Bästa golvbrunnen 2024 – Test av olika golvbrunnar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

PURUS Balder 7118070 Golvbrunn

PURUS Loke 7113588 Golvbrunn

PURUS Heavy 7102827 Golvbrunn

PURUS Brage 7113930 Golvbrunn

 Klicka här för att se fler golvbrunnar.

Bästa golvbrunnen 2024

För att undvika översvämningar eller problem med dina avlopp är det viktigt att du har en bra golvbrunn. Oavsett om den ska användas för privat bruk i hemmet eller kommersiellt så finns det flera saker att tänka på. Vilken golvbrunn du väljer att installera kan komma att ha stor inverkan på din vardag. Genom att välja rätt golvbrunn slipper du ångestfyllda måndagar med stopp i avloppet eller översvämmade golv.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra golvbrunn på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken golvbrunn som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem golvbrunnen så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa golvbrunnen. Det är just därför som jag här på hantverksproffset.se har skapat en tabell med de bästa golvbrunnarna som finns att tillgå. För att garantera att jag endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till mina läsares förväntningar har jag gjort grundlig forskning om alla golvbrunnar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har jag kunnat ta fram den bästa golvbrunnen inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Se även >>> Bästa måttbandet som finns att köpa.

Köpguide för bäst i test golvbrunn 2024

Som jag nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa golvbrunnen på nätet. När du letar efter den bästa golvbrunnen finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa golvbrunnen enligt min forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en golvbrunn efter just dina behov så har jag skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa golvbrunnen för dig:

  • Golvbrunnsventil
  • Material
  • Dräneringskanal
  • Vattentätningstekniker

Golvbrunnsventil

Principen är mycket enkel, det vill säga principen för fälltätningen. Fördelen är naturligtvis att den är hållbar, men nackdelen är också uppenbar. Om den inte används under en längre tid kommer vattnet att avdunsta och det kommer inte att hålla borta lukten. Därför kan den bara installeras i duschområdet, och om luktkontrolleffekten ska vara god måste kärnan göras längre, så att avdunstningsmotståndstiden kan vara längre, men om avloppsröret lämnas för grunt, det kommer lätt att fastna i konstruktionen. Golvbrunnens dräneringshastighet är relativt långsam. Om duschområdet är installerat rekommenderas det att installera fler än två, och fällan bör rengöras regelbundet.

Material

När det gäller dräneringssystem för mat- och dryckesanläggningar är det material som används en kritisk faktor. Grävavlopp finns i en mängd olika material, men inte alla är idealiska för mat- och dryckesanläggningar på grund av de våta förhållandena. Fel material kan leda till mer bakterietillväxt vilket i sin tur kan leda till allvarliga föroreningsproblem. Helst bör anläggningschefer titta på sanitära dikesavlopp som använder godkänt rostfritt stål av livsmedelskvalitet, som är resistent mot bakterietillväxt.

Traditionellt har livsmedels- och dryckesförädlingsanläggningar förlitat sig på grävavlopp som kräver galler. Även om dessa galler hindrar stora föremål från att blockera kanalen, kan de också leda till skador och öka underhållskostnaderna för anläggningen.

På grund av konstant exponering för rengöringslösningar, naturliga syror från livsmedel, den tunga vikten av maskiner och otaliga andra faktorer, börjar gallren att försvagas och gå sönder med tiden. Detta leder till ytterligare kostnader eftersom de behöver bytas ut, men det kan också leda till personskador om de inte tas om hand tillräckligt snabbt, vilket kan leda till juridiska frågor för anläggningen.

Dräneringskanal

Livsmedels- och dryckesfabriker vill säkerställa att deras golvyta är sömlösa. Eventuella sprickor eller utrymmen i golven eller avloppssystemets kanal skapar en miljö för bakterier att fastna och växa. Detta är särskilt farligt eftersom dessa anläggningar kan arbeta med våta material, som kan stänkas av medarbetarnas fötter och sippra djupt in i öppna områden, vilket gör det svårt att rengöra helt.

Dräneringssystem kommer förmonterade och svetsade på ett sätt som inte oroar sig för att vätskor eller andra former av materialavfall fastnar och skapar skadliga bakterier. För att sanitära dikesavlopp ska fungera måste golv i mat- och dryckesanläggningar ha en specifik stigning.

Denna tonhöjd hjälper till att förhindra stillastående vatten genom att låta eventuellt vätskeavfall gå mot avloppet med hjälp av tyngdkraften. Traditionella dikesavlopp kräver ytterligare stöd i detta avseende eftersom de behöver lutas så att vattnet som samlas inte lämnas kvar, vilket också kan leda till bakterietillväxt. Vilket innebär att allt flytande avfall automatiskt börjar strömma in i uppsamlingskammaren.

Vattentätningstekniker

Badrummets yta måste tätas ordentligt mot vatten och ångfukt för att skydda väggarna under duschen eller våtutrymmet. Utan det kan väggskivan försämras eller växa farligt mögel och mögel. Det finns olika sätt att se till att duschområdet är vattentätt.

Vissa entreprenörer och rörmokare förlitar sig på hot mopping för att isolera duschområdet. Hot mopping är en process som innebär att ramar in området som ska skyddas och täcker det i en tätning av varm asfalt och glasfiber, runt avloppet. Förlutningen och kakelbasen byggs sedan upp för att möta avloppskanalens kant. Professionell varmmonteringsinstallation är ett säkert och effektivt sätt att skydda ditt hem.

Ett vanligt val är att kombinera duschkärl med ark av skyddsmembran och andra skiktade, vattentåliga material som plattan kan fogas till direkt. De extra lagren av skyddande gummi, tillverkade förväggar och membranark begränsar mängden fukt som kan smyga igenom till väggen. Modern vattentätning gör att plattan kan installeras ovanför förlutningen, överlappa avloppsflänsen och låsa den på plats för att ge lite extra skydd.

Duschkärl är ett annat installationsalternativ med linjära avlopp. De gjutna duschtrågen, eller baserna, kräver inte att man bygger en lutande stigning i badrumsgolvet, och de ger en förformad trottoarkant som hjälper till att hålla vattnet inne. Vissa produkter kan kaklas direkt, vilket ger samma utseende och känsla som någon annan konstruktion. Det finns olika former, färger och storlekar tillgängliga som kan paras ihop med duschkabinettsatser, blinkande kit eller traditionella vattentäta kakelåtgärder för att komplettera duschområdet. Med linjära avloppsduschkar är utrymmet för det linjära avloppet förskuren och redo att installeras.

Lista över de bästa golvbrunnarna 2024

  • Bäst i test:
  • Populärast:
  • Premiumval:
  • Billigast:

Typer av golvbrunnar

T-formad golvbrunn

Principen för T-formad golvbrunn är att använda fjäderrebound för att förhindra lukt. Denna typ av dränering är snabbare än U-formad, men bristerna är uppenbara. Om vattnet spolas ofta kommer källan att åldras snabbt. Därför rekommenderas det att installera det på ett torrt område som inte spolas ofta, till exempel läckagesäkert vatten. Naturligtvis är det inte omöjligt att installera det i duschområdet, i alla fall kan ventilkärnan enkelt tas bort.

Denna typ av T-spole har faktiskt en förbättrad version nu, det vill säga fjädern ersätts av en magnet för att locka och stöta fram och tillbaka, vilket är mycket mer hållbart än en fjäder. Principen för klaffgolvavloppet är att använda ett gravitationskloss för att återvända till sin plats för att förhindra lukt. En viss båt använder denna typ av plastkärna. Denna dräneringshastighet är inte dålig. Typerna av kärnor är plast, rostfritt stål och koppar, och de vanligaste på marknaden är främst plast och rostfritt stål.

Denna typ av spole kräver mer utförande, särskilt rostfritt stål. På grund av spakens rörliga led är det lätt att täta tätt. Om det nedre avloppsröret inte har en fälla för att förhindra lukt, var uppmärksam på om ventilkärnan är tätt tätad.

Plastgolvbrunn

Många använder denna typ av spole. Den här sortens spole har en snabb dräneringshastighet, men den har en nackdel att magneterna i båda ändarna tenderar att dra till sig små svarta järnfläckar, och det är lätt att täta tätt med tiden. Denna typ av spole är dock enkel och billig att rengöra och byta ut.

Denna typ av ventil är mycket billig, har god effekt och har en stor förskjutning. Det gammaldags skålgolvbrunn som inte är bra hemma kan också utrustas med denna ventilkärna. Även om tätningen kommer att orsaka problem efter lång tid, är denna typ av kostnad inte hög.

Så jag känner personligen att ventilkärnan faktiskt inte är permanent. Om tätningen inte är bra på länge och dräneringen inte är bra kommer den att tas bort och rengöras eller bytas ut. Var uppmärksam på förskjutningen och områdesvalet. Andra behöver inte bli för intrasslade.

Dold golvbrunn

Den här golvbrunnen kan vändas, skäras i tegelstenar och bäddas in i den, och den är vackert färdig. Jag rekommenderar inte att du installerar denna typ av 10X10 dold golvbrunn i duschrummet, eftersom vattensamlingsområdet är relativt litet och dräneringshastigheten blir långsammare. Längre kommer att samla vatten snabbare, till exempel 30X10 eller mer.

Det finns dock väldigt få kopparprodukter över 30X10, och priset är mycket rörande om det finns några. Det finns många rostfria produkter. Och det rekommenderas att installera en extra golvbrunn, till exempel en triangulär dold golvbrunn, dräneringshastigheten och skönheten utnyttjas. Naturligtvis har denna typ av lång golvbrunn också en dubbel golvavloppsventilkärna:

Den här typen av vattenlås, som vanligtvis är väldigt billiga, är mycket grund och har dålig vattenbeständighet, luktbeständighet och dålig dränering. Nu används husförbättringar sällan.

Golvbrunnar i rostfritt stål

Rostfritt stål är uppdelat i olika sorter, och de används på olika sätt. Som vi alla vet är det mer sannolikt att fler föroreningar bildar ett korrosionsytskikt med galvanisk effekt. Och även om det är 304, kan ytpassiveringsfilmen ibland skadas och det kommer att orsaka flytande rost, men det försvinner efter gnidning. Processen med rostfritt stål är uppdelad i stämpling och precisionsgjutning.

Stämpling är billigare, men utförandet är inte så bra, och det blir sömmar på vissa ställen. Ta den dolda golvbrunnen som exempel, sidorna blir tjockare och panelen får sömmar. Precisionsgjutning är mycket dyrt, men detaljerna är mycket bättre. Sidorna blir smalare.

Duschgolvbrunn

Om du vill se bra ut kan du överväga att dölja golvbrunnen, men kom ihåg att välja en längre för att samla vatten snabbare. Om du kan, använd en dubbel dold golvbrunn för att tömma snabbare. Om du vill hålla det enkelt, använd bara golvbrunnen ensam. Spolen ska vara hållbar och välja U -typ, men U -typen rekommenderas att utrustas med en dubbel golvbrunn, eftersom U -typen har en långsammare dränering. För att tömma vatten snabbt, använd sidoförseglingsmagneter och silikagel. Om avloppsröret är för grunt, använd gravitationsklaffar. T-typen är också mindre hållbar än den förra.

Om tvättstället används för väggavlopp ska det se bra ut. Det räcker med att installera en dold golvbrunn för att förhindra vattenläckage. Det är billigare att installera en vanlig engångsbrunn. Ventilkärnan ska vara T-formad. Om tvättstället dräneras från marken, installera en golvbrunn med dubbla ändamål. Med tanke på att tvättstället ofta dränerar vatten kan du om du vill vara hållbart välja en magnetisk golvbrunn T typ. Om du vill tömma, använd sidotätning magnetsug, kiselgel och T-typ kan också användas. Men hållbarheten är inte lika bra som de två första.

Längd till duschgolvsbrunnar

Detta är ännu en viktig faktor. Observera att duschavlopp finns i olika storlekar. Därför måste du mäta ditt badrums dimensioner och uppskatta mängden vattenflöde ungefär dagligen. Baserat på dessa två siffror, välj en modell med lämplig längd – så att den erbjuder effektiv prestanda och ger minimala problem under installationen.

Flödeshastigheten för duschavlopp med maximal verkningsgrad varierar mellan 8 och 10 liter per minut. Var därför försiktig när du väljer specifikationerna för flödeshastigheten. Tänk på vattentrycket i ditt badrum och även antalet sprayer i ditt duschhuvud. En högre siffra är antingen fall betyder ett avlopp med en högre flödeshastighet.

Golvbrunn till tvättmaskinen

Det rekommenderas att låta vattenröret vara direkt inlagt i tvättmaskinsröret, och sedan göra en T-formad läcksäker bredvid. Naturligtvis kan du också använda en golvbrunn med dubbla ändamål, men botten ska inte vara för grunt, annars bubblar det lätt tillbaka. Om röret är för grunt kan du överväga att installera ett antireflekt golvbrunn. Ventilkärnan är i allmänhet sidoförseglad eller kiselgel, och dräneringen bör vara snabbare.

Inköp av golvbrunn är en aspekt, rördiametern bör vara mer än 50 i rör djup, utjämning, fasthållningslutning, kvarhållande vattenböj (över den nationella standarden 5 cm vattentätning!) och andra konstruktionsdetaljer måste uppmärksammas.

Golvbrunn till diskbänken

Det finns två huvudtyper av diskbänksavlopp: klaff och studs. Det sägs att klaffen är hållbar, men fallgropen är att vattnet ofta rusar till klaffen, och klaffen är stängd. Som ett resultat måste vi manuellt öppna luckan efter att vi borstar tänderna och vänta på att vattnet ska torka innan skummet spolas med vatten, vilket är slöseri med tid.

Om du trycker på studsen ofta kommer den att åldras allvarligare. Faktum är att vi vanligtvis använder bassängen för att sällan stänga av vatten och avlopp (om du inte använder bassängen för att blöta kläder, men det känns smutsigt, och ibland tvätta en eller två kläder för hand är också en plasthink). Så köp bara en studs, använd rinnande vatten och håll det normalt öppet.

Badrumsgolvbrunnar

Till badrumsgolvbrunnar är rymdaluminiumhänget billigt, och för det andra är ytan på rymdaluminiumhänget matt och badrummet är relativt blött. Om vattenångan är flytande på ytan kommer den inte att bli fläckig och smutsig som ett ljust elektropläterat lager efter att det torkat. Det är lätt att skada pläteringslagret efter långvarig gnidning.

Välj inte heller korgformade ställ. Schampo och duschgel är inte stabila och lätta att falla av. Att köpa en bräda är också väldigt stabilt. Köp inte ett vikt handduksställ, eftersom de flesta inte fäller ihop det. Men på grund av materialet i rymdaluminium kan det inte göras för många former, och stilen kommer att vara relativt enkel. Detsamma gäller för rostfritt stål.

Naturligtvis, om du har mycket pengar kan du också köpa full kopparplätering, men priset är för rörande, men var försiktig så att du inte köper zinklegering, kvaliteten är mycket dålig.

Golvbrunnar för källare

Golvbrunnar finns ofta i källare i äldre hem eller i hem som har översvämmats och behövt fler dräneringsalternativ. Dessa avlopp samlar upp vattnet och kanaliserar det till ett rör inuti själva bottenplattan och ut genom ett rör ut ur rummet ofta nära ett hörn. Källaravlopp kan läggas till golv utan att riva upp golvet för att installera rör. De kan enkelt läggas till i utrymmen där det inte finns något avlopp och är ofta billiga att installera.

Eftersom dessa avlopp sitter på det befintliga golvet kanske vattnet inte rinner till dem förrän vattnet har spridit sig över hela golvet. Vatten kan komma upp genom golvet och komma till gipset innan det når golvbrädans avlopp. Byggare kan installera dem för att spara pengar i början, men de sparar ofta inte pengar på lång sikt med husägande.

Grundavlopp är en viktig del av nybyggnation av hem som du aldrig kommer att se då dessa avlopp ligger under grunden. Dessa avlopp är speciella rör som suger upp vatten under huset och kanaliserar det till rörsystemet för antingen avloppsvattenavloppet eller grundvattenavloppet. Perimeteravlopp grävs eller skärs in i källaren eller bottenvåningen som har vatten som läcker in i dem. Dessa avlopp rinner längs väggarna och leder vattnet till sumppumpen för att pumpa ut ur huset.

Invändiga områdesavlopp kan läggas till vilken bottenvåning som helst och sumppumpen påverkas av att flytta vattnet. De är prisvärda eftersom rören är en del av själva avloppet. Om de installeras under konstruktionen kan golvet lutas till omkretsavloppen. Tyvärr måste golvets eller grundens betong skäras. Att skära betong skapar mycket damm och är ett svårt arbete. Att lägga till områdesavlopp kan också bli dyrt.

Garagegolvbrunn

När vatten inte har någonstans att gå och bara sitter och stirrar tillbaka på dig riskerar de att orsaka många faror och kan förstöra många saker. Det är inte bara ditt hem jag syftar på här; det handlar om varje plats som har en silverduk av stående vatten som slingrar sig omkring.

Tyvärr inkluderar detta även dina husbilar, garage, badrum, toaletter och varje vrår som förmodligen borde ha ett avloppssystem installerat. Stående vatten är farligt om de inte har något som kanaliserar ut dem. De kan orsaka halkar, förstöra ytmaterial och värre, sprida bakterier och sjukdomar.

Att välja det bästa avloppet för ditt garagegolv beror vanligtvis på garagets storlek, föredragen storlek på avloppet, dräneringsmaterialets kvalitet, dräneringskapacitet, livsberoende och riktningen på den sluttande markytan. Med tanke på allt och strukturen på golvbrunn som övervägande existerar som “rektangulära diken för golvbrunnar” och “runda eller fyrkantiga golvbrunnar”. Rektangulära golvbrunnar i rostfritt stål är betydligt bäst.

Typer av garagegolvbrunnar

Rektangulära avlopp i rostfritt stål ger hållbarhet eftersom rostfritt stål är känt för sin förväntade livslängd, stil, mer motståndskraftiga styrka mot en avsevärd belastning, låga underhållskostnader och på grund av sin långa rektangulära form har det hög dräneringskapacitet. Ett exempel på ett sådant avlopp är linjära rektangulära golvbrunn, ett perfekt köp för linjära rektangulära golvbrunnar som ska installeras längs garagets sidoväggar, det passar bra in i befintlig betong och ger en förbättrad stilmässig syn på garagegolvet.

När den sluttande ytan riktas mot garageporten eller mot garagets sidoväggar, rekommenderas avloppsränna; Om lutningen riktas mot ett hörn eller mitt i garaget krävs en fyrkantig eller rund golvbrunn.

Naturligtvis kan detta bytas ut eller ändras av personliga preferenser men ovanstående är det bästa sättet att göra det. Stående vatten eller stillastående vatten är mycket vanligt på ytstrukturer där avlopp saknas, särskilt garage. Åsynen av stående vatten kan få din hud att krypa och lämna dig genomvåt av upprördhet. Men som alla dräneringsproblem som stjäl sig in i hem, garage, husbilar kan de lösas. Därför betonar jag vikten av golvbrunnar, går djupare in i typerna av golvbrunn med sina fördelar, inklusive tips och fakta om hur du installerar dem och förhindrar skador.

Golvbrunnar är effektiva VVS -system som används för att helt eliminera problemet med stillastående vatten; dessa VVS-enheter är lätt utbytbara. Det betyder att du inte behöver byta ut hela när det finns ett fel; de är installerade på golvet i alla strukturer för att fånga in stillastående vatten. Golvbrunnar är vanligtvis lutande från mitten och ibland mot mitten.

Anledningar till att installera en golvbrunn i ditt garage

Verkstäder är bilsparare. De samlar vatten som droppar ner i din bil till golvet. De är en perfekt plats för din bil att torka och tina upp. Du kan också använda dem som förvaringsutrymme för allt du inte behöver förvara i ditt hus.

Och bara om du vill ha mer värde av det kan du öka saker och ting. Flytta in lite spelutrustning där, lyft upp portarna och slappa med vänner. Vilken söt lättnad eller? Men vad händer om din bil tinar, eller om det bara sitter en stor vattenpöl i garaget och inte kan fly? Nu är det ett tecken på att du behöver installera en golvbrunn i ditt garage.

Om det finns golvbrunnar på plats är det lättare att rengöra ditt garage eftersom du inte behöver oroa dig för att tömma vattnet. Med golvbrunnar noggrant installerade på plats arbetar du med att rengöra fläckar från garagegolvet och att skölja bort dem med hjälp av slang är lättare. Eftersom de flesta garagegolv är sluttande ändå, samlas dessa vatten lätt upp i avloppen och kastas på rätt sätt.

Golvbrunnar är till för att samla upp vatten och inte låta dem sitta stillastående i ditt garage. Men utöver det ger de en säker arbetsmiljö. Det skulle vara en hemsk upplevelse att arbeta under våta förhållanden med vatten bara sittande överallt. Jag kan inte ens börja erkänna eller föreställa mig vad som kommer att hända. Golvbrunnar förhindrar att vattenfläckar rinner ut på din uppfart under en grundlig städning. Chanserna att föda upp mygg, skorpioner och bakterier som simmar gömda under en vattenpöl minskar drastiskt när du har en golvbrunn nära.

Bäst lämpade golvbrunnarna för garage

Ett bra garage stöds av ett bra golvdräneringssystem. Garage golvbrunnar är i princip uppdelade i två. Det finns dike för golvbrunnen och den fyrkantiga eller runda golvbrunnen. Det finns många andra goda skäl till att du bör installera en i ditt garage. Golvbrunnar i garaget hjälper till att samla alltför stora avrinningar. De samlar inte bara stillastående vatten, de samlar också andra vätskor som kan komma från din bil. Vätskor som kylmedel, oljor etcetera

 

 

 

 

Golvbrunn med ränna

Om du någonsin har sett en ränna som löper längs med ett golv från slutet av ett staket till början, så är det i princip en glimt av hur en golvbrunn ser ut. Bara en skillnad: det finns galler som täcker mynningen av ett dikesavlopp. Avlopp i dikegolv anses allmänt vara ett av de bästa vattenavloppen som finns där ute. Golvbrunnar i diken är favoriter bland garageägare. De är ett utmärkt alternativ när det gäller att samla upp vatten från ett visst område och dumpa dem på en säker plats som ett avlopp, septiktank eller torrbrunn.

Grävavlopp varierar i längd och bredd. Vanligtvis när den är konstruerad och installerad, beaktas alltid volymen vatten som ska avlägsnas. Om mer volym vatten förväntas samlas inom det området, grävs de några centimeter djupare för att innehålla volymen. Avloppsdräneringarna i garaget är smalare, grundare och har vanligtvis ett långsträckt metallgaller som sträcker sig genom hela golvbrunnens längd.

Grävavlopp består av olika byggmaterial beroende på vad du vill ha. Det finns keramik, galvaniserat stål, gjutjärnsgaller, polymer etc. Avloppsrännor i grävning är enkla att installera. Men de kanske inte är lika enkla som att montera ett runt eller fyrkantigt avlopp i ditt garage. Att installera en golvbrunn innebär att du skär ner din betong eller platta, om du inte har haft en tidigare. Vanligtvis, innan du startar, måste ditt garage ha en lutning eller lutning för att detta ska fungera. De är lite dyra på den ekonomiska sidan men de är värda varje smäll för pengarna. Deras förmåga att kontrollera höga vattentryck gör dem till en idealisk brytare.

Linjära golvbrunnar

När det gäller att designa den perfekta badrumsduschen är de stilar som kan uppnås endast begränsade av materialkraven. Även om det inte alltid är fult, är avloppet ett förväntat och bekant, tråkigt element i de flesta hem. Det traditionella resultatet är ett runt eller fyrkantigt avlopp mitt på duschkorgens golv, med en märkbar grad av kakelplattan som lutar runt den. För att uppdatera utseendet och bryta ut från den gamla stilen är det dags att byta avlopp.

Dekorativa och efterfrågade linjära avlopp tar bort den udda fyrhörniga sluttningen från kaklade duschkabiner för att erbjuda ett mer effektivt alternativ, utan risk för en pöl med smutsigt vatten runt ett långsamt avlopp. De kan döljas under ett robust galler eller kaklas i samma design som det omgivande golvet, vilket gör det nästan osynligt. Att bryta från det traditionella ger mer designkontroll och ett effektivare och mer hygieniskt avlopp. När du uppgraderar din dusch eller badkar är det linjära avloppet värt en titt.

Vad är en linjär golvbrunn?

När det en gång fanns uteslutande i kommersiella badrum och omklädningsrum har det linjära avloppet kommit långt. Kallas även ett trågavlopp, eller ett dikesavlopp, det linjära avloppet är egentligen en kanal inbyggd i duschens golv för att samla upp vatten innan det skickas till avloppsutloppet. De är snygga och anpassade, unika för ditt utrymme. Vattnet dras till ett långt och smalt tråg i ena änden av duschen och samlar upp mer vatten på en gång utan att samlas vid dina fötter. Den förhöjda kanalen leder sedan vattnet till det dolda utloppet och ner i avloppet.

Golvet måste försiktigt lutas i en riktning, mot avloppet, så att vattnet följer gravitationen med färre hinder, vilket gör golvet säkrare. Det breda gallret hjälper till att hålla skräp från att täppa till avloppet för att ytterligare förhindra vattenpölar och halkrisker. Kanallocket kan vara tillverkat av metallgaller eller bearbetas i anpassade mönster, beroende på tillverkare. Dessa galler kan ersätta trottoarkanter eller hinder som ett sätt att hålla vattnet i duschområdet, helt enkelt genom att föra duschtröskeln med kanalen. Det finns många sätt att använda det linjära avloppet i ett badrum eller duschlayout.

Viktiga egenskaper hos en linjär golvbrunn

Det finns många alternativ att överväga med dessa avlopp. De nödvändiga verktygen, produkterna och graderingen av duschgolvet påverkas alla av rummets layout, det befintliga VVS och den avsedda placeringen av det linjära avloppet. Duschens utformning avgör vilken typ av kanal och installation som är tillgänglig, så det är viktigt att ha detaljerna uttråkade innan du köper. Linjära avlopp erbjuder unika lösningar för vanliga badrums- eller duschupplevelser, liksom den anpassade stilen. Tänk på de olika funktionerna som hjälper dig att fatta de slutgiltiga besluten om rumsdesignen.

Installationsalternativ för linjära golvbrunnar

En nyckelfaktor för att välja en linjär dränering är att bestämma vilka funktioner den behöver utföra, vilket påverkar var den ska placeras och typen av installation.

Med ett linjärt avlopp från vägg till vägg går kanalen längs rummet. Eftersom rummets längd inte är lika exakt som en standardskuren kanal, uppnås detta genom att länka flera bitar ihop. Dessa kräver en traditionell klämdräneringskropp och vattentätningsåtgärder, till exempel varmdoppning av duschbotten. Ett populärt val med linjära avlopp är att installera dem mot duschväggen. Detta avlägsnar behovet av kakelplattor bakom avloppet, och vattenstänk från väggen går direkt till kanalen. Detta möjliggör moderna tätskiktstekniker och fasta flänskanaler med en inbyggd kant till lager under tätskiktsmediet.

Att placera det linjära avloppet vid tröskeln, eller dörren, hjälper till att hålla vattnet inne i duschområdet. Oavsett om barriären är en glasdörr eller en upphöjd trottoarkant, kan förlängning av avloppet över hela det öppna området öka tryggheten mot överflöd. För dessa arrangemang är det bäst att använda ett bredare, rivet kanalskydd så att kanalen kan fånga upp den nödvändiga mängden vatten utan att svämma in i det torra området i rummet.

När golvytan är jämn och plan mellan det avsedda duschområdet och resten av badrummet, är ett annat alternativ den barriärfria installationen. Detta arrangemang möjliggör ett klinkergolv som är konsekvent i hela rummet, snarare än att kräva att plattorna runt duschområdet justeras i storlek eller mönster runt en trottoarkant eller vägg. Även om det identiska kakelmönstret kan användas mellan våta och torra områden, bör golvet fortfarande ställas mot avloppet i det närmaste duschområdet.

Med ett mittenavlopp tappar vattnet ner i ett fyrkantigt tråg under det platta eller kaklade locket, snarare än en smal kanal. Dessa avlopp är avsedda att gå mitt i duschområdet och kräver att golvet lutar mot det i alla riktningar.

Golvbrunnar till kök

Golvets avloppskapacitet förväntas också vara tillräcklig för den avsedda applikationen. I ett storkök kan den totala dräneringskapaciteten påverkas av en kombination av faktorer, inklusive hydraulhuvud, utloppsstorlek, gallerdesign, filterkorg eller silkonstruktion och eventuell smutsig luftfälla.

Generellt rekommenderas du att specificera mer kapacitet än vad som krävs för att ta emot skräp som ansamlas mellan rengöringscyklerna, och på längre sikt förändringar i omfattningen av driften eller användningen av området. Observera att ytan på alla brunnar och kanaler ska ha samma halkskydd som det intilliggande golvet.

Ytan förväntas också utformas så att större mängder vätska kan släppas ut smidigt och stänk av vätskan väsentligt förhindras. När du väljer galler eller överdrag för ett storköksgolv är det alltid lämpligt att beakta miljöns rengöringsförhållanden tillsammans med kemikalieanvändning.

Funktionen med köksgolvbrunnar

En av de viktigaste funktionerna i ett avlopp är avlyssning av vätskor som produceras i köksoperationer eller rengöringsprocesser. Observera att egenskapen för avlyssning kan relateras till effektiviteten vid borttagning av ytvätska: produkter med hög avlyssning tar snabbt bort vätskor över ett stort område.

Vilken typ av dränering som väljs – ränna eller kanal, tenderar dock att bero på arten av kökets funktion och dess krav. Vissa kanaler förenklar golvlutningar och erbjuder bättre avlyssning än raviner. Ett bra exempel på avlyssningsfördelarna med till och med små kanallängder ges genom att överväga användningen av ett golvtorkblad – det är mycket lättare att flytta rengöringsvätskor till en 1 m kanal än en enda ränna. Vanligtvis bör avlopp placeras nära källan med utrymme som tillåter åtkomst för rengöring och underhåll.

En annan funktion med ett bra avlopp i ett storkök är transport. Transport avser den fysiska rörelsen av vätska, den kan ske i ett förseglat system såsom ett rör, eller i ett öppet system såsom en boxkanal. Transport i en kanal tillskrivs också gradient – ​​kanaler med inbyggd höst ökar transporthastigheten. Transport av vätskor över golvet bör normalt undvikas helt.

Omedelbart yt- och utrustningsbaserade vätskor fångas upp och transporteras till ett rinnande utlopp, det är absolut nödvändigt att hantera avloppsvattnet proaktivt för att förhindra att problem uppstår i anläggningen och i det mottagande externa dräneringssystemet. I storköket kan fokus vara på enbart den lokala avloppsinfrastrukturen, men dränering bör ses ur ett “system”-perspektiv eftersom att flytta ett problem ner i linjen i slutändan skapar potential för feedback.

Saker att tänka på med köksgolvbrunnar

Minskad kapacitet i avlopp är nu ett erkänt problem på grund av få föroreningar, i kombination med ökade nederbördsintensiteter, blir avloppsåterflöde ett stort problem, särskilt där anläggningen är utsatt på grund av läge. Proaktiv avloppshantering hjälper till att kontrollera problem på kök, byggnad, lokal och regional nivå. Nettoeffekten är mer hållbar dränering – ett trovärdigt mål för alla.

Det finns flera koder och standarder som bestämmer utformningen av alla projekt. Samma är fallet med köksdesign; faktorer som lokal byggkod, VVS -kod, lokal avloppsavdelning och andra måste ingående övervägas, liksom om köket är en del av skolan, sjukhuset eller kontoret måste också ses.

Hållbarhet

Observera att storköksgolv och avlopp alltid utsätts för salter, alkaliska föreningar och ingredienser som innehåller syror som kan äta bort golvbeläggningen. Observera också att vissa kemikalier för livsmedelsförädling, hårda rengöringsmedel och desinfektionsmedel innehåller industriella lösningsmedel. Dessa avlopp tar också fysisk bestraffning från tungt lastade, stålhjuliga vagnar, fottrafik med mera. Ändå förväntas dessa avlopp och golv kunna överleva några av de mest extrema förhållandena.

Observera också att köksgolvavlopp ofta utsätts för extrema temperaturintervaller från ugnar, frysar och andra apparater, samt under rengöring. Det är absolut nödvändigt att hitta en golvbrunnsdesign som tål dessa förändringar och som inte delamineras under påfrestningar.

Saniteten

Överallt där maten tillagas och/eller tillverkas då renlighet förväntas ha högsta prioritet. Kommersiella köksgolv och golvbrunnen förväntas också vara lätta att rengöra. Det betyder helt enkelt att hitta material som tål starka rengöringsmedel som kan vara sura eller alkaliska.

Det är också nödvändigt att använda en design som inte har sömmar eller leder som kan hysa bakterier. FDA till exempel uppmanar livsmedelsanläggningar att ha golv- och väggkopplingar som täcks.

Halkbeständighet

Det är ganska vanligt att oljor, fett och andra potentiellt hala ämnen hamnar på kommersiella köksgolv och i avlopp. För att förhindra att medarbetare faller och skadas eller att avlopp täpps till är det viktigt att hitta golv- och golvdräneringsalternativ som är strukturerade och halkbeständiga. Lämplig grad av texturer kommer dock att bestämmas av kökets driftförhållanden, samt rengörings- och underhållsrutiner.

Installation och användning

Tänk på att det inte är praktiskt att stänga storkök under långa perioder för renoveringar. Allt som rör köksgolv ska installeras snabbt och enkelt. Om ett storkök har stenbrottsplattor är det möjligt att lägga beläggningar över den befintliga ytan.

Köket är en integrerad del av alla byggnader, vare sig det är kommersiellt eller bostäder. Här lagar du mat för hela dagen. Även om information om kommersiella köksgolvavlopp sällan är tillgänglig, är det mycket viktigt att vara tillräckligt uppmärksam på dem när du utformar ditt kök. Det är lämpligt att du söker expertis från en bra rörmokare.

Rörmokaren kommer att tillhandahålla planer som inkluderar dränerings- och vattenanslutningar för kylningsändamål och även system som dryckesledningar för att leda slangar från läskedrycksutmatningssystem, ånganslutningar, brandskyddssystem och naturgasanslutningar.

Funktioner och tillbehör

Engångsavloppsdränering

Denna typ av golvbrunn kan endast användas för att ansluta till tvättmaskinen. Om bottenröret i golvbrunnen lämnas för grunt kommer det lätt att skumma och återföra vatten. Denna typ av golvbrunn kan bara lösa detta problem, men nackdelen är uppenbar. Om tvättmaskinröret är trasigt kommer tvättmaskinen att ta bort golvbrunnen.

Och det finns inga andra golvbrunnar, det är lätt att översvämma de gyllene bergen. Därför rekommenderas att tvättmaskinens golvbrunn är så djupt som möjligt. Om du verkligen vill installera den här typen av golvbrunn bör du överväga att lämna en sekundär golvbrunn för att förhindra det.

Markdränering

Några av luktskyddskärnorna inuti är flip-flops, som tappar snabbt och inte blockerar: Om det är väggdränering kan du överväga att installera följande två för estetik, särskilt hängande bassänger:

Men höjden på ovanstående två typer måste bestämmas när du lämnar munstycket, särskilt den andra typen av vattenavskiljare, centrumpunkten måste också bestämmas, annars kommer den inte att användas om den installeras lågt, och den kommer lätt att läcka om den är installerad. Det finns ett annat problem. Vattenavskiljaren rekommenderas att installeras i en liten kruka, eftersom dräneringshastigheten är genomsnittlig. Den här typen av avloppsrör är vattentäta, det är lätt att blockeras, det är besvärligt att städa upp och det är lätt att läcka, vilket är väldigt fuskigt.

Slutligen ser jag ofta folk säga att vatten läcker under avloppet och att skåpets insida är blöt. I själva verket är det väldigt enkelt. En är att din bassängmynning är för grov och den andra läcker från överflödet till mutteranslutningen nedan, så det är väldigt enkelt och grovt. Använd en vinkelslip för att polera den eller använd lim för att släta den, och bind sedan mer råmaterialtejp eller lim till botten av mutterfogen. Det rekommenderas att använda en vinkelslip + råmaterialstejp. Det är bättre att ta bort det senare.

Golvlutning

Både centerhöjdsavlopp och linjära avlopp kräver en skonsam lutning, men skillnaden ligger i den effektiva vinkel som lutningen skapar. Golvet som omger ett mittavlopp lutar i fyra riktningar, som en omvänd triangel, vilket skapar en ojämn, nästan cirkulär vinkel över golvet. Till exempel, med ett utrymme från avloppsgallret till duschväggen, bör det vara ett par cm skillnad i golvhöjd, och när den skillnaden uppnås i fyra olika vinklar skapar det en tratteffekt för att styra vattnet. Marken är inte plan och höjden blir mer uppenbar.

Lutningen runt ett avlopp i mitten kräver också mindre plattor, vilket ökar golvets krökning. Det är bäst att hålla kakelstorleken, vilket begränsar de tillgängliga färgerna och mönstren, och i sin tur begränsar kreativiteten i din badrumsdesign. Det finns också en nackdel med de mindre plattorna eftersom de kräver att mer av golvet tätas av med injekteringsbruk. Ju mer fogmassa på golvet, desto större möjlighet finns det för fogmassan att spricka med tiden. Sprucket injekteringsbruk innebär extra arbete med att återförsluta duschen, liksom risken för vattenskador på golvet nedanför.

Med linjära avlopp hålls golvet plant och har en mindre märkbar lutning mot avloppet. Den enriktade lutningen som krävs för ett linjärt avlopp hjälper till med effektivare dränering och håller saker säkrare eftersom du går på en jämn, jämn yta. Större plattor kan användas för att bibehålla en jämn, plan stigning mot golvet. Det är inte bara säkrare, större kakel möjliggör ett större utbud av kakeldesignalternativ och mindre tid på underhåll av injekteringsbruk på lång sikt.

Rengöring

Många källare är utrustade med golvbrunn, så att de kan ta bort vatten som sipprar in eller har spillts ut. Men vad händer när golvbrunnen är igensatt, och hur rengör du en golvbrunn i källaren? Om ditt avlopp är igensatt kommer du att märka en bestämd lukt i rummet och vatten samlas där det brukade skingras.

Varje källare kan ge läckage, även nybyggnationer. Medan äldre hem är mer benägna att källvattenskador, kan moderna hus med felaktig dränering eller gradering också ha vattenproblem. Allt vatten som samlas runt botten av hemmet, högst upp på källarväggen, kommer att försöka hitta en väg in. Om du har några sprickor i källarens väggar kommer hydrostatiskt tryck att tvinga samman vatten och grundvatten i källaren.

Om vattnet har en tydlig väg till en ren golvbrunn eller annan källarvattentätningslösning kommer du förmodligen att undvika allvarliga skador och mögel. När din golvbrunn är igensatt eller igensatt har vattnet ingenstans att ta vägen, vilket kan orsaka allvarliga skador på ditt golv och väggar, eller till och med växande mögel.

Golvbrunnar fångar naturligt upp skräp och annat skräp, byggs upp inuti och kräver en rensning. Om det finns skräp som täpper till avloppet, eller om det inte finns något vatten i fällan under den, kommer lukter av avloppsgas att strömma ut ur röret, vilket orsakar en stark lukt i källaren som kan flyta in i resten av huset.

Rengör på rätt sätt

Varje golvbrunn är olika, så kontrollera din noggrant innan du börjar spolningen. En skruv fäster några golvbrunnar, så ta bort dem med skruvmejseln. Om din inte har en skruv, eller om du precis har tagit ut skruven, kan du enkelt bända ut den rivna toppen ur golvet. Arbeta med att rensa bort skräp och allmänt skräp som du kan med händerna, använd gummihandskarna och lägg det du drar ut i plastpåsen för att kassera det.

När ditt kokande vatten är klart, häll det i avloppet och låt det sitta i 15 minuter. Strö bakpulver i röret och försök att belägga alla sidor. Häll vinägern i avloppet för att döda de ackumulerade bakterierna och eliminera lukt från avloppsgas. Låt det sitta i 10 minuter. Skölj vinägern med mer kokande vatten och upprepa sedan hela processen flera gånger tills avloppet är tillräckligt rent och luktfritt.

När du är klar, rengör den rivna toppen och sätt tillbaka. Följ dessa steg så ofta för att hålla golvbrunnen fri från skräp och för att förhindra vattenskador och lukt i källaren.

Om du för närvarande har läckor i källaren, eller om du med rätta är orolig för att de ska hända i framtiden, kanske det inte räcker med att rengöra ditt källargolv. Vattentätning i källaren innebär att man löser källan till din läcka eller fuktproblem. Ett certifierat fuktkontrollföretag kommer att utvärdera din källare, hitta orsaken till ditt vatten och utveckla en plan för att åtgärda situationen innan du upplever värre vattenskador. De kan rekommendera att installera en avfuktare, installera en sumppump eller täta sprickor och luckor i källarväggarna. Ta alla nödvändiga steg för att undvika vattenskador i din källare.

Vanliga frågor om golvbrunnar

Hur fungerar en duschgolvbrunn?

Duschavlopp har ett PVC-, ABS- eller mässingsrör – fäst på stål-, glasfiber- eller plastbas. Duschavloppsröret har en fälla som kan vara antingen P- eller S-formad. Vatten, hår, tvålrester och annat avfall flödar via denna fälla och samlas i botten. Denna vattenbehållare nedanför förhindrar också att avloppsgaser läcker inuti ditt badrum.

Basen är vanligtvis gjord med en sluttande kurva så att den inte rymmer tvålvatten, vilket kan orsaka halka. Återigen tätas silen ordentligt mot sidorna av basen för att förhindra att vatten tränger in i golvet under. Nu när du känner till grundprincipen bakom driften av ett duschavlopp, kommer du att finna det lättare att förstå de olika faktorer som du bör tänka på när du skaffar ett.

Eftersom detta grundelement spelar en så viktig roll kan du inte bara fixa ett billigt, undermåligt duschavlopp på din badrumsyta. Bortsett från detta, om det ser tilltalande ut, kan hela utseendet på duschområdet genomgå en drastisk förändring. Så idag, låt oss förstå hur man väljer det perfekta duschavloppet under din nästa badrumsrenovering.

Vad finns det för duschgolvbrunnstyper?

Det här är de vanligaste typerna jag ser i de flesta badrum. Runda och fyrkantiga duschavlopp är billiga, även om tillverkare har kommit med dyrare versioner också, som ser sofistikerade och eleganta ut. Linjära duschavlopp – även kallade avlopps- eller kanalavlopp – har en lång, rektangulär form. Med solida lock eller galler ser de sammanhängande ut när de installeras över badrumsgolvet.

Du kan fixera dem längs en vägg eller till och med nära duschingången för att ge ett snyggt utseende. Även här kan golvet lutas endast i en riktning för att förhindra avlagringar av tvålfilm nära duschbasen. Linjära duschavlopp på kakel liknar sina linjära motsvarigheter, med undantag för att de har en avtagbar kakelpanna ovanför silen. Pannan är kaklad i förväg för att smälta ihop med golvet och dölja avloppet från slät utsikt.

Vad används en golvbrunn till?

Golvbrunnen leder vatten ur ditt hem antingen till avlopps-/avloppssystemet eller till ett grundvattenalternativ som leder vattnet genom rör som tar detta vatten ur hemmet. Båda golvavloppssystemen är bättre om bostaden byggs eller renoveras så att badrummet, grovköket och källargolven lutar svagt mot golvbrunnen eller avloppen. Golvbrunnar ansluts till rör under golvet eller i väggarna som för vattnet ut ur huset, ibland genom sumppumpen, till grundvattenavloppssystemet eller in i avloppsvattenavloppssystemet.

Är golvbrunnar för avloppsvatten viktiga?

Avloppsvattenavlopp tar vattnet ur ditt hem och in i ditt avloppssystem. Golvbrunnen, i detta system, måste ha en fälla för att förhindra att avloppslukt kommer in i ditt hem. Fällan kan vara en P-kurva i golvbrunnen, som innehåller lite vatten som hindrar avloppslukt från att passera genom röret. De har också ett ventilationsrör som ansluter till alla badrum som tar lukt upp till taket, eller på sidan av hemmet och utanför.

I vissa badrum och tvättstugor kan avloppsvattnet ha en fälla med en vattenledning som tillför vatten när vattnet i fällan förångas. Detta kallas en fällprimer och säkerställer att vatten kan förhindra att lukten kommer in i ditt hem.

Många kommuner har krävt att husbyggare använder separata rörledningar så att mänskligt avlopp inte blandas med annat avloppsvatten. Båda typerna av avloppsvatten rinner ut ur huset i underjordiska rör som flyttar det bort från hemmet. När den yttre marken är mättad med vatten påverkas detta avloppssystem opåverkat.

Äldre kommuner tillät husbyggare det billigare alternativet att använda en uppsättning rör för mänskligt avlopp och annat vatten. Vid kraftigt regn kan för mycket vatten överväldiga kommunens avloppssystem, vilket resulterar i att råavloppsvatten backar in i ditt hem. Det är kostsamt att uppgradera från ett ett-rörssystem till ett två-rörssystem.

Behöver källare en golvbrunn?

Källaren behöver golvbrunn. Vatten rinner nedåt och kan komma in i källaren om det inte är vattentätt ordentligt. Att lägga in ett golvavloppssystem av hög kvalitet med lådavlopp och sluttande golv till dessa avlopp kommer att hjälpa allt vatten som kommer in att ha en plats att gå utan att röra gipsväggen. Gips kan lätt skadas av vatten.

Behöver en tvättstuga en golvbrunn?

Tvättmaskiner använder vatten för att rengöra kläderna. Detta vatten är anslutet med slangar som går både in i tvättmaskinen och kommer ut ur brickan. En golvbrunn är vettigt eftersom slangar, rör och anslutningsfixturer kan gå sönder. Om ett sådant fel inträffar är det bättre att ge vattnet ett avlopp att försvinna i snarare än att slå sig ner på golvet och skada allt som det kommer i kontakt med.

Vad är skillnaden mellan golvvaskar och golvbrunnar?

Tvättmaskiner rinner ibland ner i fullstora diskbänkar eller i golvvaskar som är gjorda av porslin eller betong nere på golvet. Golvfat ansluter till sitt eget avlopp och är vanligtvis ett par decimeter långa. Kommersiella restaurangapparater måste ha en luftspalt mellan sina avlopp och golvbrunnen, så en golvvask är till hjälp. Golvfat fångar skräp och håller det borta från rören.

Hur undviker man halka vid golvbrunnar?

Matväxtdesigners har många saker att tänka på när man designar en ny anläggning eller renoverar en befintlig. Att hålla anläggningen sanitär är en av de mest kritiska faktorerna, eftersom detta kan påverka anläggningens anseende och leda till en mängd problem om förväntningarna inte uppfylls.

Det bästa stället att börja arbeta med sanitet i en mat- och dryckesanläggning är genom att installera rätt typ av golv och rätt typ av sanitetsränor för att följa med dem. Faktorerna som nämns ovan är bara några av de mest kritiska punkterna att tänka på när man väljer rätt system för olika anläggningar inom livsmedels- och dryckesindustrin.

Varför bör jag välja en linjär golvbrunn?

Uppenbarligen är dessa avlopp inte för alla. Att konvertera ett befintligt avloppssystem till ett linjärt avlopp kan vara kostsamt och komplicerat. Men det finns säkert fördelar att tänka på när man gör valet.

Snygga och snygga linjära avlopp ger mer designfrihet när du planerar utseendet på din dusch. Avloppen smälter in i de andra visuella elementen i duschområdet, vilket gör att det nästan försvinner. Standardavlopp kan dra uppmärksamhet, medan linjära avlopp kan täckas med dekorativa kanalöverdrag eller kaklade för att matcha.

Att införa ett linjärt avlopp i din dusch möjliggör icke-traditionella kakelplattor. Använd samma konsekventa kakelstorlek och design i hela rummet, istället för att skilja det våta området åt. Linjära avlopp eliminerar behovet av en duschkant, och utan det där visuella avbrottet i golvet kommer rummet att se större ut. Du kan utnyttja mer av utrymmet.

Den gradvisa, plana lutningen tömmer bort vattnet snabbt och den plana golvytan kan utformas för att uppfylla ADA -standarder för att rymma rullstolar eller andra rörelsehjälpmedel. Linjära avlopp är en bra lösning för alla som överväger att åldras på plats uppdateringar av sitt hem. När de är ordentligt installerade kan de robusta kanalkåporna bära vikt, och det finns inga upphöjda kanter att snubbla på.

Linjära golvbrunnars installation

Linjära avlopp kan installeras i ett badrum, ett garage eller till och med på en uteplats. Oavsett om det finns en dusch, en vattenfunktion som en fontän eller ett område med hög användning, hjälper de breda kanalerna till att samla upp vatten och dränera bort det från var som helst där fukt kan orsaka skada. De erbjuder vägg-till-väggtäckning, utan fler pölar.

Kanalskydden på linjära avlopp lyfts enkelt av med ett nyckelverktyg. En skräpsköld över avloppet kan hjälpa till att hålla rören rena, så allt är utformat för att vara enkelt. Vattenflödet genom kanalerna gör det mesta av arbetet för dig, och du kan torka av kanalerna om det finns tecken på uppbyggnad.

Linjära avlopp har kommit långt från deras ödmjuka industriella början. Nu kan de vara prickiga och snygga, eller de kan gömma sig i klinkergolvet. De är ett unikt och lyxigt alternativ till det exponerade mittavloppet. När du uppdaterar ditt badrumsduschområde, välj klokt och njut av din skräddarsydda dusch i många år framöver.

Hur fungerar en golvbrunn i en tvättstuga?

Ett avlopp i en tvättstuga ger en väg ut ur rummet för spillvatten. Vatten på tvättstugans golv rör sig till ett 5 cm avlopp täckt av ett galler. Vattnet rinner vertikalt ner i en kort inledande sektion av ABS-rör under golvet, sedan genom en P-fälla och ut till avloppsledningen via grenavloppsledningar i huset. De flesta golv förväntar sig endast minimala mängder vatten. En tvättstuga med avlopp beter sig mer som en vattentät bassäng.

Installation av tvättstugans golvbrunn bör helst göras som en del av ett nybyggnations- eller fullständigt ombyggnadsprojekt. Ett skäl är att ge full tillgång till strukturen under golvet för att leda rören. Oavsett om du bygger ett nytt golvsystem eller inte, måste avfalls- och ventilationslopp antingen köras mellan reglarna och så måste bjälkarna borras för att rören ska kunna gå vinkelrätt mot dem.

Ett helt vattentätt golv lutande ner till avloppet ska byggas. Ungefär som en duschkanna bör ett lakan eller ett flytande vattentätt membran placeras under golvbeläggningen (t.ex. kakel). Membranet ska sträcka sig flera cm upp på väggarna och ska förskjutas till avloppskragen, som sträcker sig från kragen.

Om golvet i din tvättstuga sluttar till en central punkt är det den logiska platsen att placera avloppet på. Om golvet är plant och plant kan du välja att placera avloppet på en viss plats med förväntan att du senare kommer att skapa ett sluttande golv. Du bör också tänka på området under tvättstugan. Har du enkel åtkomst eller behöver du skapa åtkomst? Viktigast av allt, finns det ett befintligt avloppsrör som du kan binda till din tvättstugas golvbrunn?

Vad behöver jag veta om min källargolvbrunn?

Ett källaravlopp installeras i ett betonggolv, vanligtvis när bostaden ursprungligen byggdes men ibland retroaktivt. Avloppet flyttar vatten från en del av källaren till utsidan av huset. Avloppet är vanligtvis i ett bruksområde där varmvattenberedaren, ugnen eller tvättstugan ligger eller i alla områden där fukt förekommer.

Golvet är sluttande så att vatten kommer att röra sig mot avloppet. Golvet kan förbli som betong eller betongen kan kaklas. I de flesta fall är golvet hårt belagt med ett vattentätt eller vattenbeständigt material som kan torka ut snabbt. Oavsett golvbeläggning måste golvet fortfarande ha samma lutning. I någon annan del av hemmet än källaren, har inre översvämningsvatten (som det från en diskmaskin eller trasigt rör) någonstans att ta vägen: antingen i sidled eller nedåt. Översvämmande vatten är en enorm röra, men inte så katastrofal som det kan vara eftersom vattnet har en flyktväg.

I en källare har vattnet ingenstans att ta vägen. Med betongväggar och jord på alla sidor är en full källare en bassäng. Vid översvämning kommer vattnet att stiga och kan potentiellt fylla hela källaren tills det når en utrymningsväg som ett källarfönster eller markplan.

Källare är vattenbenägna både från inre källor (rör, tvättmaskiner, varmvattenberedare) och från yttre källor, till exempel grundvattenavrinning. Ett källaravlopp fångar upp vatten och tömmer bort det långt innan det hinner bygga upp och skada källaren.

Hur fungerar källargolvbrunnen?

Källaravloppet är placerat på källargolvets lägsta punkt. Vattenläckage rör sig genom gravitationen till avloppet. Avloppet har alltid en skyddande grill som kan tas bort. Under grillen, inbäddad i betongen, finns en cirkulär dräneringsenhet som innehåller en P-fälla och en rengöring.

Vatten rör sig ut ur avloppet och nedförs genom ett rör. Slutligen lämnar vattnet hemmet antingen genom avloppet eller i sumppumpens uppsamlingsgrop, där det pumpas uppåt och ut ur huset. Ett källaravlopp som luktar avloppsgas innebär oftast att källaravloppslåset är torrt. Vatten ska alltid förbli i botten av fällan – samma som med alla andra avloppsfällor i ditt hem. När fällan är torr flyter avloppsgaser från utsidan till insidan av ditt hem.

Den vanligaste orsaken till ett blockerat källaravlopp är skräp från källargolvet som hamnar i avloppet. Eftersom golvbrunnen långsamt samlar upp smuts, hår och annat skräp över tid, kan detta ämne byggas upp för att bilda en täppa som förhindrar att vatten rinner ut.

Hur är en källargolvbrunn uppbyggd?

Det är självklart att golvbrunnen i källaren är en av de viktigaste delarna av ditt hems VVS. Utan det skulle det inte finnas någon plats för vatten att lämna, vilket lämnar din lägsta nivå i oordning. Att veta hur din golvbrunn fungerar och varför det är viktigt, är viktigt för när en nödsituation slår till.

På den lägsta punkten på ditt källargolv fungerar golvbrunnen som utlopp för allt oönskat vatten, oavsett om det är från ett kraftigt regn, kondens från din VVS-enhet eller en läckande varmvattenberedare. Avloppet kan ansluta till en av tre saker, antingen till avloppssystemet eller till en sumpgrop. Avlopp som är anslutna till avloppssystemet är lämpliga för tömning av tvättmaskin, vattenavhärdare eller tvättställ i källaren. Om du ansluter avloppet till en sump kan det strida mot din lokala förordning att tömma vatten med rengöringsmedel, salt eller kemikalier.

Den tredje anslutningen är om ditt källargolv är lägre än där huvudavloppsledningen lämnar ditt hem. Här kommer ditt avlopp att anslutas till en avloppsgrop med en ejektorpump. Detta är inte detsamma som en sumpgrop, så att tömma en tvättmaskin eller diskbänk är lämplig i denna situation. För ditt hems golvbrunn i källaren är endast täckgaller synliga. Nedanför kommer en uppsamlingsskål, avloppsrör och en VVS -fälla. Det kan bli ytterligare en rengöring av golvbrunnen, som blir ett andra utlopp när du tar bort gallret. Det stora dräneringshålet är längst ner, och ett mindre med plugg finns på sidan.

Se även >>> Bästa måttbandet som finns att köpa.

Nyare avlopp

De nyare avloppen kommer från PVC -rör, särskilt uppsamlingsskålen och avloppsröret. De kan bygga äldre avlopp från gjutjärn, och i mindre vanliga fall kan de göra äldre avlopp från lerkakel.

En golvbrunn som ansluter till avloppssystemet ska kunna förhindra att eventuell dålig lukt avges. Men om fällan under avloppet är torr, eller om kontakten för rengöring saknas, kan du lukta något obehagligt. Du kan lösa det här problemet genom att byta ut en saknad rengöringsplugg eller genom att hälla en kanna vatten i avloppet varannan vecka.

När golvbrunnen är ansluten till avloppet är återflöde ett problem. En igensättning i huvudavloppet kan tvinga avloppsvatten att sippra upp genom golvbrunnen, men det kan stoppas med en återflödesventil. När vatten eller avlopp backar upp kommer en flottör i ventilen att stiga med den och täta avloppet. De med avlopp som är anslutna till en sumpgrop behöver inte oroa sig för återflöde för mycket, men i tider med kraftigt regn kan vatten backa genom avloppet om sugpumpen misslyckas.

Hur pass viktiga är källargolvbrunnar?

Äldre bostäder kan ha anlagts innan byggnadsnormerna tvingade till byggandet av en golvbrunn i källaren. Det är dock avgörande att installera avlopp korrekt i källaren för att förhindra översvämningar, ta bort återflöde, vatten från trasiga apparater och minska exponeringen för avloppsgas.

Även när en källare har ett färdigt golv är ett avlopp nödvändigt i nödfall och för ett hems underhåll. Räkna med att golvbrunnen ansluter till kommunala avloppssystem för att avlägsna avloppsvatten, eller så ansluter den till en uppsamlingsgrop där en sumppump kan skicka vattnet dit det behöver behandlas. Om en golvbrunn börjar lukta rang, är belagt med skräp eller torkar, kan det inte lämnas i ett sådant tillstånd för länge. En genomskinlig golvbrunn är användbart för att hålla ett hem rent och förhindra skador från avlopp, vatten eller olyckor.

Vad är syftet med en källargolvbrunn?

En golvbrunn för den lägsta delen av ett hem, källaren, är nödvändigt för att snabbt ta bort oönskat vatten. Ibland kan en läckande varmvattenberedare, skyfall och avloppsproblem leda till att vatten svämmar över källaren. Om det inte finns något avlopp i källaren blir det svårt att ta bort stora mängder vatten.

Blockerade avlopp, översvämningar och trasiga armaturer kan alla leda till vattenskador om de lämnas okontrollerade. Ett avlopp på källargolvet är fördelaktigt eftersom det håller källaren sanitär, uppmärksammar en husägare på problem med VVS och minskar risken för vattenskador.

I de flesta hem ingår golvbrunnen automatiskt med en källare. Det är viktigt att kontrollera golvbrunnen i källaren eftersom smuts och skräp kan ackumuleras över tiden och dålig lukt kan utvecklas. Ett golvbrunns tillstånd kan snabbt leda dig om det finns problem med en ansluten avloppsanslutning, en sumpgrop eller en täppa. Rutinmässiga kontroller gör att du kan upptäcka skadade delar som behöver bytas ut. Vanligtvis placeras en golvbrunn i källaren i närheten av varmvattenberedaren och pannan vid problem, så det finns ett utlopp för vatten.

Kan jag täcka över en källargolvbrunn?

Om du är intresserad av att täcka en golvbrunn för att du vill bygga om källaren är det bäst att lämna det till en professionell rörmokare och entreprenör. Det är möjligt att täcka en golvbrunn i källaren, men det bör göras med något avtagbart.

Poängen med en golvbrunn är att förhindra avloppsgas från att backa upp i det anslutna utrymmet, minska risken för översvämning och ge ett utlopp för oönskat vatten att rinna av. Innan du väljer att täcka ett avlopp, vet du vad det är anslutet till och vart stående vatten kommer att gå.

Vanligtvis kommer en golvbrunn att anslutas till en stads avloppssystem, men det kan också anslutas till en avloppsgrop eller sumpgrop. När ett avlopp börjar lukta illa är det ett tecken på att det finns behov av underhåll och rengöring. Täppor, backade avlopp och återflöde kan få en husägare att rusa för att täcka upp eller täppa till avloppet. I de flesta fall är detta en tillfällig fix.

Det är möjligt att täta ett avlopp, särskilt om du vill avsluta en källare med heltäckningsmatta. Kom dock ihåg att det är bäst att ge vatten i din källare någonstans att ta vägen. För att bevara framtida åtkomst till avloppet, välj ett lock eller lock.

Varför luktar min källargolvbrunn?

När du går in i källaren och en lukt av rang kommer mot näsan är chansen stor att golvbrunnen behöver lite uppmärksamhet. En illaluktande lukt kan komma från en golvbrunn i källaren på grund av en skadad avloppsledning, ett uttorkat avlopp, en dålig tätning för utkastaren och till och med dåligt ventilerade apparater. Rengöringspluggen inuti avloppet kan behöva bytas ut och kan ha dålig lukt.

Om P-fällan i avloppet är torr kan du stoppa avloppsgaslukten genom att tillsätta mer vatten för att fylla på vattenbarriären. Glöm inte att tillsätta lite bakpulver och ättika i tåget för att neutralisera illaluktande lukt. Kom ihåg att en av de enklaste metoderna för att få bort en dålig lukt från golvbrunnen är att hälla varmt vatten i avloppet för att rengöra VVS. Undvik att hälla blekmedel i avloppet för att ta bort eventuella obehagliga lukter. Det är frätande och avger skadliga ångor som kan ligga kvar i källaren.

Hur ofta ska golvbrunnar rengöras?

Gör dig själv en fast och schemalagd rutinmässig rengöring för golvbrunn en gång var fjärde månad. Titta över avloppet och ta bort eventuella lock eller lock. Rengör eventuellt synligt skräp. Häll en rejäl mängd hett, kokande vatten i avloppet och vänta 15 minuter. Följ upp med bakpulver och en varm vinägersköljning och vänta ytterligare 10 minuter. Om du vill, använd ett kommersiellt avloppsrengöringsmedel för att vispa bort tilltäppningar, avlagringar och eventuella dåliga lukter.

Om du inte kan komma runt för att regelbundet rengöra dina golvbrunnar, kontakta proffs för att sakkunnigt rengöra dina avloppssystem och anslutna VVS-system för att förhindra tilltäppningar och hålla saker i gång smidigt. Kom ihåg att kolla upp din dränering, håll påfyllningsfällorna jämna genom att hälla i vatten för att fylla på barriären och låt inte täppa till eller stående vatten tjära.

Har duschbaser någon påverkan på duschgolvbrunnen?

Duschbas är en bricka eller ett område direkt under duschen där vattnet faller, ackumuleras och rinner ut i dräneringssystemet. En liten lutning krävs för att vattnet ska kunna rinna av effektivt och förhindra stående vatten. Duschbottnar finns i olika former och storlekar för att passa ditt projekt. Vissa kan också döljas och täckas med kakel för en knappt där golvbotten som kan integreras med ditt badrumsgolv.

När du funderar på en ny duschbotten är det viktigt att se till att måtten passar. Var särskilt uppmärksam på avloppets placering. Om det inte är på den exakta platsen du behöver det för att möta dina befintliga rörledningar måste du lägga tid och pengar på att få ditt VVS att göras om för att passa. Om du köper en färdig duschbas, se till att det finns ett strukturmönster eller halkfri beläggning för att undvika duscholyckor. Om den som är rätt för ditt upplägg inte har tillräckligt skydd kan du alltid överväga en halksäker duschmatta.

Du bör också tänka på duschbasens höjd. I ett modernt badrum tenderar baser med lägre profil att vara mer kompatibla med dagens eleganta, minimalistiska utseende. Du måste dock överväga eventuella VVS som måste rensa under basen om VVS under golvet inte är möjligt. Du kan också överväga att köpa en stigare för att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme under en nedre duschbas, men detta kommer lika mycket att förringa ett mer modernt, integrerat utseende.

Duschbasens passform

Slutligen, överväg vilken typ av passform du kommer att ha och om du behöver ytterligare material eller delar till din nya bas. Det kan till exempel vara en installation direkt till reglar eller behöver en plan bas eller en infälld murbruksbädd. Överväg alla kompatibla eller matchande tillbehör och dörrar.

Du kan tycka att det sparar mycket krångel att få ihop allt nu, snarare än att försöka matcha bitar från olika platser vid ett senare tillfälle. På samma sätt kommer vissa baser att levereras med allt du behöver för installation inklusive ett avlopp, medan andra kan vara kompatibla med standardavlopp eller kräver att deras eget märkes avlopp köps separat.

Det finns ett stort antal duschbasmärken, särskilt några nyare som erbjuder utmärkt valuta för pengarna tack vare hållbarheten och stabiliteten som baserna i akrylharts erbjuder. Populära märken som Dreamline erbjuder ett brett utbud av baser och matchande dörrar, så du kan vara säker på att du hittar en väl lämpad kombination.

Andra märken som tyska tillverkare Schlecter fokuserar på att skapa innovativa lösningar för en mer anpassningsbar, modern dusch. På samma sätt är Tile Redi ett varumärke som också låter dig kakla din bas till ditt eget val, men de erbjuder också en rad helt kompatibla dörrar och tillbehör, i linje med mer traditionella märken.

Installation av duschbaser

Duschbottnar har i allmänhet produktspecifika rekommendationer och instruktioner. De ska läggas på ett murbruk om de är gjorda av ABS -plast. För att säkerställa korrekt dränering är det viktigt att ditt duschunderlag är korrekt placerat på ett plant underlag. Om du inte är till hands i huset är det bättre att skaffa en professionell för att passa en för dig. Om du tvekar över dina förmågor efter att ha läst igenom instruktionerna kan det vara billigare att få in en professionell hantlangare från början, snarare än senare för att ångra eventuella misstag och sedan göra om.

Baser som är redo att kakla verkar ofta vara enklare att installera, men de kommer att kräva mycket precision och när du har installerat basen måste du ha utmärkta kakelfärdigheter för att inte förstöra basens lutning. Som med alla installationer av duschunderlag om du känner att det kan vara över dina möjligheter bör du ringa in en professionell. För ett bra underhåll av duschbotten är det viktigt att rengöra duschhuvudet regelbundet med ättika på rätt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen