Den bästa ogräsbrännaren 2022 – Test av olika ogräsbrännare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

HOZELOCK Green Power XL

Green-it Ogräsbrännarsats

SIEVERT Pro Ogräsbrännare

SIEVERT Gardener Ogräsbrännare

Klicka här för att se ogräsbrännare. 

Bästa ogräsbrännaren 2022

Att ha en fin trädgård är nog något alla strävar efter eller drömmer om. Tyvärr är det inte helt enkelt då det både kräver underhåll samt kunskap. Något som gör det hela ännu besvärligare är ogräs som tenderar att växa blixtsnabbt. Genom att ha en bra ogräsbrännare gör du arbetet att hålla trädgården ren från ogräs betydligt enklare och bekvämare. Att ta bort allt ogräs för hand brukar både ta lång tid och leda till verk i kroppen. Se därför till att köpa en ogräsbrännare som förenklar din trädgårdsskötsel.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra ogräsbrännare på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken ogräsbrännare som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem ogräsbrännare så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa ogräs brännaren. Det är just därför som vi här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa ogräsbrännarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla ogräsbrännare som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa ogräsbrännaren inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test ogräsbrännare 2022

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa ogräsbrännaren på nätet. När du letar efter den bästa ogräsbrännaren finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa ogräsbrännaren enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en ogräsbrännare efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa ogräsbrännaren för dig:

 • Bekvämlighet
 • Munstycke
 • Flamkontroll
 • Slangens längd
 • Tankens storlek
 • Tändningslås
 • Budget
 • Driftläge
 • Tändning
 • Brännarrör
 • Säkerhet
 • Ogräsdödningshastighet
 • Kraft
 • Värmeintervall
 • Storlek
 • Tillbehör
 • Temperatur
 • Kabellängd
 • Vikt
 • Spetsstorleken
 • Användarvänlighet
 • Kapacitet

Bekvämlighet

Vi att det är väldigt viktigt att hitta en elektrisk ogräsbrännare som är bekväm att hålla i. Om du tänker på det, kanske du har undvikit att rensa ogräs i din trädgård ganska länge – vilket därför betyder att du kan ha mer än några fula ogräs. Det är här ett ergonomiskt utformat handtag blir användbart. Vi rekommenderar att du väljer en ogräsbrännare som har ett mjukt handtag, så att du vet att det inte orsakar något obehag att hålla i den under potentiellt långa perioder.

Vikt är också en viktig faktor när man överväger en elektrisk ogräsbrännare, eftersom det inte är trevligt att bära något tungt. Vi rekommenderar att du väljer något lätt, så att du enkelt kan navigera runt i din trädgård.

Munstycke

Den sista väsentliga funktionen som du måste kontrollera är munstycket som följer med din elektriska ogräsbrännare. De flesta tillverkare kommer att inkludera tillbehör som gör att du kan komma åt olika områden på en gång, men det första du ska kontrollera är standardformen och -storleken i huvudet på brännaren. Dessa varierar i storlek ganska rejält och åsikterna om dem varierar nästan lika mycket.

Vissa människor föredrar ett större munstycke så att du kan täcka ett större område på en gång, men andra föredrar ett mindre munstycke så att du kan vara mer exakt och inte riskerar att skada andra växter i din trädgård samtidigt. Det är inte bara antalet bilagor som är viktigt att leta efter utan också hur de fäster till huvudverktyget. Du vill att detta ska vara snabbt och enkelt att göra, men du måste också vara säker på att de är säkra och inte faller av medan du arbetar eftersom de uppenbarligen kommer att vara otroligt varma när du är mitt i jobbet. Här är några av tillbehörsmunstyckena som vi hittade med ogräsbrännare.

Cirkelmunstycken – Vissa modeller kommer med cirkelmunstycken eller varierande storlekar så att du kan hitta det som passar bäst för storleken på området du arbetar med. Spatelmunstycken – Dessa är munstycken med platt huvud som riktar värmen till en mycket mer exakt plats. Inte bara det, men munstyckets smalhet gör att du kan komma åt svårare att nå platser som basen av staketpaneler eller runt basen eller sidan av ditt skjul. Lättare tillbehör – Perfekt för alla som gillar en sommargrill. Detta gör att du kan använda din brännare som en tändare för din BBQ – vad mer kan du begära?

Flamkontroll

De flesta ogräsbrännare har en grad av flamkontroll, som avgör hur intensiv värmen är. Fördelen med en justerbar flamkontroll är att du kan öka värmen endast för att rikta in dig på tuffa områden, och använda en lägre värmenivå på annat håll, och på så sätt bevara bränsleförbrukningen. Om du väljer en modell med mycket hög värmeklass är en justerbar flamkontroll nästan nödvändig eftersom den högsta effektnivån kommer att vara onödig för många uppgifter.

Slangens längd

Detta är en mycket viktig faktor när du köper en ogräsbrännare eftersom det kommer att påverka din rörlighet och lätthet att arbeta. Nu kommer de flesta alternativen med en slang, och längden på den avgör om du måste bära propancylindern konstant. Om den är ganska lång kan cylindern hållas på ett ställe medan du flyttar runt facklan. Du kommer också att hitta några facklor utan slang, men dessa är i allmänhet små och kan bara ta hand om ett litet område.

Slangen förbinder brännarstaven med propantanken. De flesta handhållna eller kompakta modeller har ingen slang eftersom det är onödigt, men om du använder en stor propantank som du inte planerar att bära är det viktigt. Om du har en stor yta kommer en längre slang att göra brännaren lätt att använda eftersom den låter dig flytta längre bort från propantanken.

Tankens storlek

Storleken på en propantank avgör hur länge du kan använda ogräsbrännaren utan att behöva fylla på. Detta bör i princip bero på mängden yta som behöver täckas, och du kan göra en uppskattning av det innan du köper tanken. Större ger dig längre körtid men är svåra att röra sig på på grund av vikten. Mindre är å andra sidan mer bärbara och kommer inte att ställa till några problem.

Tändningslås

Tändningsknappar är det bekvämaste sättet att slå på en ogräsbrännare – slå bara på gasen, tryck på strömbrytaren och ut kommer lågan. Det är dock inte alla ogräsbrännare som har ett tändningslås. Vissa kräver användning av ett speciellt startverktyg för att få igång lågan, och även om detta är helt säkert är det mer besvärligt än att bara slå på en strömbrytare. Medan vissa ogräsbrännare är ganska grundläggande, kommer andra med extra tillbehör som kan göra användningen mycket bekvämare.

Budget

Även om den är sist på den här listan, kommer din budget troligen att vara en viktig avgörande faktor när det gäller att välja en ogräsbrännare. Men lämna dig inte begränsad med en budget som är för liten. Du kanske ser massor av billiga ogräsfacklor där ute, men se till att den du väljer har kraften och alla funktioner du behöver. Glöm inte att din budget också kommer att behöva täcka en propantank för en gasdriven brännare, som du med största sannolikhet kommer att behöva köpa ytterligare.

Driftläge

Först och främst måste du bestämma dig för den optimala varianten. Du kan bara använda en elektrisk ogräsbrännare om du har ett eluttag i närheten. En låganordning med gaspatroner är endast lämplig för små ytor. För de flesta är ogräsbrännarens rekommendation att köpa en gasflaska. Infraröda och elektriska ogräsbrännare är, även om de är säkra, dyra.

Tändning

Köprekommendationen för ogräsbrännare rekommenderar enheter med piezotändning. Gasbrännaren har en integrerad tändning. Med en knapptryckning skapar du en elektrisk gnista som tänder gasen. Samma princip används med den elektroniska tändaren. För brännare utan piezotändning måste du tända gasen med en tändare.

Är du intresserad av häcksaxar? Klicka här. 

Brännarrör

Brännarens rör ska inte vara rakt utan ska vara vinklat eller krökt. Det gör det lättare för dig att arbeta under häckar eller i svåråtkomliga hörn. Den bästa ogräsbrännarrekommendationen är ett komplett set bestående av brännaren, gasflaskan med tryckregulator och en transportvagn.

Säkerhet

Flammande enheter är potentiellt farliga eftersom de genererar temperaturer långt över 1 000 ° C. Enheterna måste förvaras på ett sådant sätt att barn inte kan komma åt dem. Innan du påbörjar arbetet bör du kontrollera området som ska behandlas och ta bort lättantändliga föremål som papper, torra löv eller träbitar. När du arbetar, bär det bästa av rejäla, slutna skor, långbyxor och en långärmad jacka eller skjorta. Håll barn och husdjur borta från arbetet.

De bästa ogräsbrännarerna kommer att vara utrustade med några säkerhetsfunktioner. De viktigaste specifikationerna du bör leta efter om säkerheten är en hög prioritet för dig är en tryckknapp/triggertändning, så du behöver inte arbeta manuellt tända brännaren och en säkerhetsgasventil. Säkerhetsgasventilen kommer att stoppa överskottsgas från att flöda när den inte används.

Vi rekommenderar att du alltid noterar de säkerhetsfunktioner som finns i enheten. Att välja alternativ som kommer med en regulator som gör att du kan dämpa lågan är alltid en bra satsning. På så sätt blir flamflödet mer konsekvent, säkrare och du får en övergripande bättre prestanda från din enhet.

 

Ogräsdödningshastighet

Kolla in hur snabbt alla ogräsbrännare kan döda ogräs. Ibland måste du hålla dem över ogräset du riktar dig mot i flera sekunder, och om du har mycket att arbeta igenom kan detta göra att jobbet pågår mycket längre. En av fördelarna med elektriska brännare jämfört med sina gasbrännare är att de vanligtvis är lättare och lättare att arbeta med.

Ändå är vissa tyngre eller mer otympliga än andra, så för att vara säker på att du kommer att kunna använda den bekvämt och lätt, se till att du väljer en som inte är för tung och som är bekväm att hålla i. De flesta ogräsbrännare kommer med åtminstone ett par tillbehör, inklusive kottar för att noggrant rikta ogräs utan att skada andra växter runt dem och huvuden som är utformade för att attackera ogräs som gömmer sig i springor.

Kraft

Det första du kommer att behöva leta efter är hur du ska driva ditt nya verktyg. Nästan alla kommer att anslutas till elnätet, så du måste tänka på var din närmaste strömkälla finns och om kabellängden kommer att vara tillräckligt lång för att nå de yttre hörnen av din trädgård. Vi hittade kabellängder från cirka 1,5 m upp till 3,5 m, så se till att kontrollera detta om du har en trädgård med några svåråtkomliga platser.

När du har tittat på det måste du tänka på effekten på den elektriska ogräsbrännaren. De flesta kommer att kunna erbjuda runt 2000W, vilket kommer att vara mer än kraftfullt nog att ta bort även det mest envisa ogräs. Det finns vissa modeller med ännu högre wattal om du vet att du har ett stort problem med ogräs.

Nästan alla kommer att behöva anslutas till elnätet, så fundera över var din närmaste strömkälla finns och om kabellängden kommer att räcka för att nå de yttersta hörnen av din trädgård. Kabellängder varierade från 1,5m till 3,5m, så dubbelkolla om du har ett landskap med några svåråtkomliga områden.

När du har gjort det vill du överväga kraften i den elektriska ogräsbrännaren. De flesta kommer att kunna ge runt 2000W, vilket kommer att vara mer än tillräckligt för att bli av med även det tuffaste ogräset. Om du vet att du har ett allvarligt ogräsproblem finns det modeller med ännu högre effekt.

Värmeintervall

Värmeintervallet kommer vanligtvis att bestämmas av effekten på din elektriska ogräsbrännare, men det finns några andra faktorer som också påverkar den maximala värmen. Du kommer att upptäcka att de flesta modeller fungerar mellan 60 ℃ och 650 ℃, så att du kan använda den lägre inställningen för mindre ogräs eller om du arbetar i mer invecklade områden närmare viktiga växter, och den högre temperaturen för när du arbetar med allvarliga ogräs och behöver det där extra stödet. De högre temperaturerna kommer också att fungera bra när du försöker ta bort ogräs från stenplattor och uppfarter eftersom den extrema temperaturen fortfarande kommer att kunna tränga igenom stenen.

Vi gillar elektriska ogräsbrännare som kommer med olika värmeinställningar. Detta gör att du kan anpassa värmeinställningen beroende på området och ogräs som du arbetar med, vilket gör jobbet lättare, men också mer kostnadseffektivt. Vi gillar också de varierande värmeinställningarna eftersom det gör det mycket lättare att kyla ditt verktyg när du är klar med jobbet. Att komma ner från 650 ℃ kommer inte att ske snabbt, så om du börjar jobbet med de högre temperaturerna och sedan arbetar till de lägre temperaturerna när jobbet närmar sig slutet, kommer du att spendera mycket mindre tid på att vänta på att det ska svalna ner när du är klar.

Storlek

Du måste också tänka på vikten på din elektriska ogräsbrännare, eftersom du kommer att bära med dig den när du arbetar. De flesta kommer att vara gjorda av lätta material som rostfritt stål och plast, vilket hjälper till att hålla vikten från att bli för mycket, men om du lider av rygg eller händer måste du definitivt välja en lättare modell. De flesta väger mellan cirka 1 kg och 3 kg men det finns några som är ännu tyngre.

Storleken på din elektriska ogräsbrännare är lika viktig eftersom en ogräsbrännare som är för liten i längd kommer att göra att du måste gå runt i trädgården böjd medan du arbetar. Vissa modeller kommer med ett utdragbart handtag som gör att du kan justera höjden på greppet så att det passar dig, vilket är ett fantastiskt sätt att minska tröttheten när du arbetar. Höjderna varierar från cirka 40 cm upp till cirka 60 cm, så det här är definitivt värt att kolla efter – särskilt om du lider av ryggen eller är längre.

Storleken kallas också storleken på brännarens spets. Om du behöver ta itu med isolerade ogräs på knepiga ställen som smala stigar och trädgårdshörn, kommer en liten klockstorlek att ge dig en fin spets och en känsligare låga. Om du har stora ytor är det bäst att välja en stor.

Tillbehör

Det sista viktiga som du behöver tänka på innan du köper din elektriska ogräsbrännare är tillbehören som den medföljer. Att bara köpa ogräsbrännaren i sig är inte alltid tillräckligt, eftersom du fortfarande kan kämpa för att ta bort ogräs från mer besvärliga delar av din trädgård. Vi älskar modeller som kommer med löstagbara munstycken (och några av dem) eftersom detta gör att du kan rikta värmen rakt mot problemområdena och ogräset i din trädgård.

Vissa kommer med vanliga cirkulära munstycken, men har också spatelformade munstycken och platta munstycken – dessa gör det mycket lättare att rikta in områdena vid basen av dina staketpaneler eller längs sidan av skjul eller vinterträdgårdar som normalt skulle vara otillgängliga.

Det är viktigt att kontrollera hur enkelt det kommer att vara att fästa de olika munstyckena, då du vill att detta ska gå snabbt och enkelt men också säkert. Kom ihåg de temperaturer som din ogräsbrännare kommer att nå – väl munstycket kommer att nå nästan samma temperaturer så du vill inte att de faller av vid fel tidpunkt.

Temperatur

De flesta brännarna har temperaturer så höga som 600°C, detta är viktigt när du överväger en elektrisk ogräsbrännare för din trädgård. Detta beror på att höga temperaturer är de mest benägna att ta bort ogräs snabbt och enkelt, vilket gör hela upplevelsen mer behaglig och effektiv för dig. Du bör också välja en elektrisk ogräsbrännare som har 2 värmeinställningar, eftersom alternativet för kall luft är avgörande för kylning och avluftning av själva maskinen efter användning.

En nyckelfunktion hos alla ogräsbrännare är den maximala temperatur den kan nå eftersom den måste kunna producera tillräckligt med värme för att döda ogräs. De flesta modeller kan producera minst 600°C, men för lite mer kraft kanske du föredrar en med en maxtemperatur på 650°. Denna extra värme kommer att vara effektivare för att döda ogräset och gör att du också kan arbeta snabbare.

Förutom maxinställningen bör du också kontrollera om en ogräsbrännare har andra lägre inställningar. Det kan vara vettigt att använda den högsta inställningen för maximal påverkan på ogräset, men det kan också finnas andra tillfällen då en lägre temperatur är användbar, så att köpa en brännare som har detta alternativ är en bra idé.

Kabellängd

Om du har ett stort uteutrymme kan det vara värt att överväga att köpa en elektrisk ogräsbrännare med lång kabel. För att kunna röra sig fritt kan en lång kabel vara nödvändig för dig. Men om du har en liten trädgård eller uppfart kanske en elektrisk ogräsbrännare med kort kabel inte stör dig. Dessutom, om det finns en speciell elektrisk ogräsbrännare som du skulle vilja köpa och kabeln inte är så lång som du hade hoppats, kan du alltid använda alternativet för en förlängningskabel för att flytta runt lite lättare.

Ett vanligt problem med nästan alla elektriska ogräsbrännare är att de kommer med endast en kort strömkabel ansluten. Det betyder att vilken modell du än väljer kommer du nästan säkert att behöva använda en förlängningskabel för att arbeta i din trädgård. Som sagt, vissa har längre kablar än andra. Den kortaste kan bara vara cirka 1,3 m medan andra erbjuder dig 1,8 m eller mer. Denna extra längd räcker inte för att du ska kunna arbeta i trädgården utan förlängning, men den ger dig lite extra rörlighet och räckvidd.

Vikt

Syftet med att använda ogräsbrännaren är en mycket relevant faktor att ta hänsyn till. Om du planerar att köpa en enhet för att bränna små ogräsfläckar eller smälta lätta isblockeringar på din uppfart, välj en som är lätt. Men om ditt mål innefattar tunga uppgifter, kanske du måste överväga en som är tyngre. Detta beror på att propanbehållaren som är fäst vid den sannolikt kommer att vara större. Inga bekymmer där heller. Lägg på en rulle och du är redo. Så, beroende på dina behov och dina preferenser för användning, välj en typ som kan användas med en hand eller prova andra lämpliga alternativ.

Spetsstorleken

Vet att spetsen/munstyckets storlek påverkar lågan. Så vi föreslår att du verkligen tänker på dina krav innan du väljer en. Om du planerar att bränna små, isolerade ogräsfläckar på besvärliga ställen, kommer det att göra dig bra att välja en spets låga. Det är känsligt och skulle hjälpa dig att förhindra brännande växter när du sätter ogräset i brand.  Å andra sidan, om du behöver bränna avsevärt stora fläckar med ogräs, trappa upp och välj en spets som är större. Dessa tips kallas ofta ogräsbrännare, och de är mycket effektiva för den uppgift de är designade för.

Användarvänlighet

Användarvänlighet bör alltid vara ditt främsta bekymmer när du väljer en ogräsbrännare. Om du väljer ett alternativ som är för svårt att använda är chansen stor att den förblir inlåst i din redskapsbod. Nu vill du inte riktigt investera pengar på en enhet som du inte skulle använda, eller hur? Håll utkik efter fler ergonomiska alternativ som ger dig total kontroll över staven.

Ta också hänsyn till mekanismen som ska följas för att tända facklan. Om du behöver en öppen låga för att kickstarta facklan bör vara en avgörande faktor för dig. Vi skulle säga att detta inte riktigt är ett bra alternativ med tanke på att dina händer kommer att vara väldigt nära lågan när du slår på enheten.

Kapacitet

När du har tagit hänsyn till alla faktorer är nästa sak att vinkla efter en perfekt tankstorlek. Välj inte ett alternativ som passar alla. Beroende på ditt behov, välj en mindre eller en större sort. Sådana är lätta att bära runt och skulle inte skada ryggen. Men på nackdelen, du riskerar alltid att ta ut gasen snabbt. Större tankar, å andra sidan, gör att du kan använda enheten längre. Men det är ganska jobbigt att bära runt dem eftersom de för det mesta är tyngre. Men vi har en snabb lösning på detta också. Fäst en förlängningsslang på den, problemet löst.

Lista över de bästa ogräsbrännarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av ogräsbrännare

Lätta ogräsbrännare

Lätta ogräsfacklor är perfekta för dem som regelbundet behöver upptäcka ogräs längs stigar och uppfarter, och är dessutom tillräckligt små för att användas i grönsaksträdgårdar. Dessa ogräsbrännare är ganska enkla att använda, och det är en stor del av deras överklagande. Propanversioner kommer att anslutas direkt till en gasbehållare och kan slås på med en gnisttändare, medan elektriska alternativ vanligtvis är plug-and-play. När det kommer till intensitet kan lätta ogräsfacklor vanligtvis producera lika mycket värme som en kraftig ogräsbrännare, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ för många.

Kraftiga ogräsbrännare

Även om de vanligtvis gynnas av landskapsarkitekter och bönder, är kraftiga ogräsfacklor också lämpliga för trädgårdsmästare som har en stor trädgård eller trädgård att rensa. De fungerar på ett liknande sätt som lätta ogräsfacklor, med skillnaden att istället för att anslutas direkt till en gasbehållare, är de anslutna med en slang till en större propantank. Vissa modeller kommer också att förses med regulatorer för att säkerställa konstant tryck under användning. Detta är faktiskt en ganska viktig egenskap, eftersom det också förhindrar din ogräsbrännare från att producera en låga som är för stor för att den ska kunna hantera.

Gas och elbrännare

Gasdrivna ogräsbrännare tenderar att vara mer populära. Inte bara är de vanligtvis mer kraftfulla än elektriska alternativ, utan de ger dig också mer flexibilitet när det kommer till ogräsrensning, eftersom du inte kommer att begränsas av en nätsladd. Elektriska ogräsbrännare tenderar dock att vara billigare att köra, eftersom du inte behöver fortsätta fylla en propantank.

Ogräsbrännare med gasflaska

Dessa enheter fungerar på samma sätt som de med gaspatroner. Istället för patronen använder du dock en separat gasflaska, som inte ingår i leveransomfattningen. Gasflaskan måste anslutas till flambrännaren via en tryckregulator för att förhindra okontrollerat gasutsläpp. Enheterna är autonoma och kan användas praktiskt taget var som helst. Brännarröret är vinklat så att man når svåråtkomliga ställen. Ogräsbrännare med gasflaskor är lämpliga för stora ytor. Deras nackdel är deras höga vikt (på grund av gasflaskan). Drift kräver övning.

Infraröd ogräsbrännare

Infraröda ogräsbrännare är en variant av gasolbrännaren. De dödar inte ogräset direkt med en het gaslåga, utan med infraröda strålar. Gaslågan träffar komponenter gjorda av keramik, som värms upp till mer än 1 000 ° C och därmed avger intensiv värmestrålning. Fördelen med infraröda brännare är att de arbetar särskilt skonsamt och exakt. Angränsande växter är inte skadade. Eftersom de inte har öppen låga är de säkrare än gasolbrännare och kan även användas i blåsigt väder. Nackdelen med dessa scarfing-anordningar är att de är dyra och långsamma att använda.

Elektriska ogräsbrännare

Till skillnad från gasbrännare genererar dessa enheter den värme som krävs för förbränning med hjälp av en elmotor med en effekt på cirka 2 000 watt. Den genererar en värme på ca. 650 ° C, vilket på ett tillförlitligt sätt förstör växter. De dör inom några dagar efter behandlingen. Elektriska ogräsbrännare är säkra och miljövänliga. De passar för alla typer av ytor, både små och stora. Utöver det relativt höga priset är deras största nackdel att de är bundna till ett eluttag eftersom de kräver nätström.

Ytterligare funktioner att överväga

Om du inte är villig att nöja dig med mindre än det bästa, så här är några av funktionerna som du måste titta efter. De finns inte i alla elektriska ogräsbrännare men är definitivt värda att titta upp efter eftersom de kommer att påverka det aktuella jobbet enormt.

Komfortgrepp

Se till att kontrollera greppet som medföljer ogräsbrännaren. De flesta kommer att involvera någon typ av plast, men detta kan bli halt och obekvämt om du arbetar under längre perioder. Vi gillar modeller som har ett extra ergonomiskt grepp av gummi eftersom dessa inte bara minskar trötthet i händerna utan gör det mycket lättare för dig att greppa, vilket är viktigt när du arbetar med ett verktyg på 650℃.

En av de enda nackdelarna med att använda en elektrisk ogräsbrännare är de temperaturer som du kommer att arbeta runt. Kombinera detta med att arbeta med ett verktyg under längre perioder och du kan upptäcka att dina händer börjar svettas eller lida av trötthet. Du vill inte tappa ett verktyg som arbetar vid 650 ℃ på golvet – så se till att ditt verktyg har ett högkvalitativt, ergonomiskt komfortgrepp som minskar tröttheten men ökar greppet.

Färg

Färgen på din elektriska ogräsbrännare beror verkligen på personliga preferenser. En sak vi skulle vilja nämna är att vi gillar modellerna som är ljusare i färgen, rent av säkerhetsskäl. Om du har ett antal ogräs att arbeta med, eller en trädgård med mycket löv så är det sista du vill att din ogräsbrännare smälter in. Detta kan inte bara av misstag bränna växter eller gräs som du vill behålla, men det kan orsaka en olycka när du rör dig i din trädgård.

Förvaring

Du kommer inte att använda din elektriska ogräsbrännare hela tiden, så det är viktigt att den är lätt att förvara när den inte används. Vissa tillverkare bekämpar detta problem genom att erbjuda avtagbara handtag för enkel förvaring. Om din elektriska ogräsbrännare inte kommer med ett löstagbart handtag, se upp för en krok på handtaget så att du åtminstone säkert kan hänga din brännare ur vägen.

När din elektriska ogräsbrännare inte används finns det två huvudsakliga sätt att förvara den…antingen i lådan eller hängd upp i ditt skjul/garage. Vissa elektriska ogräsbrännare har en krok i änden av handtaget som gör att du enkelt kan hänga upp verktyget (detta är också en utmärkt säkerhetsfunktion när din brännare svalnar). Andra kommer att ha ett avtagbart handtag så att din ogräsbrännare kan förvaras på ett mer kompakt sätt.

Användbarhet

Håll utkik efter elektriska ogräsbrännare som kommer att vara lätta att använda. Detta kan innebära en lätt, enkel avtryckare för att aktivera brännaren, eller en enkel växling mellan de olika värmeinställningarna. Alla små saker som detta kommer att göra stor skillnad när du använder ditt verktyg regelbundet.

Fast stativ

Vi gillar särskilt modeller som kommer med ett fast stativ längst fram på verktyget. Detta hjälper till att skydda marken från brännskador om den av misstag kommer i kontakt eller om du behöver luta verktyget mot marken en sekund när du bränner ett visst område. Några av de bästa modellerna har fasta stativ i toppen av verktyget. Detta är en fantastisk funktion eftersom det kommer att skydda golvet runt området som du bränner från eventuella skador. Om du av misstag vidrör brännaren i golvet kommer stativet att träffa golvet först – vilket räddar det från den värsta värmen.

Användarvänlighet

Titta på recensioner som tyder på att avtryckaren på verktyget kommer att vara enkel och relativt lätt att använda för att undvika att du blir trött när du arbetar. Det är också viktigt att kontrollera om det finns en säkerhetsspärr för att undvika att brännaren slås på vid fel tidpunkt. Det är definitivt värt att leta efter modeller med säkerhetsspärr eller strömbrytare. Den förhindrar att värmaren slås på av misstag och leder till en olycka/brand.

Värmeegenskaper

Det första du måste kontrollera när du köper en elektrisk ogräsbrännare är de temperaturer som verktyget kommer att kunna nå. De flesta av de bästa modellerna kommer att fungera upp till cirka 650 ℃ – denna höga temperatur gör att du kan arbeta i områden med stenplattor eller din uppfart eftersom den extrema temperaturen till och med kommer att kunna penetrera stenen så att inget ogräs kommer undan säkert.

Men du vill inte bara ha en elektrisk ogräsbrännare som kommer att fungera vid den temperaturen eftersom detta inte kommer att vara särskilt kostnadseffektivt med din elräkning och också gör det svårare att kyla ner ditt verktyg efter användning. De bästa ogräsbrännarna kommer med olika värmeinställningar (minst två) så att du kan börja med den varmare temperaturen och sedan byta den lägre temperaturen för att ge ett sista svep av ogräset när jobbet nästan är klart. Detta är vanligtvis runt 60℃ så en mycket lägre temperatur för din ogräsbrännare att komma ner från. Detta är också bättre för mer invecklade områden där du är nära växter som är viktiga för dig.

Tankstorlek

Storleken på propantanken som ogräsbrännare kommer att fästa på är en viktig faktor. Små burkar är vanligtvis betydligt mindre, och dessa är lätta att bära runt men töms snabbt, så bäst endast för små uppgifter. Större bensintankar ger dig en bättre körtid men är inte bärbara så du måste se till att du har en förlängningsslang för ogräsbrännaren.

Multi användning

På det hela taget är ogräsbrännare inte dyra verktyg, men även om du bara betalar ett lågt pris är det inget fel med att köpa ett verktyg som också kan användas för andra ändamål. Vissa kan användas för saker som att starta grillar, ta bort färg eller smälta is, och om du tror att den här typen av saker kommer att vara användbara för dig, se till att du kollar upp det innan du köper.

Temperaturvariation

Det maximala värmeintervallet definieras normalt av effekten på din elektriska ogräsbrännare, men det finns några andra aspekter att ta hänsyn till också. De flesta modeller fungerar mellan 60°C och 650°C, vilket gör att du kan använda den lägre temperaturen för mindre ogräs eller när du arbetar på mer komplicerade platser bredvid kritiska växter, och den högre temperaturen när du arbetar med större ogräs som kräver extra stöd.

De högre temperaturerna hjälper dig också att eliminera ogräs från beläggningsplattor och vägar, eftersom den svåra värmen fortfarande kommer att kunna tränga igenom stenen. Detta låter dig justera värmeinställningen baserat på området och ogräset du arbetar med, vilket gör processen inte bara enklare utan också mer kostnadseffektiv.

Vi gillar också de många värmeinställningarna eftersom de gör det mycket lättare att kyla ner ditt instrument när du har slutfört uppgiften. Det kommer att ta lång tid att svalna från 650°C, så om du startar uppgiften vid högre temperaturer och gradvis sänker dem allt eftersom processen fortskrider, kommer du att spendera betydligt mindre tid på att vänta på att den ska svalna när du är klar.

Storlek

Du bör också tänka på vikten på din elektriska ogräsbrännare, eftersom du kommer att släpa med dig den medan du arbetar. De flesta är sammansatta av lättviktsmaterial som rostfritt stål och polymerer, vilket hjälper till att hålla vikten nere, men har du problem med rygg eller händer bör du absolut välja en lättare typ. De flesta väger mellan 1 och 3 kilo, men vissa är betydligt tyngre.

Längden på din elektriska ogräsbrännare är också avgörande, eftersom en för kort ogräsbrännare tvingar dig att vandra runt i trädgården och böja dig medan du arbetar. Vissa modeller har ett utdragbart handtag som gör att du kan ändra grepphöjden efter dina önskemål, vilket är en utmärkt metod för att minska trötthet under arbetet. Höjd varierar från cirka 40 cm till cirka 60 cm, så det är definitivt värt att titta på – speciellt om du har problem med ryggen eller är längre.

Tillbehör

Tillbehören som följer med din elektriska ogräsbrännare är det sista du bör tänka på innan du köper den. Att helt enkelt köpa en ogräsbrännare är inte alltid tillräckligt, eftersom du kanske fortfarande försöker bli av med ogräs i svårare områden i din trädgård.

Modeller med löstagbara munstycken (och några av dem) är våra favoriter eftersom de låter dig rikta värmen direkt till problemområden och ogräs i din trädgård. Vissa kommer att ha vanliga cirkulära munstycken, men vissa kommer att ha spatelformade munstycken och platta munstycken, vilket gör det mycket lättare att nå områden vid foten av dina staketpaneler eller längs sidan av skjul eller uterum som annars skulle vara otillgängliga.

Det är avgörande att utvärdera hur enkelt det kommer att vara att fästa de olika munstyckena, eftersom du vill att det ska vara snabbt och enkelt samtidigt som det är säkert. Kommer du ihåg vilka temperaturer din ogräsbrännare kommer att nå? Munstycket kommer att vara nära dessa temperaturer, så du vill inte att de ska lossna vid fel tidpunkt.

Brinntid

En reglerventil som låter dig slå tillbaka hur mycket låga som sparkas ut är en välsignelse för att öka effektiviteten. Vissa ogräsrensningsjobb kräver helt enkelt inte fullgasanvändning och du kommer att spara mycket pengar över tiden med en noggrann flamhantering. Som med alla aspekter av att köpa en ogräsbrännare, vinkla en tank i linje med dina behov snarare än att förvänta dig en lösning som passar alla. Tänk också på hur lätt det är att tända facklan och huruvida du behöver använda en öppen låga eller inte för att starta förfarandet. Detta är uppenbarligen inte det bästa alternativet eftersom din hand kommer att vara alldeles för nära där lågan startar.

Är du sugen på att köpa en sekatör? Klicka här. 

Vanliga frågor om ogräsbrännare

Är ogräsbrännare skadliga för trädgården?

Innan behandlingen påbörjas är det viktigt att rensa trädgården från brännbara föremål. I kategorin ingår döda grenar, löv, höstackar m.m. En vanlig ogräsbrännare ogräsbrännare fungerar bäst på ogräs på höjd (3-5 centimeter). Kemiska metoder är mer lämpade för högre ogräs.

För att skydda prydnadsväxter och värdefulla växter, håll låga nivån låg och arbeta genom ogräset i en jämn takt. Brännprocessen är klar när ogräs förvandlas till en matt färg. En annan faktor är säsongen. Brinnande ogräs under torrperioden kan utgöra farliga brandrisker. För giftiga växter behöver användarna herbicider eller manuella ogräsrensningsmetoder eftersom brinnande giftiga växter ofta orsakar dödliga allergiska reaktioner.

Kan du använda en värmepistol för att döda ogräs?

Värmepistoler kan bränna ogräset helt, men denna metod är ineffektiv. De 3 huvudorsakerna inkludera. Lång behandlingssession: Användare måste investera tid med att använda en värmepistol eftersom den utrotar ogräs i låg hastighet. Detta ger en stor driftskostnad på sikt. Dessutom kommer användare att uppleva obekväm handtrötthet och ryggsmärtor.

Skador på jorden: Kraften från värmepistoler är svår att kontrollera, vilket kommer att minska jordkvaliteten efter ogräsdödningsprocessen. Vid behandling av korta ogräs kan lågan också skada närliggande växter. Låg säkerhetsnivå: Slang för ogräsbrännare är den mest rekommenderade fördelen från recensioner av ogräsbrännare. Denna slang håller användare på säkert avstånd från lågan. Värmepistoler, tvärtom, ger bara ett litet utrymme från handtaget till spetsen.

Hur fungerar en ogräsbrännare?

Vanligtvis antingen drivna av gas eller el, ogräsbrännare är bärbara facklor som är designade för att snabbt producera en intensiv mängd värme. Denna värme, som oftast är i form av en öppen låga, riktas mot oönskade växter för att förstöra cellerna i deras stjälkar. Detta förhindrar sedan att dessa växter kan ta i sig näring och vatten, vilket gör att de dör på några timmar. Låt oss inse det – det finns så många trädgårdsprodukter där ute som lovar att göra mirakel, men som bara blir ett enormt slöseri med pengar.

Detta är inte fallet när det gäller ogräsfacklor, så länge du väljer en bra modell. Du måste också se till att du använder din ogräsbrännare vid rätt tidpunkt i en växts livscykel för att effektivt döda den. Yngre ogräs som eldas under våren och försommaren kommer att vara mycket lättare att utrota än äldre och vedigare ogräs. Perenner kan också växa ut igen om ett par veckor, men allt du behöver göra är att gå en runda till med din ogräsbrännare. Gör detta några gånger och du kommer snart att tömma rötterna på växterna, vilket gör att de äntligen dör.

Hur mycket kraft behöver jag?

Det spelar ingen roll om en ogräsbrännare är lätt eller kraftig, chansen är stor att den kommer att producera en låga med en värme fullt tillräckligt.  Men skillnaden ligger i volymen på den lågan. Mycket små och lätta ogräsbrännare kommer vanligtvis inte räcka, medan de större lättviktsversionerna ligger på cirka brukar funka. Kraftiga ogräsbrännare är ofta mer kraftfulla, med vissa som till och med når en mer än önskad effekt.

Behöver jag en utbytbar brinnspets?

Annars känd som “klockan”, den brinnande spetsen sitter i slutet av en ogräsbrännares stav, och det är här lågan kommer från. Ju större klocka, desto större låga. De flesta modeller kommer att ha en fast brinnande spets, med storlekar som vanligtvis varierar. Men några av modellerna där ute har utbytbara brinnspetsar, vilket innebär att du kan byta ut spetsen mot en av en annan storlek för att få en större eller mindre låga.

Du kanske tror att en större låga är bättre när det gäller att bekämpa ogräs, men det är inte alltid fallet. Inte bara kan en för stor låga skada närliggande växter när du renar ogräs i din trädgård, utan större lågor kommer också att ha en kortare brinntid, eftersom mer gas används.

Hur lång är slangen?

Detta gäller egentligen bara den som vill köpa en kraftig ogräsbrännare, eftersom det är slangen som kopplar brännaren till en bensintank. Helst vill du ha en så lång slang som möjligt. Ju längre den är, desto mindre behöver du plocka upp tanken när du vill använda din ogräsbrännare i olika delar av din trädgård.

Vad finns det för extrafunktioner?

Propantankar – dessa är ett måste om du vill ha en gasdriven ogräsbrännare, men de flesta modeller kommer inte med en propantank. Men du kanske kan hitta en bra affär om du köper de två tillsammans från samma säljare. Propan – om du går för en kraftig ogräsbrännare, kan en propanvagn verkligen bespara dig en del arbete. Istället för att behöva släpa din tank och brännare runt en trädgård, kan du enkelt köra dem istället.

Klämventil – dessa kan vara ganska användbara om din ogräsbrännare inte redan levereras med en klämventil. Det ger dig extra kontroll över hur stor din producerade låga är, vilket också kan spara pengar när det kommer till hur mycket gas du använder totalt.

Hur fungerar en ogräsbrännare?

Ogräsbrännaren arbetar med värme. Gasdrivna enheter kan utveckla temperaturer långt över 1 000 ° C. Det är tillräckligt för att förstöra även tuffa, fleråriga växter. Testrapporten för ogräsbrännare visade att det inte på något sätt är nödvändigt att helt bränna ogräset. En lätt beröring räcker för att plantan ska dö. Det finns ingen anledning att helt bränna ogräset till aska. Vid djupgående rötter måste dock värmen verka lite längre.

Var ska man köpa en ogräsbrännare?

Vi rekommenderar att du köper från en bra webbutik. Där har du ett mycket större utbud jämfört med en järnaffär eller trädgårdsanläggning. Med några få musklick kan du göra en prisjämförelse för ogräsbrännare inom några minuter. Butiken publicerar en detaljerad beskrivning för varje produkt, som fungerar som en köpguide för ogräsbrännare. Ytterligare information tillhandahålls genom bland annat vår guide.

Varför bör jag köpa en elektrisk ogräsbrännare?

Varför skulle jag behöva köpa den bästa elektriska ogräsbrännaren? Låt oss gå direkt till saken – ogräs är botten av nästan alla trädgårdsmästares liv. Oavsett om du har en liten uteplats, en stor trädgård eller bara en uppfart på framsidan av ditt hus … du kan vara säker på att ett ogräs kommer att komma med någon gång och förstöra det vackra, snygga utseendet du har strävade efter att uppnå. Inte bara detta, utan om du står ut med det där ogräset, så innan du vet ordet av kommer det att bli två, sedan tre och plötsligt kommer din trädgård att vara full av dem. Med de rätta förhållandena kan ogräs faktiskt växa 5 cm på en DAG. Så det är inte konstigt att de verkar växa upp över natten och ta över hela din trädgård.

Det finns några olika alternativ som du kommer att ha för att ta bort ogräs från din trädgård. Det första kommer att vara att bara gå på händer och knän och slita ut dem, men det finns många brister i denna plan. För det första kommer du att tycka att jobbet är otroligt tidskrävande (och ganska ofta frustrerande), inte bara detta utan du riskerar också att dra i huvudet på ogräset men inte i rötterna, så det växer tillbaka lika snabbt.

Ditt andra alternativ är att spraya eller hälla ett ogräsmedel på de drabbade områdena. Detta är dock inte alltid idealiskt om du har barn eller djur som kommer att dela utrymmet eftersom vissa ogräsbrännare kan vara giftiga. Inte bara detta, utan du riskerar också att påverka jorden runt ogräset och skada några av de växter som du VILL behålla.

Problemen som den löser

Om det är dessa problem du har för tillfället så är chansen stor att du behöver en elektrisk ogräsbrännare. Varför slåss med varje enskild rot, eller hälla rätt mängd mördare, när du bara kunde bränna bort de små demonerna. En elektrisk ogräsbrännare eller eko ogräsbrännare kommer att brinna ner till roten av ogräset, vilket gör dem lätta för dig att sedan bara lyfta upp ur marken, för att aldrig ses igen. Detta är ett mer ekonomiskt vänligt, snabbare och mycket enklare sätt att befria din trädgård från ogräs. Vi är säkra på att du nu är inställd på att äga den bästa elektriska ogräsbrännaren som finns – så fortsätt läsa för allt du behöver veta.

Vad ska jag göra om min trädgård håller på att förstöras av ogräs?

Om din trädgård övertas av ogräs, dina favoritväxter stryps och du inte kommer ihåg när du senast såg dina gatstenar ordentligt, leta inte längre – den här delen av artikeln är perfekt för alla som har bråttom att börja ta bort det där irriterande ogräset och börja njuta av deras trädgård igen. Vi kommer att se till att du känner till din ogräsbrännare från din flamrensare och din trädgårdslågapistol från din ogräsbrännare.

Vilken garanti får jag med en elektrisk ogräsbrännare?

Du kommer vanligtvis att upptäcka att elektriska ogräsbrännare kommer med mellan 1 och 3 års garanti. Vi hittade dock några modeller som har utökade garantier om du registrerar produkten online vilket är väl värt att göra. Vi hittade också några modeller som erbjuder 2 års garanti men detta är bara för att inkludera vissa delar, eller delar och inte arbete så detta är värt att kolla efter.

Behöver jag använda min elektriska ogräsbrännare i torrt väder?

Tekniskt sett kommer du att kunna använda din ogräsbrännare om ogräset är blött, men det kommer definitivt att ta längre tid för ogräset att brinna bort. Inte bara detta, utan elektriska ogräsbrännare kommer inte att vara helt vattentäta, så vi skulle inte rekommendera att använda den i regn om möjligt.

Hur fungerar en elektrisk ogräsbrännare?

En elektrisk ogräsbrännare är i grunden en miniatyr, bärbar ugn. Genom att låta brännaren nå maximal temperatur och sedan placera den över toppen av ogräset i fråga i några sekunder (normalt mellan 5 och 10 sekunder) dödar den extrema värmen som sprider sig ner genom ogräset och marken runt det. cellerna i ogräset. Detta hjälper till att inte bara döda bladen och stjälken så att ogräset inte växer, utan kommer också att döda rötterna så att det inte kan växa tillbaka igen. Detta gör dem också mycket lättare att sedan bara dra upp ur marken.

Är elektriska ogräsbrännare bra?

Med tanke på alternativen av kemikalier som inte är bra för husdjur, barn eller miljön i allmänhet, gör elektriska ogräsbrännare ett ganska bra jobb. Det finns en tid och en plats för ogräsbrännare men där det är möjligt runt hemmet är åtminstone en elektrisk ogräsbrännare perfekt.

Är elektriska ogräsbrännare säkra?

Elektriska ogräsbrännare är mycket säkrare än gasolbrännare, propangräsbrännare och deras kemiska alternativ, men det finns fortfarande risker. Du måste vara försiktig när du arbetar nära torrt gräs och växter med en ogräsbrännare som når cirka 600 grader. Vi rekommenderar att du har en hink med vatten eller en brandsläckare till hands när du arbetar med mycket torrt gräs och växter.

Varför bör jag använda en ogräsbrännare?

Den största fördelen med en ogräsbrännare är att den är kemisk och toxinfri. Det är ett enkelt och praktiskt sätt att döda ogräs utan att behöva använda kemiska ogräsmedel. Detta är bra om du har husdjur eller små barn som kan få i sig alla ogräsmedel du lägger ner.

Är en ogräsbrännare bra för uteplatser?

Ja, en ogräsbrännare är idealisk för användning på ytor som uteplatser. Det kommer att döda ogräset utan att spela på uteplatsen. När du väl har dödat allt ogräs på din uteplats varför inte rengöra den ordentligt? läs vår guide till de bästa uteplatsstädarna. Rensa området från skräp som kan fatta eld.

Är ogräsbrännare bra?

Det korta svaret är, ja. Det långa svaret är lite mer komplicerat, din avsedda användning kommer att avgöra hur användbar eller “bra” en ogräsbrännare är. Om du bara tänker bränna små områden med ogräs så är en ogräsbrännare bra, den kommer att göra det här jobbet perfekt. Om du hoppas kunna rensa ett stort område med ogräs så finns det definitivt bättre lösningar. Men för människor som vill

Hur fungerar tekniken bakom ogräsbrännare?

En ogräsbrännare är en anordning som kan användas för att döda ogräs genom att använda eld för att dämpa deras tillväxt. Det gör det genom att förstöra cellstrukturen i växtbladet som bär ogräset, vilket gör att ogräset självt inte lägger energi på att växa. Som ett resultat slutar det allmänna systemet att växa, vilket betyder att du inte bara blir av med själva ogräset utan också rötterna som håller dem i tillväxt. Detta görs mest effektivt genom en långsam process – att bränna ogräset snabbt och omedelbart kommer bara att få dem att växa tillbaka senare. Genom att introducera värme gradvis kan du effektivt stoppa tillväxtprocessen.

Vilka är typerna av ogräsbrännare och vad är deras skillnader?

Det finns två olika typer av ogräsbrännare. De olika typerna är märkta efter hur de drivs. Gasbrännare kallas till exempel sådana eftersom de använder gaspatroner. Fördelen med dessa är att brännarna oftast är den billigaste sorten man kan hitta och ofta är lättare, men inte de mest miljömässigt hållbara. Å andra sidan låter elektriska apparater dig bränna ogräs genom elektrisk kraft, något som är mer hållbart men dyrare. Dessa går inte heller att använda omedelbart och måste debiteras i förväg.

Vad ska man titta efter när man köper en ogräsbrännare?

Något som är viktigt att se upp med när man letar efter en ogräsbrännare är längden och styrkan på facklan. Många produkter kommer att ha bättre ogräsbrännare än andra, men om du behöver en bättre ogräsbrännare eller inte beror på vilken detalj du ska använda den till. Till exempel, om du dödar ogräs som är nära och inte nödvändigtvis utom räckhåll, kanske det inte är nödvändigt att skaffa en brännare med en extra lång ogräsbrännare. Detta kan bedömas genom att titta på en produkts kraft.

Den andra viktigaste aspekten av att leta efter en ogräsbrännare är att se till att den kan bära kraft. Detta kan vara skillnaden mellan att skaffa en gas- eller elektrisk ogräsbrännare, eftersom den senare sannolikt kommer att hålla ström längre på grund av laddningstider.

Finns det några tips när man använder ogräsbrännare?

Om du använder en ogräsbrännare rekommenderar vi att du är försiktig med att ta enheten mot dig själv och andra före och efter användning. Detta beror på att produkten kan driva ut en hel del eld, vilket gör den till en potentiell säkerhetsrisk om du är för nära den. Det är också värt att notera att för många produkter kommer slangen att hålla sig väldigt varm ett tag efter att den har använts, vilket gör det nödvändigt att se till att den har svalnat innan den används.

Ett livhack som du kan använda en ogräsbrännare till är för att tina is på din uppfart. Har du någonsin upplevt trappsteg eller grus som är för halt för att gå på efter en snöstorm? Använd den här enheten för att tina upp isen. Var bara försiktig så att du inte tänder eld på gräs under processen.

Varför behöver jag en ogräsbrännare?

Om du är en förstagångsköpare av en elektrisk ogräsbrännare kanske du undrar om de verkligen är allt de påstår sig vara och om du VERKLIGEN behöver en. Det finns så många anledningar till varför en elektrisk ogräsbrännare är det bästa sättet att bli av med ogräs, så låt oss förklara.

Det första vi måste nämna är bara den hastighet med vilken du kan få jobbet gjort. De flesta tillverkare hävdar att du måste hålla den elektriska ogräsbrännaren över området i högst 10 sekunder för att döda ogräset – vi skulle vara villiga att garantera att du spenderar längre tid än att arbeta på tåliga, individuella ogräs. Inte bara det, men eftersom du kan arbeta från en högre höjd har du inte den ökade tröttheten på ryggen och dina knän från att krypa runt i din trädgård och ta bort ogräset.

Inte bara detta, utan normalt när du drar ut ogräs för hand kommer du iväg med en klump av löv och stjälk. Även om detta kommer att hämma tillväxten av ditt ogräs kommer det inte att döda det helt eftersom rötterna fortfarande finns där. En elektrisk ogräsbrännare kommer att döda både bladen och rötterna så att du kan vara säker på att irriterande ogräs inte kommer tillbaka.

Din andra konkurrent för ogräsborttagning använder en kemisk ogräsbrännare. Vi erkänner att dessa kan vara ganska framgångsrika i att döda ogräs, men det finns MÅNGA nackdelar. Den första är att om du har husdjur eller små barn som delar ditt trädgårdsutrymme så kan många kemiska ogräsmedel faktiskt vara skadliga för dem också. Inte bara detta, utan du riskerar att döda eller åtminstone skada de växter som du VILL ha i din trädgård som finns runt ogräset. Äntligen, en elektrisk ogräsbrännare kommer att vara mycket bättre för miljön än att hälla eller spraya kemikalier.

Vilken är den bästa styrkenivån?

Temperaturen som du kan uppnå kommer till stor del att bestämmas av effekten på din elektriska ogräsbrännare. Håll utkik efter elektriska ogräsbrännare som kommer att fungera på cirka 2000W eftersom detta kommer att ge dig tillräckligt med kraft för att nå maximala temperaturer och förbättra effektiviteten så att du kan få jobbet gjort.

Ju högre watt, desto mer kommer din elektriska ogräsbrännare att klara av att användas under längre perioder, så om du vet att du har ett stort jobb att slutföra, eller kommer att använda din ogräsbrännare mycket regelbundet då kan det vara värt att leta efter ett ännu högre wattal.

Vilken är den bästa storleken och vikten?

Storleken och vikten på din elektriska ogräsbrännare kommer till stor del att påverka användbarheten av ditt verktyg och hur länge du kan arbeta innan du blir trött. Om du vet att du har ett större utrymme att röra på dig, eller mycket ogräs att kämpa med, måste du se upp för en LÄTT vikt och en LÅNG längd.

Ju längre längden på ditt elektriska ogräsmedel, desto mindre behöver du böja dig när du arbetar, vilket är mycket fördelaktigt för personer med ryggproblem. Vi upptäckte att de flesta modeller varierar mellan cirka 40 cm och 60 cm i längd och mellan 1 kg och 3 kg i vikt, så se till att kontrollera hur din modell står sig när du köper.

Vad kan jag ha för nytta av en ogräsbrännare?

Oavsett om du har en liten uteplats, en stor trädgård eller bara en uppfart framför ditt hus, kommer ett ogräs så småningom att dyka upp och skada det fina, obefläckade utseende du har arbetat så hårt för att få. Inte bara det, men om du tolererar ett ogräs, innan du vet ordet av, kommer det att finnas två, tre, och din trädgård kommer att vara överfull av dem.

Ogräs kan växa 5 cm till 8 cm på en DAG om förhållandena är gynnsamma. Så det är ingen överraskning att de dyker upp från ingenstans och tar över hela din trädgård. Du kommer att ha några olika alternativ för att bli av med ogräs i din trädgård. Det första alternativet är att helt enkelt gå ner på händer och knän och slita ut dem, men denna strategi har många problem. Till att börja med kommer du att tycka att jobbet är extremt tidskrävande (och ofta irriterande); Du riskerar också att dra i huvudet på ogräset men inte dess rötter, vilket gör att det växer ut lika snabbt.

Tillvägagångssätt

Ett annat tillvägagångssätt är att applicera ett ogräsmedel på de drabbade områdena genom att spraya eller hälla den på. Men om du har barn eller djur som kommer att dela utrymmet med dig, är detta inte alltid det bästa alternativet eftersom vissa ogräsbrännare är farliga. Inte bara det, du riskerar också att skada några av de växter du VILL underhålla genom att förändra jorden runt ogräset.

Om du har problem med dessa problem just nu, är du förmodligen i behov av en elektrisk ogräsbrännare. Varför bekämpa varje enskild rot eller hälla rätt mängd mördare när du helt enkelt kan bränna bort de små demonerna? En elektrisk ogräsbrännare eller en eko ogräsbrännare kommer att brinna ner till roten av ogräset, så att du helt enkelt kan lyfta upp det ur marken och glömma det.

Detta är en mer kostnadseffektiv, snabbare och enklare teknik för att bli av med ogräs i din trädgård. Vi är övertygade om att du är fokuserad på att äga den bästa elektriska ogräsbrännaren på marknaden. Om ogräs tar över din trädgård, dina favoritväxter stryps och du inte kommer ihåg när du senast såg dina gatstenar, gå inte längre — det här avsnittet av artikeln är bra för alla som har bråttom att skaffa bli av med det där besvärande ogräset och njut av deras trädgård en gång till.

Är en ogräsbrännare av propan bara till för att ta bort ogräs?

Avsedd användning kommer att informera om vilken typ av propanfackla du bör köpa. Dessa smarta enheter dödar ogräs. Det är helt uppenbart från namnet och deras kärnsyfte. Här är några andra användningsområden för dessa facklor (beroende på storleken du väljer) så att du med en blick kan se vilket välkommet tillägg de gör till alla verktygsskåp:

Tina upp frusna vattenrör, Smält snö eller is, Starta din grill eller lägerelden, Bränn ner eventuella stubbar, Sterilisera instängningsområden och djurburar, Värm asfalt eller märkesjärn, Skala bort färg från allt som inte är brännbart, Löd kopparrör, Allmänt VVS-arbete, Smycketillverkning Vi skulle kunna fortsätta här men den listan borde tydligt visa att en propanfackla kan pressas till handling för mycket mer än att bara bränna bort kvardröjande, envisa ogräs.

Hur går jag tillväga för att komma igång?

Kontrollera din ogräsbrännare och tank noggrant först. All överdriven lukt av gas tyder på en läcka så var försiktig innan du vadar in Öppna försiktigt vredet för propantankens ventil. Du måste kanske gå ett halvt varv

Låt propanen gå genom slangen i 5 sekunder. Justera nålventilen och se till att ficklampsklockan är riktad långt bort från dig och även fri från allt den kan antända. Använd din tändsten så att du får en gnista nära facklan. Justera värmenivån i enlighet med detta och du är redo för att komma igång. När du är helt uppenbar, vad sägs om att använda facklan för att betala för det där irriterande ogräset?

Hur använder man en ogräsbrännare med propan?

Oavsett om det är hemma i trädgården eller för användning på arbetsplatsen, är det fantastiska med propanfackla att de är extremt användarvänliga. Gå mycket långsamt med din tända ogräsbrännare försiktigt. Den sundaste principen är att angripa ogräs när de är unga snarare än att låta dem springa ut och bli helt förankrade. Vår och sommar är de optimala årstiderna för att bryta ut propanfacklan.

Du kan behöva besöka särskilt ogräsinfekterade områden flera gånger under loppet av två veckor. Du behöver inte reducera ogräs till en hög med aska. Om deras utseende förvandlas från ganska glänsande till en matt matt, har du gjort allt som krävs. De kommer gradvis att vissna och dö och ge dig lite värdefull kompost i stället för en ful grodd som förstör din rabatt eller gräsmatta.

Undvik att bränna bruna eller döda växter och starta inte facklan på en varm, torr dag. Var mycket uppmärksam på våra säkerhetstips nedan och att använda en ogräsbrännare ogräsbrännare kan vara roligt och givande samt vara det kanske mest effektiva sättet att döda ogräs och återställa din trädgård till sin forna glans.

Fördelar med att använda en propanångbrännare

Förutom att ha ett urval av andra projekt som du kan vända dig till, är att använda en propanfackla för att skicka ut ogräs i trädgården ett mycket effektivt tillvägagångssätt för vad som kan vara en tröttsam och tröttsam affär. du bara vet alltför väl om du har försökt att rensa ogräs manuellt, det tar tid. Massor av det. Ogräsbrännare facklor har lågor som gör att du nästan omedelbart kan kärva ur ditt ogräs utan att behöva förlita dig på potentiellt skadliga herbicider och armbågsfett.

Vid sidan av ogräs hittar du ofta kvistar och större trädgårdsskräp som du också behöver plocka upp för hand och kassera. Om du har en större trädgård kan detta avfall lätt byggas upp till den grad att det är besvärligt att slänga. Ta en propanfackla och allt du har kvar är tillfredsställelsen av att se över en orörd trädgård utan allt oönskat lövverk.

Vilka säkerhetstips bör jag följa?

Följ några grundläggande säkerhetsriktlinjer och det behöver inte vara farligt att använda en ogräsbrännare.

 • Bär inte löst sittande kläder
 • Se till att du bär stadiga, slutna skor som greppar bra
 • Fortsätt med extrem försiktighet kring barrträd eller vintergröna växter eftersom de är mycket brandfarliga
 • Överväg en trädgårdskompis beväpnad med en slang för att vattna ner brända områden när du fortsätter
 • Övning ger färdighet: experimentera någonstans säkert som en väg tills du är säker på att hantera din ogräsbrännare
 • Använd en lätt beröring. Det finns ingen anledning att kärna ur ogräset till aska.
 • Uppenbarligen, håll din propanfackla borta från giftiga murgröna eller andra giftiga växter. Att andas in röken från dessa trädgårdshot kan vara farligt
 • Var mycket försiktig med att använda en låga på kompost. Det kan glöda ett tag utan att du är medveten om det innan det utvecklas till en oväntad brand
 • Tänd aldrig din propanfackla med tändstickor eller en vanlig tändare. En tändsten med tändsten fungerar bra
 • Sidobränning på varma, torra dagar om möjligt. Sikta på att använda din ogräsbrännare när marken är åtminstone lätt fuktig
 • Ha en brandsläckare till hands

Varför bör jag bränna ogräs i trädgården?

Du har ogräs genom gatstenarna och ogräs vid rabatten. Nu vill du inte ge ditt temperamentsfulla tillbaka någon ursäkt för att börja gnälla. Och du vill inte riskera att glyfosatbaserade ogräsmedel skadar dina växter. Inget problem. En elektrisk ogräsbrännare är bara biljetten för dig.

Traditionella ogräsbrännare rinner av propan eller butan vilket innebär att de måste anslutas till en gasflaska som du måste ha till hands. Nyare elektriska modeller är ganska bekvämare. Koppla bara in en och börja zappa det ogräset. Förutom ogräs kan du också använda dessa verktyg för att bli av med mossa och gräs som spirar genom dina uteplatsplattor och betongblock.

En elektrisk ogräsbrännare har en värmetråd som genererar hög värme inuti kroppen. En fläkt blåser sedan överhettad luft, som har en temperatur på över 600 grader, genom munstycket. När denna överhettade luft fokuseras via konfästet på ett ogräs (eller någon liten växt) i cirka tio sekunder, bryter den ned eller förstör ogräsets inre cellstruktur vilket gör att ogräset vissnar och dör på ett par dagar. Ogräset behöver inte söndras, rökas eller eldas upp, även om det inte sällan är det.

Elektriska ogräsbrännare är mångsidiga och kan med rätta kallas fleranvändningsverktyg. Förutom att använda en för att zappa ogräs, kan du använda den på sommaren för att tända din utomhusgrill och på vintern för att avisa din frusna gångväg. Faktum är att nästan alla modeller levereras med två spetsfästen; ett konfäste för ogräsbränning och en platt kil för att tända grillar. Det här andra tillbehöret är faktiskt användbart för att komma åt ogräs i springor och hörn.

Överväganden och risker

När du använder elektriska ogräsbrännare är det bra att köra enheten på lågtemperaturinställningen i en minut innan du växlar till den höga temperaturen, och även att “växla ner” till den låga inställningen efter att du har slutat använda den och låta den gå. på låg i en minut innan du stänger av den. Och det är ännu bättre att inte röra det mycket varma tillbehöret (eller munstycket) under en längre tid efter att du har slutat använda det.

Dessa relativt nya verktyg har en ineffekt nästan “standardiserad” till 2000 watt. De har också ett ergonomiskt och funktionellt handtag med en öppning nära framsidan. För att förhindra att linan tränger sig på marken kan den dras genom öppningen och sedan träs genom öglan. Och när du vill ställa in ogräsbrännaren på golvet för att svalna efter användning kan den hållas rak och horisontell genom att placera den på resten.

Utöver det kännetecknas olika märken och modeller av fina skillnader som vi tar hänsyn till i våra utvärderingar nedan. Den avgörande faktorn för priset är verkligen inte en “fin skillnad”, men i några andra avseenden, såsom verktygets längd och maxtemperatur, är skillnaderna verkligen små. Dessa faktorer inkluderar byggkvalitet och den övergripande robustheten hos ett verktyg som är avsett för upprepad utomhusanvändning. Även om distinkta egenskaper är ovanliga, lyfter vi fram dessa där de förekommer.

Vad kan jag dra för slutsats av det jag läst?

Att använda en ogräsbrännare kan vara ett otroligt effektivt sätt att döda ogräs och få tillbaka kontrollen över din trädgård. Men det är också värt att upprepa att dessa enheter kan utgöra en potentiell säkerhetsrisk, så oerfarna användare bör vara försiktiga. Med det sagt finns det för närvarande fler och fler tekniker som utvecklas för att höja kraft och längd på lågor, vilket visar en ljus framtid som inkluderar att hjälpa dig att nå ännu mer otillgängliga platser än någonsin tidigare. Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp och att du har den i åtanke nästa gång du är ute efter en ogräsbrännare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top