Bästa solcellsfontänen 2024 – Test av olika sollcellsdrivna fontäner

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Mest naturlik

Star Trading

Ubbink SolarMax

Generic fontän

HI flytande

Solcellsfontäner erbjuder en fascinerande kombination av teknik och estetik. I detta test granskar vi dessa innovativa produkter, och undersöker deras prestanda under olika ljusförhållanden, från strålande solsken till övertäckt himmel.

Vi tittar också på deras design och pris, för att hjälpa dig att hitta den bästa matchningen för dina behov och budget.

Oavsett om du är ny på området eller redan har erfarenhet av solenergi, erbjuder vår genomgång en insiktsfull blick på den nuvarande marknaden för solcellsfontäner. Följ med oss för att ta reda på mer.

Innehållsförteckning

1. Bäst i test – Star Trading

Star Trading

Se bästa priset

Att hitta rätt tillbehör till din trädgård kan vara en utmaning, men med Star Tradings solcellsfontän, upplevde vi en produkt som verkligen förvandlar din utomhusmiljö. Denna solcellsdrivna fontän laddar sitt egna batteri, vilket ger en energieffektiv lösning för ditt fågelbad eller damm.

Specifikationer
Material:Svart plast
Ljusfärg:RGB
Batteri:Li-Ion
Mått (cm):16 x 16 x 10
Munstycken:5 olika

En fascinerande detalj som vi märkte var dess självhushållande natur. Solen laddar panelen, vilket får vattnet att porla, och när mörkret faller, lyser fontänen med färgglada LED-lampor.

Fontänen levereras med fem olika munstycken, vilket ger dig friheten att anpassa fontänens utseende efter ditt eget tycke. Pumpen placeras i botten av paneldelen och ansluts enkelt till solpanelen.

Vi uppskattade att installationen var relativt enkel, men det är viktigt att notera att pumpen inte ska monteras innan den placeras i fågelbadet eller dammen.

En nackdel vi noterade var att den solcellsdrivna fontänen endast fungerar om solen lyser på paneldelen för att ladda batteriet.

Om fontänen är placerad i ett skuggat område, kan detta påverka dess prestanda. Trots detta, var vi överväldigade av dess ljusshow på kvällen, vilket gav en magisk atmosfär till vår utomhusmiljö.

Sammanfattningsvis är Star Tradings solcellsfontän en unik trädgårdsfunktion som kombinerar energieffektivitet med estetik. Dess självhushållande natur och färgglada ljusshow gör den till ett fantastiskt tillskott i vilken trädgård som helst.

Fördelar

 • Drivs av solenergi
 • Levereras med fem olika munstycken
 • Färgglada LED-lampor
 • Lätt att installera

Nackdelar

 • Måste vara helt täckt av vatten

2. Bäst premiumval – Ubbink SolarMax

Ubbink SolarMax

Se bästa priset

Ubbink SolarMax 600 har varit ett spännande tillskott till vår trädgård. Som en dammpump som drivs helt och hållet av solenergi, har den visat sig vara ett utmärkt val för de som är miljömedvetna och samtidigt söker en estetisk vattenfunktion till deras utomhusutrymme.

Specifikationer
Solpanel:10 W
Driftspänning:18 V
Mått (cm):40 x 25,5 x 2,5
Temperaturer:+5 °C till +35 °C
Kabellängd:5 meter

Installationen av SolarMax solcellsdrivna fontän var förvånansvärt enkel, vilket underlättar för dem som inte är tekniskt kunniga. Underhållet var också minimalt, vilket gjorde att vi kunde njuta av dammen utan att ständigt behöva bekymra oss över pumpens skick.

Ett märkbart inslag var att denna pump fungerar oberoende av elnätet, vilket gör det möjligt att placera den var som helst i trädgården.

Vi blev imponerade av hur SolarMax solcellsfontän använde solenergi för att driva en vacker vattenfunktion. Cirkulationshastigheten kunde nå upp till 610 L/tim, beroende på solljuset, vilket skapade en levande och livfull atmosfär runt dammen.

En nackdel vi märkte var dock att solcellsfontänens prestanda kraftigt beror på solljusintensiteten. Under molniga dagar eller i skuggiga områden kan pumpens kapacitet minska, vilket kan påverka dess allmänna prestanda.

Trots detta, fann vi SolarMax 600 vara ett robust, hållbart och miljövänligt alternativ till konventionella trädgårdspumpar. Dess förmåga att använda solenergi för att skapa en vacker vattenfunktion gör den till ett utmärkt val för alla trädgårdsägare.

Fördelar

 • Drivs av solens energi
 • Enkel att installera och underhålla
 • Hög cirkulationshastighet
 • Robust och hållbar

Nackdelar

 • Ingen batteriförvaring

3. Bäst budgetval – Generic fontän

Generic fontän

Se bästa priset

Vårt test av Generic Fontän visade oss hur mycket en enkel, solcellsdriven fontän kan addera till en trädgårds estetik.

Specifikationer
Material:Svart plast
Prisvärd:Ja
Munstycken:6 olika
Design:Modern
Porta bel:Ja

Denna lilla produkt har en otrolig förmåga att förvandla trädgårdens atmosfär från vanlig till underbart mysig med sitt sprutande vatten under soliga dagar.

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna solcellsfontän är dess solcellsteknik, som inte bara gör den miljövänlig men också mycket praktisk.

Den behöver ingen el, vilket gör att den kan placeras var som helst i trädgården, oavsett hur långt bort det närmaste uttaget är. Den är särskilt trevlig i en pool, damm, eller fågelbad, där det sprutande vattnet blir en attraktiv funktion som fångar ögat.

Vi uppskattade att Generic Fontän levereras med sex olika munstycken. Detta gav oss möjlighet att ändra vattnets utseende och stil, vilket skapade ett varierat och dynamiskt inslag i trädgården. Fontänen var också estetiskt tilltalande och höll en hög kvalitet trots dess överkomliga pris.

Det är värt att notera att, eftersom solcellsfontänen drivs av solceller, fungerar den endast under dagtid när solen skiner. Denna begränsning innebär att fontänen kan vara inaktiv under molniga dagar eller på natten.

Sammanfattningsvis har vi funnit Generic solcellsdriven fontän att vara ett värdefullt tillägg till vår trädgård, tack vare dess solcellsteknik, olika munstyckesalternativ och prisvärdhet. Den har en stark förmåga att skapa en mysig atmosfär, vilket gör den till en utmärkt investering för trädgårdsägare.

Fördelar

 • Mångsidiga munstycken
 • Prisvärd
 • Portabel och flexibel

Nackdelar

 • Kan vara inaktiv vid dåligt väder
 • Färgvalen är begränsade

4. Mest naturlik – HI flytande

HI flytande

Se bästa priset

HI Flytande, en soldriven och flytande fontänpump, klädd i lotusbladets form, blev en omedelbar hit i vårt test. Denna fontän med solceller blandar perfekt skönhet med praktikalitet och adderar inte bara syre till vattnet, utan avger också fyra vackra vattenflöden.

Specifikationer
Diameter:28 cm
Material:EVA, silikon
KlassningIP68
Temperaturer:+5 °C till +35 °C
Munstycken:4 olika

Dess gröna färg och design i form av ett lotusblad var verkligen estetiskt tilltalande och blev en utmärkt konstnärlig detalj i dammen.

Dessutom var det roligt att observera hur fontänen lyste upp med ett mjukt, behagligt ljus, vilket ytterligare bidrog till dammens charm. Installationen var smidig och okomplicerad, med endast munstycket som behövde klickas på plats.

Driften av HI Flytande var också imponerande. Tack vare solenergin behövde vi aldrig byta batterier, vilket sparade både tid och pengar. Den maximala fontänhöjden på 50 meter var verkligen en syn att se, och de fyra olika munstyckena tillät oss att anpassa vattenflödet till våra önskemål.

En punkt att notera är dock att HI Flytande endast är lämplig för utomhusbruk, och att den fungerar bäst i vattentemperaturer mellan +5 °C och max, +35 °C. För dem som bor i kyligare klimat kan detta vara en begränsning.

Även med detta sagt, har HI Flytande mer än levt upp till förväntningarna. Med dess unika lotusdesign, soldrivna drift och imponerande vattenflöden, har denna solcellsfontän skapat en betagande atmosfär som förhöjt vår dammupplevelse.

Fördelar

 • Solcellsdriven
 • Estetiskt tilltalande design
 • Lätt installation
 • Fyra munstycken

Nackdelar

 • Begränsade temperaturer för användning

5. LED-belysning – Lumineo 893034

Lumineo 893034

Se bästa priset

Lumineo 893034 är en modern och elegant trädgårdsfontän utrustad med LED-belysning och drivs av solenergi. Under våra tester visade den sig vara mer än bara en dekorativ detalj, den blev en central punkt i vår trädgård.

Specifikationer
Material:Plast
Mått (cm):16 x 3,5
Vattenbehov:Lågt
Design:Modern
Belysning:LED

Designen av Lumineo är verkligen modern, med rena linjer och minimalistisk stil. Den passade utmärkt in i alla miljöer vi placerade den i, oavsett om det var en lummig trädgård eller ett modernt utomhusutrymme. Dessutom är den tillverkad av slitstark plast, vilket gjorde den hållbar nog att motstå vädrets växlingar.

En av de mest imponerande aspekterna med Lumineo är dess låga vattenbehov. Trots att den är en solcellsdriven fontän behövde den inte mycket vatten för att fungera, vilket var en betydande fördel. Detta gjorde det möjligt för oss att njuta av en vacker vattenfunktion utan att oroa oss för stora vattenräkningar eller slöseri med naturresurser.

LED-belysningen på Lumineo tillförde en annan dimension till vår upplevelse. Det varma ljuset skapade en inbjudande atmosfär, vilket gjorde våra kvällar i trädgården ännu mer speciella. Skyddsklassningen IP68 bekräftade också att den kan stå emot diverse väderförhållanden, vilket ger ännu mer trygghet.

Trots alla dessa positiva aspekter, finns det en nackdel att notera. Lumineo 893034 är endast lämplig för utomhusbruk. Så om du letar efter en solcellsdriven fontän att ha inomhus, kanske du behöver leta vidare.

Trots detta var Lumineo 893034 en stor framgång under våra tester. Dess moderna design, solcellsfunktion, och LED-belysning gjorde den till en unik och värdefull tillägg till vårt utomhusliv.

Fördelar

 • Modern design
 • Lågt vattenbehov
 • LED-belysning

Nackdelar

 • Plastkonstruktion kan vara mindre hållbar än metall

6. Cool design – 24hshop Solar

24hshop Solar

Se bästa priset

24hshop Solar är en elegant och användarvänlig solcellsdriven fontän som ger liv till din trädgård. Genom våra tester upptäckte vi att denna produkt förenklar processen att ha en trädgårdsfontän avsevärt, eftersom den undviker komplicerade installationer och driftskostnader.

Specifikationer
Storlek:187 mm
Munstycken:3 olika
Installation:Enkel
Underhåll:Lätt
Start:Automatisk

Att ställa upp och använda 24hshop Solar kunde inte vara enklare. Det krävs ingen installation och allt vi behövde göra var att placera fontänen där vi ville ha den och låta solen göra resten. Pumpen startade automatiskt vid solljus, och vi märkte att prestandan förbättrades ju mer solljus den fick.

Vi älskade också flexibiliteten som de olika sprinklerhuvudena gav oss. Dessa tillät oss att skapa olika vattenflöden och effekter, vilket gav oss möjlighet att anpassa utseendet på vår solcellsdrivan fontän efter våra egna önskemål.

Detta, tillsammans med dess estetiska design, gör 24hshop Solar till en utmärkt dekoration för trädgårdar, dammar och fågelbad.

En viktig aspekt att nämna är dock att fontänens prestanda är direkt kopplad till mängden solljus den får. Under molniga dagar, eller när den placeras i skuggan, minskar pumpens flöde eller kan till och med stanna helt.

Trots detta överträffade 24hshop Solar våra förväntningar i alla andra aspekter. Dess enkla användning, flexibiliteten hos de olika sprinklerhuvudena, och dess bidrag till att förbättra undervattenslivet genom att lufta vattnet gör det till ett utmärkt val för alla som vill förvandla sin trädgård eller uteplats till en vacker och livfull vattenskulptur.

Fördelar

 • Enkel installation
 • Olika sprinklerhuvuden för olika flöden
 • Bidrar till undervattenslivets förbättring

Nackdelar

 • Storleken kan vara för stor för mindre dammar eller fågelbad

7. Mångsidig – INF solfontän

INF solfontän

Se bästa priset

INF solfontän är en imponerande enhet som definitivt lever upp till förväntningarna. Under vår testprocess fann vi denna vattenfontän vara en fantastisk tillgång för att skapa en vacker och atmosfärisk utomhusmiljö.

Specifikationer
Fontänhöjd:35 – 65 cm
Belysning:RGB
Munstycken:4 olika
Material:ABS plast
Diameter:18 cm

Det första som verkligen tog vår uppmärksamhet var fontänens solcellsdrivna funktion. Den behöver bara några sekunder av direkt solljus för att börja fungera, och det gör en märkbar skillnad i både energieffektivitet och användarvänlighet.

Solcellsfontänen kan spraya vatten 35 till 65 cm upp i luften, beroende på solens styrka, vilket ger en riktigt attraktiv effekt.

Vi var också imponerade av den RGB LED-belysningen som INF solfontän har. Denna funktion lyfter verkligen fontänens estetiska värde till en ny nivå, särskilt i mörkret. Färgerna är levande och skapar en vacker atmosfär runt fontänen.

Fontänens fyra olika munstycken ger användaren möjligheten att personligen anpassa effekterna på vattnet som sprayas. Detta ger fontänen en stor variation och gör att varje användare kan ha en unik upplevelse.

Trots dessa fantastiska egenskaper är det viktigt att notera att solcellsfontänens prestanda är helt beroende av solens styrka. Vid svagare sol eller molniga förhållanden kommer pumpen inte att fungera kontinuerligt. Detta innebär att fontänens effektivitet kan variera beroende på vädret.

Trots detta är INF solfontän en stark konkurrent på marknaden för utomhusdekorationer. Dess unika funktioner, inklusive solcellsteknik och LED-belysning, samt möjligheten att anpassa vattenflödet, gör den till ett utmärkt val för alla som vill förbättra sin utomhusmiljö.

Fördelar

 • Drivs av solenergi
 • Stämningsfull RGB LED-belysning
 • Fyra olika munstycken för anpassat vattenflöde
 • Mångsidig användning

Nackdelar

 • Kräver regelbunden rengöring

8. Hög kvalitet – SOG Solar

SOG Solar

Se bästa priset

SOG Solar är en solcellsdriven vattenfontän som tydligt står ut från mängden med sin höga kvalitet och praktiska funktioner. Vår testprocess visade att denna fontän med solceller inte bara är ett attraktivt tillskott till trädgårdar, dammar och fågelbad, utan också en betrodd följeslagare som ökar vattnets cirkulation och fräschhet.

Specifikationer
Munstycken:6 olika
Hållare:Inbyggd
Ljud:Avkopplande
Energikostnad:Ingen
Underhåll:Enkel

Den inbyggda pumpen som kommer med SOG Solar är ett riktigt plus. Det skyddar fontänen genom att förhindra att det blir för lite vatten i den, vilket vi tyckte var särskilt användbart för att hålla fontänen i optimalt skick över tiden.

Dessutom har den inbyggda hållare som förhindrar den solcellsdrivna fontänen från att röra sig runt i vattnet, vilket säkerställer att den förblir fixerad på ett ställe.

En av de stora fördelarna med SOG Solar är dess sex olika munstycken. Dessa möjliggör anpassning av vattenflödet till våra egna preferenser och skapar en vacker vattenvisning som är lika tilltalande för ögat som det är lugnande för örat.

Vi älskade ljudet av vattnet som stiger upp ur fontänen och sedan faller ner igen. Det skapade en avkopplande atmosfär som förhöjde upplevelsen av vår utomhusplats.

SOG Solar drivs av solljus, vilket gör den till en energieffektiv lösning. Emellertid är fontänens prestanda direkt beroende av mängden solljus den får. Under gråa eller molniga dagar kan dess funktion vara något begränsad.

Trots detta, överväger SOG Solars många fördelar definitivt denna mindre nackdel. Med sin höga kvalitet, hållbarhet, och de många anpassningsmöjligheterna den erbjuder, är SOG Solar en överlägsen solcellsdriven vattenfontän som vi varmt kan rekommendera till alla trädgårdsentusiaster.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Skyddande inbyggd pump
 • Flera munstycken för anpassat vattenflöde
 • Stabil position tack vare inbyggda hållare

Nackdelar

 • Är mindre effektiv på molniga dagar eller i skuggade områden
 • Vattnets ljud kan vara störande för vissa.

Hur vi utförde vårt test av solcellsfontäner 2024

Innan vi går in på djupet av vårt utforskande av solcellsfontäner, låt oss först förklara hur vi gick tillväga för att säkerställa rättvisa och konsekventa förhållanden i vårt test.

Vi ville verkligen se vilken fontän som var “bäst i test” i olika scenarier, och för att göra det, var vi tvungna att sätta upp ett noggrant genomtänkt experiment.

Förberedelser inför testet

För att testa solcellsfontäner på bästa sätt, var det viktigt att skapa en testmiljö som efterliknade verkliga förhållanden så nära som möjligt.

Vi valde att utföra testen utomhus under både soliga och molniga dagar för att se hur de presterade under olika väderförhållanden. Vi fyllde varje fontän med lika mycket vatten från samma källa för att säkerställa rättvisa och konsekvent jämförbara resultat.

Steg för steg genom vårt test

Vi började testprocessen med att sätta upp varje solcellsdrivna fontän individuellt. Därefter följde vi noggrant instruktionerna som tillhandahölls av varje tillverkare.

Vi testade varje fontän flera gånger under dagen, på morgonen, mitt på dagen och på eftermiddagen, för att se hur de reagerade på olika solintensiteter.

Praktiskt genomförande av testet

Under testerna uppmärksammade vi särskilt följande punkter:

 • Hur snabbt fontänen började fungera när den utsattes för solen
 • Kvaliteten och höjden på vattenflödet vid olika solintensiteter
 • Om det fanns någon märkbar skillnad mellan fontäner med och utan batteri
 • Om belysningen (om sådan fanns) fungerade tillfredsställande när det blev mörkt
 • Vi observerade även varje fontäns prestanda under molniga förhållanden

Vi gjorde dessa observationer för att kunna utvärdera vilken produkt som verkligen var bäst i test.

Vi ville ge er, våra läsare, den mest noggranna och relevanta informationen för att ni ska kunna köpa en solcellsdriven fontän som passar era behov bäst. Med detta sagt, låt oss nu prata om hur vi bedömde testresultaten.

Bedömning av testresultaten

När alla tester var genomförda, samlade vi all data för att utvärdera resultaten. Vi tittade på prestanda under olika förhållanden, respons på solintensitet, kvaliteten på vattenflödet, användarvänlighet och tilläggsfunktioner som belysning.

Vi bedömde också varje solcellsfontäns estetiska tilltalande. Denna omfattande utvärdering hjälpte oss att bestämma vilken produkt som bland annat skulle kategoriseras som “bäst i test”, bästa billiga solcellsfontän och bästa solcellsfontän med belysning.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma hållbarheten utförde vi också långtidstester. Vi lät solcellsfontänerna fungera kontinuerligt under flera dagar, oavsett väder, för att se hur de klarade av konstant användning.

Vi observerade också hur snabbt alger och smuts ackumulerades i vattnet och hur detta påverkade fontänens prestanda. Detta gav oss en bra bild av vad man kan förvänta sig när man köper en solcellsfontän när det gäller underhåll och hållbarhet.

Säkerhet och tillförlitlighet

När det kommer till säkerhet och pålitlighet är det viktigt att notera att solcellsfontäner generellt sett är säkra produkter.

De har inga rörliga delar som kan orsaka skada och de använder sig av solenergi, vilket innebär att det inte finns någon risk för elektriska störningar.

Under vårt test märkte vi dock att vissa modeller var mer robusta än andra vid oväntade händelser som starka vindar eller om de råkade tippa över. Vi uppskattade särskilt de modeller som hade en inbyggd säkerhetsfunktion som stängde av pumpen när vattennivån blev för låg.

Jämförelse av butiker som säljer solcellsfontäner – Biltema, Clas Ohlson, Bauhaus, Rusta och Jula

Att välja rätt solcellsfontän för din trädgård kan vara en utmaning, särskilt med alla alternativ som erbjuds av olika butiker.

Vilken fontän blir bäst i test? Vi har bland annat granskat utbudet av solcellsfontäner från fem av Sveriges mest populära detaljhandelskedjor – Biltema, Clas Ohlson, Bauhaus, Rusta och Jula – för att hjälpa dig i ditt val.

Biltema – Funktionella och prisvärda

Biltema erbjuder ett bra sortiment av solcellsfontäner som inte bara är prisvärda men också funktionella.

Här hittar du fontäner som kan ge din trädgård både skönhet och behagligt ljud. Biltemas fontäner presterade konsekvent väl i vår testning, vilket gör dem till ett starkt alternativ för de med en begränsad budget.

Clas Ohlson – Kvalitet och mångfald

Clas Ohlson erbjuder ett brett utbud av solcellsfontäner i olika stilar och storlekar. Deras kvalitetsfontäner är kända för sin hållbarhet och de erbjuder flera olika designval.

Mångfalden och kvaliteten hos Clas Ohlsons fontäner gjorde dem till en stark konkurrent i vårt test av solcellsdrivna fontäner.

Bauhaus – Moderna och hållbara

Bauhaus sticker ut med sina moderna och hållbara solcellsdrivna fontäner . Deras fontäner är ofta tillverkade av hållbara material och designade för att tåla olika väderförhållanden.

Bauhaus utbud av estetiskt tilltalande och hållbara fontäner var en höjdpunkt i vår testning.

Rusta – Prisvärd och pålitlig

Rusta erbjuder prisvärda och pålitliga solcellsfontäner. De har ett brett sortiment av fontäner i olika stilar och storlekar, perfekta för alla typer av utomhusutrymmen.

Rustas fontäner erbjuder en tillförlitlig lösning för dem som vill lägga till en touch av elegans i sin trädgård utan att bryta banken. Deras fontäner presterade konsekvent bra i vår testning.

Jula – Stilfulla och innovativa

Jula står ut för sitt utbud av stilfulla och innovativa solcellsfontäner. Deras fontäner kombinerar stil med funktionalitet, och de erbjuder även fontäner med unika egenskaper som LED-ljus. Julas fontäner, med sin stil och innovation, var en favorit i vårt test.

Sammanfattning

Valet av din idealiska fontän med solceller beror helt på dina personliga behov och preferenser.

Oavsett om du letar efter en solcellsfontän från Biltema, Clas Ohlson, Bauhaus, Rusta eller Jula, kan du vara säker på att hitta en fontän som passar just ditt utrymme och smak.

Fem viktiga punkter att tänka på innan du använder din solcellsfontän

Att skapa en trivsam atmosfär i trädgården kräver både tid och eftertanke. Bland de många alternativen för att göra din trädgård till en inbjudande oas, har solcellsfontäner blivit alltmer populära.

Dessa föremål erbjuder en charmig mix av vackra visuella effekter och ljuvlig bakgrundsmusik från vattnet. Men, innan du drar igång med din bästa solcellsfontän, har vi samlat några råd som vi tycker är värda att beakta.

Placeringen är viktig

Under vår testprocess fann vi att placeringen av din solcellsfontän spelar en väsentlig roll. Faktum är att de fungerar bäst när de är placerade där solen skiner mest under dagen.

Om din fontän är belägen vid poolen, försäkra dig om att den inte hamnar i skuggan från din trädgårdsbelysning eller andra strukturer. Vi märkte att fontänen presterar betydligt bättre om den placeras på en öppen plats där den kan ta emot maximalt med solljus.

Vattenkällan

Under testet observerade vi att det är viktigt att ha en pålitlig vattenkälla i närheten. Det kan vara så enkelt som en vattenslang eller en närliggande vattentunna.

Oavsett källa, bör du se till att där alltid finns gott om vatten som din solcellsdrivna fontän kan flyta runt i.

Rengöring och underhåll

Rengöring och underhåll är något som kan påverka prestandan och livslängden på din solcellsfontän.

Under vårt långtidstest upptäckte vi att alger och smuts kan ackumuleras snabbt. Regelbunden rengöring med en mjuk borste eller en vattenspruta kan hålla din fontän i toppskick.

Kontrollera vattenflödet

De flesta fontäner med solceller kommer med justerbara inställningar för vattenflödet. Genom att noggrant testa dessa inställningar kan du hitta det flöde som ger den bästa balansen mellan estetik och ljud.

Vi hittade ofta den mest tillfredsställande inställningen genom att prova oss fram under testperioden.

Komfort och säkerhet

Slutligen, när du väl har fått din solcellsfontän att fungera, kanske du vill koppla av och njuta av utsikten. Vi fann att att ha en bekväm trädgårdsbänk eller annan sittplats nära fontänen kan förhöja upplevelsen avsevärt.

Vad gäller säkerhet rekommenderar vi att du regelbundet kontrollerar pumpen och andra delar för eventuella skador eller slitage.

Med dessa tips hoppas vi att du kommer kunna njuta av din solcellsfontän under många år framöver, och kanske till och med hitta din egen “bäst i test” bland solcellsfontänerna.

Vanliga frågor om solcellsdrivna fontäner 2024

Vad är priset för en solcellsfontän?

Solcellsfontäner kan variera i pris. Alltifrån runt 200 kronor för enklare modeller till över 1000 kronor för de med fler funktioner som belysning och inbyggt batteri.

Hur fungerar en solcellsfontän egentligen?

En solcellsfontän fungerar genom att solcellspanelen samlar in solenergi, som sedan driver en liten pump som cirkulerar vattnet.

Går det att använda en solcellsfontän även under molniga eller regniga dagar?

Ja, många solcellsfontäner har inbyggda batterier som lagrar energi för att användas när det är molnigt eller regnigt.

När behöver jag rengöra min solcellsdrivna fontän?

Det är bra att rengöra din solcellsfontän ungefär en gång i månaden, men det kan variera beroende på vattnets renhet och fontänens design.

Är det okej att använda vatten från min trädgård i en solcellsfontän?

Ja, du kan definitivt använda trädgårdsvatten i en solcellsfontän. Kom dock ihåg att vattnet ska vara så rent som möjligt för att minska tillväxten av alger och öka fontänens livslängd.

Hur länge kan jag förvänta mig att min solcellsfontän varar?

En solcellsfontän kan hålla i flera år, beroende på skötsel och kvaliteten på materialet. Regelbunden rengöring och undvikande av extrema temperaturer ökar chansen för längre hållbarhet.

Kan vattenflödet i en solcellsfontän justeras?

Absolut, många solcellsfontäner erbjuder justerbara inställningar för att kontrollera styrka och höjd på vattenflödet. Detta ger dig möjligheten att skapa en unik atmosfär i din trädgård.

Borde jag köpa en fontän med solcell på Biltema eller Clas Ohlson?

Både Biltema och Clas Ohlson erbjuder solcellsfontäner, och valet mellan dessa butiker beror mest på din personliga preferens och vilka modeller de har i sitt sortiment.

Finns det flytande solcellsfontäner att köpa?

Ja, det finns flytande solcellsfontäner på marknaden. De är särskilt lämpliga för större vattenytor som dammar eller pooler, och skapar en charmig visuell effekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen