batteriladdare och gårdsutrustning. Att investera i ett legitimt lagringssystem kommer att hålla dina verktyg organiserade så att du kan spendera mer tid på att göra saker och mindre tid att snubbla över den jävla kratten som faller över varje gång garageporten öppnas.

Om du håller verktyg i din lastbilsbädd kan du lika gärna sätta ett “gratis verktyg” -skylt på stötfångaren om du inte har en låsande förvaringslåda. Dessa metallådor monteras i sängen och låses säkert så att dina verktyg inte vandrar bort. Håll ordning, håll verktygen du använder ofta redo att gå, uppgradera ditt garage, säkra verktyg i ditt fordon, extra utrymme är en ursäkt för att köpa fler verktyg

Typ av förvaringslåda

Det finns ett verktyg för varje jobb, och det är viktigt att välja rätt typ av förvaringslåda för att hålla din samling i. Oavsett om du har några viktiga saker för små fixar runt huset eller en komplett uppsättning professionella verktyg och en av dessa luftkompressorlinjer som rullar upp från taket (som vissa av mig desperat vill, förresten), behöver du en lämplig plats för att lagra dem.

Handhållen

Små, bärbara förvaringslådor har funnits så länge som det har funnits arbetsplatser. Handhållna förvaringslådor är avsedda att bära det väsentliga; inte alla verktyg du behöver eller en massa hårdvara. Traditionellt gjordes dessa av stämplad metall och användes en drop-in bricka för att separera stora och små föremål.

Jag hittade många alternativ som använder kompositmaterial som är tillräckligt tuffa för att tåla liv på en byggarbetsplats utan att väga dig ner. Vissa har också smarta funktioner som klara paneler så att du kan se igenom locket innan du grubblar efter något du behöver. Om du bara har några verktyg är det här vägen att gå. Det är också vad jag skulle rekommendera för att transportera en del av din samling till ett projekt utanför anläggningen.

Arbetsbänk

Har du fler verktyg än vad din handhållna förvaringslåda kan lagra? Grattis, det är dags för en uppgradering till en arbetsbänk. Det här är en rolig tid, så njut av möjligheten att göra ditt garage eller källare till en äkta arbetsyta. Du kommer att njuta av en mer städad arbetsplats och ha gott om lådor för alla dina verktyg och tillbehör.

Jag rekommenderar att du letar efter en arbetsbänk med låsbara hjul som är stabila när de är stilla, men lätta att rulla när du behöver dem. En fullastad arbetsbänk är tyngre än du vill flytta utan hjul. Jag uppskattar också en praktisk arbetsyta. Ja, trä är lätt att skrapa och bulka, men det är förlåtande och i värsta fall lättare och billigare att byta ut än stål. Dessa förvaringslådor är dyra, men de håller tillräckligt länge för att du ska få det bästa du har råd första gången.

Lastbils förvaringslådor

Lastbilar är bra för att få arbetet gjort. De har gott om lastrum, fyrhjulsdrift och mycket markfrigång. Tyvärr är de också bra för att få dina verktyg knekt så fort du tittar bort. Förr eller senare inser alla lastbilsägare att tjuvar är en mycket riktig sak.

Lastbilsförvaringslådor monteras på sängen från insidan så att bara du kan ta bort dem. Låsa lock låter dig säkra dina verktyg och hålla dem skyddade från elementen. Inuti finns det enormt mycket utrymme för stora elverktyg, flera handhållna förvaringslådor och till och med din lunch. De lämnar också flera centimeter utrymme mellan botten av lådan och sängen på din lastbil så att du fortfarande kan montera saker som plywood under.

Pris

Mindre än 1 000 kr: Små förvaringslådor kan innehålla de vanligaste handverktygen och ett litet elverktyg eller två. Det här är vad du vill behålla i huset. Mellan 1 000 och 7 000 kr: De flesta rullande förvaringslådor och vissa lastbilsförvaringslådor faller inom detta prisklass. Njut av mer lagringsutrymme och extra funktioner för att göra livet enklare. Mer än 7 000 kr: Premiumförvaringslådor finns i form av arbetsbänkar som ger gott om utrymme, organisation och arbetsytor för att hantera större projekt som ett proffs.

Lådstil

De flesta köpare kommer att välja förvaringslådor som är utrustade med djupa lådor. Djupa lådor tenderar att ge intryck av att de kan rymma massor av redskap och verktyg. De flesta typer av handverktyg tar dock inte mycket utrymme och kan lätt gå vilse i en större låda. På grund av detta rekommenderar jag att du köper en förvaringslåda som är utrustad med en mängd grunda lådor, i motsats till en förvaringslåda som har några djupa lådor. Ju fler lådor en förvaringslåda har, desto mer organiserad blir du. Du vill inte behöva gräva igenom lådan efter lådan för att leta efter det verktyg du behöver.

Material

De dagar då snickare, rörmokare och hantverkare lagrade sina verktyg i förvaringslådor i trä är för länge borta. Även om många hantverkare fortfarande är partiella för dem, är metallförvaringslådor också på väg ut. De flesta bärbara förvaringslådor som finns tillgängliga just nu är tillverkade av plast. De är billiga, lätta och många är utformade för att vara lika hållbara som aluminium eller stål.

Handtagskvalitet material forts

När jag pratar om den rullande förvaringslådan blir handtagets kvalitet framträdande här. Ett robust teleskophandtag skulle vara det bästa valet. För att ta med dig och bära en full last av dina verktyg måste handtaget vara tillräckligt hållbart. Kontrollera även handtagets justerbarhet. Du kan behöva montera trappor med förvaringslådan. I så fall kan du rulla över det, så det justerbara handtaget är också nödvändigt.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor. Den bästa verktygskistan kommer att vara gjord av hållbara material som är reptåliga och rostbeständiga. Lådan du köper bör också vara vattentät, särskilt om du köper en förvaringslåda för jobbet.

Varumärke

Lite forskning kommer att vara användbart för att känna till de ledande varumärkena för en rullande förvaringslåda. Klein, DeWalt och Keter är få kända tillverkare. Om du gillar deras produktdesign och om de uppfyller dina krav kan du kontrollera dessa förvaringslådor.

Lagringsalternativ

Några bärbara förvaringslådor är just det – en grundlåda med handtag. Andra har flera innerfack, lådor, avdelare eller till och med utdragbara soptunnor. Många små eller billiga alternativ har ett större fack och en lyftbricka med små fack för skruvar, muttrar och bultar. Rätt konfiguration av lagringsalternativ för dig beror mest på vad du kommer att ha i förvaringslådan; massor av större verktyg plus flera mindre komponenter kräver en låda med lådor, brickor och kanske en utdragbar fack, medan en verktygssamling som inte är mycket mer än hammare, skruvmejsel, tång och en spikbox bara kräver en enkel låda med en lyftbricka.

Lagringsbehov

Hur mycket lagring behöver du för närvarande? Planerar du att fortsätta att köpa nya verktyg senare? Vill du lagra dina el- och handverktyg med varandra? Om så är fallet, kom ihåg detta när du handlar efter en förvaringslåda som är tillräckligt stor för att lagra och organisera alla dina verktyg. Det är alltid bäst att köpa en förvaringslåda som erbjuder mer lagringsutrymme än vad du för närvarande behöver, så att du inte behöver köpa en extra förvaringslåda när du köper fler verktyg.

Viktkapacitet

En hammare, ett par skruvmejslar, några skiftnycklar, ett måttband, tång och några skruvmejselbitar är allt du behöver för jobbet. I det här fallet är allt du behöver en konventionell förvaringslåda eller verktygsväska. Men om ditt jobb kräver att du tar med en sladdlös borr, en inramningsspikare och andra elverktyg, är det bäst att få en bärbar förvaringslåda med hög lastkapacitet.

Lagringskapacitet

Din förvaringslåda ska ha den bästa lagringskapaciteten. Men det är också ditt val hur mycket lagring du behöver beroende på ditt antal utrustning. En vanlig låda med genomsnittlig kapacitet kommer att vara bra. Gå till en större om du är en professionell rörmokare eller elektriker. Bättre lagringskapacitet innebär att du tar alla dina redskap tillsammans när du har flera uppgifter på en dag.

Bärbarhet

Rullande förvaringslådor är uppskattade för sin mångsidighet och bärbarhet. När du letar efter rätt rullande förvaringslåda, se alltid till att hjulen är stora och robusta. Detta är viktigt om du planerar att köra förvaringslådan på stenig terräng.

Storlek

När du väljer förvaringslådan i rätt storlek måste du ta hänsyn till storleken på din verktygssamling, var du planerar att lagra lådan och hur ofta du faktiskt kommer att lägga den från plats till plats. Det är uppenbart att ju fler verktyg du vill ha i lådan, desto större behöver den vara, men kom ihåg att när storleken växer så ökar vikten. Det kan vara ett problem om du lyfter eller flyttar lådan ofta.

Du vill behålla förvaringslådan på den mindre sidan om den kommer att förvaras i din bil för nödsituationer, stashed på en garderobshylla och tas sällan ut för hushållsuppgifter, eller fungera som verktygscache för en student i en sovsal eller hyra i en liten lägenhet. Gå större om du för det mesta behåller förvaringslådan i ditt garage eller på en fast arbetsplats, du måste ha ett stort urval verktyg med dig regelbundet, eller så kommer den att fungera som verktygsförvaring för en arbetsbil eller skåpbil.

Plats

Eftersom en förvaringslåda handlar om att lagra dina verktyg är det nödvändigt att ha rätt utrymme för att rymma dem alla. Om du bara har de små och grundläggande verktygen för DIY-projekt eller minimal hemreparation, kommer en medelstor förvaringslåda att göra. Men om du har stora och skrymmande verktyg att lagra, behöver du en extra stor låda för att lagra allt. Fack är också en trevlig funktion som passar din förvaringslåda. Detta låter dig lagra små föremål separat och snyggt och låter dig enkelt komma åt dem när behov uppstår.

Fack

Den främsta anledningen till att köpa en rullande förvaringslåda är att ordna dina verktyg ordentligt. Det är nödvändigt att hålla dem organiserade på ett lättillgängligt sätt. När din förvaringslåda har flera fack och fickor blir det enklare. Så antalet yttre och innerfickor är viktigt. Kontrollera också det rymliga facket och andra små delar. Om de andra delarna inte kan tas bort på grund av det stora facket kan du enkelt ta med dig några av dina praktiska saker. Därför är det mycket användbart att ha ett stort brett fack i din förvaringslåda.

Dragkedjor

Denna funktion bör inte undvikas. Försök att se till att du får den kraftiga och starka förvaringslådan med dragkedja. Det är bättre om blixtlåsets material matchar lådans material. Dina redskap kan exponeras och sparas om du får förvaringslådan med blixtlås av låg kvalitet. Dåligt gjorda blixtlås håller inte länge. Inte alla modeller har dragkedjor, men om du köper en med dragkedjor väljer du de tjocka dragkedjorna. Metallgjorda blixtlås är bättre än plasten. För att höja säkerheten kan du leta efter en dragkedja med dubbla drag.

Exteriör

Leta efter det hårda skalet för att få ett exceptionellt bättre skydd för dina dyra verktyg. Denna typ av låda är mer pålitlig. Alla dina ömtåliga och handhållna verktyg får tillräcklig säkerhet och förhindrar skador.

Säkerhet

Om du vill lagra dyra föremål i din förvaringslåda måste du se till att den har en stark säkerhetsfunktion. en förvaringslåda med lås och nyckel eller en med ett internt låssystem är perfekt för sådana fall. Men om du bara planerar att lagra grundföremål måste du fortfarande se till att det har ett bra lås för att hålla det på plats och förhindra att det faller av när du bär det runt.

Tänk på dessa fyra faktorer när du handlar efter din nästa förvaringslåda ger dig en mycket bättre chans att välja den bästa som passar dina behov. Det är alltid bäst att vara beväpnad med fler idéer så att du inte slutar ångra ditt val.

Vattentätning

Vattentätning är en annan viktig funktion. Det kommer att hålla dina verktyg intakta och utan skador. Arbetar inomhus eller utomhus kommer ditt verktyg att förbli säkert. Att ha den här funktionen tål också regn och enstaka spill.

Hjul

När du letar efter ett rullande verktyg är hjul av framträdande betydelse. Hjulen varierar från modell till tillverkare. Glöm inte att få förvaringslådan med de bästa hjulen. Det kommer att säkerställa rullande prestanda på dina jobbwebbplatser. Små och hårda hjul kommer att vara bra för din förvaringslåda över släta ytor. Att arbeta utomhus och rulla din låda genom ojämna och grova terräng kräver robusta hjul för att enkelt dra den.

Lås

Verktygskistan håller redskapen säkra. Utan ett lås är verktyget inte tillräckligt säkert. Rörformiga mönster är vanliga som lås, men hänglås används också. Oavsett vilken låstyp du använder är det bra att välja en som är säkrare.

Tips inför köp av en förvaringslåda

Köp en förvaringslåda med några interna avdelare eller fack för att lägga till mer verktygsorganisation i din installation. Verktygskistor är en bra typ av förvaringslåda att tänka på om du vill ha något som kan fungera med tonneauöverdrag. Inte alla konstruktioner är tillräckligt korta för att fungera, men många sitter precis under sängskenan.

Nästan alla förvaringslådor fungerar med husbilsskal såvida de inte stör skalets placering på sängskenorna. Mät lådans överhäng för att se om det kan utgöra ett problem. Vissa förvaringslådor kräver borrning i sidan av lastbädden för installation. Det är här professionell installation kan vara att föredra om du inte är bekväm med att ändra trucken själv. Lägg lite stil till din lastbil med en färgmatchad pulverlack. Du kan också välja en svart pulverlack eller en plan yta av diamantplåtstål om du vill ha något som passar bra i olika färger och stilar.

Lista över de bästa förvaringslådorna 2023

 • Bäst i test: Bosch LS-BOXX 306
 • Populärast: Milwaukee 4932464079
 • Premiumval: Ridgid 54358
 • Billigast: Makita 821551-8 Makpac 3

Typer av förvaringslådor

Nedan går jag igenom de olika typerna av förvaringslådor du kan välja mellan och för- och nackdelar för varje stil, så du kommer säkert att hitta den bästa förvaringslådan för arbete, hemmabruk och mer.

Bärbara

Detta är den vanligaste typen av verktygskista. Bärbara, lätta att transportera och designade för att skydda alla dina bästa verktyg och hålla dem organiserade. Dessa förvaringslådor är perfekta för både hem och arbete. Förvaringslådor i stål eller plast är utrustade med ett handtag som fälls ner på toppen för enkel transport.

Leta efter en modell som levereras med ett avtagbart fack som hjälper till att separera och organisera små föremål som skyddsglasögon, nivåer, måttband, spikar, bultar och mer. Köp inte en modell som inte levereras med en bricka eftersom du enkelt kan förlora alla dina mindre verktyg och delar utan en. Ju mindre du behöver gräva igenom förvaringslådan för att hitta något, desto snabbare kan du slutföra ett jobb.

Rullande

En rullande förvaringslåda är det bästa valet om du letar efter något som är mycket större än en förvaringslåda för bärstil. De är också ett utmärkt val om du behöver transportera och skydda alla dina större handverktyg och vissa elverktyg. De arbetar på samma princip som en rullande resväska. De är utrustade med ett par hjul och ett handtag så att du enkelt kan rulla och styra förvaringslådan till nästa destination.

Denna typ av större förvaringslåda kan dock vara överdriven för någon som har en liten uppsättning verktyg utan planer på att köpa mer. Om du bara har de grundläggande handverktygen, för små jobb runt om i hemmet, är det bättre att du håller dig till en förvaringslåda för bärstil.

Förvaringsskåp

Ett verktygsskåp är vad du ofta hittar i garaget hos den seriösa DIYer eller mekaniker. Den bästa kombinationsförvaringslådan erbjuder högre kapacitet och fler organisationsalternativ, så att du kan förvara grundläggande verktyg, snidningsverktyg och träbearbetningsverktyg med varandra i separata fack. Dessa lådor med flera lådor, metall, större lådor kanske inte är bärbara, men de erbjuder den typ av mind-blowing lagrings- och organisationsalternativ som många köpare letar efter.

Topplåda

Detta är en annan typ av förvaringsskåp med flera lådor. Den levereras med ett gångjärnslock och kan användas ensam eller så kan du placera det ovanpå ett rullskåp. Dessa kistor är inte utrustade med hjul och är inte avsedda att placeras på golvet. Istället sitter de på midjelängden. När de används ensamma ska de placeras på en arbetsbänk eller ovanpå ett stabilt bord.

Lastbilmonterad

En lastbilsmonterad förvaringslåda är vanligtvis den typ du hittar entreprenörer och byggnadsarbetare som använder. De bästa lastbilsmonterade förvaringslådorna hjälper dig att transportera dina verktyg från arbetsplatsen till arbetsplatsen. Denna typ av förvaringslåda kommer ofta med toppskydd mot väder och erbjuder gott om säkerhet och lagring.

Hink

Skopförvaringslådor är ett utmärkt sätt för husägaren eller gör-det-själv att transportera sina verktyg runt hemmet eller gården. Dessa skopor är väldigt lätta och har många fantastiska organisationsalternativ, inklusive slingor och slitsar utformade för specifika verktyg. Dessa skopor kan efterlikna formen på en klassisk bärförvaringslåda, komplett med en öppen brickdesign och topphandtag, eller ser ut som en stor hink med bärrem och öglor och slitsar placerade runt utsidan.

Verktygsväska

Dessa väskor ser ut som en kombination av en förvaringslåda och en tygpåse och de kan vara det bästa valet för användning på språng eller när du tar hand om ett litet projekt hemma. De har en blixtlåsförslutning och kan levereras med brickor, avdelare och fack för förvaring och organisering av dina verktyg. De är ett utmärkt val för användning på språng, men de kan självklart inte ge samma skyddsnivå som en förvaringslåda av stål eller plast kan. Om bärbarhet är en prioritet bör en verktygsväska vara en av dina toppval.

Hur man arrangerar verktyg i en förvaringslåda

I många fall är den bästa verktygsarrangören för en förvaringslåda den du själv anpassar. Förvaringslådor och verktygskistor är lite annorlunda och hur människor använder verktyg och hur ofta de använder dem varierar. Det första steget för att ordna sig är att välja ett skumverktygssats eller någon annan verktygsskumprodukt. Då kan du skräddarsy detta skum för att passa dina behov. Du kan skapa en enda verktygsfackarrangör eller lådarrangör. Du kan också klippa skum för varje låda i din verktygskista.

För att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för verktygsorganisation har jag sammanställt en lista med 19 tips och hack för att inspirera dig. Dessa idéer för förvaringslådans organisation inkluderar råd för att få ut det mesta av ditt skum, tips för att skära skum och hack för att använda skum på unika sätt. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan skapa den verktygsarrangör du letar efter.

Skapa en layout innan du skär skum

Oavsett vilken typ av skumfoder du arbetar med, kommer du troligtvis att behöva klippa den för att passa lådorna på din verktygskista och passa dina verktyg. För att maximera ditt skum och uppnå bästa möjliga layout, börja inte klippa förrän du har en plan. Lägg först ut alla verktyg du vill ha i en låda ovanpå skummet. Stanna och överväga vad det bästa arrangemanget kommer att vara. Försök sätta ihop verktyg du använder nära varandra.

Du kanske vill placera verktyg du använder oftare närmare framsidan av en låda om du kan komma åt dem snabbare. När du har den layout du vill spåra alla verktyg med en penna, penna eller markör. Då kan du börja klippa. Detta tips låter enkelt, men det är några av de bästa råden om skärverktygsskum. Om du börjar klippa utan en plan är det mer troligt att du rymmer verktyg dåligt och slutar slösa bort material.

Skär fingerhål för enkel plockning

Om ett verktyg sitter ordentligt i förvaringslådans skum kan det vara svårt att plocka upp det snabbt. Du vill inte lämna för mycket utrymme runt ett verktyg eftersom det kan glida runt, dock. Ett effektivt sätt att lösa detta problem är att skära en halvcirkel på vardera sidan av ett verktygshandtag som låter dig nå in och ta tag i det.

Du kan klippa den här cirkeln med en kniv, men det är ännu enklare att göra det med en hålslagning (den metallslag du skulle använda för att skära perfekta cirklar i plast, läder, trä och andra material). Innan du stansar hålet efter ett verktyg, se dock till att du skär ut alla former på skumplåten. På det här sättet kan du bedöma det utrymme du har och räkna ut den mest logiska platsen för att sätta hålet för enkel verktygshämtning.

Klipp en horisontell remsa för enkel upphämtning

I vissa situationer är det vettigare att skära en remsa genom alla verktyg i en låda så att du enkelt kan plocka upp någon av dem. Detta fungerar om du till exempel har en skiftnyckel där du har skiftnycklar i många storlekar nära varandra. Skiftnycklarna kan vara för nära varandra för att använda hålslagningsmetoden, och metoden för horisontell remsa kommer sannolikt att skapa en renare färdig produkt. Överväg att använda en rak kant för att spåra denna linje och klippa skummet så att det snyggt delar dina verktyg.

Spara utrymme genom att lägga små verktyg ihop

Förvaringslådans skumplattor fungerar bra för att organisera mindre verktyg som annars skulle kastas i en låda. När dessa verktyg är ordentligt ordnade med skum kan du hitta den storlek du behöver utan att gräva genom en virvel. Den här metoden är användbar för att skapa DIY-skiftnyckelarrangörer, sockelarrangörer och skruvmejselarrangörer. Du kan se ett exempel på en tångarrangör nedan.

När du lägger ut dina små verktyg på skummet kan du maximera utrymmet genom att montera verktygen nära varandra. Antingen placera dem bredvid varandra i en linje i samma riktning eller sätt dem ihop som pusselbitar. Du kanske vill prova flera layouter innan du väljer det bästa alternativet.

Hur man organiserar en förvaringslåda

Dina förvaringslådor hjälper dig att lagra och organisera dina verktyg för mer bekväm åtkomst. Således, för att spara tid och ansträngning, här är några tips som hjälper dig att organisera dina verktyg i förvaringslådan. Lägg en ren trasa på golvet och lägg försiktigt ner din förvaringslåda för att tömma alla verktyg inuti dem. Rengör lådans utsida med en mjuk och ren trasa med en mild hushållsrengöring. Rengör insidan av förvaringslådan med en trasa indränkt i ett milt rengöringsmedel eller, om du föredrar, en färgförtunnare.

Innan du sätter tillbaka dina verktyg ska du rengöra dem en efter en med en ren trasa som blötlagts med tvättmedel eller färgförtunnare för att ta bort all smuts och olja från dina verktyg. Kom ihåg att vara extra uppmärksam på skruvmejslar och skiftnycklar. Ta bort alla böjda spikar, rostiga skruvar och spikar eller annat skräp som har funnits i din förvaringslåda under lång tid och aldrig kommer att vara till nytta. Klipp försiktigt en bit låda eller kartong som passar perfekt in i din förvaringslåda. Detta kommer att suga upp överflödig olja som finns i dina verktyg och förhindra att den rostar och skadas.

Om du har lösa skiftnycklar, lägg dem på en trasa efter storlek och rulla upp dem; bind sedan dem med en snöre så att den inte lossnar inuti lådan. Lägg sedan verktygen en efter en i förvaringslådan enligt omvänd popularitet. verktyg som sällan används ska placeras längst ner i lådan. Detta hjälper dig att undanröja ständig grävning längst ner i lådan för din favorit skruvmejsel eller en tång. Om du känner dig sparsam kan du välja att köpa en ny förvaringslåda för att lagra dina vanliga föremål separat från de sällan använda.

Förvara en ficklampa i din förvaringslåda, men placera batterierna separat tills du behöver dem. Om du håller dem inne i ficklampan under en längre tid kan de läcka eller dö om lampan av misstag tänds inuti lådan. Placera några bitar av krita inuti din förvaringslåda för att absorbera fukt och därmed förhindra rost i dina verktyg. Det här är bara några få och enkla påminnelser som hjälper dig att lagra dina verktyg snyggt och på ett organiserat sätt. Detta hjälper dig att enkelt hitta dina verktyg för att spara tid och energi.

Vanliga frågor om förvaringslådor

Hur organiserar du en bärbar förvaringslåda?

Det finns ingen organisationsmetod som passar alla för bärbara förvaringslådor. Specifikationerna beror på din specifika verktygssamling, funktionerna i din förvaringslåda och dina preferenser. Men följande grundläggande riktlinjer kan hjälpa dig att förvandla en rörig röra till en välorganiserad förvaringslåda som gör det enkelt att hitta vad du behöver när du behöver det. Börja med att ta allt ur lådan så att du enkelt kan sortera i din verktygssamling. Bli sedan av med verktyg som är trasiga eller skadade utan reparation, som du inte längre eller aldrig behövde eller som är dubbletter.

Rengör alla verktyg som är oljiga eller smutsiga. Sortera nu dina återstående verktyg efter typ: skruvmejslar tillsammans, hylsor ihop, skiftnycklar tillsammans osv. Ge varje kategori ett hem inuti din förvaringslåda, placera de mest använda verktygen där det är lättast att ta tag i dem när det behövs. Alternativa handtag på större verktyg som hammare för att utnyttja utrymmet så effektivt som möjligt.

Om du har verktyg med både standard- och metriska mätsystem – detta är mycket vanligt med uttag – separera verktygen genom att mäta systemet för att undvika frustration. Om din förvaringslåda har en bricka med små fack, är det här platsen att organisera fästanordningar efter typ och storlek: spikar, skruvar och bultar bör ha sin egen plats. Tyngre verktyg ska vara längst ner på lådan, inte staplade ovanpå lättare verktyg.

Hur mycket väger bärbara förvaringslådor?

Viktintervallet för bärbara förvaringslådor är stort. Du hittar små plastlådor som väger mindre än 1,5 kg, stora förvaringslådor av metall med flera lådor som väger över 20 kg och förvaringslådor som ligger mellan de två ytterligheterna. Som en mycket allmän regel väger små och enkla lådor vanligtvis mindre än 2,5 kg, stora tunga lådor kan väga mellan 5 och 10 kg, och förvaringslådor på hjul och med flera lådor överstiger intervallet 15 till 20 kg eller mer .

Hur rengör du en bärbar förvaringslåda?

Förvaringslådor kan bli ganska grungiga – fett, damm och grus är vanliga synder. Håll din förvaringslåda i gott skick genom att rengöra den vid behov. Ta bort allt ur lådan och torka bort damm eller lös smuts med en trasa. Torka av utsidan av lådan med en fuktig trasa och några droppar flytande diskmedel. Använd lite extra kraft för att ta bort eventuella fläckar med fett eller torkat smuts.

Färg, fett eller annat smuts som vägrar att röra sig kräver ett extra steg. Om förvaringslådan är av metall gör vanligtvis en trasa fuktad med färgförtunnare tricket. Använd vit vinäger till en plastlåda. Ge förvaringslådan en sista rensning med en ren, torr trasa och du är redo att sätta tillbaka dina verktyg på plats.

Vilka lagringsalternativ behöver man i en förvaringslåda?

En stor förvaringslåda där du kan lagra nästan alla dina viktiga verktyg är bra. Men ibland behöver du en förvaringslåda med lådor, flyttbara avdelare och fack så att du enkelt kan hitta verktyget du letar efter och göra ditt jobb lite enklare. Leta efter förvaringslådor med infällbara skär och rörliga lådor för mindre verktyg och fästelement.

Hur stor lagringskapacitet bör min förvaringslåda ha?

En modells faktiska lagringskapacitet kommer att vara viktig. Storleken du väljer ska baseras på vilka typer av verktyg du behöver lagra, hur många och till och med projektstorlekar. Om du vill förvara dina vanliga handverktyg bredvid dina elverktyg behöver du en större förvaringslåda med flera fack som är utformade för att passa vanliga handverktyg, med en djup låda eller två som kan lagra och skydda dina dyra elverktyg.

Måste min förvaringslåda vara bärbar?

Kommer din förvaringslåda att stanna kvar i din verkstad eller i ditt garage, eller behöver du en förvaringslåda som du kan ta med dig för jobbet? Om du letar efter den bästa förvaringslådan som erbjuder ultimat bärbarhet, leta efter en som är utrustad med hjul.

Behöver ens förvaringslåda ett hållbart material?

Du kan hitta förvaringslådor gjorda av en mängd olika material inklusive metall och plast. Vissa förvaringslådor av plast är förvånansvärt hållbara och de erbjuder några fördelar som en metallförvaringslåda inte gör. Med en låda av plast behöver du inte oroa dig för rost eller korrosion. Dessutom kommer de inte att repa lätt eller bulka, som en metallförvaringslåda kan. Tänk på att lådor av metall kan bära mycket vikt. Modeller i aluminium och rostfritt stål är dyra och rostfria. Förvaringslådor gjorda av stål är billigare men kan rosta om de utsätts för elementen.

Är det viktigt att förvaringslådan har olika fack?

Om du letar efter den ena förvaringslådan som äntligen kan hjälpa dig att hålla ordning, förutom många lådor, vill du ha en förvaringslåda som levereras med avdelare, brickor och fack. Många förvaringslådor som är gjorda av plast kommer med avtagbara fack, komplett med lock som låses fast. Dessa fack kan tas bort och hjälper till att hålla reda på små bitar av hårdvara. Vissa modeller har avtagbara brickor som håller och lagrar mindre handverktyg samtidigt som de hålls organiserade.

Har förvaringslådor hjul?

Nästan alla typer av större förvaringslådor, särskilt de som är gjorda av hållbara stål, kommer utrustade med hjul. När det gäller enkel bärbarhet och transport kan en bra uppsättning hjul göra hela skillnaden. Leta efter en modell som är utrustad med hjul med kullager. Dessa hjul tenderar att rulla lätt när de svänger. Hjul kommer också att göra det mycket lättare att manövrera och rulla din förvaringslåda.

Bör man investera i en förvaringslåda med ett lås?

Förhindra stöld genom att köpa en modell som levereras med en låsmekanism. Lås finns i olika former och former. Vissa förvaringslådor kommer med en inbyggd tumlare som låser och låser upp med hjälp av en ley. Andra kommer att ha ett hasplås med ett hänglås.

Måste förvaringslådan vara vattentät?

Tunga plastlådor av plast kan skydda dina verktyg från elementen. Dessa förvaringslådor är utrustade med robusta spärrar och kraftiga tätningar som klämmer fast för att förhindra att fukt tränger in i en förvaringslåda. En vattentät låda är särskilt viktig om du har träarbetare eller snidningsverktyg, eftersom förvaringslådan kan förhindra att de oxiderar.

Hur dyra är egentligen förvaringslådor?

En bra förvaringslåda kommer att kosta dig. Varje gång du stöter på en funktionsförpackad modell online märker du att en viss modell kanske inte ligger i ditt prisklass. Tyvärr, som med de flesta produkter på marknaden, med en förvaringslåda, får du vad du betalar för. Även om priset är en av de viktigaste faktorerna som avgör vilken modell du ska beställa, bör det inte vara den enda faktorn.

Om du vill ha en topp förvaringslåda, planera att investera i det bästa. Du hittar modeller som varierar i pris från 300 kr, hela vägen upp till 10 000 kr. Om du letar efter rätt modell för arbete kan priset verka brant, men i slutändan kommer en topp på verktygslådan att hålla dig i flera år, så det är definitivt värt den högre prislappen.

Har förvaringslådor bra garantier?

Vid kvalificerade inköp kan du reparera eller byta ut verktygskistor om de visar sig vara defekta eller om de inte klarar några av tillverkarens påståenden. Vissa modeller kommer med 12 månaders garanti, medan avancerade modeller kan komma med 10 till 20 års produktgarantier.

Vilka är de vanligaste materialen för förvaringslådor?

Det finns två grundläggande material för bärbara förvaringslådor: plast och stål. Plast är lätt och billigt, men inte alltid särskilt hållbart. Förvaringslådor av plast kan inte heller hålla så mycket vikt som en stållåda.

Ändå är plast ett bra val om budgeten är ditt huvudsakliga problem, du köper bara en låda för att rymma en liten samling verktyg för hushållsuppgifter, annars kommer lådan inte att täckas till tuffa förhållanden. Om du emellertid behöver en bärbar förvaringslåda för utomhusarbeten, hektiska butiker, en stor och tung samling verktyg eller professionell användning, är stål det bästa alternativet.

Hur mycket viktkapacitet bör ens förvaringslåda ha?

Du bör också överväga den här funktionen. Lådan kan byggas med viss uppfinningsrikedom, men den bör inte misslyckas med att transportera all din verktygslast. Försök känna till den totala vikten på ditt verktyg och kolla sedan på lådans lastkapacitet. Således är du redo att bära dina saker utan att oroa dig för något misslyckande.

Hur portabel bör en förvaringslåda vara?

Detta är också en viktig faktor att tänka på, särskilt för rörmokare eller snickare som ständigt måste flytta runt med sina verktyg på grund av sitt jobb. Därför är det viktigt att välja en förvaringslåda som är lätt och lätt att bära med sig, t.ex. en förvaringslåda av plast. Men om du måste lagra tunga och skrymmande verktyg för jobbet, skulle förvaringslådor med hjul vara ett intressant alternativ och låta dig överföra dina verktyg utan svett.

Vilken stil av förvaringslåda är bäst?

Även om det inte finns någon typ av lastbilsförvaringslåda som definitivt kan kallas bäst, föredrar jag mångsidigheten hos en förvaringslåda som kan monteras antingen i lastbädden eller under lastbilen för enkel åtkomst, beroende på vilken typ av lastbil du har .

Vad måste jag mäta för att veta om en förvaringslåda kommer få plats?

När du mäter för din lastbils förvaringslåda är det viktigaste numret för att få rätt längden på lådan. Förvaringslådans utvändiga längd måste mäta något mindre än insidan av din lastbädd eller det undermonterade utrymme som du planerar att använda. Om du använder större verktyg, var noga med att mäta inre längd och bredd på förvaringslådan för att säkerställa att den kommer att kunna rymma dina större verktyg.

Vilka är de två vanligaste typerna av förvaringslådor?

Handburna förvaringslådor

När någon säger förvaringslådor är de första sakerna som vanligtvis kommer att tänka på de klassiska förvaringslådorna. Dessa rektangulära förvaringslådor är vanligtvis gjorda av aluminium eller rostfritt stål. Locket är fäst vid kroppen med en eller två metallspänningar eller spärrlås. Vissa handbärande förvaringslådor innehåller avdelare eller infälld skär för enklare verktygsorganisation, medan andra finns som de är. Många av dessa metallförvaringslådor är på den dyra sidan. Om du vill ha ett billigare alternativ, välj sedan en förvaringslåda som är gjord av plast. Förvaringslådor av plast är hållbara och lätta, men när det gäller att bära större och tyngre verktyg är de definitivt ett nej-nej.

Rullande förvaringslådor

En konventionell handbärsförvaringslåda är perfekt för reparationer i hemmet eller om ditt jobb bara kräver de viktigaste verktygen. Men det finns tillfällen när du behöver ta med en arsenal av elverktyg och handverktyg till en arbetsplats och en handbärande förvaringslåda erbjuder inte tillräckligt med lagringsalternativ för detta. I sådana fall skulle rullande förvaringslådor vara det bästa alternativet. Dessa enorma förvaringslådor, även kända som rullande verktygskistor, har flera lagringsalternativ och generösa fack. Vissa förvaringslådor har till och med flyttbara infällningsdon och fack för bekväm verktygsorganisation.

Dessa förvaringslådor finns i olika konfigurationer. Vissa har en enda men stor låda där du kan förvara ett elverktyg eller två plus dina handverktyg. Andra har två eller flera lådor och lådor för ytterligare lagringsalternativ. Dessa förvaringslådor är utrustade med stora och robusta hjul för maximal bärbarhet. Ett teleskophandtag är fäst på baksidan för enklare transport.

Vad kan jag förvara i en förvaringslåda?

Möjligheterna är oändliga. Mindre föremål, som hårdvara, skiftnycklar, sågar etc. är perfekta för förvaring i din lastbils förvaringslåda. Du kan dock också lagra jaktutrustning, nödutrustning, sportutrustning, strandutrustning och allt annat du inte vill bli våt eller skadad genom att rulla runt bak på din lastbil.

Vilka material är bäst för förvaringslådor?

Förvaringslådans byggmaterial hjälper dig att räkna ut om den är byggd för att hålla längre. Det finns två vanliga material vid tillverkning av en förvaringslåda – polypropen (härdad plast) och metall. Rostfritt stål och aluminium används ofta för att bygga förvaringslådor på grund av dess styrka och hållbarhet.

Verktygskistor av aluminium är mer lätta och hållbara, men det är dyrare än de av plast. Rostfritt stål är det bästa alternativet om du letar efter extra starka, hållbara och lättare att underhålla förvaringslådor för industriellt bruk. Men för hemmabruk kommer förvaringslådor av plast att göra eftersom de är billiga, lätta och ganska hållbara.

Hur underhåller och rengör du den rullande förvaringslådan?

Det är ganska enkelt att hålla din låda i sitt tidigare skick. Hjulen ska smörjas årligen. Facken eller fickorna kan rengöras med våta handdukar. Om det finns spill av olja eller fett kan du använda rengöringsmedel. I allmänhet kan du dammsuga eller torka bort dammet varje vecka.

Hur underhåller och rengör du den rullande förvaringslådan?

Det är ganska enkelt att hålla din låda i sitt tidigare skick. Hjulen ska smörjas årligen. Facken eller fickorna kan rengöras med våta handdukar. Om det finns spill av olja eller fett kan du använda rengöringsmedel. I allmänhet kan du dammsuga eller torka bort dammet varje vecka.

Hur länge varar garantiperioden?

Garantin varierar från tillverkare till tillverkare. Vissa företag erbjuder begränsade garantier. Det betyder att du kan få en ersättare så länge som användare inte försämrar produkten. Du kan även skicka den över för att bli fixad eller renoverad. Det är kostnadsfritt.

Sammanfattning av köpguide för förvaringslådor

I allmänhet hjälper förvaringslådor människor att lagra och behålla viktiga verktyg som behövs för sitt jobb, DIY-projekt, hemförbättringsbehov osv. Att hålla dem på ett organiserat sätt i din låda gör ditt jobb enkelt och bekvämt. Det hjälper dig också att spara tid från att behöva leta efter de verktyg som behövs för att slutföra din uppgift.

Därför är det viktigt att välja den lämpligaste förvaringslådan för att lagra dina viktiga verktyg. Det är dock ganska svårt med tanke på antalet alternativ på marknaden och antalet faktorer, vilket gör var och en av den här förvaringslådan unik från den andra, som måste beaktas när du väljer den lämpligaste för dina behov. Oavsett hur tröttsam processen kan vara, måste du noga överväga förvaringslådans material, bärbarhet, utrymme och säkerhet för att förhindra att du väljer fel och ångra ditt beslut till slut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen