Bästa verktygslådan 2022 – Test av olika verktygslådor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Stanley FMST1-75791

Stanley 1-95-622

Stanley FMST1-72383

Ironside Pro 100587

Klicka här för att se fler verktygslådor.

Bästa verktygslådan 2022

Har du en massa verktyg och har ont om plats? Behöver du organisera dina verktyg? Då måste du köpa bäst i test verktygslåda. Med hjälp av en bra verktygslåda så kan du enkelt samla alla dina verktyg på en plats. Du behöver inte bära alla verktyg för sig utan du lägger bara dem i verktygslådan. Det är därför som det är så himla bra att ha en bäst i test verktygslåda.

Men det är dock inte så enkelt att köpa den bästa verktygslådan på nätet. Detta beror på att där finns en massa olika saker som gör köpet svårt. Det finns bland annat affärer som inte skriver om några nackdelar. Affärerna nämner alltså bara fördelarna och detta gör tyvärr att man inte får en klar bild av hur bra verktygslådan faktiskt är. Verktygslådor finns även i flera olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt blir därför köpet inte så enkelt.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har satt ihop en komplex köpguide för verktygslådor. Jag listar även de bästa verktygslådorna som kan köpa just nu 2022. Jag har gjort den här guiden genom att testa och använda några olika typer av verktygslådor. Jag har även läst igenom kundrecensioner och andra tester för att göra en så bra guide som möjligt. All information har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa bäst i test verktygslåda.

Köpguide verktygslåda 2022

Som jag skrev innan är den inte så enkelt att köpa den bästa verktygslådan på nätet. Det blir svårt eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men hela processen kan bli mycket enklare genom att följa min köpguide. I min köpguide så nämner jag de viktigaste sakerna som man ska tänka på när man köper bäst i test verktygslåda. Längre ner svarar jag även på några vanliga frågor. När du köper den bästa verktygslådan så är det dock viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa verktygslådan 2022:

 • Material
 • Vattentäthet
 • Hjul eller inga hjul
 • Typer av fack
 • Storlek och vikt
 • Arbetsbänk
 • Låsmekanism
 • Hållbarhet
 • Stapelbar
 • Lagringsutrymme
 • Pris
 • Viktkapacitet
 • Mått
 • Bärbarhet
 • Spärrar och gångjärn
 • Varumärke
 • Konstruktion
 • Design
 • Funktioner

Material

De två materialen som används för att göra bärbara eller större verktygslådor är antingen plast eller metall. Metallaskar är robusta och kan möta extrema förhållanden bättre. De böjer sig inte inåt på grund av yttre krafter och stötar och fungerar bra för byggarbetsplatser. Det här är de platser som ser mest antal extremiteter och metalhandlar med alla.

Å andra sidan kommer en plastkropp att vara mycket lättare än en metallmotsvar och ge en mer bärbar verktygslåda än dem. Det är lätt att bära med sig, vilket gör dem till det önskade valet för mekaniker som behöver flytta mycket. Dessutom fångar de inte alls rost och är mindre benägna för yttre väder än metall.

Vattentäthet

Tror du att verktygslådor av plast inte alls kan påverkas av vatten? De absorberar kanske inte vatten, men de flesta lådor har luckor genom vilka vatten sipprar in, och när du öppnar lådan kan du se hyllorna fyllda med den.

Så om du bor i ett område med kraftig nederbörd eller om du förväntar dig att vatten störs, gå till en låda som är förseglad och vattentät. Det håller inte bara produkten torr utan ser också till att verktygen inuti inte börjar rosta.

Hjul eller inga hjul

Två viktiga överväganden kommer att tänka här. Vad är syftet med den bärbara verktygslådan och vilken typ av verktyg tittar jag på? Om du inte planerar att ta lådan för mycket, skulle det inte vara nödvändigt med hjul. Om du ska gå upp och ner för trapporna kommer inte hjul att vara till hjälp.

Å andra sidan, om du arbetar på byggarbetsplatser och behöver använda tunga maskiner, skulle en stor låda med hjul vara ett perfekt val. En plastkropp säkerställer lägre vikt och är bra att bära runt för hand medan en metallkropp fungerar bäst med hjul.

Typer av fack

En verktygslåda är bara inte att transportera verktygen; den används också som ett lagringsalternativ med enkel tillgänglighet. För att förhindra att verktyg staplas upp finns det fack, lådor, kuber och brickor som krävs i en större verktygslager. Du vill inte att dina naglar och bultar ska gå vilse bland hammare och skiftnycklar.

Så kontrollera om produkten har dessa funktioner. Dessutom föredras avtagbara brickor som när du behöver lägga i ett större verktyg. de avtagbara brickorna kan tas ut, vilket ger mer utrymme. Ju mer mångsidig det är, desto bättre!

Storlek och vikt

Två av de viktigaste faktorerna att tänka på när du handlar efter den bästa verktygslådan är storlek och vikt. De flesta DIY-görare behöver en verktygslåda som är tillräckligt stor för att bära de verktyg de använder oftast. Snickare, elektriker och rörmokare har olika behov i verktygslådor, vilket innebär att många olika storlekar finns på marknaden. Vikt är en viktig del av urvalet. Även om de är tomma är vissa verktygslådor otympliga och tunga.

Arbetsbänk

Rullande verktygslådor innehåller ibland platt yta ovanpå för att använda verktyg eller små bitar. Vissa har till och med hårda träinsatser för att förhindra att vassare verktyg blir tråkiga.

Även om dessa verktygslådor inte är idealiska för lastning i eller ur en lastbil eller för transport till en arbetsplats kan den extra arbetsytan vara en betydande fördel jämfört med andra lådor. För det bästa av två världar, välj en rullande låda med en arbetsyta och en mindre bärbar verktygslåda för att transportera verktyg.

Låsmekanism

De flesta hantverkare vet att verktyg har en tendens att ”gå bort” från arbetsplatsen. Förhindra detta genom att välja en låsbar verktygslåda.

Låsmekanismer finns i många former och former. Vissa har inbyggda tumlare som låser och låser upp med en nyckel, precis som ett ingångslås på en dörr, medan andra har en hasp att låsa med ett hänglås. Vissa verktygslådor av plast har enkla hål för att skjuta ett lås genom för att stänga locket.

Hållbarhet

Du förväntar dig att verktygslådor är hållbara, men vissa verkar vara mer hållbara än andra. Vanligtvis måste du jämföra materialet, och det är vanligtvis plast eller metall. Det finns dock andra komponenter att tänka på för att garantera att du hittar rätt hållbarhetsnivå för dig. Detta kan inkludera spärrar, hjul eller handtag.

Dessutom bör du tänka på hur du kommer att använda verktygslådan. Medan de flesta läsare kommer att använda den på bygg- eller handelsjobb, kanske andra bara behöver den för huset, och detta kan påverka hur robust verktygslådan kommer att vara beroende på hur ofta den används.

Stapelbar

Staplingsbarhet är en unik funktion i vissa verktygslådamärken, inklusive DeWalt och Milwaukee. Denna staplingsbarhet kan maximera lagringsutrymmet i flera enskilda verktygslådor, och det kan vara mer ekonomiskt än att köpa ett enda stort alternativ. När de staplas ihop är de säkrare än att försöka balansera flera verktygslådor av olika märken ovanpå varandra.

Lagringsutrymme

Verktygslådor finns i olika storlekar beroende på vilka verktyg du försöker hålla. Mindre lådor är till exempel bra för handverktyg som hammare och skruvmejslar, medan större lådor är bäst för att hålla elverktyg som sladdlösa borrmaskiner och sticksågar.

Pris

Priset på en verktygslåda varierar från 100 till över 10 000 kronor, beroende på storlek och material. Om du letar efter en lätt plastverktygslåda, betalar du mindre än om du letar efter ett kraftigt stål eller en komposit.

Viktkapacitet

En hammare, ett par skruvmejslar, några skiftnycklar, ett måttband, tång och några skruvmejselbitar är allt du behöver för jobbet. I det här fallet behöver du bara en konventionell handbärsverktygslåda eller verktygsväska. Men om ditt jobb kräver att du tar med en sladdlös borrmaskin, en inramningsspikare och andra elverktyg, är det bäst att få en bärbar verktygslåda med hög lastkapacitet. Tänk dock på att ju tyngre verktygslådan är, desto svårare är det att transportera och släpa runt på arbetsplatsen.

Mått

Det är viktigt att välja rätt verktygslåda med tillräcklig kapacitet för de verktyg du behöver lagra. Det är värt att mäta de största verktygen du har för att se till att de lätt passar in i verktygslådan du funderar på att köpa. Om du har en stor samling verktyg kan du behöva en stor förvaringslåda för att hålla dina verktyg organiserade, säkra och torra. Du kanske vill överväga att köpa en mindre låda för att ladda med verktyg för ett specifikt jobb, vilket minskar behovet av att bära hela din workshop med dig.

Se min köpguide för markvibratorer om du någonsin funderat över att köpa markvibrator.

Bärbarhet

Beroende på typen av verktyg kan en verktygslåda bli ganska tung och vikten och typen av material måste beaktas om den behöver vara bärbar. Om verktygslådan måste bäras bör den inte vara för tung att lyfta.

 • Plast är lättare än metall och antalet verktyg i lådan måste organiseras utan att det orsakar extra hinder i rörelse eller säker stängning.
 • Tunga verktygslådor tillverkade av kvalitetsmetall med rost och korrosionsbeständig yta krävs om du reser ofta eller har stora tunga verktyg att förvara. De har ofta fäste hjul för rörlighetsändamål. Akta dig för att välja en lätt verktygslåda som inte kan bära vikten på dina verktyg.
 • Formsprutade plastlådor som är särskilt utformade för verktyg är mycket starka och mycket lättare än metall.
 • Handtag som är starka och bekväma vilket gör det enkelt att flytta en verktygslåda från plats till plats. Några moderna verktygslådor levereras med teleskophandtag och kraftiga hjul som gör det lätt att flytta dem.

Spärrar och gångjärn

Spärrar och gångjärn av god kvalitet säkerställer att din verktygslåda är lätt att stänga och förblir tät. Detta är särskilt viktigt om du reser med din verktygslåda eftersom sämre spärrar och gångjärn lätt kan lossna på grund av stötar och stötar, och verktyg som spills överallt. Även det bästa låset är ineffektivt om spärrarna och gångjärnen är svaga och lätt går sönder.

Varumärke

Oavsett vilken typ av verktyg du behöver lagra finns det ett antal internationella varumärken som du kan lita på i branschen, inklusive Stanley, DEWALT, VonHaus, Einhell och Makita. Du kan jämföra design, pris och estetik hos olika märken innan du bestämmer vilken som är bäst för dig.

Konstruktion

Tillverkare kan försöka stödja sin plastverktygslåda med alla de smidiga inre stödribborna de vill ha, men det kommer fortfarande inte att bli så tufft som en låda av stål. Det betyder inte att dagens verktygslådor av plast är pushovers. Dom är inte. Men i allmänhet ju större den bärbara plastlådan desto mer kommer du att möta materialets praktiska gränser.

Design

Verktygslådor är ett klassiskt fall av formföljande funktion. Bärbara verktygslådor kommer att vara små (ish) per definition. Annars är de inte särskilt bärbara. Mobila verkstäder kan dock bli mycket stora. Många, särskilt de plast, är också utformade för att vara modulära så att du bara kan ta de komponenter du behöver en viss dag.

Funktioner

Tack vare de digitala och LED-revolutionerna pimpas allt idag, inklusive verktygslådor. Några av de nyaste har inbyggda lampor inuti medan andra har bärbara laddstationer. De bästa verktygslådorna, oavsett om de är bärbara eller rullande arbetsstationer, har många utbytbara och avtagbara lådor, brickor och andra lagringsfunktioner.

Läs också >>> Bäst i test borrstativ

Hur jag valde och testade bäst i test verktygslåda

Jag startade min forskning genom att titta på de tillgängliga alternativen hos olika affärer, med särskild uppmärksamhet åt bästsäljare. Jag övervägde också faktorer som berättigande till primär frakt, antalet kundrecensioner för varje produkt och det genomsnittliga kundbetyget för varje produkt.

Jag begränsade sedan mina alternativ genom att titta på faktorer som är specifika för verktygslådor, såsom material, bärbarhet, förvaringsfack och låsmekanismer. Efter min forskning valde jag fyra produkter som jag beställde och testade med hjälp av mätvärdena nedan.

För att bestämma den bästa funktionen för varje verktygslåda och vem som skulle dra mest nytta av varje låda så tänkte jag på en massa olika saker:

 • Hållbarhet
 • Flexibilitet och funktioner
 • Värde
 • Organisering
 • Storlek
 • Ergonomi
 • Säkerhet
 • Kvalitet
 • Varumärke
 • Recensioner

Hållbarhet

En sak som jag inte gillar: billiga lådor som går sönder. Av den anledningen ser du inga “Amazon-special” -rekommendationer – jag bryr oss inte om hur många som ger de bästa användarbetyg. Om du kan skjuta ner en låda i din lastbilsäng av rädsla för att bryta den, gör du inte dig själv någon tjänst.

Flexibilitet och funktioner

Om du behöver något att böja med jobbet, tenderar jag att värdera verktygslådans “system” över engångsdesigner. Från stapelbarhet på vagnar och varandra till väggmontering, den flexibilitet som dessa system levererar slår bort det mesta av konkurrensen.

Värde

Värde är viktigt. Hur mycket du behöver investera i en bra verktygslåda påverkar ditt resultat. Det kan förklara min spänning över vanliga arrangörer som kommer mycket billigare än några av de vanliga anpassade kommersiella systemen för några år sedan. Leta efter att dessa system kommer att sänka priset – eller förnya sig ytterligare – när de kämpar för att hålla sig konkurrenskraftiga.

Organisering

Alla snickarna jag pratade med betonade organiseringen. För att vara effektiva måste mina verktyg organiseras. Ingenting irriterar mig som att behöva gräva igenom någon stor låda med redskap för att hitta det jag letar efter. Organiseringen gör inte bara för snabbare arbete, men när verktyg finns på specifika platser är det också mindre troligt att de skadas. Detta betyder ingenting för ett verktyg som en hammare, men du kan inte bara slänga precisionsinstrument som tappfindare och spänningstestare in med tång och skiftnycklar. Jag bestämde att fackförvaring för små hårdvaruprodukter inte var ett krav utan en bra bonus för en verktygslåda att ha.

Storlek

Mitt huvudsakliga krav på storlek var att verktygslådan kunde hålla alla de verktyg jag beskriver i min guide till de bästa verktygen och verktygslådan. När det gäller en traditionell verktygslåda som kan rymma den samlingen, översätts detta till en modell i storleken 50 till 60 cm. Alla mindre, och verktygslådan är för trång; något större, och det är för svårt att bära med sig.

Ergonomi

När du tittar på verktygslådor är det viktigt att avgöra hur enkelt det är att bära lådan när den är full av verktygen den var avsedd att hålla. Om du gör ett hemförbättringsprojekt och behöver bära dina verktyg runt hemmet kanske du vill ha en verktygslåda som har ett handtag eller hjul så att den enkelt kan transporteras.

Säkerhet

Verktygslådan ska ha någon form av spärrmekanism så att den inte öppnas och tappar ut dina verktyg när du lyfter den under resan. En verktygslåda av hög kvalitet kan till och med ha ett lås på den för att förhindra att dina verktyg blir stulna.

Kvalitet

Hur håller lådan sig under tvång? Hur bekväm är det att bära? Känns det ömtåligt? Håller spärrarna fast eller öppnar de sig? Det här är några av de frågor jag sökte svar på för att urskilja en allmän nivå av övergripande kvalitet för varje låda.

Varumärke

När näringsidkare hittar ett varumärke som fungerar tenderar de att hålla fast vid det. Detta är både bra och dåligt. Det är bra eftersom det främjar den långsiktiga framgången för företag som producerar kvalitetsprodukter, men det är inte så bra eftersom det kan förhindra värdiga nya produkter från att bryta igenom till bred acceptans. Så varumärket för en viss verktygslåda var ett sekundärt bekymmer för oss.

Recensioner

Jag ger aldrig kundernas recensioner för mycket vikt, helt enkelt för att det är omöjligt att veta vem som faktiskt står bakom dem. Jag drar hellre mina egna slutsatser. När jag söker igenom kundrecensioner letar jag främst efter trender eller saker jag kanske har missat snarare än antalet stjärnor eller särskilt svaga eller glödande kommentarer.

Testprocess av de bästa verktygslådorna

För att testa varje verktygslåda utförde jag en mängd olika tester som gjorde det möjligt för oss att göra varje produkt på ergonomi, säkerhet, organisering och hållbarhet.

Ergonomi

För att testa denna faktor började jag med att transportera verktygslådorna utan verktyg i dem. Jag testade verktygslådor på hjul genom att flytta dem på lövträ och matta och genom att lyfta dem in och ut ur en bil. Jag testade hanterade verktygslådor genom att bära dem upp och ner tre trappor och lyfta dem in och ut ur en bil. Verktygslådorna fick ett poäng för varje test på en skala från 0–5 och de två poängen var genomsnittliga tillsammans.

Efter att ha genomfört dessa tester lade jag till verktyg i verktygslådorna och utförde samma tester för att avgöra om den ökade vikten hade påverkat deras transport. Återigen var deras poäng för detta ett genomsnitt av poängen från båda testerna. Deras slutliga ergonomipoäng var ett genomsnitt av totalpoängen utan verktyg inuti och totalpoängen med verktyg inuti.

Säkerhet

Jag bekräftade att varje verktygslåda hade ett spärrsystem och såg till att det inte öppnades under ergonomitesterna. Jag höll också varje full verktygslåda fem meter från marken och släppte den för att se om spärren blev ångrad och några verktyg föll ut.

Organisering

Jag bestämde hur många förvaringsfack och påsar varje verktygslåda hade. Verktygslådor med minst fem fack fick fulla poäng, medan verktygslådor som hade färre fack förlorade poäng.

Hållbarhet

För att testa hållbarhet tittade jag först på materialet som verktygslådan var gjord av och dess IP-klassning. Jag utförde sedan ett tegelprov för att avgöra hur verktygslådan tål slitage. Tegeltestet innebar att man släppte en tegelsten på varje låda från fem meter över marken och noterade om lådan fick någon skada eller förblev relativt oskadad och fortfarande användbar.

Poängsättning av bäst verktygslåda

Varje mätvärde fick fem poäng, och slutresultatet är ett genomsnitt av mätvärdena.

Ergonomi

Efter att jag beräknat ergonomipoängen tilldelade jag poäng enligt följande:

 • Om en verktygslåda fick en 5:a fick den 5 poäng.
 • Om en verktygslåda fick en 4:a fick den 4 poäng.
 • Om en verktygslåda fick en 3:a fick den 3 poäng.
 • Om en verktygslåda fick en 2:a fick den 2 poäng.
 • Om en verktygslåda fick en 1:a fick den 1 poäng.

Säkerhet

En verktygslåda fick 5 poäng om den inte öppnade under mina ergonomitester eller mitt dropptest och verktygen stannade kvar i lådan. Jag gav en verktygslåda 2,5 poäng om den öppnades under ergonomi eller dropptest och verktygen föll ut.

Organisering

Jag tilldelade 5 poäng till verktygslådorna som hade fem eller fler påsar eller fack, 4 poäng för verktygslådor som hade fyra påsar eller fack och 3 poäng för verktygslådor som hade tre påsar eller mindre.

Hållbarhet

Två punkter tilldelades baserat på det material som användes för att konstruera lådorna. Kompositlådor fick 2 poäng, lådor av stål fick 1,5 poäng och plastlådor fick 1 poäng. Jag tilldelade också 1 poäng till en verktygslåda baserat på dess IP-betyg. En låda med IP65, IP66, IP67 eller IP68 fick hela poängen, medan en låda med en lägre klass än dessa koder fick en halv poäng.

De återstående två hållbarhetspoängen tilldelades baserat på verktygslådans prestanda under mitt tegeltest. Om lådan var oskadad eller något bucklad fick den 2 poäng. Om verktygslådan var allvarligt skadad men ändå användbar fick den 1 poäng. Om verktygslådan skadades efter användningsplatsen fick den 0 poäng.

Bästa sättet att organisera din verktygslåda

Du kan välja mellan en mängd olika sätt att organisera din verktygslåda. Med verktygslådor kommer mina rekommendationer att spraya lim och till och med skuminsatser som de som gjorts av Kaizen Inserts. Du kan inte slå anpassade skuminsatser som hjälper dig att hålla reda på dina verktyg. För allmän lagring vill du dock verkligen organisera efter uppgift och applikation.

Organisera efter uppgift och applikation

I min värld kan jag behöva arbeta med VVS, el, bil eller något liknande. Jag brukar ha separata kit för var och en av dessa uppgifter så att jag bara kan ta tag i min låda och gå. Jag vill inte riktigt behöva stanna och ladda ut varje gång jag behöver fixa en läckande kran eller byta ut en belysningsarmatur.

Av den anledningen brukar jag också ha dubbla nyckelverktyg för varje applikation så jag behöver inte jaga och byta ut skruvmejslar, tejp, markörer och verktygsknivar varje gång jag går från en uppgift till en annan. Att ha väl utformade verktygssatser kan verkligen påskynda ditt arbetsflöde.

Organisera fästelement

Jag kan inte betona tillräckligt hur bra det har varit att ha organiserade fästelement. Från trall- och gipsskruvar till satser för montering av TV-apparater har jag en annan låda med flera fack för många olika typer av tillbehör. Skruvar, brickor, muttrar, bultar med mera blir mycket lätta att komma åt när det behövs när du har dem åtskilda av allmän storlek och typ. Jag gjorde till och med några anpassade kit med trallskruvar och en för att förankra saker på gips eller betong, tegel eller murverk. Tanken är att jag kan ta tag i det jag behöver och snabbt ta tag i fästet för jobbet – utan att behöva tappa ut en hög med skruvar eller vada genom en kapsel för att få vad jag vill.

Detsamma gäller trådmuttrar, kabelklämmor och mer. När du väl har ordnat fästelement och andra föremål på detta sätt kommer du aldrig tillbaka!

Låda, skåp eller arbetsbänk

Även om alla enheter jag har täckt är utmärkta, kan en viss typ av verktygslagring fungera bättre för din arbetsyta. Här är en snabb fördelning av fördelar och nackdelar för varje:

Verktygsskåp

När du letar efter förstklassig lagring blir det inte mycket bättre än ett verktygsskåp. Dessa tunga enheter har gott om förvaringsutrymme med plats på toppen för extra arbetsutrymme eller för att bygga upp en verktygslåda. Tyvärr, på grund av storlek och vikt, har verktygsskåp mycket begränsad rörlighet (även med hjul) och fungerar bäst på en stillastående plats.

Verktygslådor

Några mindre verktygslådor kan tas på vägen, vilket gör dem till ett utmärkt val när du vill hålla dina verktyg mobila. Vissa kan till och med placeras ovanpå eller under din arbetsbänk. De kan också placeras direkt på ett skåp för att öka din totala lagring.

Nackdelen är att en verktygslåda i sig har mycket mindre lagringsutrymme än andra alternativ. Verktygslådor har vanligtvis mindre fack än skåp men det kan finnas en större mängd av dem.

Mobil arbetsbänk

Dessa enheter liknar mycket verktygsskåp, men tenderar att vara något lättare och lättare att manövrera runt arbetsytan. Toppen är en färdig yta så att du kan dra upp en pall och göra allt ditt arbete därifrån. Tyvärr innebär tillägget av en arbetsyta att du inte kan bygga verktygslådor, vilket begränsar den totala tillgängliga lagringsmängden.

Läs också >>> Bäst i test byggfläkt

Kända märken för bäst i test verktygslåda

Det finns många företag där ute som erbjuder verktygslådor, men några namn sticker ut bland massorna. Följande märken med verktygslådor bör alltid vara högst upp på din önskelista:

Craftsman

Ett av de mest kända namnen i verktyg, Craftsman är lika bra på att tillhandahålla kvalitetslagring för dessa verktyg. Entreprenörer kan ha mycket nytta av att investera i en Craftsman-verktygslåda som de kan ha i butiken eller ta dem på språng. Även om kvaliteten inte är som den var, har de fortfarande sin plats i vissa arbetsområden.

Husky

Husky är standardgenomgången för generationer av yrkesverksamma, och erbjuder några av de mest hållbara verktygslagringsalternativen du någonsin hittar. När du utrustar ett kommersiellt garage eller en industriell arbetsyta kan du inte gå fel med en Husky-produkt.

Kobalt

Kobalt producerar elverktyg av hög kvalitet, och deras lagringslösningar är utformade för att ta lika mycket missbruk. Oavsett om det går efter en innovativ design eller ett klassiskt skåp, besviker Kobalt inte.

Milwaukee

Den största fördelen Craftsman någonsin har haft jämfört med Milwaukee är deras omfattande användning av reklam. Alla erfarna hantverkare eller entreprenörer kan dock verifiera Milwaukee-produkternas enastående kvalitet.

Deras verktygsförvaringsenheter är inget undantag och finns i kommersiella och industriella verkstäder världen över.

Masterforce

Mest kända för sin kvalitet och hållbarhet är Masterforce verktygslådor en utmärkt investering. Trots att de är mindre kända än många andra märken, kan deras produkter hålla sig i en jämförelse sida vid sida med Husky och USA: s general.

Matco

När man tillverkar kvalitetsverktyg glömmer många tillverkare att dålig lagring kan skada även de bästa verktygen. Matco förstår detta dilemma och erbjuder ett brett utbud av verktygslagringsalternativ som är utformade för att hålla dina verktyg säkra och organiserade. Dyrt men kan hålla hela livet.

Montezuma

Detta mindre kända företag är mycket populärt bland dem som har provat sina produkter. Inte bara producerar de kvalitetsverktygslådor med vanliga mönster, utan är mest kända för sina unika triangulära verktygslådedesigner. Observera att både Masterforce och Montezuma kistor distribueras av Quality Craft.

Snap-on

Det som började som ett enkelt skruvnyckelföretag har utvecklats till en ledande tillverkare av verktyg. Snap-ons verktygslådor är perfekta för mekaniker och visar vad 100 års erfarenhet inom fordonsindustrin kan göra. Definitivt inte billigt men många proffs svär vid detta märke.

US General

Harbor Freights berömda linje har ett utmärkt rykte bland amatörer och proffs. Det enda som har hindrat USA: s general från att vara ett känt namn är det faktum att sjöfarten kan vara dyr om du inte är inom räckvidden för en Harbor Freight-butik.

Waterloo

Även om det är sant att verktygsföretag vet vad som behövs för att skapa en bra verktygslåda, har de inte riktigt expertis från ett företag som Waterloo. Detta företag fokuserar på verktygslagring och som ett resultat tillhandahåller några av de bästa verktygslagringslösningarna i världen.

Olika typer av verktygslådor

Innan du handlar efter den bästa verktygslådan, bli bekant med de olika typerna på marknaden, allt från den klassiska röda metallboxen till fullblåsta arbetsstationer som kan organisera en hel verkstad. Detta avsnitt kommer att förklara de olika typerna av verktygslådor och vad DIY-användare behöver veta om dem.

Dessa är de olika typerna av verktygslådor:

 • Handburen
 • Rullande
 • Lastbilsmonterad
 • Väska

Handburen

Den klassiska verktygslådan i metall med ett öppningsbart lock är en verktygslåda för hand. Dessa robusta lådor är tuffa, slitstarka och klassiska och är utmärkta för både proffs och husägare.

Dessa lådor finns i olika längder och djup. Old-school snickare gillar långa, höga lådor för att passa sina handsågar, medan rörmokare kanske föredrar en mer kompakt låda för rörnycklar och pumptänger. En DIYer kanske föredrar en låda i mitten: tillräckligt lång för att hålla en lådsåg, men kompakt nog för att inte vara för besvärlig.

Rullande

Rullande verktygslådor hjälper till att ta bort lasten – bokstavligen. Istället för att släpa en tung verktygslåda runt, tryck bara en rullande verktygslåda fram och tillbaka.

Den första typen av rullande verktygslåda är den typen i en mekanikerbutik eller en avdelning för underhåll av byggnader. Dessa verktygslådor har flera lådor, vilket möjliggör förvaring av verktyg i separata delar av lådan. De har ofta flera tunna lådor för skiftnycklar, hylsor och tänger, men de kan också ha en stor, öppen sektion med ett lås för större verktyg som borrar och sågar.

Den andra typen av rullande verktygslåda är den rullande arbetsstationen. Dessa verktygslådor organiserar verktyg och delar, men deras plasthartskonstruktion gör dem lätta, vilket gör att de fungerar bra för DIYers. Dessa lådor fälls ut eller lossas och avslöjar alla verktyg och delar för enkel användning.

Lastbilmonterad

Truckmonterade verktygslådor hjälper till att transportera verktyg. Dessa stora, låsbara, tunga lådor erbjuder gott om förvaring, säkerhet och skydd mot vädret. Tillverkare tillverkar dem i allmänhet av aluminium, det billigaste alternativet, eller av rostfritt stål.

De flesta lastbilsmonterade verktygslådor erbjuder inte mycket för organiseringen. De är kavernösa inuti och små handverktyg kan lätt ta sig till botten. De fungerar bäst för stora elverktyg.

Väska

En väska är ett av de bästa sätten för DIY-tillverkare att transportera sina verktyg. Dessa lätta verktygsförvaringsalternativ ger en hel del organisering med inbyggda fickor, slitsar och öglor för specifika verktyg. De kommer i fristående väskor som efterliknar formen på en klassisk träverktygslåda med topphandtag och design med öppen bricka. Andra versioner slingrar sig runt locket på en väska.

Kraftiga klassiska verktygsväskor med gott om förvaring finns också. Dessa väskor har ofta läderbottnar för att göra dem mer motståndskraftiga mot de vassa punkterna på skruvmejslar och andra spetsiga verktyg.

Material som verktygslådor är gjorda av

Plast

En verktygslåda av plast är ett billigt men effektivt sätt att lagra verktyg som används för det dagliga arbetet. De är idealiska för användning hemma, i garaget, en verkstad eller för små projekt på en arbetsplats. Leta efter sådana med ytterligare organisatoriskt utrymme som låter dig lägga ut dina verktyg på ett organiserat sätt med snabb åtkomst till saker som skruvar, stift och naglar. Leta efter praktiska saker som:

 • Lådor
 • Avtagbara brickor med fack
 • Utdragssystem med soptunnor och brickor som fälls utåt när de öppnas

Aluminium

Aluminiumlådor är lätta, starka och hållbara. De är mycket eftertraktade av arbetare inom flyg-, kemikalie- och transportsektorer där lätt och hållbarhet är nyckelfaktorer för lagringsenheter.

Stål

Verktygslådor i stål är extra kraftiga designade med exceptionell styrka, hållbarhet och slitstyrka. De är perfekta för industriell och professionell användning där verktygsskydd och säkerhet är viktiga faktorer.

Vattentät

Vattentäta verktygslådor har en tätning runt om för att säkerställa säker och torr förvaring av verktyg. De är i hög efterfrågan på att bära känslig testutrustning, lansar och kriminalteknisk utrustning. Dessa stora lådor ger extra stor lagringskapacitet och innehåller strukturellt skum för överlägsen styrka. Det mjuka, tuffa, ergonomiska grepphandtaget gör att även tunga laster lätt kan transporteras och de rostfria metallspärrarna ger en säker och säker stängning för förvaring.

Färg och beläggning

Även om färg inte är en viktig faktor för hushållsbruk eller allmän användning, krävs specifika koder och färgbeläggningar för att verktygslådor som används för industriella ändamål ska uppfylla säkerhets- och regleringsstandarder.

Läs också >>> Bäst i test svetshjälm

Vanliga frågor om verktygslådor

Vilken är den bästa verktygslådan?

Stanley är ganska mycket chef för marknaden av verktygslådor och dess utbud av hårda behållare är svårt att slå. Jag älskar dess 66 cm galvaniserade metallverktygslåda för dess robusta utseende och förmåga att ta ett absolut slag utan problem.

Det är inte det största som erbjuds men dess interiör kan lätt svälja grunderna (hammare, skruvmejsel, skruvnycklar och skiftnycklar) och den smala designen gör det till ett utmärkt val för att kasta i baksidan av bilen eller den vita skåpbilen när mobilreparationer krävs.

Vad ska jag leta efter när jag köper bäst i test verktygslåda?

Så mycket som du kanske tror att lagringsutrymme är det viktigaste inslaget i en bra verktygslåda eller skåp, bör det bara vara utgångspunkten. De bästa verktygslagringsenheterna gör att du kan ordna dina verktyg effektivt och hålla dig i många år.

Leta efter kraftig ramkonstruktion, helst med stål, även om vissa tunnare mätare också kan fungera bra. Lådorna ska använda kullager för smidig rörelse och mindre risk för spårning. Bra lådfodral är också viktigt eftersom de skyddar dina verktyg från att glida runt eller bli för smutsiga.

Kostnaden bör aldrig vara en faktor om du inte har begränsat den till två eller tre nästan identiska val. Kom ihåg att en bra verktygslåda bör överleva många av dina bästa verktyg, så att gå billigt innebär att betala mer på vägen för en ersättare. Slutligen, medan mobilitet är ett plus, ta en stund för att bestämma hur viktigt det är innan du lämnar ett stillastående kvalitetsskåp.

Hur ska jag köpa en bra verktygslåda?

Leta efter en verktygslåda som är tillräckligt stor för att rymma allt du behöver, men ändå lätt och hållbar nog för att hålla upp. Stålkonstruktion är utmärkt, men hårt arbetande hartser är också användbara och de är vanligtvis mycket lättare.

Varför är de flesta verktygslådor röda?

Verktygslådorna är röda så att de är lätta att se på en byggarbetsplats. Arbetare som bär timmer eller plywood kan snubbla över en tung låda om de inte kan se den.

Hur organiserar jag en verktygslåda?

Om det är en verktygslåda, separera dina verktyg i lådor med spärrar och hylsor i en låda, skiftnycklar i en annan, skruvmejslar i en låda och hammare och hammare i en annan. Om du använder en bärbar verktygslåda, lägg längre föremål i botten och använd det avtagbara facket för att förvara skruvmejslar, mejslar, skiftnycklar, verktygsknivar och andra små föremål.

Hur rengör du en verktygslåda?

Rengör verktygslådan med avfettningsmedel eller diskmedel. Se bara till att verktygslådan är torr innan du återställer verktygen till lådan.

Är verktygslådans material viktigt att tänka på?

Tillverkare använder olika typer av material för att bygga verktygslådor, vanligtvis plast eller metall. Vissa verktygslådor av plast är mycket slitstarka och de har många fördelar: De slår inte eller rostar och de kommer inte att tråkiga ut skarpa verktyg som mejslar och sågar. Leta efter en modell gjord av ett slitstarkt harts.

En metallverktygslåda är ett verktygsförvaringsalternativ från gamla skolor som kan hålla mycket vikt. Rostfritt stål och aluminium är rostbeständiga men dyra, medan stål är överkomligt men kan rosta när det repas.

Ska man tänka på lådor och avdelare?

De som letar efter mycket organisering behöver en verktygslåda med lådor och avdelare. Många plastmodeller levereras med avtagbara fack med snäpplock som hjälper till att säkra mindre bitar, bitar, fästelement och hårdvara. Vissa verktygslådor har avtagbara brickor som hjälper till att hålla mindre handverktyg organiserade samtidigt som botten lämnas öppen för större verktyg som hammare och sågar.

För den ultimata organiseringen, överväg en rullande arbetsstation. Dessa alternativ har ofta tierade eller modulära lådor som delar upp verktyg i flera mindre lådor med lagring av elverktyg under.

Är hjul en viktig faktor att tänka på?

Nästan alla verktyg är gjorda av slitstarkt stål eller andra metaller, så det kan göra det svårt att lägga till några av dessa i en verktygslåda. Hjul kan göra stor skillnad.

Leta efter hållbara kullagerhjul som rullar lätt och svänger för en mekanikens verktygslåda. Dessa hjul gör det möjligt för verktygslådan att rulla och manövrera lätt.

Rullande arbetsstationer har ofta stora plasthjul. Dessa hjul är vanligtvis tillräckligt hållbara och deras stora storlek gör det lättare att dra dem över en avsats eller tröskel.

Bör min verktygslåda vara vattentät?

Medan old-school metallboxar fungerar bra för att lagra verktyg, skyddar nya kraftiga hartsmodeller också verktyg från elementen, en viktig faktor för dem vars verktygslådor kommer att tillbringa mycket tid i sängen på en lastbil.

Dessa verktygslådor har tätningar och robusta spärrar som klämmer fast för att förhindra att vatten, snö eller fukt skadar värdefulla verktyg. Denna typ av verktygslåda kan vara särskilt attraktiv för hantverkare med dyra handverktyg (som snidare eller träarbetare); lådan slöar inte verktygen utan hjälper till att förhindra att de oxiderar från vädret.

Vad är pulverlackering?

Pulverlackering är en sprutplast eller polymer som förhindrar rost på rostfritt stål. Den används på både verktygslådor och verktygslådor och föredras framför vanlig färg eftersom den är hårdare och mer prisvärd.

Vad mäter tillverkaren när han beskriver verktygslådan i cm?

Det angivna numret är verktygslådans längd. Detta nummer kan dock vara vilseledande eftersom 50 cm lådor kan ha olika djup och höjder. Jag rekommenderar att du tittar på alla tre lådans mått istället för bara den som tillverkaren annonserar för att få en heltäckande förståelse för produktens lagringsutrymme.

Borde jag tänka på hållbarhet?

Traditionellt har verktygslådor gjorts av antingen stål eller plast. Stålboxar är mer hållbara och håller längre, medan verktygslådor i plast vanligtvis är billigare och väger mindre, vilket gör transporten enklare. Vissa nyare verktygslådor är gjorda av komposit – blandningen av två eller flera material gör dessa verktygslådor ännu mer hållbara än stål.

En annan hållbarhetsfaktor att tänka på är en verktygslådas skyddskod. Den här koden används för att bestämma hur väl mekaniska höljen skyddar mot elementen, som regn och hagel. Den första siffran representerar en verktygslådas skydd mot fasta ämnen och den andra siffran representerar dess skydd mot vätskor. Du vill ha en verktygslåda som har betyget IP65, IP66, IP67 eller IP68 – dessa koder hänvisar till en verktygslåda som har ultimat fast skydd och en viss grad av vätskeskydd.

Vad är en verktygslåda?

En verktygslåda är en stark lagringsenhet som används för att skydda, organisera och transportera verktyg. Verktygslådor kan användas för DIY-projekt, en hobby eller handel och dess innehåll varierar beroende på uppgiftskraven. Med en lämplig verktygslåda kan du:

 • Förvara alla dina verktyg på ett ställe redo att användas
 • Organisera verktyg på ett sätt som gör det enkelt och bekvämt att hitta och använda dem
 • Optimera ditt lagringsutrymme och håll ditt garage eller verkstad snyggt och snyggt
 • Lätt att bära och transportera
 • Förvara farliga verktyg på ett säkert sätt

Vilka är de olika typerna av verktygslådor?

Ursprungligen var trä det första valet för att bygga verktygslådor och den klassiska verktygslådan med handtag hittills kan ses i många familjehem för att hålla vanliga hushållsverktyg som hammare, penslar och sågar för enkla hemreparationer. På grund av massproduktionskapacitet och ekonomisk genomförbarhet är idag moderna verktygslådor huvudsakligen tillverkade av metall eller plast. Det finns tre huvudtyper av verktygslådor som passar olika krav.

Bärbara verktygslådor

Bärbara verktygslådor inkluderar handbärlådor med ett enkelt handtag och utdragbara lådor. Den unika designen av cantilever verktygslådor har 2 till 4 hyllor som fälls över en bottenbricka för extra utrymme. Grunt, enskilda hyllor ger fler organisatoriska alternativ som förhindrar att verktyg staplas ovanpå varandra. Den ergonomiska designen gör att även tunga laster kan lyftas och bäras lätt. Cantilever verktygslådor finns i robusta plast- eller stålkroppar för extra styrka.

Stationära verktygslådor

Stationära verktygslådor är större för att förvara en enorm samling verktyg i en verkstad eller garage. De har stora öppna ytor för förvaring av större föremål och är utformade för verkstadsanvändning där verktyg vanligtvis finns på ett ställe.

Rullande verktygslådor

Rullande verktygslådor med robusta hjul kan dras tillsammans med utdragbara handtag som gör det lättare att flytta din verktygslåda.

Bör jag tänka på lastkapacitet?

Den typ av verktyg du väljer att lagra kommer att avgöra vikten som en verktygslåda kan hålla. En verktygslådas lastkapacitet bestäms av dess design och vilken typ av material den är gjord av. Varje verktygslåda visar sin gräns för lagring för att undvika överbelastning och förhindra olyckor när du flyttar eller bär lådan. Små verktygslådor kan ha en lagringskapacitet på så lite som 5 kg medan tunga lådor klarar vikter på upp till 50 kg.

Varför behöver du en verktygslåda?

Det tar inte lång tid för nybörjare att upptäcka svaret på den här frågan. Du behöver en verktygslåda eftersom du helt enkelt inte kan göra ditt jobb utan en. Oavsett om du är en snickare, elektriker, rörmokare, husmålare eller bara en dedikerad DIYer måste du kunna ta med åtminstone ett minimalt komplement av verktyg till arbetsplatsen och att bära dem individuellt för hand kommer bara inte att fungera. För en hantverkare är en verktygslåda lika viktig som portföljen för den kraftfulla advokaten eller investeringsbanken. Det är hur du transporterar verktygen som gör att du kan göra ditt jobb.

Verktygslåda av plast eller metall?

Medan verktygslådor finns i ett antal olika material, är de allra flesta i dag antingen metall eller plast, med metall som förlorar stadigt marknadsandelar även när du läser detta. Fördelarna med metallverktygslådan är nästan helt funktionella eftersom det inte kan förnekas att den kommer att kunna motstå arbetsplatsens hårdhet i större utsträckning än en verktygslåda av plast. Å andra sidan, om du är villig att vara lite mer försiktig med hur du hanterar din verktygslåda, har plast mycket att erbjuda. Inklusive det faktum att det är lättare, det kommer inte att rosta, det finns i ett bredare utbud av stilar och färger och det är billigare.

Vad är en handburen verktygslåda?

En handburen verktygslåda är vad de flesta hänvisar till när de säger ”bärbar verktygslåda”. Detta är den klassiska rektangulära lådan med handtaget på locket som är ungefär en och en halv fot lång. Idag är de flesta handburna verktygslådor tillverkade av plast eftersom de är lättare och billigare än metall eller kompositer. Vanligtvis har en handburen verktygslåda en hylla eller bricka inuti som rymmer kringutrustning och kan tas bort för att ge plats för ett stort elverktyg.

Ska man tänka på organisering när man köper en verktygslåda?

Jag har svårt att förklara en bästa verktygslåda för något som inte kan ordna verktyg väl. Så stora lådor med ett stort fack kan fungera bra för din pappa, men inte för oss. Jag vill ha något som förblir lite mer organiserat över tiden så att du inte behöver leta efter dina verktyg.

Är storlek viktigt när man köper bäst i test verktygslåda?

Storleksfaktorer för att välja en verktygslåda på flera sätt. För det första avgör det hur många verktyg du kan passa inuti. Kompakta verktygslådor är användbara för hemmabruk, men kanske inte för yrkesverksamma. Om du är en professionell hantverkare är flera fack och en anständig kapacitet ett måste, så länge du kan flytta det själv.

Måste jag tänka på hur många fack jag behöver?

Verktygslådans fack är en viktig del av organiseringspusslet. Vissa verktygslådor erbjuder enkla fack, medan andra ger en rad olika fack för dig att placera dina verktyg som måttband eller drivbitar.

Tänk på hur många verktyg du har och behöver regelbundet och ring sedan hur många fack eller brickor du behöver. Om du bara har några hammare och skruvmejslar är det osannolikt att du behöver en flernivåslåda, åtminstone just nu, hur som helst.

Behövs en låsmekanism?

Verktyg kan vara förvånansvärt dyra, åtminstone högkvalitativa, så det är värt att se upp för verktygslådor som är låsbara. Denna låsbarhet kan komma i olika former. Ibland är det så enkelt som en spärr som förhindrar att locket öppnas. Andra gånger är det ett dedikerat internt låssystem som bara du har möjlighet att använda.

Beroende på verktygslådans övergripande kvalitet kan detta lås spara tusentals ersättare. Men om den totala byggkvaliteten är dålig, är låset inget annat än ett estetiskt tillägg.

Ska jag tänka på bärbarhet?

Bärbarhet är en utmärkt funktion att ha i en verktygslåda, och medan alla verktygslådor eller lådor är bärbara är vissa tydligare bärbara än andra. Om lådan är kompakt och levereras med ett handtag är den bärbar. Större verktygslådor har dock hjul som gör dem lättare att flytta runt. Trots detta kan verktygslådan vara för stor för att vara riktigt bärbar, eftersom de kan vara en utmaning att ta upp trappan, åtminstone själv.

Vad är en rullande verktygslåda?

En konventionell handbärsverktygslåda är perfekt för reparationer i hemmet eller om ditt jobb bara kräver de viktigaste verktygen. Men det finns tillfällen när du behöver ta med en arsenal av elverktyg och handverktyg till en arbetsplats, och en handburen verktygslåda erbjuder inte tillräckligt med lagringsalternativ för detta.

I sådana fall skulle rullande verktygslådor vara det bästa alternativet. Dessa enorma verktygslådor, även kända som rullande verktygslådor, har flera lagringsalternativ och generösa fack. Vissa verktygslådor har till och med flyttbara infällningsskär och fack för bekväm verktygsorganisering.

Dessa verktygslådor finns i olika konfigurationer. Vissa har en enda men stor låda där du kan förvara ett elverktyg eller två plus dina handverktyg. Andra har två eller flera lådor och lådor för ytterligare lagringsalternativ.

Dessa verktygslådor är utrustade med stora och robusta hjul för maximal bärbarhet. Ett teleskophandtag är fäst på baksidan för enklare transport.

Ska jag tänka på lagringsalternativ?

En stor verktygslåda där du kan lagra nästan alla dina viktiga verktyg är bra. Men ibland behöver du en verktygslåda med lådor, flyttbara avdelare och fack så att du enkelt kan hitta verktyget du letar efter och göra jobbet lite enklare. Leta efter verktygslådor med infällbara skär och rörliga lådor för mindre verktyg och fästelement.

Läs också >>> Test av momentnyckel

Slutsats

Din främsta prioritet när du köper en verktygslåda är hållbarhet. En verktygslåda av god kvalitet borde hålla länge. Garantier är också viktiga eftersom de är en indikation på att företaget som levererar produkten är säker på dess kvalitet och hållbarhet.

Huvudfunktionen i en bra verktygslåda är dess förmåga att innehålla alla dina verktyg på ett organiserat sätt för enkel åtkomst. Lådor som enkelt glider in och ut och glider mattor för att förhindra att verktyg trasslar upp är ytterligare tillbehör som kan göra ditt liv mycket lättare. Ett låsbart lock och kraftiga hjul som är tillräckligt starka för att bära verktygens vikt är användbara för att flytta lådan smidigt. Att ha alla dina verktyg på ett ställe gör det mycket lättare att använda dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top