Bästa verktygslådan 2023 – Test av olika verktygslådor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Stanley FMST1-75791

Stanley 1-95-622

Stanley FMST1-72383

Ironside Pro 100587

En verktygslåda är förmodligen något utav de mest essentiella saker en hantverkare behöver. En bra verktygslåda kan inte bara förvara verktyg som spärrskafter och skruvdragare, utan även förenkla snickares och hantverkares arbete.

Om du är intresserad av att kika på lite olika typer och modeller av verktygslådor går det utmärkt att scrolla ner och kika på de olika alternativen vi presenterat.

Även om verktygslådor kanske främst intresserar folk som behöver de i yrket är det inte helt fel att som privatperson eller hemmafixare skaffa sig en. Om man överhuvudtaget använder verktyg kan det nämligen underlätta väldigt mycket att kunna förvara de smidigt.

Innan man bestämmer sig för en modell att köpa kan det dock vara klokt att överväga saker såsom storlek och förvaringsegenskaper.

Anledningen till att detta är viktigt att ha i åtanke är för att alla har olika behov när det kommer till hur mycket utrymme man behöver samt vilka förvaringsmöjligheter man har nytta utav.

1. Bäst i test – Stanley FMST1-75791

verktygslåda bäst i test

Klicka här för att se bästa priset

Den här modellen från varumärket Stanley är en verktygslåda med en volymkapacitet på 39 liter som dessutom är utrustad med olika behållare och tråg i olika storlekar.

Locket är även genomskinligt vilket gör att man enkelt kan se över innehållet i lådan utan att behöva öppna den. Lådan är även resistent mot vatten och damm vilket innebär att dina verktyg förvaras tryggt.

Väskans lås är tillverkare i hållbar metall och är både slitstarka och rostresistenta. Fortsättningsvis så har lådan flera långa utrymmen som lämpar sig bra när det kommer till att förvara diverse handverktyg.

Avslutningsvis så ligger priset på denna verktygslåda på 800 kronor och dess mått är 66 x 30 x 27,5 centimeter.

2. Populärast – Stanley 1-95-622

bäst i test verktygslåda

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är ute efter en modell som är stor och rymlig kommer denna verktygsvagn förmodligen att intressera dig.

Denna modell består av en avtagbar verktygslåda samt flera lådor som är utdragbara och enkla att komma åt tack vare skenor med kullager.

För dig som har behov av mycket förvaring är detta minst sagt passande alternativ. Nackdelen med denna vagnliknande modell är dock att den är betydligt mer osmidig.

Själv vagnen körs på två slitstarka 7 tumshjul och i sitt hopfällda läge liknar modellen en resväska. Priset för detta alternativ ligger på lite drygt 1 700 kronor, vilket är hyfsat överkomligt om man sätter det i relation till förvaringsutrymmet.

3. Premiumval – Stanley FMST1-72383

bästa verktygslådan

Klicka här för att se bästa priset

Denna verktygslåda från Stanley är en modell utrustad med hjul och en så kallad dragspelsfunktion för att ge full åtkomlighet till verktygen.

Lådan har ett långt handtag i aluminium och kullagrade hjul som gör att man på ett enkelt och smidigt sätt kan transportera lådan. Tack vare det gummibelagda handtaget får man även ett bra grepp.

Lådans stomme och lock är tillverkat i glasfiberförstärkt polypropylen som ger en bra hållbarhet. Tack vare stödben får man en bra stabilitet och minskar risken att lådan välter.

Lådan är även flexibel då den går att anpassa efter behov beroende på hur man vill att sin förvaring ska se ut. Priset du får betala för denna rätt så unika modell ligger på ca 2 800 kronor.

4. Billigast – Ironside Pro 100587

test verktygslåda

Klicka här för att se bästa priset

Den sista modellen vi har valt att presentera är denna verktygslåda från Ironside som dessutom är det billigaste alternativen vi tagit fram.

Om du är ute efter en simpel och klassisk låda är denna definitivt en värdig kandidat. Modellen har en klassisk konstruktion i plast och med handtag i aluminium samt spännen i metall.

Inuti lådan finner man löstagbara askar samt diverse förvaringslådor i klassiskt utförande. Lådan har måtten 60 x 30,5 x 29,5 cm och kostar lite knappt 600 kronor.

Denna modell är förmodligen en av de mer lämpligare för den med väldigt grundläggande behov och som kanske inte använder sin verktygslåda varje dag.

Lista över de bästa verktygslådorna 2023

  • Bäst i test: Stanley FMST1-75791
  • Populärast: Stanley 1-95-622
  • Premiumval: Stanley FMST1-72383
  • Billigast: Ironside Pro 100587

Vanliga frågor om verktygslådor

Vilken verktygslåda är bäst?

Vilken verktygslåda som är bäst beror helt på vilka behov du har och vilka krav du har på saker såsom förvaringsutrymme och bärbarhet. Om du vill jämföra lite olika modeller går det utmärkt att kika på de olika modellerna vi listat på vår hemsida.

Vad kostar en verktygslåda?

Priset på en verktygslåda kan variera väldigt mycket beroende på vilken modell man tittar på och vilka förvaringsmöjligheter den har. Om du vill få en bättre uppfattning om prisbilden rekommenderar vi dig att jämföra de fyra olika modellerna vi listat på vår hemsida.

Varför bör jag köpa en verktygslåda?

Att köpa en verktygslåda är en investering som man lätt kommer tjäna igen med tanke på hur mycket det underlättar för dig med mycket verktyg. En bra verktygslåda ger dig också en säker och välstrukturerad förvaring av dina verktyg.

Har verktygslådans material stor betydelse?

Verktygslådans material kan absolut ha en stor betydelse när det kommet till hållbarhet och kvalitet. Med det sagt behöver det inte vara ett dåligt val att köpa en låda i till exempel plast.

Sammanfattning

Verktygslådor är det ultimata förvaringsalternativet för alla som i någon mån använder sig utav verktyg. Innan man bestämmer sig för en modell att köpa finns det dock en del saker man bör ha i åtanke. Detta inkluderar bland annat:

  • Material
  • Bärbarhet
  • Förvaring

Materialet är en självklar sak att överväga med tanke på att det har en stor inverkan på hållbarheten och lådans kvalitet.

Bärbarheten är väldigt viktig att ha i åtanke om man ska förflytta verktygslådan mycket. Ett bra alternativ är då att köpa en modell som har hjul så att man slipper lyfta den hela tiden. När du har många tunga verktyg som momentnycklar eller hammare så kan lådan bli väldigt tung till slut.

Avslutningsvis har vi ett av de mest självklara övervägandena man bör göra, nämligen förvaringen och hur mycket utrymme lådan har.

Lådans förvaring kan variera en hel del beroende på modell så se därför till att välja en låda som har tillräckligt med förvaringsutrymme för att tillfredsställa dina förvaringsbehov.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen